Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ez ne jó nekem ez fix satu ezt csak felcsavarozni lehet és nem tudod bárhová vinni . Satu nem kell főleg öntvényért pénzt sem adok ,ha veszek is 100mm lesz és kovácsolt acélból ! Az emúlt 10 évben kb 5-6 satum volt 1-2 évnél többet nem bírt ki egyik sem . Tiszta szemét mind jelenleg a 35000 forintos satut próbálom használhatóvá tenni amin már a tekerőkart is cseréltem tegnap ,mert olyan pici kis gömbvas volt benne akár hogy meghúztam minden kiesett belőle .
Nem saru kell az van a satu hoz egy olyan felfogatás mint egy 100mm u vas amit a satu padra rátudok tolni és alulról van egy menet orsó és azt meghúzva tudom rögzíteni a satupad szélén . https://www.pedot.org/p/eck-0001-plexi-megfogo-kapocs-szorito-2-db/ Valami ilyet kell eszkábáljak csak 12 mm kazánlemezből kéne, a csavarja meg 16 legalább .
De eza megoldás nem jó nekem ,vagyis ezen az elven is lehet megoldásom a közdarab csatlakozására ,de még meg kell néznem mi fér el a menet orsó alatt . ott azért eléggé korlátozott a hely mert még a menet orsó U alakú lefedése is útban lesz ,és ennek a gagyi satúnak az a vetetője is ,nem is biztos hogy oda bárhogyan is be tudok tenni valamit is .
A barackokon kívül mindent ha nincs fagypont alatt lehet nyírni ,amit kisüt a nap mehet a rezes lemosó is . Ha kipattantak a rügyek meg mehet rá az olajos nevikén lemosó majd .
100 mm pofa és egy kör tányér a talpa két 12mm lyukkal . Ma majd agyalok valamit ,megnézem hogy egy 100-as U vasból tudok -e hegeszteni egy felfogatót ! De jelenleg -4 van dérrel kissé párás a levegő is .
Kosd -4,4 fok és csillagos az égbolt, de lehet valami pára vagy valami mert a romszédos település fényei nem latszodtak . Amit szinte mindig látni . De az is lehet ott áramszünet van 😀😃
Vác - 3,2 fok és csillagos az égbolt .
Ja és a víz ami a csapból jön az tiszta barnás és apró kis dolgok vannak benne . Lehet lessz itt gond nemsokára .
Látod a fantaziádat használva máris kezded kapizsgalni a lényeget .
No és bizony már csak a technika ami bizony nem mindegy 😉
No de innentől megint csak is azon múlik kinek milyen a technikai kézsége .
Valakinek segéd eszköz kell valaki pedig más-más technikája van .
No de innentől már +18 as lenne amitírni kellene . S ezt bizonyára a fórum szabályzata tiltja . S remélem nem akarod azt ,hogy a fórumról kitiltsanak ?...😀
Az lehet hogy megmondja de egy "mezei" motorszerelő csak les mi van. Viszont érdekes módon a gyári fogyasztást minimális töblettel produkálja, igaz eddig nem kergettem(nix dinamikus motorozás).
De egyébként nálunk meg mostanában az utasszállító gépek repkednek alacsonyan . Szombat dél felé is volt itt egy gép és ma is . Itt fordultak vissza Pest irányába , de elég alacsonyan voltak .