Keresés

Részletes keresés

fejenagykoma Creative Commons License 2010.01.11 0 0 45
jaaaaj...ahogy Te is, én is tudom, hogy ígérni azt lehet...milliók áhítják eme édes(nek tűnő) szavakat...

...a csel ott van, hogy az alkotmánybíróság kénytelen dönteni ebben az ügyben(is)...akkor pedig bármilyen az ítélet.... " mi mossuk kezeinket "... hihihi...

légy türelmes...
Előzmény: Uff (43)
Uff Creative Commons License 2010.01.09 0 0 43
és szerinted honna fedezete azoknak a nagyívű állami juttatásoknak, amivel a Fidesz kápráztatja most a nagyérdemű közönséget így a választások előtt ?
Előzmény: fejenagykoma (42)
fejenagykoma Creative Commons License 2010.01.09 0 0 42
nyugi, ma is többször elhangzott...felesleges számolgatni...Szíjjártó beígérte a törlést...
janijani Creative Commons License 2010.01.09 0 0 40
Aztán meg kijelentkeznék a lakásból és felvenném a hajléktalanoknak járó havi 25 000 Ft segélyt.
Előzmény: janijani (39)
janijani Creative Commons License 2010.01.09 0 0 39

Ha az Apeh megvenné 40-ért a házamat, vennék egy másikat 29-ért és még vennék egy panellakást 11-ért. Nem adóznék egy fillért sem.

Második lakás 15 milláig adómentes.

Előzmény: saukoo (36)
janijani Creative Commons License 2010.01.09 0 0 38
Nem kell semmit engedélyeztetni, házon belül úgy rakom át a közfalakat ahogy akarom. A garázs mérete annyi amennyit bevallok, ha kijönnek lemérni akkor kell hogy stimmeljen.
Előzmény: saukoo (29)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.09 0 0 37
Pontosan. Azaz amennyit szerintem.
Előzmény: WYW (18)
saukoo Creative Commons License 2010.01.09 0 0 36
viccet félretéve, ha az APEH venné meg 40-ért, ő még akkor is jól jár, az ügylet legalább két ingatlan adásvétel ügyletet eredményezne (egyszer amikor majd eladja vkinek a házadat, a másik meg amikor te veszel egy másikat vhol).  ennek a két ügyletnek csak az illetéke 20% (jövőre is 8%)...   ..plusz ott lenne még az SZJA, amit akkor fezetsz, ha nem az egész pénzt költöd ingatlanra egy éven belül.   Szóval az állam nemigen jönne ki szarul ebből sem.
Előzmény: saukoo (34)
Uff Creative Commons License 2010.01.09 0 0 35

Ezt a szabályt bevezetném az ingatlan értékbecslő vállalkozások számára is. Amit művelnek az kritikán aluli.

A jövőben csak az kaphasson engedélyt értékbecslésre, aki fel tud mutatni zárolt óvadéki számlán 100 millát. Egyben kötelezni kell őket, hogy vegyék meg az ingatlant az általuk közölt érték minust 5%-on  annak a félnek a felszólítására, aki egyébként fizetésre kötelezett az adott ügyletben.

Szégyenletes az a primitív hozzállás, amit értékbecslők ma mővelnek egy valag pénzért, felelősség nélkül. Ezzel meg lehetne tisztítani  a piacot.  

Előzmény: saukoo (34)
saukoo Creative Commons License 2010.01.09 0 0 34

de ha szerinted 28 milkát ér a kéró, de az Apeh megbveszi tőled 40-ért

Csak ne adj nekik ötleteket.   Még megvalósítják a végén: Megveszik ugyan 40-ért, de levonnak 40% SZJA-t, 37% járulékot, 21% regisztrációs díjat, 7% kezelési költséget, 4% illetéket, és az újonnan bevezetett 17,5% ingatlanfejlesztési hozzájárulást.    és mehetsz Bantusztánba kunyhóban lakni a kézhezkapott 0,8 MFt kp-val :-)

Előzmény: Uff (30)
saukoo Creative Commons License 2010.01.09 0 0 33
:-)   és a vonóhorog le van vizsgáztatva a kocsi súlyára ?  NIncs?  ..akkor bevonjuk a forgalmit !  :-)
Előzmény: független már foglalt (32)
független már foglalt Creative Commons License 2010.01.09 0 0 32
nálam 2 m2 a garázs. és 6 m magas.
a vonóhorgon lóg az autó.
csak ne adózzak egy fillért se...:)
Előzmény: janijani (27)
saukoo Creative Commons License 2010.01.09 0 0 31

Jó ez a '10 éven belül volt-e felújítva' kérdés..   Ha akarom volt felújítva, ha akarom nem, ha akarom 9,5 évvel ezelőtt, ha azt akarom, akkor meg 10,5 éve.  :-)

...ezt pl. hogy akarják ellenőrizni ?  Röhej.

Uff Creative Commons License 2010.01.09 0 0 30

Na ja, de ha szerinted 28 milkát ér a kéró, de az Apeh megbveszi tőled 40-ért, mert szerintük az annyit ér, mint adóalap, akkor te nagyot kaszáltál az Államon. Ők meg adják el a piacon, nem árverezés keretében.     

Az Apeh választhat: vagy elfogadja az általad adott értéket az adó alapjául, vagy ténylegesen megveszi.

De ha te nem adod el nekik az általad túlárazottnak ítélt áért, akkor te kamuzol, úgyhogy  fizess a 40 milka alapján adót.

A probléma meg van oldva, ennél igazságosabb, tisztességesebb rendszert elképzelni sem lehetne.

saukoo Creative Commons License 2010.01.09 0 0 29

kiborítom a közfalat és arrább rakom egy jó méterrel és akkor már nem adózik.

mire ezt le-építési engedélyezteted, áthajtod az ügyet a földhivatalon, hogy papíron is így legyen, a gatyádat is befizeted illetékben, meg mindenféle díjakban.   Ki van ebben az elcseszett országban minden találva, hogy ne járj jól sehogy. 

nyman Creative Commons License 2010.01.09 0 0 28
Nekem is ez a gyanum, sajnos. Elvileg meg lehet fellebezni majd a dontest, ha nem tetszik, de meg igy is az illetek a 2%-os savba esik es 20-30 ezer forintert nem eri meg szarozni.

Na mindegy, kivarjuk a valasztasokat.

Csak olyan fasza ez az orszag, hogy itt minden remekul kiszamithato... :)
Előzmény: saukoo (26)
janijani Creative Commons License 2010.01.09 0 0 27

Ha meg nem fizetem be az adót a kalkulátorral 40 millára értékelt házamért (ami a valóságban 26-28 millát ér) jönnek és elárverezik 10 milláért. Ez a pofátlanság.

Azért akarnak újabb adót leszedni rólam, hogy ezt is ellophassák.

A garázs is azért lett 19,8 m2 mert amikor építettem 20 m2 volt az adómentes határ. Most meg 16 m2 a határ, lehet hogy kiborítom a közfalat és arrább rakom egy jó méterrel és akkor már nem adózik. A kocsival meg be tudok állni úgy is.

Előzmény: Uff (20)
saukoo Creative Commons License 2010.01.09 0 0 26
Van egy olyan gyanum, hogy az Illetékhivatal (lévén, hogy megszűntek önálló hivatalok lenni, és az APEH alá tartozik már a feladat) nem fog már külön becsülgetni, hanem ő is ezt a kalkulátort fogja most már használni.
Előzmény: nyman (23)
nyman Creative Commons License 2010.01.09 0 0 25
"Az IP címed is kamu?"

Az a szomszed wireless-e idonkent. :) De ha vki paranoias, hasznalja a Tort (http://hu.wikipedia.org/wiki/TOR), igy folyamatosan valtozo lesz kifele az ip cime. Ugyan lelassitja a bongeszest, de ki/be kapcsolhato akar egy firefox kiegeszitot felrakva egy gombal.
Előzmény: Alex Raps (16)
RontóPál Creative Commons License 2010.01.09 0 0 24
a blokkon levo adoszammal mukodott

:-DD De sok ingatlanja lesz a sPAR-nak, fizethet, mint a akatonatiszt!:)
Előzmény: nyman (23)
nyman Creative Commons License 2010.01.09 0 0 23
Tegnap egy Sparba voltam bevasarolni, a blokkon levo adoszammal mukodott. A freemailen meg tudsz emailt regisztralni. Ugyhogy bekaphatjak. A cim megadasanal, meg a kornyek utcaibol is lehet valogatni.

Bar harom hete vettem egy lepukkant hazat 300 ezerert egy videki varosban. Az apeh kalkulatora 4,7 milliot adott ki. Ilyenkor mi a fasz van? Van egy tavalyi ertekbecsles, amiben 2,5 millio van, de azt az elozo vevojelolt szocporla akarta hasznalni, igy erosen fel van turbozva. Kivancsi vagyok az illetekhivatal mennyire szabja ki az illeteket.
Előzmény: NIL (8)
horex Creative Commons License 2010.01.09 0 0 22

Vazze, ti irogatjátok az adatokat

Nigériai!!

Idáig a bankok honlapját utánozták,most az Apehét

Secure előtag egyenlő az ssl-lel?

Majd megjelenik 2 kigyurt néger és nézhetitek a kéglit amint viszik

by horex

exDínó Creative Commons License 2010.01.09 0 0 21

Én nem fogok szarozni a kalkulátorukkal. Beírom a hitelem fedezetéként elfogadott banki értékbecslés eredményét a bevallásomba, aztán nyaljanak sót :)

Uff Creative Commons License 2010.01.09 0 0 20

Azt beleilleszteném a törvénybe, hogy az Államnak kötelezen meg kellene vásárolnia a tulajdonos igénye esetén azt az ingatlant a kalkulátorban jelzett ár minusz 5 %-on.

Ez így fair.

Ha igazságtalanul túlárazott, a tulajdonos azt mondja ez a valós aktuális piaci értékénél jelentősen magasabb, akkor annak kockázatát ne egyoldalúan a polgár viselje, hanem az Állam is vállajon felelősséget azért, amit mond.

Ha a tulaj viszont nem jelzi, hogy élni kíván ezzel a lehetőséggel, akkor pofa alapállásba és adót becsengetni az Apeh perselyébe.

Előzmény: janijani (17)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.09 0 0 19
Újabb adathalász program a naiv agymosottaknak.
Előzmény: Egy hegy megy (-)
WYW Creative Commons License 2010.01.09 0 0 18
Nem szolgáltatok önként adatot, bekaphatják!

(majd bevallom amennyit szerintem ér)
Előzmény: Törölt nick (15)
janijani Creative Commons License 2010.01.09 0 0 17

Én is így fogom csinálni. Kijött majdnem 40 millió és tudom, hogy a környéken az ilyen házak mint az enyém 25-30 mill között érnek.

Szarják össze magukat!

Előzmény: Törölt nick (15)
Alex Raps Creative Commons License 2010.01.09 0 0 16
Az IP címed is kamu?
Előzmény: NIL (8)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.09 0 0 15

A kérdés jogos.

Én lexarom ezt a kalkulátort, ha muszáj, beírok a bevallásba 29 millát, oszt mire vitatná bárki, már rég okafogyott lesz az egész.

Előzmény: WYW (13)
méregkeverő Creative Commons License 2010.01.09 0 0 14
Pech.
Arról elfeledkeztem, hogy egy ingatlan tulajdonosa jogi személy is lehet...
:-))
Egyébként személyi adószámot tudok bárkinek generálni, ha elárulja a születési dátumát, akkor az első 6 jegy meg fog egyezni az igazival....
Előzmény: NIL (10)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!