jaaaaj...ahogy Te is, én is tudom, hogy ígérni azt lehet...milliók áhítják eme édes(nek tűnő) szavakat...
...a csel ott van, hogy az alkotmánybíróság kénytelen dönteni ebben az ügyben(is)...akkor pedig bármilyen az ítélet.... " mi mossuk kezeinket "... hihihi...
Nem kell semmit engedélyeztetni, házon belül úgy rakom át a közfalakat ahogy akarom. A garázs mérete annyi amennyit bevallok, ha kijönnek lemérni akkor kell hogy stimmeljen.
viccet félretéve, ha az APEH venné meg 40-ért, ő még akkor is jól jár, az ügylet legalább két ingatlan adásvétel ügyletet eredményezne (egyszer amikor majd eladja vkinek a házadat, a másik meg amikor te veszel egy másikat vhol). ennek a két ügyletnek csak az illetéke 20% (jövőre is 8%)... ..plusz ott lenne még az SZJA, amit akkor fezetsz, ha nem az egész pénzt költöd ingatlanra egy éven belül. Szóval az állam nemigen jönne ki szarul ebből sem.
Ezt a szabályt bevezetném az ingatlan értékbecslő vállalkozások számára is. Amit művelnek az kritikán aluli.
A jövőben csak az kaphasson engedélyt értékbecslésre, aki fel tud mutatni zárolt óvadéki számlán 100 millát. Egyben kötelezni kell őket, hogy vegyék meg az ingatlant az általuk közölt érték minust 5%-on annak a félnek a felszólítására, aki egyébként fizetésre kötelezett az adott ügyletben.
Szégyenletes az a primitív hozzállás, amit értékbecslők ma mővelnek egy valag pénzért, felelősség nélkül. Ezzel meg lehetne tisztítani a piacot.
de ha szerinted 28 milkát ér a kéró, de az Apeh megbveszi tőled 40-ért
Csak ne adj nekik ötleteket. Még megvalósítják a végén: Megveszik ugyan 40-ért, de levonnak 40% SZJA-t, 37% járulékot, 21% regisztrációs díjat, 7% kezelési költséget, 4% illetéket, és az újonnan bevezetett 17,5% ingatlanfejlesztési hozzájárulást. és mehetsz Bantusztánba kunyhóban lakni a kézhezkapott 0,8 MFt kp-val :-)
Jó ez a '10 éven belül volt-e felújítva' kérdés.. Ha akarom volt felújítva, ha akarom nem, ha akarom 9,5 évvel ezelőtt, ha azt akarom, akkor meg 10,5 éve. :-)
Na ja, de ha szerinted 28 milkát ér a kéró, de az Apeh megbveszi tőled 40-ért, mert szerintük az annyit ér, mint adóalap, akkor te nagyot kaszáltál az Államon. Ők meg adják el a piacon, nem árverezés keretében.
Az Apeh választhat: vagy elfogadja az általad adott értéket az adó alapjául, vagy ténylegesen megveszi.
De ha te nem adod el nekik az általad túlárazottnak ítélt áért, akkor te kamuzol, úgyhogy fizess a 40 milka alapján adót.
A probléma meg van oldva, ennél igazságosabb, tisztességesebb rendszert elképzelni sem lehetne.
kiborítom a közfalat és arrább rakom egy jó méterrel és akkor már nem adózik.
mire ezt le-építési engedélyezteted, áthajtod az ügyet a földhivatalon, hogy papíron is így legyen, a gatyádat is befizeted illetékben, meg mindenféle díjakban. Ki van ebben az elcseszett országban minden találva, hogy ne járj jól sehogy.
Nekem is ez a gyanum, sajnos. Elvileg meg lehet fellebezni majd a dontest, ha nem tetszik, de meg igy is az illetek a 2%-os savba esik es 20-30 ezer forintert nem eri meg szarozni.
Na mindegy, kivarjuk a valasztasokat.
Csak olyan fasza ez az orszag, hogy itt minden remekul kiszamithato... :)
Ha meg nem fizetem be az adót a kalkulátorral 40 millára értékelt házamért (ami a valóságban 26-28 millát ér) jönnek és elárverezik 10 milláért. Ez a pofátlanság.
Azért akarnak újabb adót leszedni rólam, hogy ezt is ellophassák.
A garázs is azért lett 19,8 m2 mert amikor építettem 20 m2 volt az adómentes határ. Most meg 16 m2 a határ, lehet hogy kiborítom a közfalat és arrább rakom egy jó méterrel és akkor már nem adózik. A kocsival meg be tudok állni úgy is.
Van egy olyan gyanum, hogy az Illetékhivatal (lévén, hogy megszűntek önálló hivatalok lenni, és az APEH alá tartozik már a feladat) nem fog már külön becsülgetni, hanem ő is ezt a kalkulátort fogja most már használni.
Az a szomszed wireless-e idonkent. :) De ha vki paranoias, hasznalja a Tort (http://hu.wikipedia.org/wiki/TOR), igy folyamatosan valtozo lesz kifele az ip cime. Ugyan lelassitja a bongeszest, de ki/be kapcsolhato akar egy firefox kiegeszitot felrakva egy gombal.
Tegnap egy Sparba voltam bevasarolni, a blokkon levo adoszammal mukodott. A freemailen meg tudsz emailt regisztralni. Ugyhogy bekaphatjak. A cim megadasanal, meg a kornyek utcaibol is lehet valogatni.
Bar harom hete vettem egy lepukkant hazat 300 ezerert egy videki varosban. Az apeh kalkulatora 4,7 milliot adott ki. Ilyenkor mi a fasz van? Van egy tavalyi ertekbecsles, amiben 2,5 millio van, de azt az elozo vevojelolt szocporla akarta hasznalni, igy erosen fel van turbozva. Kivancsi vagyok az illetekhivatal mennyire szabja ki az illeteket.
Azt beleilleszteném a törvénybe, hogy az Államnak kötelezen meg kellene vásárolnia a tulajdonos igénye esetén azt az ingatlant a kalkulátorban jelzett ár minusz 5 %-on.
Ez így fair.
Ha igazságtalanul túlárazott, a tulajdonos azt mondja ez a valós aktuális piaci értékénél jelentősen magasabb, akkor annak kockázatát ne egyoldalúan a polgár viselje, hanem az Állam is vállajon felelősséget azért, amit mond.
Ha a tulaj viszont nem jelzi, hogy élni kíván ezzel a lehetőséggel, akkor pofa alapállásba és adót becsengetni az Apeh perselyébe.
Pech. Arról elfeledkeztem, hogy egy ingatlan tulajdonosa jogi személy is lehet... :-)) Egyébként személyi adószámot tudok bárkinek generálni, ha elárulja a születési dátumát, akkor az első 6 jegy meg fog egyezni az igazival....