Szeretném megtalálni azokat a hozzám hasonló lényeket,akiket érdekel a fára égetéssel mintázott képek,tárgyak készítése,és segítséget tudnánk nyújtani egymásnak
Sziasztok! Ajándékozni szeretnék egy jobb minőségű, hőfokszabályzós pirográfot. Tudna valaki ajánlani típust és helyet ahol be lehet szerezni? Nem tudom mennyibe kerülnek a minőségibb darabok, nagyjából 30-40e Ft-ot tudok rászánni. Előre is köszönöm a segítséget!
Ahogy nézem ez valami izmosabb cucc....a Lidlissel szemben ennek drót a vége, azt könnyebb felmelegíteni. Nekem is lidlis van, most irmerkedem még csak ezzel a technikával. A vékony heggyel próbálkoztam, de olyan erővel kell rányomni, hogy egy idő után elhajlik.. :( Ha meg nem nyomo rá, nem égeti meg rendesen, vagy nem egyenletes.
Kis segítséget szeretnék kérni, a mellékelt linkhez hasonló munkát szeretnék csinálni. Van egy lidlis égetőm, de kis gondom támadt vele. A problémám hogy szerintem nem elég meleg, 550 fokos, hamar elszennyeződik, és túl erősen kell nyomni a felülethez. Ahogy a videót nézem, ott az égető vége mintha izzana, így biztos könnyebb szenesíteni.
A hegyek miatt mindenképp jobb lesz mint a lidl-is! Ez a vékonyabb drótszerű hegy jobban át tud melegedni mint az a tömör fém ami a lidl-isnek és a többi hasonlónak van... Megtudható az, hogy "halandók" is hozzáférnek-e a beszerzési forrásodhoz, illetve milyen áron szerezhető be ilyen, és mennyi költsége van az iderepüésének?? :-)
Aha, ezt ismerem.. Én Lidl-ben vettem 2100-ért, de már vagy 2 éve
A Dremel gázosában még azt is szeretem, hogy van egy lyukas végű feje is, amivel közvetlen lehet égetni. Van egy másik tipusa is, a Dremel VersaFlame ( http://hometools.hu/spl/474541/DREMEL_VersaFlame8482_forrasztopisztol) ez annyival különbözik, hogy nyílt lángja is tud lenni.
És amit sokan nem tudnak, az éles fej alkalmas szálazódó anyagok vágására, eléget a szálakat, így nem bomlik le. A Tojásokba fűzött szalagokat ezzel vágom, így nem szálazódik szét. Akár organzából is lehet ezzel formákat vágni, bár én nem hordok ilyen kis rózsácskás-kitűzőket-hajdíszeket-csicsákat, de nagy divat, lehet vele ilyesmit is csinálni
Meg tudod mutatni milyen az a direkt művészeknek való??? :-)
A gázoshoz sima öngyújtó töltő való, az párszáz forint. Nekem még van az elsőből, nem tudom hol fogom beszerezni. Kapható, az biztos, mert tesóm mindig maga tölti a gyújtóit, tehát veszi valahol, de már nincs minden sarkon trafik, ahol mindig kapható volt.
Nekem a tesóm barkácsolt most egy trafós-elektromos-drótosat is.
Vettem egy olyan direkt művészeknek pákát, eddig egy munkám volt vele. Egész jónak tűnik,majd kiderül..
A gázos mennyivel költségesebb?mennyit bír? Könnyű utántöltöltőt beszerezni hozzá, vagy hogy müködik ez?
Sajnos nem tudok túl sok tapasztalatot megosztani veled. Nekem van egy 2200.-os lidl-s, és egy dremel versatip-em.. nem sokat használom őket. A Dremel gázos, annak a mobilitása tetszik.. nincs drót, nem helyhez kötött, nem kell a fél házat átrendeznem, ha mondjuk kinn a teraszon szeretnék büdösíteni..
kb. 2 éve leltem a pirográfiára, rögtön rákaptam a témára - valamikor rég tanuló koromban, asztalos ként a mesterem mutatta, de feledésbe merült -.
Nekem problémám van a szerszámokkal, már 3-at sikerült tönkre tenni, elég korán feladják, eddig olcsóbbakat vettem csak. Kérdésem, hogy tud-e valaki ajánlani olyat ami bírja is meg nem 25ezer az ára?
Eddig volt 2 db 1-2000 Ft-os, meg 1db 5000 Ft-os állomás is állítható hőfokkal ezutóbbi 3 rajzot bírt ki.