Keresés

Részletes keresés

Sango.Marosi Creative Commons License 2012.01.31 0 0 28

Önkéntes munka és tanulási lehetőség a Dániában és Afrikában!

Szeretnél külföldön élni, dolgozni és tanulni?

Szeretnél elmenni önkéntesnek Afrikába?

Szeretnél segíteni másokon?

Szereted a kihívásokat?

Szeretnél új dolgokat, embereket és kultúrákat megismerni?

Szeretnél nyelveket tanulni?

Szeretnél kalandozni a világban?

Szeretnél új életet kezdeni?

Ha igen, akkor gyere Te is Dániába önkéntesnek! Több program közül is választhatsz, és, amennyiben sikeresen elvégzed valamelyiket, akkor lehetőséged nyílik Afrikába utazni és segíteni az ott élő embereknek.

A programba csak 18 éven felüliek jelentkezhetnek, de a részvétel nem iskolai végzettséghez kötött. A választott program elvégzése után diploma szerezhető.

Jellenleg én is egy ilyen programban veszek részt, szóval amennyiben érdekel ez a lehetőség, a makechange@drh-holsted.org ímélcímre írj, hogy fel tudjam Veled venni a kapcsolatot és tájékoztathassalak a részletekről!

EndiMirador Creative Commons License 2009.12.19 0 0 27

Ez az ún. botfly, youtube-on is van fent elég sok videó róla.

2 módon kaphatod meg az oltásokat:

1) Feliratod magadnak, kiváltod, és a háziorvossal beadatod.

2) Van Bp-en két oltóközpont, ahová elkocogsz, és beadják Neked. Kb. 7000 Ft/oltás.

Előzmény: papsza (26)
papsza Creative Commons License 2009.12.17 0 0 26
Azt a larva a bor alatt dolgot lattam egyszer a natgeon. Orvoshoz ment egy no, mert mindig valami motoszkalt az fejeben. Kiderult, hogy egy bazi nagy larva.. nagyon bizar.

Hmm.. van valami abban mit mondasz. Meg mindig egyben vagy es ott is elnek emberek... Meglatjuk.

Az oltasos dolog hogy mukodik? Elmegyek a haziorvoshoz, megmondom milyen orszagba szeretnek menni mennyi idore es o tudni fogja miket kell beadnia? Vagy ezt nekem kell kikutakodni?

Udv.
Előzmény: EndiMirador (25)
EndiMirador Creative Commons License 2009.12.17 0 0 25
5 éve császkálok ki és még élek, sőt! Oké, akadnak dolgok, pl. hígfosás, meg bögölycsípés nyomán lárva a bőr alatt, de ezek vicces dolgok. Malária és társai eddig elkerültek. Ha beoltatod magad minden ellen, ami kell és nem vadbaromkodsz, akkor sima ügy. Ott is élnek emberek, mégsem halnak bele ilyesmi dolgokba. Nagyobb a sansz, hogy elvisz idehaza az influenza, mint hogy kint elpusztulj valami kórságban.
Előzmény: papsza (24)
papsza Creative Commons License 2009.12.16 0 0 24
Ertem en ertem en, de meg igy is van egyetlen dolog, amit nem lehet sem elfogadni, sem pedig ra felkeszulni. Nem akarok valami ismeretlen fertozes miatt valamelyik bozotban elhullani, ahol a testemet felzabaljak a krokodilok...

Ki garantalja azt, hogy nem fogok belepusztulni valami fertozesbe, vagy netan pokamarasba? A piocas ember?

A tobbi igazabol nem erdekel, de ne pusztuljak mar bele a nagy segitsegbe :)
Előzmény: EndiMirador (23)
EndiMirador Creative Commons License 2009.12.16 0 0 23

:)

Mexikó szép ország, meg Peru is, de Guatemala és Bolívia üti őket. Amúgy ne rémülj meg! Komolyan ne! A lényeg, hogy bevedd a leszarom kapszulát, és mindenhol sikerül akklimatizálódnod. Ha lelkiekben felkészültél mindenre és elfogadod azt, ami vár majd rád, s így nem okoz majd kényelmetlenséget, akkor jó úton haladsz és bárhol célba találsz. Úgyhogy ne turistáskodj! Utazz! 

papsza Creative Commons License 2009.12.14 0 0 22
Most, hogy vegignyalaztam, nem csak az onkentes oldalt, hanem az kalandozosat is, nagyon sok kerdesemre meg is kaptam a valaszt. Be kell lassam, nem vagyok annyira bevallalos tipus, foleg a kultur-sokk uti meg a mercet.

Mar csupan azzal segitek, ha jol olvastam a weblapot, ha elmegyek egy turara, amit szervezel, mivel a koltseg fele az alapitvanynak megy.

Meg gondolkodom erosen, viszont a Perui, Boliviai tura nagyon vonzo, de elotte egy Mexiko, csak hogy szokjam a turainfo szamozasait. :D
papsza Creative Commons License 2009.12.14 0 0 21
Hmm... Mintha azt olvastam volna, ha onkenteskedni megyek, akkor egy indian csaladdal leszek, ok adnak enni, es lesz hova behuzodni eso elol/ejszakara, cserebe segitek nekik abban amiben kell.

Azt ertem, hogy a hazepitos projektben hazat kell epiteni, es ha "rakni kell a teglat", akkor nincs mese, de hogy azt a hazat kell megepiteni, amiben majd alszom.... tehat mig az elkeszul, addig jaguarok kozott alszom, kicsit tul izgalmas. A bakancsomba maszo trantulakrol/skorpiokrol nem is beszelve.

Egyebkent egy atlagos sapadt europai nem keszul ki a dszungelben? Ugy ertem, egeszsegileg, mivel olyan dolgokkal fog talalkozni a szervezete, amiket meg sosem latott azelott. Gondolom "modern" orvoslas a kozelben sincs, vezetekes viz/villany hijan, de azert gondolom a indianok tudnak ellenszert kesziteni a pok es minden egyeb merges maras ellen, ugye? Moszkitokrol rogton a malaria ugrik be, azzal mi a helyzet kozep amerikaban?

Gondolom a higienia sincs a csucson. Nem az angol wc hianyara celzok, mert az egy godorrel es egy palmalevellel elintezheto, de gondolom azert szappan van, ugye?

Ja igen, fotozni en is mennek szivesen, de vagyok hivatasos, de ez nem feltetlenul kizaro ok.

Biztos lesz meg szomenesem, egyelore ennyi ugrott be.

EndiMirador Creative Commons License 2009.12.14 0 0 20
Az LP az Lonely Planet. Útikönyv.
A srác a fotón egy fotós, néha utazik velem Közép-Amerikába. Tölteni aksit nem lehet, hacsak nem van napelemes töltőd. Közel s távol nincs elektromosság. Általában a legtöbb önkéntes projektben az ember azt csinálja, amit mondanak neki. Nagyon ritka az, hogy valakit csak erre vagy csak arra alkalmaznak. A nyelvtanítás az egy dolog, de az elején nagyon kemény meló vár arra, aki belevág. Heteken át csak függőágyazni lehet, mert elsőkörben házat kell építeni, ahol meg lehet aludni. Utána a házakra napelemeket telepítünk, hogy legalább aksit lehessen tölteni. :)
papsza Creative Commons License 2009.12.14 0 0 19
Mit ertesz az alatt, hogy LP?

Egyebkent eleg jo az odal amit linkeltel.
Tetszenek a projektek is, plane, hogy jo ugyert vannak es, hogy vannak tovabbi magyarok.

Amiben biztosan tudnek segiteni, az az angol oktatas, bar nem vagyok tanar, internet eleres, reven, hogy informatikus vagyok es egyeb fizikai munkak.

Lattam egy fotot, amin egy srac bazi nagy objektivvel szerepel, szoval gondolom azert kamera akksit lehet tolteni valahol, szoval lehet dokumentalni a tortenteket.

Termeszetesen meg van vagy ezer kerdesem, melyek tisztazasra varnak, de eleg pozitiv az osszkep.
Előzmény: EndiMirador (18)
EndiMirador Creative Commons License 2009.12.14 0 0 18
Sziasztok!

Itt a honlapom:

El Mundo Tawahka

Papsza!
Akkor rendben. Nekem úgy jött le, hogy vad vidéken akarsz informatikusként helyt állni. :) amúgy nagyon sok ilyen szervezet van. Írd be a keresőbe, hogy "volunteer" és az adott ország nevét. Sok kereső oldalt dob ki, akik jutalékért szerveznek be, de ha keresgélsz, közvetlen linket is találhatsz. Illetve LP-ben is van 1-2 szervezet feltűntetve, meg ha utazol, akkor hostelekben is lehet szórólapokat találni.
Vajk Creative Commons License 2009.12.14 0 0 17
Segélyszervezet- szerűséget csinálsz? lehet erről hallani kicsivel többet?
Előzmény: EndiMirador (15)
papsza Creative Commons License 2009.12.13 0 0 16
Ha hiszed ha nem, pont a nyelvtanitas fordult meg a fejemben. Jelenleg angliaban dolgozom informatikuskent, eleg jol megy az angol. Lattam idekint meghirdetett kulfoldi nyelvtanitasos utazasi lehetoseget. Meg csak angol anyanyelv sem kell hozza, hogy angolt tanithass tavolkeleti oraszagokban. Valami vizsgat kell tenni angliaban, ha az megvan, mar lehet is menni a tanitani.

Kivancsi vagyok a szervezetre, amit inditasz es szivesen veszek barmilyen segitseget/cimeket/infokat.

Az informatikus melot, egy ideig hajlando lennek bealdozni elmenyszerzes miatt cimszo alatt, de teljesen nem akarok fuggetlenedni tole, mivel, ha vege a boldog fiatal eveknek, akkor azert kell valami melo, amibol eteni tudod a majdani csaladot. Egyebkent, guatalamaban is biztosan volt mcdonalds, es nekem csak egy wireless link kell es barmilyen IT munkat meg tudok csinalni, barhonnan. :D
Előzmény: EndiMirador (15)
EndiMirador Creative Commons License 2009.12.13 0 0 15

Papsza!

Félni abszolút nem kell. Ugyanolyan emberek vannak ott is, mint idehaza. Bár annak nem látom értelmét, hogy informatikusként próbálkozz odakint is, mert az iroda az ott is iroda, és nem lesz változás az életedben. Valami teljesen mást kell csinálni. Elmenni kávéültetvényre dolgozni, AIDS ellenes promóciót csinálni, nyelvet tanítani és hasonlók. Én 2010-ben végre saját szervezetet indítok, mert én sem találtam azért olyat, ami 100%-ig kielégített volna és ami olyan helyszínen lett volna, amire igazán vágytam.

Ha kell segítség, szólj, mondok neked címeket, de ne informatikusnak menj ki, mert az cseberből vederbe... 

Előzmény: papsza (14)
papsza Creative Commons License 2009.12.13 0 0 14
Nekem is tobbszor megfordult mar a fejemben, hogy itt kellene hagyni a mokuskereket es elmenni vilagot latni. Szemezgettem mar jonehany ajanlattal, de egyeszeruen nincs eleg ver a pucamban feladni mindazt, amit eddig elertem. Pedig ha jobban belegondolok, munka mindig lesz, informatikuskent, pedig a vilag barmely reszerol is melozhatnek. Igazabol penzem is lenne utazasra, de egyedul beszari vagyok belevagni.

Előzmény: EndiMirador (-)
EndiMirador Creative Commons License 2009.12.09 0 0 13

Hehe!

Én az első kint töltött fél évem alatt többet tanultam a világról és magamról, mint a 17 éves tanulmányaim alatt összesen. Ezt is csak az érti, aki csinálta, és aki nyitott elmével vágott ebbe bele.

Amúgy, mutass ma a világon abból a rétegből egyet is dolgozni 20 éves korában, akiknek a szülei megengedhetik maguknak, hogy gyermeküket 3-400 dollárért havonta kizavarják valami egzotikus helyre önkénteskedni...

A tanulás meg... erre inkább ne is fecséreljünk szót...  

Előzmény: Törölt nick (12)
EndiMirador Creative Commons License 2009.12.08 0 0 11

Én utazásszervező vagyok, de ez hülyeség. Működik a szállodáztatásnál, ahol kiküld a Neckermann 100 láblógatóst, ezért a repjegyet is olcsóbban kapja, nem csak a szállást, így az utazás valóban olcsóbb lehet. De ez a típusú utazás Afrikában és Latin-Amerikában nem divat, ahogy a last minute sem. Pont ezért az önkénteskedés sem divat Európában, mármint nem olyan módon, ahogy az Afrikában vagy Latin-Amerikában megy.

Európában ha elmész önkénteskedni, akkor 8 órában kosztért és kvártéért teszed azt, de ez ritka. Legtöbb esetben Európában ételosztás van és hasonlók, amikért nem kapsz semmit, csak így töltöd el a szabadidőd.

Afrikában és Latin-Amerikában az önkéntesek spórolási okból csinálják. Illetve egyre divatosabb az is, hogy papa-mama kiküldi a 16-20 éves csemetéjét valahova 3-400 dollárért egy hónapban. Így is olcsóbb, mint ha otthon ülne és fogyasztaná az áramot. Embert faragnak belőle a viszonyok, megtanul egy nyelvet és élményeket szerez... 

Előzmény: Törölt nick (10)
Euronymus Creative Commons License 2009.12.08 0 0 9
Ez derék, lám vannak még olyan önkéntesek akiket semmi sem riaszt vissza.
Előzmény: freyya (3)
Euronymus Creative Commons License 2009.12.08 0 0 8
Seholse.Csak önkéntes tűzoltó voltam itt Magyarországon.
Vajk Creative Commons License 2009.12.08 0 0 7
Ezt nem értem....Ilyen olcsón adják az utakat az utazási irodák?
Előzmény: Törölt nick (6)
freyya Creative Commons License 2009.12.08 0 0 5
Na jó, de ennyivel rendes alkalmi munkát is vállalhatsz ott, ahol épp elfogy a pénzed, és akkor legalább a továbbutazáshoz is van mindjárt kereted. Annak idején az egyetem angol tanszékén mindig voltak nálunk amerikai óraadók, akik a szokásos egyéves szabadságukat töltötték Európában (arrafelé a tanároknak minden ötödik év teljes év fizetett szabadság), aztán elfogyott a pénzük, és beugrottak tanítani az egyetemre.
Előzmény: EndiMirador (4)
EndiMirador Creative Commons License 2009.12.08 0 0 4
Nem érted freyya! Elenyésző azok száma ezeknél a szervezeteknél, akik otthon ülnek a fotelben és eldöntik, utazunk Tanzániába, hogyan tudnám szuperolcsón megúszni. Így senki nem megy el, elhiheted. De ha évek óta utazol és költöd a pénzt, akkor ez egy kedvezményes megoldás. Nem minden esetben, de ha keres az ember, talál...
freyya Creative Commons License 2009.12.08 0 0 3
Most utánanéztem a neten, mennyiért foglalkozhatnék árva gyerekekkel Tanzániában egy hónapig (ezt még szívesen is csinálnám).
Saját magam fizetem az útiköltséget, az egészségbiztosítást, oltásokat, malária elleni tablettát, fizetnem kell 1490 euró részvételi díjat (ez egy ottani fizetés sokszorosa), ezért kapok kaját, és olyan szállást, ahová még hálózsákot is kell vinnem.
Mindehhez felhívják a figyelmem, hogy az 50 fokban nyakig beöltözve járjak, mert a lengén öltözött nőket hajlamosak megerőszakolni és lemészárolni a bennszülöttek, valamint készüljek fel rá, hogy a terrorizmusveszély terén a világelsők között jár az ország.
Hurrá! Holnap indulok!
EndiMirador Creative Commons License 2009.12.08 0 0 2
Én az EVS-sel voltam anno, teljesen ingyen. Illetve nem ingyen, hanem ők fizették a költségeket.

Nagyon rossz hozzáállás az, hogy nekem fizessenek ki mindent, mert én dolgozom. Persze értem én, hogy senki nem szeret ingyen csinálni semmit, és miért is tenné. De ez alapvetően nem arról szól, hogy jól kijussak valaki pénzén, elbohóckodom, aztán mindenki megy, amerre lát. Ez az EVS. :)

Általában 1 hónapnyi kinttartózkodás 300 dollár körül jön ki önkénteskedve. Ennyit kell fizess a szervezetnek, attól függ, mivel foglalkozik. Vannak elszállt dolgok, mint a teknősökkel és delfinekkel való munka, amiért 2-3000 dollárt is elkérnek egy hónapra. Azért, mert sorállás van érte. De őserdei parkokban, iskolában dolgozva, vagy drogellenes promócióért 300 dollárból kijössz.

Utazóknak van kitalálva, akik amúgy is úton vannak. És így olcsón kijönnek. Nem hobbi kirándulóknak...
Előzmény: freyya (1)
freyya Creative Commons License 2009.12.08 0 0 1
Milyen szervezettel voltál?
Anno egyetemista koromban az Útilapu szervezet általt kínált utakkal szemezgettem, de ugyanannyiba került náluk az önkénteskedés, mintha saját költségen utazgatnék. A minimum az lenne, hogy ha már önkéntesként beállok dolgozni, akkor minden költségemet (utazás+ellátás) fizessék, ne én fizessek azért, hogy dolgozhatok. Neked ez így mennyibe volt? Latin-Amerikába csak a repülőjegy drága, ott lenni nem, barátnőm 1 hónap alatt körbeutazta Kubát, félpanziós magánszállásokon lakott, és nem ment el összesen 100ezer forintja sem rá. Szóval ha a szervezet fizeti az útiköltséget, megyek szívesen bárhová, de ha nekem kell, akkor ennyivel munka nélkül is elmehetek.
BGfromÉ-D Creative Commons License 2009.12.08 0 0 0
Seh0l.
EndiMirador Creative Commons License 2009.12.08 0 0 topiknyitó
Az elmúlt 3-4 évben egyre népszerűbb utazási forma az önkénteskedés, bár az Európában utazgatók körében szinte teljesen ismeretlen fogalom. Ázsiában, de főleg Afrikában és Amerikában azonban kiválóan működik ez az intézmény.

Hónapokra, vagy akár évekre útra kel valaki, de mivel az rengeteg pénz, ezért itt-ott eltölt 1-2 hónapot, dolgozik napi 4 órát valami lájtos helyen, így olcsón jut kajához és szálláshoz, nyelvet tanul, ismerkedik.

Én Guatemalában voltam így. 3 hónapot töltöttem egy apró faluban Tikaltól nem messze, majd mikor beleúntam, nekivágtam Közép-Amerikának. Miért volt jó így utazni? Először is olyan spanyolt tanultam, ami használható volt (ergó nem tömtem tele a fejemet hasznavehetetlen nyelvtani szabályokkal), megismertem az átlag guatemalaiak és közép-amerikaiak gondolkodását, így tudtam, ha utazom, mire kell számítsak. Mikor akarnak átverni, mi mennyit ér valójában, hogyan reagálnak az emberek. Így ezerszer könnyebb utazni, és ami fontosabb, nagyobb élmény is egyben. Nem csak kipipálod a kötelező látnivalókat, hanem részesévé válsz a helyi kultúrának, a mindennapoknak.

Tudom, hogy igen kevesen csinálják Magyarországon. Évente alig pár tucat ember utazik így kis hazánkból, míg Németországban, Hollandiában, Ausztráliában, Kanadában vagy éppen USA-ban százezrek kelnek így útra.

Ti merre jártatok önkénteskedni és milyen szervezésben?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!