Amúgy is megcsinálná automatán, csak mivel a képek eltolását és forgatását tudja csak kezelni, ha a gép billen is a képek közt (az objektív feljebb, vagy lejjebb néz), akkor torzítani kell a képeket és ez nem megy neki. Akkor kézzel össze kell pontozni, aztán mehet. Egyébként nem a fénymérés a nagy kérdés, hanem az exposor. Persze azért figyelni kell, hogy mi a kiindulási mérés, amihez képest alá-, fölé lövünk.
Dynamic-Photo HDR Általában teljesen automatán összerakja, aztán csak a csúszkákkal kell foglalkozni. Magyarán visszahúzni a default állásból. Valójában sokszor kézzel kell összepontozni a három képet, mert állvány nélkül csinálom. Amíg csak elmozdul a gép, addig frankón összerakja, de ha billen is, akkor nem. Egyébként ezeket a 10"-os netbookon csináltam, tehát nem sokat szórakoztam az illesztgetéssel, meg fényezéssel. Nem csak a monitor mérete miatt, hanem azért is, mert sokszor rohadt fáradt voltam és ha aznap nincs megcsinálva, akkor elfelejtődik örökre. :)
Nem hazudtolom meg magam, egyszerű leszek: amelyikkel lehet ilyet ( HDR, na jó, meg esetleg a perspektíva korrekció) csinálni, és - lehetőleg - semmibe nem kerül. :-)))
van erre valamiféle - magamfajta laikusnak is - emészthető progi, amivel lehet ilyet / ilyet lehet csinálni? Rohadt sok problémámra választ adna ( ld: a motort az esti vihar előtt)
a francba, hogy nem vettem észre... (egyébként akkor lesz két http, ha a már beírtat nem törli ki az ember, onnan tudom, hogy magam is így csinálom olykor) akkor most lesem!
én sem mondom, hogy jó, meg azt sem, hogy nem, mert az oldal nem nyílik meg, nem elérhető :((( majd este meglesem megint, hátha most tényleg hibádzik valami