Keresés

Részletes keresés

noricica11 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 40

Sziasztok!

Remélem szoktál sajtot fogyasztani! Ha van egy kis időtök, akkor légyszíves töltsétek ki ti vagy ismerőseitek nők és férfiak, fiatalok és idősebbek egyaránt a kérdőívemet. Sokat segítenétek vele a szakdogámhoz. 

Kattints a linkre:

https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_ddpBwY6 7eEJHTeY 

Köszi 

bcontact Creative Commons License 2011.12.11 0 0 39

Köszönjük!

krizsi_l Creative Commons License 2011.12.10 0 0 38

Én pedig ismét ajánlok :)

Egy hazai kékpenészest: Tihany márvány sajt. Mostanában találkoztam vele először. A hasonló nevű camembert sajtról nincs nagy véleményem, de ez kimondottan ízlett.

Előzmény: bcontact (37)
bcontact Creative Commons License 2011.12.03 0 0 37

frissítek

krizsi_l Creative Commons License 2009.12.30 0 0 36
Heeelp
Az nem off, hanem emberiség elleni bűntett!
Előzmény: Törölt nick (35)
krizsi_l Creative Commons License 2009.12.30 0 0 34
Meg az is igaz, hogy gyakran az offtopik témák pörögnek a legjobban :)
Előzmény: Törölt nick (33)
krizsi_l Creative Commons License 2009.12.30 0 0 32
Bcontact hozta fel kissé off módon a topikot:
"Egy francia sajtkészítő mester mondta, hogy azért sz@rok a sajtok a boltban, mert pasztörizált tejből készülnek. Márpedig sajtot nem lehet halott tejből készíteni, csak élőből. "

Egyébként szvsz van létjogosultsága ennek a topiknak, több is mint a "kedvenc"-nek. Ez egyszerűen arról szól, hogy a töménytelen silány termék közül melyek azok amiket nem csak "ünnepnap" érdemes levenni az áruházak polcairól
Előzmény: Törölt nick (31)
krizsi_l Creative Commons License 2009.12.30 0 0 30
Az mégkecéssé a sajtkészítésről szól.
Előzmény: Törölt nick (29)
krizsi_l Creative Commons License 2009.12.30 0 0 28
Hogy ontopic is legyek: karácsony előtt a Corában akciózták a Bluetta kékpenészes sajtot. Lengyel termék, valószínűsítem Président licence. A minősége jelentősen túlmutatott az árán. 3eFt/kg alatt volt az akciós ára.
krizsi_l Creative Commons License 2009.12.30 0 0 27
A másik topik nem igazán fogyasztóknak, inkább a házi sajt készítőknek szól
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9017706&la=96129172
Előzmény: Törölt nick (24)
krizsi_l Creative Commons License 2009.12.30 0 0 26
Ha jól emlékszem nem egészen a sajt minőségég eredetének kutatására nyitottad a topikot.

Azért annyit elmondanék a felvetett témával kapcsolatban, hogy a tej lactobacilusainak felhasználásával csak a teljesen friss, még meleg tejből lehet sajtot készíteni. Már maga a hűtés, ami a tárolással, szállítással kapcsolatban szükséges, is öli a baktérium kultúrát. Így a természetes kultúrát hasznosító sajtok csak kis gazdaságokban készíthetők, ahol fejés után azonnal feldolgozzák. Ilyen sajtok nálunk is kaphatók, első sorban kecske tejből. A tehéntej ipari feldolgozásra kerül, ott már szükségszerű a tenyésztett kultúrák használata.
Nézz meg pl ezeket

http://sites.google.com/site/bacshegyikecskefarm/
http://www.polgardikecske.eoldal.hu/fotoalbum/kecskesajt/kecskesajt
zratkay Creative Commons License 2009.12.30 0 0 25
"A gáz az..."

Nem gaz az...
Előzmény: bcontact (22)
bcontact Creative Commons License 2009.12.29 0 0 22
Egy francia sajtkészítő mester mondta, hogy azért sz@rok a sajtok a boltban, mert pasztörizált tejből készülnek. Márpedig sajtot nem lehet halott tejből készíteni, csak élőből.

A gáz az, hogy ez a sajtos téma senkit nem érdekel, a "Melyik hűtőszekrény márka a jobb?" topik pl. sokkal előrébb van...:)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.08 0 0 20

Hát, hülyén halok meg, ha nem mondod, amit modasz a sonkákról. Nameg, évek hosszú során át élt a lányon Friedreikshafenben, van némi tapasztalatom az ott ellérhető sajtokról is. Nem kell nekem elájulós komment, hogy ott minden jó, itt meg midnen szar!

Én csak annyit mondtam, egyáltalán nem jobb a "külföldi" sajt (úgy általában), mint a magyar. Azt sem űrlények csinálják, még a technológiájuk sem jelentősen más. A sonkát példának hoztam, a változatosság kedvéért. Márhogy nekem sokkal jobban ízlik a magyar parasztsonka, mint a tízszer drágább serrnoi. Engedd meg nekem, hogy ne az ára legyen, az egyeten támpontom!

Azt meg te nem vagy képes felfogni (úgy tűnik), hogy van amit érlelni kell, van amit nem. Szopkodd a külföldöt és fizess sokkal többet nekik! Miattad (is) csinálják.

Előzmény: Törölt nick (18)
krizsi_l Creative Commons License 2009.12.07 0 0 19

:)

A legszörnyűbb mikor akciózzák a magasabb árfekvésű sajtokat. Ilyenkor mindig volt valami tárolási probléma. A camambertnél, brienél besárgult, elhalt penész, szalmiákos "illat", nyálkás kékpenészes ....... Aki addig még nem találkozott ilyen sajtokkal és takarékosan próbálkozik velük nem érti mások miért szeretik. Ezután már sosem találkozik egy frissen felvágott, krémesen kenhető Roquefort ízorgiájával.

Szóval nem is olyan rossz az a hazai Márvány. A Nivánál bizosan jobb :)

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 16
Máshol sem. Viszont én a múltkor, egyszer ettem egy nagyon szar darabot. Pedig imádom, de az háromnegyedében ki lett dobva. Az állandó mindőség, nagyon kellene!
Előzmény: vipera56 (11)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 15
Igen. A Pannonia sokat romlott, de azért még ehető.
Előzmény: Wauhaus (12)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 14

Nem tudom. Én vilgjáró ember vagyok (ha nem is nagy utazó, de azért vagy ötven országban voltam már amióta élek), és ezt nem tapasztalom. A múlkor olyan áron vettem serranoi sonkát, amitől el kellett volna alélnom. Hát, messze nem aléltam, (és nem csak) annyi pérnzért. Itthon két-háromezerért kapsz olyasmit, sőt. Azt meg tízezezrért vettem. (Természetesen magyar Ft-ban értem az árakat és kb..)

Előzmény: Törölt nick (10)
krizsi_l Creative Commons License 2009.12.07 0 0 13
Én védem a hazai márványt. Nem úgy kelle enni, hogy ez egy "milyen roquefort utánzat". Élvezni kell az ízeket. Igaz hol ilyen, hol olyan, de a miénk :)
Előzmény: Törölt nick (8)
Wauhaus Creative Commons License 2009.12.07 0 0 12
Alpok (G-Roby), "Nagylyukú" (G-Roby). Régebben a Pannónia is nagyon jó volt, de szerintem íztelenebb lett az évek során.
vipera56 Creative Commons License 2009.12.07 0 0 11
Pálpusztai!!! Király, az egyik legfinomabb sajt a világon!! Igaz hogy illatos de azon felül Isteni!! És méretéhez mérten , egy kocka 200 valahány ft. errefelé, nem olcsó.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.07 0 0 7
A szarvasi (ha jól tudom szarvasi) pizzamozzarella jó. A füstölt változat kifejezetten jó. És nem olyan nagyon drága. Kétezer körül van, kicsit ikább felette.
bcontact Creative Commons License 2009.12.06 0 0 6
A hatodikat nem ismerem;)
Előzmény: Törölt nick (5)
VBL Creative Commons License 2009.12.06 0 0 4
Szlovák (politikamentes) parenyica jó vétel. Szeretem, annyi pízért megéri.
bcontact Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3
Az olcsó sajtok közül említésre méltó az Aldi-ban kapható lyukacsos trappista, nagyon rendben van.

Amúgy én arra lennék kíváncsi, hogy mely drágább sajtokat merjem megvenni, amelyek rendkívül ízletesek/aromásak.

Eddig nem vásároltunk itthonra drága sajtot, de olcsót is ritkán veszünk, mert azoknak nem nagy élmény az ízvilága. Ma nézegettem az 5-7ezer Ft-os termékeket, és akkor döntöttem a topiknyitás mellett:)
Előzmény: Törölt nick (1)
Csülök Pista Creative Commons License 2009.12.06 0 0 2
Mese.
VBL Creative Commons License 2009.12.06 0 0 0
Szóval ez a már létező társtopiccal ellentétben nem csak a kedvencről szól. Bár az is igaz, az embernek nem feltétlen kell legyen egyetlen kedvence. Félő, hogy megunja. :-)
Előzmény: bcontact (-)
bcontact Creative Commons License 2009.12.06 0 0 topiknyitó
Mit, miért, hol, és mennyiért?

És mit ne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!