Keresés

Részletes keresés

G-vi Creative Commons License 2009.12.20 0 0 8
köszi:)

úgy halottam hogy vannak természetvédelmi helyek ahol tilos kempingezni. amugy ezeken kivül a vadkemping mennyire elfogadott?

valahol olvastam hogy egy helyen van net egy ora/6dollárért:) blog iráshoz lehet jol jönne:/
Előzmény: ChaoronFX (7)
ChaoronFX Creative Commons License 2009.12.18 0 0 7
Szerintem a lehúzás nem jellemző, bár néha azért lehet alkudni elég jól :)

A "kempingekben" úgy 1000 Riál körüli a reggeli, ebéd inkább 1500 (sülthal, esetleg garnéla + fűszeres rizs). Az elején izgik a halak, de pár nap után marha unalmas. Főzőcuccnak mi spirituszkockát vittünk (gázfőző repülő miatt nem megy), illetve néhol volt tűzrakóhely.

Hadiboban lehet mindenfélét venni, máshol elég melós, de egy-két kisbolt néhol akad. Vizet általában lehet útközben és helyben is szerezni. Sanaa-hoz képest persze jóval drágább minden.

Áram a kempingekben szerintem sehol se volt és Hadibóban is néha akadozik. Mobil térerő néhol volt, de akkor sem ment a roaming. Internettel nem próbálkoztunk.
Előzmény: G-vi (6)
G-vi Creative Commons License 2009.12.10 0 0 6
és socotrán mennyire lehet elélni a helyi ételeken? m indnet drágán mérnek a külföldinek?
ChaoronFX Creative Commons License 2009.12.07 0 0 5
Éjjel háromkor érkeztünk, nem igazán bíztunk az ügyintézésben, ezért intéztük itthon - elvileg van és olcsóbb.

Ha utazni akartok, kell a túrista-rendörségen útvonaltervre engedélyt kérni, nekünk gyakorlatilag nyitott volt, ma már őgy tudom kicsit neccesebb és nehezebb is.

Mi eljutottunk Mukallától Hadramut felé kerülve a sivatagon keresztül Máribba, illetve a fővárosból lementünk Taizig, majd vissza a Tihamán és a már említett két hegységen keresztül.
G-vi Creative Commons License 2009.12.07 0 0 4
azt hallottam hogy itthon is meg kint is lehet szerezni vízumot, és hogy kint olcsóbb. tényleg így van? ti itthonin vagy a kintin szereztétek?
Előzmény: ChaoronFX (3)
ChaoronFX Creative Commons License 2009.12.06 0 0 3
Socotra életem egyik legjobb helye volt, nem olyan vészes kijutni, mi hármasban 8 napot töltöttünk ott, - szerencsére késett egy napot visszafele a repülő.

Kell vízum Jemenbe, amit a követségen simán el lehet intézni (8000Ft). Kint Saana-ból vagy Mukallából megy repülő Hadiboba (kb. 120$), utána kb. napi 10000YR a 4x4 bérlés a szigeten.

A repjegy Egyptair volt (140e Ft), ez húzós, de legalább Budapestről ment...

Hamár kint vagytok, Saanat és amennyiben lehetséges Hadramutot ne hagyjátok ki, illetve erősen ajánlott a legszebb két hegység, a Haraz és a Bura, eszméletlen jókat lehet ott mászkáni.
Panel Proli Creative Commons License 2009.12.06 0 0 2
Egy újabb hely, ahová az életben sem jutok el ...
G-vi Creative Commons License 2009.12.06 0 0 1
kösz:D remélemmajd lesz valakinek
Előzmény: bindera (0)
bindera Creative Commons License 2009.12.06 0 0 0
nincs inf0m
G-vi Creative Commons License 2009.12.06 0 0 topiknyitó
Üdv mindenkinek!

Nagyon örülnék ha tudna nekem valaki információkat adni socotrára való utazásokról.
Mennyiből lehet meg csinálni, vízumot itt érdemes kiváltani vagy kint, és így tovább.
saját tapasztalatokat várok meséljetek bátran bármit!

Köszönettel,

G-vi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!