Szegény kis Nyakó! Ezt a kártyát osztották neki. Ő lett az mszp humorharoldba ágyazott Pomócsija. Csak hát se nevetni nem tud rajta senki, se össze nem vizeli magát senki ijedtében azon, amiket Nyakó mond.
Jajistenem, kihagytam a Titusz és a janicsár szavak közül a névelőt, aztán most ebből vonsz le ilyen messzemenő következtetéseket.
Sztem akinek nem ül vörös köd az agyán, az értette.
Tehát a mondat így akart hangozni (gy.k.): Magával rántotta, mint Titusz a janicsárt.
Mellesleg a történelemből célszerű nem csak a hőskultuszt megtanulni...sok más fontos dologra is rávilágít, ha az ember kicsit az összefüggésekre is figyel...
Van némi zavar, netán végzetes ismerethiány a történelmi tudásodban!
Hát vegyük újra az általános iskola max. 5. osztályában (azaz kb. 10-11 éves korban) már remélhetőleg megtanultakat : az a bizonyos "Titusz janicsár" annó a török hadak, köztük a (mindenhonnan összegyűjtött janicsárok) Nándorfehérvárat (gy.k. ma Belgrád) ostromló HUNYADI JÁNOS katonája volt, a magyar történelemben DUGOVICS TITUSZ néven tisztelt hősként emlékezünk rá!
A janicsárokhoz meg csak annyi a köze, hogy EGY (török zászlót kitűzni igyekvő)JANICSÁRT rántott magával a mélységbe!
Sok millió ember számára a "paraszt" nem pejoratív szó, mindössze földműveléssel és/vagy állattenyésztéssel foglalkozó (amúgy a "mokkák"-nál kissé nehezebben élő) embert jelent.
A "paraszt" szót (undorító) értelmében épp az MSZP-SZDSZ által x éve bújtogatott, és mindenáron (az adófizetők pénzéből) adott segélyekkel felbuzdított CIGÁNY népesség alkalmazza a többségi társadalomra! Mármint hogy, mi b..-unk, aztán majd a "parasztok" eltartanak minket!
Ez csak egy az SZDSZ ostoba PC megnevezései közül, épp csak azért, hogy az évszázadok óta a MAGYAR nyelvben "cigány" névvel illetett magyar népességet felizgassák a többségi magyar társadalom ellen, kizárólag szavazatszerzési okból!
Mellesleg, ha jól tudom, a "roma" szó csak a "cigány férfi"-t jelenti, a nő - fontos dolgokban - náluk nemigen jön számításba!
Sztem már a nagyvárosok (netán munkanélkülivé vált, és/vagy az igen drága lakótelepi lakásokba beszorult) szavazóira sem igen számíthatnak. Ezért bízzák az ún. "országjárást" Gyurcsány Fletóra: hátha ő még megmentett annyit a rábeszélő "svádájából", hogy némely, amúgy is szoci-rajongót szavazásra tuszkolhat.
A "mokkák" meggyőzése meg talán a helyiekre marad, mert az első generációs parvenü GYF-nek (a rózsadombi villa lakójaként) dokumentáltan nemigen van affinitása a szegények, köztük a cigány népességgel kapcsolatos társadalmi problémák iránt.
Egy konzervatívnak illik is visszacibálni a szép múltat, merhogy volt idő, amikor a magyarokat Európa nemes egyszerűséggel cigányoknak nevezte. Főleg a németek... mostan akkor ezt visszahozzuk? :DDDDDDDDDD
A németet hogy köll politikaikorrektül mondani? dajcs?:))
Sztem éppenhogy nem vették át a szadi vonalat, jobbos szempontból sajnálatos módon. Egyetlen szadi arcot sem igazoltak le, pedig megkeresésben gondolom nem volt hiány. (Mit nem adnék érte, ha Bauert a szoci listán láthatnám...!)
Nem hülyék a szocik, továbbra is orbánozással és szoc. demagógiával nyomulnak.
2010 után viszont sokkal jobban problémás lesz számukra a Jobbik, hiszen ők lesznek az ellenpontjaik, a Jobbik cigányozására választ kell adniuk naponta, és vagy a pesti ballib bázis vész el, vagy a vidéki bázis morzsolódik le még jobban.
Aki számit bejut a listán, a plebsnek, meg coki! Úgyse olvassa egyetlen választó sem tovább az első 6-7 helynél ott pedig Gyurcsány, Lendvai, Kovács nevét találja, ha hívő boldog, ha nem hívő könnyű döntenie!
Persze, hogy "cigányozik" (értsd: mokkázik)! Vszeg maga Teleki főkomornyik szólt rá a választmányra, hogy az ő jelöltsége nélkül nem lesz meg ám a "mokkaság" szavazata! Meg hát a szocik már (lejárt szavatosságú) élelmiszereket sem mernek, vagy tudnak osztogatni a választások előtt a szegény cigányoknak.
Jellemző, hogy csak utólag jutott eszükbe keresni egy még TALÁN megnyerhető helyet ennek a vazallus Telekinek! Röhej!
Ugyan már, nem kell ahhoz cigánynak lenni hogy a cigányság érdekében tevékenykedjen egy MSZP képviselő! Lám munkás sincs közöttük egy se, oszt' mégis őket tartják a szavazóbázisnak.
Vagy aki a Szent István parkban Donáth mellett állt: "Az nem megy, hogy valaki ott áll mellettem a Szent István parki kirekesztés elleni tiltakozáson, majd másnap a csukott ajtók vélt biztonságában nyíltan cigányozik" .