Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2009.12.10 0 0 132
meret99 Creative Commons License 2009.12.10 0 0 131

Sőt, inkább az empátia hiányában szenvedő kis rabszolgákat rúgják ki, ha netán 20 ezerrel több már a fizetése, mint 1 újnak, akit még lehet szívatni:(

Az empátiát nem véletlenül mondom, mert jeles vezetőjük 1ike példálódzott a korábban megadott + 1minnel megtoldott pihenővel, majd felhábordván azon, hogy ezzel a lehetőséggel élni is mertek a rabszolgák:D

Előzmény: mavtelep (127)
kábelbúvár Creative Commons License 2009.12.10 0 0 130

Volna néhány poszt az országban, ahol ezt a rapid megoldást kéne alkalmazni, de ott valahogy más a tempó....

Előzmény: Spurius Titus Mamma (128)
Spurius Titus Mamma Creative Commons License 2009.12.10 0 0 129
Pardon, a helyes link:
Előzmény: Spurius Titus Mamma (128)
Spurius Titus Mamma Creative Commons License 2009.12.10 0 0 128
Kirúgták a Vodafone-tól
Giczy Gergő, 2009. 12. 10. 10:48

Pedig "csak" viccelődött, amikor múlt pénteken alig működött a T-Mobile szolgáltatása.

A Twitteren közben láthatóvá vált egy megjegyzés, hogy A hálózati problémával kapcsolatban lesz hivatalos tájékoztatás. | Türelmeteket kérjük, melyet a konkurens Vodafone is megkontrázott egy Ok, csörögjetek ránk! ;) megjegyzéssel.

Utóbbi verte ki a biztosítékot a piros logós szolgáltatónál, aki előbb közölte, hogy nem ő tette közzé a kifogásolt tweetet, majd tegnap kirúgta elbocsátotta a felsőbb jóváhagyás nélkül viccelődő munkatársát, a versenytárs kárát meglovagoló nem sportszerű viselkedésre hivatkozva. De ezt nem mindenki gondolja így.

Mert az intézkedés végül - úgy tűnik - nagyobb port kavar, mint maga az üzemzavar. És ez hatalmas öngól lehet a Vodafone-nak, hiszen rövid úton megszabadult egy láthatóan kreatív marketingesétől, aki várhatóan nem marad munka nélkül ezután sem. Csak nem a piros logót fogja erősíteni. Azon sem lepődnék meg, ha pink színbe öltözne.
mavtelep Creative Commons License 2009.12.05 0 0 127
Nagyon fiatal lehetsz, ha azt hiszed : a vezetők számának csökkentésével karcsúsítják a céget.
Előzmény: vt75 (124)
mavtelep Creative Commons License 2009.12.05 0 0 126
Egy év  alatt összesen ezeret....(((...  a tavalyi évről ne is beszéljünk....
Előzmény: originalqszi (122)
P.URBANUS Creative Commons License 2009.12.05 0 0 125
Jó, akkor ha mindenféle ajánlásnak meg akarunk felelni, akkor pár éve, mikor 7 jegyűek lettek a mobilszámok, miért nem lépték meg ezt? Mindegy, úgysem rajtam múlik, ha megváltoznak az előhívók, körzetszámok azt én majd le tudom követni. A Maunikasó közönsége meg majd legalább nem telefonál annyit. :-)

"A százhalombattás gyengélkedés mit jelent pontosan?"

Az M6-on haladva akadozó, esetleg megszakadó hívásokat, T-s előfizetős ismerős szerint. Pannonal még nem próbálkoztam pont onnét telefonálni, de majd kipróbálom. Állítólag a cégek mérőautóiban megtalálhatóak a konkurensek Sim-kártyái is, azért, hogy össze lehessen hasonlítani a hálózatokat. Meg talán egymás hálózatát is használhatják.
Előzmény: vt75 (121)
vt75 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 124
"Nincs felelős, de mindenestre 400 embert kirúgnak évelején!!!!!! Persze a vezetők maradnak, mint Wass versében a kő:DDDDDDDDDDDDDD"

Neked biztos vannak belső info-id az elbocsátással kapcsolatban, oszd meg velem kérlek.
Vagy esetleg azt tartod normálisnak, hogy mondjuk a legfelső szinteken évente cserélődnének az emberek, mint pl a miniszteri posztokon. Drazsé pl mi nem volt még, de bárkit mást is írhattam volna?
Egy versenypiaci cég irányítása azért más elveket követ, mint egy semmilyen felelősséggel nem járó minisztériumé...
Előzmény: originalqszi (122)
vt75 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 123
"Mi itt nyávogunk 06-CC-NDC-s tárcsázáson (1 lépés),"

Helyesen:

Mi itt nyávogunk 06-körzetszám(NDC)-előfizetői szám formátumos tárcsázáson (1 lépés),
Előzmény: vt75 (121)
originalqszi Creative Commons License 2009.12.05 0 0 122
Nincs felelős, de mindenestre 400 embert kirúgnak évelején!!!!!! Persze a vezetők maradnak, mint Wass versében a kő:DDDDDDDDDDDDDD
vt75 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 121
"Jó, a 06 lehet, hogy nem EU-konform, de továbbra sem értek egyet azzal, hogy körzeten belül is kelljen körzetszámot, vagy bármi mást használni."

Külföldön mindenki így adja meg a számát, nekünk a fejekben való változáshoz általában sok idő kell.
Idejön egy külföldi, azt mondod neki, hogy a számod 123-456 (vezetékes számról van szó) ő automatikusan eléteszi a 0-t és nem megy le a hívás.
Ez teljesen a mi sarunk, ki kell javítani a fejekben is. Nézd meg pl a kamionokat, amik áthúznak az országon. Nagyon sok román kamionon kb ez van (0) 74xxxxxx, v (0)2222.... és ez így normális.
A másik, hogy vannak ITU ajánlások is amiket célszerű követni későbbi dolgok miatt.
Az egyik pl az, hogy a mobilok célszerűen 6-sal v 7-sel kezdődjenek.
A románok simán meglépték pár éve, hogy a 409x számokat 1 digittel meghosszabbítva lehozták a 407x tartományba két legyet ütve egy csapással: meg10x-ték a kiosztható számokat, és rögtön egy időben végrehajtották a másik ITU ajánlásos módosítást is. (2 digites körzetszámból 3 digites lett)

Mi itt nyávogunk 06-CC-NDC-s tárcsázáson (1 lépés), pedig nálunk sem kellene erőlködni:
- 0-s tárcsázás bevezetve 06 helyett
- mobil körzetek elé automatikusan 1 hatos kerül (ez jó az ITU ajánlásnak, is, illetve a nemzetközi tárcsázásnak, + az emberek telójában nem kell átírni semmit. Tehát ha eddig így volt a számod, h 06-30-1234567, most így lesz 0-630-1234567 és nincs semmi probléma. Ez ismét 10x-zés a kiosztható számokban, amire hamarosan szükség is lehet.
A 10x sokkal jobb, mint új körzetszámokat nyitni.
A vezetékesekre is ki lehetne találni hasonlót, pl oda egy 2-s tenni a 0 után, asszem a földrajzi számokra ez az ITU ajánlás, és akkor egyidőben rendbe lenne téve a számozási terv, és a tárcsázás az ITU ajánlások figyelembe vételével.
Persze arra hivatkoznak, h ez sok pénz, meg az emberek nem fogják érteni, de ha a románoknál "simán" lement, nálunk is meglenne.
Arról nem is beszélve, hogy a vezetékest érintené jobban, a mobilokat szinte egyáltalán nem.
Meg természetesen át kellene programozni egy csomó rendszert, ami eddig ezt hívta (főleg vezetékes), most meg ezt kell, de egyszer mindenképp sort kell rá keríteni.

A százhalombattás gyengélkedés mit jelent pontosan?
Előzmény: P.URBANUS (120)
P.URBANUS Creative Commons License 2009.12.05 0 0 120
Jó, a 06 lehet, hogy nem EU-konform, de továbbra sem értek egyet azzal, hogy körzeten belül is kelljen körzetszámot, vagy bármi mást használni.

A hálózat amúgy az M6-oson Sz.halombatta környékén is gyengélkedik. Nem a mobilnet, hanem a "sima" telefon.
Előzmény: vt75 (119)
vt75 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 119
"Mi az, hogy senkinél sem lehetséges körzetszám nélküli tárcsázás? Ha pannonról 20-as körzetszámot hívok, soha nem írom be a 0620-at, mégis működik. T-mobilnál sem írok 0630-at. Meg vezetékesnél sem, ha körzeten belülre telefonálok. Jövőre meg írhatom át a névjegyzékben a 20-as telefonszámokat. 0620-ra."

Bocsánat, pongyolán fogalmaztam, természetesen nem Mo-ra, illetve mo-i szolgáltatókra gondoltam, hanem pl akármelyik eu-sra, (munkahelyi ártalom).
Én a helyedben a 06 helyett egyből +36-t írnék a telefonkönyvbe, a hívások ettől nem lesznek drágábbak, v lassabbak, v hasonló brmságok.

"Amúgy ismerősöm pannonról váltott a közelmúltban, és szerinte a T hálózata az ő munkahelye közelében gyengébb, mint a Pannoné (pl. lassabb a mobilnet). A tágan vett T-cégcsoport rendszerében meg sajnos vannak é-koreai megoldások, igaz, hogy nem műszaki, hanem ügyfélszolgálati téren."

Az üf szolgálatos részt elegánsan átugrom, a lassabb mobilnetre meg esetleg dobhat az ismerős egy bejelentést, pontos adatokkal, hátha megnézik.

"Engem nem érintett, Pannonos vagyok. A kötelező előhívó miatt vagyok mérges, mindenkire, aki kitalálta."

Ez - 06- - sajnos egy csökevény, gondolj bele, hogy az egész eu-ban mindenki 0-val tárcsáz, v nemzetközi formátumban, csak mi bénázunk a 06-tal....ahhoz képest, hogy volt egy Puskás Tivadarunk, égő, hogy ez a formátum nem lett már rég kijavítva a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően.
Idejön egy külföldi és magyarázni kell neki, hogy ami nála (meg mindenhol ahol átutazott), 0, az itt Mo-n 06....
Előzmény: P.URBANUS (118)
P.URBANUS Creative Commons License 2009.12.04 0 0 118
Mi az, hogy senkinél sem lehetséges körzetszám nélküli tárcsázás? Ha pannonról 20-as körzetszámot hívok, soha nem írom be a 0620-at, mégis működik. T-mobilnál sem írok 0630-at. Meg vezetékesnél sem, ha körzeten belülre telefonálok. Jövőre meg írhatom át a névjegyzékben a 20-as telefonszámokat. 0620-ra.

"A T-Mobile hálózatának színvonala nem észak-koreai, sajnos ténylegesen előfordulhat olyan eset, amikor a leggondosabb előkészítés mellett is becsúszik egy baki.
Mielőtt csípőből erre valami fikát visszaírnál, megsúgom, hogy az összes távközlési- és egyéb hálózatban rendszeresen végeznek tervezett munkákat (nem csak archiválást, mert az nem is igazán sorolható ide)."

A T-Mobile hálózata tényleg nem é-koreai, azt csak túlzásnak szánom. Amúgy ismerősöm pannonról váltott a közelmúltban, és szerinte a T hálózata az ő munkahelye közelében gyengébb, mint a Pannoné (pl. lassabb a mobilnet). A tágan vett T-cégcsoport rendszerében meg sajnos vannak é-koreai megoldások, igaz, hogy nem műszaki, hanem ügyfélszolgálati téren.

"Ezeket a munkákat úgy tervezik meg, és bonyolítják le, hogy lehetőleg ne érintse a t nagyérdeműt, ezért csak a kiugró negatív esetek maradnak meg a t publikum emlékezetben.
Amin aztán lehet jókat csámcsogni különböző fórumokon látszólag okosakat mondva."

Engem nem érintett, Pannonos vagyok. A kötelező előhívó miatt vagyok mérges, mindenkire, aki kitalálta.
Előzmény: vt75 (115)
Tcím Creative Commons License 2009.12.04 0 0 117

Én úgy hallottam, hogy a Tettye forrásház Páva Zyolt vezetésével, vitézi küzdelemben, nem kevés áldozat árán, de elfoglalta a T-Mobile székházát.

A mai naptól a nevük Tettye-Mobil, és szeptember elsejétől ők számláznak.

Kérik a fentiek szíves tudomásulvételét.

Fine Tune Creative Commons License 2009.12.04 0 0 116
Volt már, hogy Orbán bénította le? Vagy majd csak este lesz az ATV-ben?:)
vt75 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 115
"Csak tudnám, hogy mi a fenéért kell majd hálózaton belül is körzetszámot használni? Főleg, ha ilyen észak-koreai színvonalon sikerül ezt (nem) megoldani."

Ennek nagyon egyszerű oka van, legjobb tudomásom szerint ez senkinél sem lehetséges (körzetszám nélküli tárcsázás), illetve talán a voda is már úgy indult, hogy kötelező volt a 06-s előhívó.
A másik ami miatt kell(het) hogy az eu-ban, szinte mindenki 0-s előhívót használ 06-t helyett, és ez a kötelező 06-s előhívás lehet a nyitánya egy későbbi eukonform számozási terv cserének. (ha már az eu-ban vagyunk, és csak mi használjuk ezt a csökevény tárcsázást)
A T-Mobile hálózatának színvonala nem észak-koreai, sajnos ténylegesen előfordulhat olyan eset, amikor a leggondosabb előkészítés mellett is becsúszik egy baki.
Mielőtt csípőből erre valami fikát visszaírnál, megsúgom, hogy az összes távközlési- és egyéb hálózatban rendszeresen végeznek tervezett munkákat (nem csak archiválást, mert az nem is igazán sorolható ide).
Ezeket a munkákat úgy tervezik meg, és bonyolítják le, hogy lehetőleg ne érintse a t nagyérdeműt, ezért csak a kiugró negatív esetek maradnak meg a t publikum emlékezetben.
Amin aztán lehet jókat csámcsogni különböző fórumokon látszólag okosakat mondva.
Előzmény: P.URBANUS (113)
vt75 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 114
"A fa...kalap módon kitalált "csak 11 jegyű számok használhatók" jövő évi átállásra készültek (volna) fel, ami úgy tűnik, "nemjöttössze". A PGSM, illetve a Vodka nem tudom, hogy áll ezzel a dologgal..."

Képzeld el hogy az volt a hiba oka, ami a hivatalos közleményben le van írva:
"Egy előre tervezett éjszakai munka során fellépő váratlan szoftverprobléma miatt akadozott a T-mobile szolgáltatása pénteken napközben, a szolgáltatás délután fél 4-re az ország egész területén helyreállt, fennakadások már csak egyedileg lehetségesek, derült ki a Magyar Telekom közleményéből."

Hihetetlen mi? nincsenek benne sem jobbosok, sem balosok, meg ufók, meg ilyesmi...

A 11 digites átállás műszakilag ennél jóval egyszerűbb....
Előzmény: ZE (112)
P.URBANUS Creative Commons License 2009.12.04 0 0 113
Csak tudnám, hogy mi a fenéért kell majd hálózaton belül is körzetszámot használni? Főleg, ha ilyen észak-koreai színvonalon sikerül ezt (nem) megoldani.
Előzmény: ZE (112)
ZE Creative Commons License 2009.12.04 0 0 112
A fa...kalap módon kitalált "csak 11 jegyű számok használhatók" jövő évi átállásra készültek (volna) fel, ami úgy tűnik, "nemjöttössze". A PGSM, illetve a Vodka nem tudom, hogy áll ezzel a dologgal...
Előzmény: kábelbúvár (90)
R6gufi Creative Commons License 2009.12.04 0 0 111
Hmmm, tévedtem. De azért gondolom, előbb utóbb kiderül... :-)
Előzmény: R6gufi (105)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 110
Világos. Jövőre viszont ők maradnak le egy tuti üzletről, vélhetően annyi lesz a távozó.
Előzmény: swill (109)
swill Creative Commons License 2009.12.04 0 0 109
Lemaradtam egy tuti nagy üzletről és a T-Mobile pedig kifizet egy jobb vacsora árával. :(

Elmaradt haszonért nem jár kártérítés. Benne van a ÁSZF-ben. Mellesleg az összes közüzemi szolgáltatónál ez van.
Előzmény: Törölt nick (106)
vt75 Creative Commons License 2009.12.04 0 0 108

"Szóval a lényeg, hogy 1998. december 4-én is volt egy ekkora méretű hálózati kimaradás."

Szerintem akkor volt egy nagy hószakadás..

Előzmény: R6gufi (104)
Óvakodj a törpétől! Creative Commons License 2009.12.04 0 0 107
Sajnos, az én készülékem tökéletesen működik, akadálytalanul b****gatnak.

Pedig de jól esett volna 1 kis nyugi :((
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 106

Lemaradtam egy tuti nagy üzletről és a T-Mobile pedig kifizet egy jobb vacsora árával. :(

Jövőre viszont az marad az ügyfele, akinek hat anyja volt.

Előzmény: Törölt nick (102)
R6gufi Creative Commons License 2009.12.04 0 0 105
Még nem igazán. 30 perc múlva kiderül.
Előzmény: TOM (101)
R6gufi Creative Commons License 2009.12.04 0 0 104
Bocs, rossz a link. Keresem az igazit.

Szóval a lényeg, hogy 1998. december 4-én is volt egy ekkora méretű hálózati kimaradás.
Előzmény: R6gufi (103)
R6gufi Creative Commons License 2009.12.04 0 0 103
Jó, akkor most lehet keresni/készíteni összeesküvés elmléleteket. Ajánlom megnézni a lenti link dátumát (év,hó,nap):

Országszerte akadozik a T-Mobile szolgáltatása
Előzmény: Törölt nick (82)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!