Sőt, inkább az empátia hiányában szenvedő kis rabszolgákat rúgják ki, ha netán 20 ezerrel több már a fizetése, mint 1 újnak, akit még lehet szívatni:(
Az empátiát nem véletlenül mondom, mert jeles vezetőjük 1ike példálódzott a korábban megadott + 1minnel megtoldott pihenővel, majd felhábordván azon, hogy ezzel a lehetőséggel élni is mertek a rabszolgák:D
Pedig "csak" viccelődött, amikor múlt pénteken alig működött a T-Mobile szolgáltatása.
A Twitteren közben láthatóvá vált egy megjegyzés, hogy A hálózati problémával kapcsolatban lesz hivatalos tájékoztatás. | Türelmeteket kérjük, melyet a konkurens Vodafone is megkontrázott egy Ok, csörögjetek ránk! ;) megjegyzéssel.
Utóbbi verte ki a biztosítékot a piros logós szolgáltatónál, aki előbb közölte, hogy nem ő tette közzé a kifogásolt tweetet, majd tegnap kirúgta elbocsátotta a felsőbb jóváhagyás nélkül viccelődő munkatársát, a versenytárs kárát meglovagoló nem sportszerű viselkedésre hivatkozva. De ezt nem mindenki gondolja így.
Mert az intézkedés végül - úgy tűnik - nagyobb port kavar, mint maga az üzemzavar. És ez hatalmas öngól lehet a Vodafone-nak, hiszen rövid úton megszabadult egy láthatóan kreatív marketingesétől, aki várhatóan nem marad munka nélkül ezután sem. Csak nem a piros logót fogja erősíteni. Azon sem lepődnék meg, ha pink színbe öltözne.
Jó, akkor ha mindenféle ajánlásnak meg akarunk felelni, akkor pár éve, mikor 7 jegyűek lettek a mobilszámok, miért nem lépték meg ezt? Mindegy, úgysem rajtam múlik, ha megváltoznak az előhívók, körzetszámok azt én majd le tudom követni. A Maunikasó közönsége meg majd legalább nem telefonál annyit. :-)
"A százhalombattás gyengélkedés mit jelent pontosan?"
Az M6-on haladva akadozó, esetleg megszakadó hívásokat, T-s előfizetős ismerős szerint. Pannonal még nem próbálkoztam pont onnét telefonálni, de majd kipróbálom. Állítólag a cégek mérőautóiban megtalálhatóak a konkurensek Sim-kártyái is, azért, hogy össze lehessen hasonlítani a hálózatokat. Meg talán egymás hálózatát is használhatják.
"Nincs felelős, de mindenestre 400 embert kirúgnak évelején!!!!!! Persze a vezetők maradnak, mint Wass versében a kő:DDDDDDDDDDDDDD"
Neked biztos vannak belső info-id az elbocsátással kapcsolatban, oszd meg velem kérlek. Vagy esetleg azt tartod normálisnak, hogy mondjuk a legfelső szinteken évente cserélődnének az emberek, mint pl a miniszteri posztokon. Drazsé pl mi nem volt még, de bárkit mást is írhattam volna? Egy versenypiaci cég irányítása azért más elveket követ, mint egy semmilyen felelősséggel nem járó minisztériumé...
"Jó, a 06 lehet, hogy nem EU-konform, de továbbra sem értek egyet azzal, hogy körzeten belül is kelljen körzetszámot, vagy bármi mást használni."
Külföldön mindenki így adja meg a számát, nekünk a fejekben való változáshoz általában sok idő kell. Idejön egy külföldi, azt mondod neki, hogy a számod 123-456 (vezetékes számról van szó) ő automatikusan eléteszi a 0-t és nem megy le a hívás. Ez teljesen a mi sarunk, ki kell javítani a fejekben is. Nézd meg pl a kamionokat, amik áthúznak az országon. Nagyon sok román kamionon kb ez van (0) 74xxxxxx, v (0)2222.... és ez így normális. A másik, hogy vannak ITU ajánlások is amiket célszerű követni későbbi dolgok miatt. Az egyik pl az, hogy a mobilok célszerűen 6-sal v 7-sel kezdődjenek. A románok simán meglépték pár éve, hogy a 409x számokat 1 digittel meghosszabbítva lehozták a 407x tartományba két legyet ütve egy csapással: meg10x-ték a kiosztható számokat, és rögtön egy időben végrehajtották a másik ITU ajánlásos módosítást is. (2 digites körzetszámból 3 digites lett)
Mi itt nyávogunk 06-CC-NDC-s tárcsázáson (1 lépés), pedig nálunk sem kellene erőlködni: - 0-s tárcsázás bevezetve 06 helyett - mobil körzetek elé automatikusan 1 hatos kerül (ez jó az ITU ajánlásnak, is, illetve a nemzetközi tárcsázásnak, + az emberek telójában nem kell átírni semmit. Tehát ha eddig így volt a számod, h 06-30-1234567, most így lesz 0-630-1234567 és nincs semmi probléma. Ez ismét 10x-zés a kiosztható számokban, amire hamarosan szükség is lehet. A 10x sokkal jobb, mint új körzetszámokat nyitni. A vezetékesekre is ki lehetne találni hasonlót, pl oda egy 2-s tenni a 0 után, asszem a földrajzi számokra ez az ITU ajánlás, és akkor egyidőben rendbe lenne téve a számozási terv, és a tárcsázás az ITU ajánlások figyelembe vételével. Persze arra hivatkoznak, h ez sok pénz, meg az emberek nem fogják érteni, de ha a románoknál "simán" lement, nálunk is meglenne. Arról nem is beszélve, hogy a vezetékest érintené jobban, a mobilokat szinte egyáltalán nem. Meg természetesen át kellene programozni egy csomó rendszert, ami eddig ezt hívta (főleg vezetékes), most meg ezt kell, de egyszer mindenképp sort kell rá keríteni.
A százhalombattás gyengélkedés mit jelent pontosan?
"Mi az, hogy senkinél sem lehetséges körzetszám nélküli tárcsázás? Ha pannonról 20-as körzetszámot hívok, soha nem írom be a 0620-at, mégis működik. T-mobilnál sem írok 0630-at. Meg vezetékesnél sem, ha körzeten belülre telefonálok. Jövőre meg írhatom át a névjegyzékben a 20-as telefonszámokat. 0620-ra."
Bocsánat, pongyolán fogalmaztam, természetesen nem Mo-ra, illetve mo-i szolgáltatókra gondoltam, hanem pl akármelyik eu-sra, (munkahelyi ártalom). Én a helyedben a 06 helyett egyből +36-t írnék a telefonkönyvbe, a hívások ettől nem lesznek drágábbak, v lassabbak, v hasonló brmságok.
"Amúgy ismerősöm pannonról váltott a közelmúltban, és szerinte a T hálózata az ő munkahelye közelében gyengébb, mint a Pannoné (pl. lassabb a mobilnet). A tágan vett T-cégcsoport rendszerében meg sajnos vannak é-koreai megoldások, igaz, hogy nem műszaki, hanem ügyfélszolgálati téren."
Az üf szolgálatos részt elegánsan átugrom, a lassabb mobilnetre meg esetleg dobhat az ismerős egy bejelentést, pontos adatokkal, hátha megnézik.
"Engem nem érintett, Pannonos vagyok. A kötelező előhívó miatt vagyok mérges, mindenkire, aki kitalálta."
Ez - 06- - sajnos egy csökevény, gondolj bele, hogy az egész eu-ban mindenki 0-val tárcsáz, v nemzetközi formátumban, csak mi bénázunk a 06-tal....ahhoz képest, hogy volt egy Puskás Tivadarunk, égő, hogy ez a formátum nem lett már rég kijavítva a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően. Idejön egy külföldi és magyarázni kell neki, hogy ami nála (meg mindenhol ahol átutazott), 0, az itt Mo-n 06....
Mi az, hogy senkinél sem lehetséges körzetszám nélküli tárcsázás? Ha pannonról 20-as körzetszámot hívok, soha nem írom be a 0620-at, mégis működik. T-mobilnál sem írok 0630-at. Meg vezetékesnél sem, ha körzeten belülre telefonálok. Jövőre meg írhatom át a névjegyzékben a 20-as telefonszámokat. 0620-ra.
"A T-Mobile hálózatának színvonala nem észak-koreai, sajnos ténylegesen előfordulhat olyan eset, amikor a leggondosabb előkészítés mellett is becsúszik egy baki. Mielőtt csípőből erre valami fikát visszaírnál, megsúgom, hogy az összes távközlési- és egyéb hálózatban rendszeresen végeznek tervezett munkákat (nem csak archiválást, mert az nem is igazán sorolható ide)."
A T-Mobile hálózata tényleg nem é-koreai, azt csak túlzásnak szánom. Amúgy ismerősöm pannonról váltott a közelmúltban, és szerinte a T hálózata az ő munkahelye közelében gyengébb, mint a Pannoné (pl. lassabb a mobilnet). A tágan vett T-cégcsoport rendszerében meg sajnos vannak é-koreai megoldások, igaz, hogy nem műszaki, hanem ügyfélszolgálati téren.
"Ezeket a munkákat úgy tervezik meg, és bonyolítják le, hogy lehetőleg ne érintse a t nagyérdeműt, ezért csak a kiugró negatív esetek maradnak meg a t publikum emlékezetben. Amin aztán lehet jókat csámcsogni különböző fórumokon látszólag okosakat mondva."
Engem nem érintett, Pannonos vagyok. A kötelező előhívó miatt vagyok mérges, mindenkire, aki kitalálta.
"Csak tudnám, hogy mi a fenéért kell majd hálózaton belül is körzetszámot használni? Főleg, ha ilyen észak-koreai színvonalon sikerül ezt (nem) megoldani."
Ennek nagyon egyszerű oka van, legjobb tudomásom szerint ez senkinél sem lehetséges (körzetszám nélküli tárcsázás), illetve talán a voda is már úgy indult, hogy kötelező volt a 06-s előhívó. A másik ami miatt kell(het) hogy az eu-ban, szinte mindenki 0-s előhívót használ 06-t helyett, és ez a kötelező 06-s előhívás lehet a nyitánya egy későbbi eukonform számozási terv cserének. (ha már az eu-ban vagyunk, és csak mi használjuk ezt a csökevény tárcsázást) A T-Mobile hálózatának színvonala nem észak-koreai, sajnos ténylegesen előfordulhat olyan eset, amikor a leggondosabb előkészítés mellett is becsúszik egy baki. Mielőtt csípőből erre valami fikát visszaírnál, megsúgom, hogy az összes távközlési- és egyéb hálózatban rendszeresen végeznek tervezett munkákat (nem csak archiválást, mert az nem is igazán sorolható ide). Ezeket a munkákat úgy tervezik meg, és bonyolítják le, hogy lehetőleg ne érintse a t nagyérdeműt, ezért csak a kiugró negatív esetek maradnak meg a t publikum emlékezetben. Amin aztán lehet jókat csámcsogni különböző fórumokon látszólag okosakat mondva.
"A fa...kalap módon kitalált "csak 11 jegyű számok használhatók" jövő évi átállásra készültek (volna) fel, ami úgy tűnik, "nemjöttössze". A PGSM, illetve a Vodka nem tudom, hogy áll ezzel a dologgal..."
Képzeld el hogy az volt a hiba oka, ami a hivatalos közleményben le van írva: "Egy előre tervezett éjszakai munka során fellépő váratlan szoftverprobléma miatt akadozott a T-mobile szolgáltatása pénteken napközben, a szolgáltatás délután fél 4-re az ország egész területén helyreállt, fennakadások már csak egyedileg lehetségesek, derült ki a Magyar Telekom közleményéből."
Hihetetlen mi? nincsenek benne sem jobbosok, sem balosok, meg ufók, meg ilyesmi...
A 11 digites átállás műszakilag ennél jóval egyszerűbb....
Csak tudnám, hogy mi a fenéért kell majd hálózaton belül is körzetszámot használni? Főleg, ha ilyen észak-koreai színvonalon sikerül ezt (nem) megoldani.
A fa...kalap módon kitalált "csak 11 jegyű számok használhatók" jövő évi átállásra készültek (volna) fel, ami úgy tűnik, "nemjöttössze". A PGSM, illetve a Vodka nem tudom, hogy áll ezzel a dologgal...