Keresés

Részletes keresés

diastole Creative Commons License 2010.01.10 0 0 464
Köszönöm szépen !

és megyek eggyel tovább:
Máté:5-6, 6., 2-4.

Alamizsnálkodás.
Jézus figyelmeztet, hogy ne az emberek kedvéért legyünk jók. Ha valakinek Adsz, azt mint jótettet ne kürtöld szét - az alamizsnálkodás titokban történjen - hiszen, akinek adsz, annak is szegénynek van emberi méltósága - megtépázottan biztos - de Van.
Előzmény: Törölt nick (463)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 463
Ezt Neked hoztam:

http://kagylokurt.hu/orientacio/a-tudas.html
Előzmény: diastole (461)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 462
***A nyugati vallás (kereszténység ágai) az ellenség szeretettel (Jézus tanítása szerint) próbálja a kívánatos békét fenntartani. Nekem ez azt hiszem nem megy.***

Ne törődjél le azért mert Neked nem megy. Általában az a normális, hogy fent példát mutatnak, a nép meg követ. Nincs példa, nincs követés. Hol itt a probléma?

Igazából mindegyiknek van olyan tecnikája, amivel ölni lehet, mert az életet is végig éled, nem csak annyit amíg szerelmes vagy. Szóval ha olyannal kerülsz össze, akit nem elég harcképtelenné tenni, mert egy habzó szájú elmebeteg gyilkos állat....nem jut eszembe több jelző, akkor ott kell egy olyan ütéspont ismeret, ami beszünteti ezt az életlehetőséget. Szenved az elméjétől épp elég, meg köll azt szabadítani.:)

Előzmény: diastole (461)
diastole Creative Commons License 2010.01.03 0 0 461
Aranytulipánom ! ha én mindenre tudnék példát .....de jó lenne. Megpróbálom.

A nyugati vallás (kereszténység ágai) az ellenség szeretettel (Jézus tanítása szerint) próbálja a kívánatos békét fenntartani. Nekem ez azt hiszem nem megy.

A keleti vallásokhoz - szerintem - nem véletlenül társulnak a különböző önvédelmi sportok, amelyek nem támadnak, nem semmisítik meg a támadót - csupán - harcképtelenné teszik. Ez nekem nagyon szimpatikus. Ezzel a módszerrel, ha nem is "békét", de nyugvópontot lehet kreálni.
Előzmény: Törölt nick (459)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.03 0 0 460
Ez nem igazán bizalom.:( Az anyagi természet működésének senki nem tud gátat szabni. Tudod hogy működik, látod kit mire fog rákényszeríteni.hehe

Van olyan fogadalom, ami alól csak a halál ment fel. Egyszerűen akkor szabadulsz, ha kilépsz majd a testedből. Ezért nem árt tudni, hogy mik a lehetőségeid és mi az amit nem tehetsz meg. Csak tudni kell elfogadni a végeredményt.:)
Előzmény: diastole (455)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.03 0 0 459
Felejtéssel születünk, max zsigerből gyűlölhetem. Olyan *nem szimpi első látásra* feeling.

***Viszont a tanításra visszatérve valóságos ellenségre kell gondolni, nem egyszerűen nézeteltérésekre. ***

Nem viccből ellenségem nekem sem. Vallásos elvekkel ment szembe. Nálam az ilyen megficcent emberileg.

***A valóságos ellenség elleni védekezés - úgy ahogy azt Jézus tanítja - az, ami nagyon nehéz !***

Akkor erre mondjál egy példát.
Előzmény: diastole (454)
diastole Creative Commons License 2010.01.03 0 0 458
Szavad legyen parancs - íme az idézet:
"Ellenségszeretet.
Hallottátok a parancsot: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet ! Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket. (tegyetek jót haragosaitokkal) és imádkozzatok üldözőitekért (és rágalmazóitokért). Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszokra, esőt ad igazaknak és bűnösöknek. Ha azokat szeretitek csak, akik titeket szeretnek, mi lesz a jutalmatok ? Nem így tesznek a vámosok is ? És ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi többet tesztek ? Nem így tesznek a pogányok is ? Ti olyan tökéletesek legyetek tehát, mint mennyei Atyátok.
Előzmény: vriendelijke (457)
vriendelijke Creative Commons License 2010.01.03 0 0 457

Lehet, hogy érdemes lenne betenni a tárgyalt szövegrészt, könnyebb lenne beszélni róla.

Azt nem látom ebben a részben, hogy hagyni kéne magad. Nem is gondolom, hogy az lenne a szeretet megnyilvánulása, ha hagyjuk, hogy valami ostobaságot, vagy szörnyűséget elkövessen. Még ha az "ellenségünkről" van is szó - azért tettem idéidézőjelbe, mert egy ilyen viszony nem tart örökké, idővel megszűnhet az ellenségeskedés.

Előzmény: diastole (451)
vriendelijke Creative Commons License 2010.01.03 0 0 456

:)))

nem is értettem először, mire mondod.

Előzmény: diastole (450)
diastole Creative Commons License 2010.01.03 0 0 455
Aranybogaram !
Te jobban bízol az emberekben, (nomeg Hágában) mint Jézus !
Előzmény: Törölt nick (452)
diastole Creative Commons License 2010.01.03 0 0 454
Legfeljebb ott is megkapja a magáét !

Viszont a tanításra visszatérve valóságos ellenségre kell gondolni, nem egyszerűen nézeteltérésekre. A valóságos ellenség elleni védekezés - úgy ahogy azt Jézus tanítja - az, ami nagyon nehéz !
Előzmény: Törölt nick (453)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.03 0 0 453
És csak a szükséges korrekciókról beszéltem még. Szóval ez még a békés részem irányába. Ha még meg is szólalna, az halál. Van akit lehet utálni. Pedig látod, még a storcit is *szeretem* valahogy. De az a valaki is remélheti, hogy nem születik velem többet egy korszakba.
Előzmény: diastole (448)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.03 0 0 452
Lehet még nem, de ahogy elnézem itt vérszem kapása forog fenn és akkor muszáj lesz.
Előzmény: diastole (447)
diastole Creative Commons License 2010.01.03 0 0 451
Máté:5, 43-48.
Ellenségszeretet.
Szörnyű nehéz Jézus tanításainak ezen pontja. Vajon hogy lehet ezt megvalósítani ?
Érteni megérti az ember az abszolút jószándékot, de a mindennapi életben hogyan lehet ezt megvalósítani ? Hiszen az ellenség akár az életedre is törhet - akkor hagynod kell magad ?? Vagy csak meg kell tanulni a passzív védekezést és annak lényegét alkalmazni minden esetben. nem véletlen, hogy a keleti vallások csaknem mindegyikéhez tartozik egy önvédelmi fejezet. (önvédelmi sport).
diastole Creative Commons License 2010.01.03 0 0 450
De.
Előzmény: vriendelijke (434)
diastole Creative Commons License 2010.01.03 0 0 449
Ebben (is) teljesen igazad van.
Előzmény: Törölt nick (440)
diastole Creative Commons License 2010.01.03 0 0 448
(Ami az etnikumot illeti) Nem hittem volna, hogy ilyen "erélyes" is tudsz lenni !
Előzmény: Törölt nick (446)
diastole Creative Commons License 2010.01.03 0 0 447
Nekem eddig úgy tűnik, hogy az EU nem nagyon foglalkozik a mi problémáinkkal - már ami a szlovákokkal kapcsolatos. Ki akarnak maradni ebből. Úgyhogy az EU-s jog ..... ennyi.
Előzmény: Törölt nick (446)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.03 0 0 446
***Minden Kormány a saját képmására teremti a jogszabályokat ***

Azért Hága se dísznek van kérem tisztelettel. A szomszédban hozott pofázási tilalomra is majd eccer születik ítélet, csak addig kuss lesz, amíg ez megjön. Az ember nem Isten, hogy kitaláltam, így vagyon. Ezt a pénzügyminiszterek nagyon tuggyák, szóval, ha kitalálta volna és úgy lenne, akkor nem lenne költségvetési hiány. De van.

Az etnikumot meg haggyuk, mert nekem is volt dolgom ilyennel, ráadásul a vallásomban, úgyhogy remélem megóvja őt az Isten, hogy vélem mégeccer találkozzon, mert akkor elkerülhetetlen lesz számára, hogy hitet váltson, mert zsidóvá fog avanzsálni három percen belül, de olyan módon, hogy egy kishibás tévedéssel a milánói skalában is nyugiba szopránkodhat majd.
Előzmény: diastole (445)
diastole Creative Commons License 2010.01.03 0 0 445
Tündérkém !
Nem vagyok bünti-jogász (polgári jogból és az általános jogi alapokból szigorlatoztam)
Egyet belénkvert a tanárunk (egyébként egy piszok jó fej volt, az ÁNTSZ jogásza) - nevezetesen azt, hogy : "Hölgyeim és Uraim - tessék megérteni, hogy igazságszolgáltatás NINCS, csak jogszolgáltatás van !"
Namármost. Minden Kormány a saját képmására teremti a jogszabályokat ! A jog = politika !
Ha az okításából indulok ki, akkor a büntik valóban kissé gazdasági helyzet felhangúak, hol szigorítás, hol enyhítés van. Bűnmegelőzésre a jogszabályok alkalmatlanok, ugyanis nincs visszatartó erejük ! Ha pedig nincs, akkor ott fogunk állni, hogy olyan bűnözési hullám indul el (már elindult), amilyent még nem látott Magyarország. A polgár védelmét el kell felejteni - most zárték be nálunk a rendőrörsöt, ami némi biztonságérzetet adott, mert rendszeresen jött a járöröző rendőrautó. Azóta fényes nappal szakította le nem egy öreg hölgynek a nyakából a nyakláncot az "etnikum".Bármilyen finoman próbálom megfogalmazni, ez az igazság !
Előzmény: Törölt nick (444)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 444
Nézd, azt már legálább megértették ott fenn, hogy az enyhe büntetés sok pénzbe kerül, ami azt jelenti, ha a fegyenceket kell etetni, akkor kevesebbet lehet központilag lopni. Namost akkor az a megoldás, hogy két baki után visszaeső vagy, vagy egy után és akkor fegyház, vagy ami szigorú, nem vagy bünti jogász, de el lehet képzelni.
Előzmény: diastole (443)
diastole Creative Commons License 2010.01.02 0 0 443
Tudod, mert mondtam, hogy ebben a tárgyban nem vagyok igazán bibliatisztelő - ha nekem odaütnek, én bizony visszavágok. Sőt - az a véleményem, hogy a világi törvénykezés Magyarországon mércén alul, túlságosan elnéző. Ha rajtam múlna, én bizony visszaállítanám a halálbüntetést és a többit is jelentősen megnövelném. Jelenleg a bűnözők a markukba röhögnek a bíróságon, mikor meghallják az ítéletet.
Előzmény: Törölt nick (442)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 442
Mókuscicám!

Ha nem bünteted a rablógyilkos tolvaj csaló disznókat, akkor a szemedet is kilopják, meg hetedíziglen gyilkolásznak.

Na most melyik a jobb? Egy meghal aki bűnös? Vagy meghal még vagy tíz ártatlan?
Előzmény: diastole (441)
diastole Creative Commons License 2010.01.02 0 0 441
Tündérbogárkám !
Amit írsz az igaz - csak az az "érzésem", hogy a világi törvénykezésben a halálbüntetés eltörlése (persze nem vallási szinten) összefügg Jézus tanításaival, olyan szempontból, hogy véget kell(ene) vetni a "Szemet szemért, fogat fogért" - ószövetségi törvénynek, ami sok ember lelkében (vallástól teljesen függetlenül) be van "programozva".) Az igazság az, hogy az ember szeret büntetni, sajnos ez valahol a génjeinben megmaradt "csökevény".
A világi törvénykezés még mindig elismeri azt a magatartást, hogy ha támadnak, akkor ugyanolyan eszközzel és ugyanolyan (arányos) mértékben védekezhetsz. Az USÁ-ban sokkal tovább mentek - ha valakit birtokháborításon kapsz, akár le is lőheted ! (Ezek a "szemet szemért, fogat fogért" - elv maradványai.) Ugyanakkor Jézus tanítása szerint nem is szabadna védekeznek - gondolj bele, ha valaki késsel fenyeget, Neked nyugodtan várnod kellene a döfést (!!??). Lehet, hogy kétezer évvel ezelőtt, amikor az emberek a veszekedésnél többnyire csak puszta kezüket használták, akkor a nem védekezés még talán le is állította a támadót (és ez lehet, hogy jó is volt, mert két pofon után nem rúgdalt agyon, ha netán védekezni próbáltál volna.) A mai világban az önmagad "felkínálása", hogy "odatartod a másik orcádat is" lehet, hogy halállal végződik. Ez a tanítás csak szimbólikusan értelmezhető, mégpedig úgy, hogy törekedni kell a viszály megállítására, de nem testi válasszal. Nehéz dolog ....... !
Előzmény: Törölt nick (440)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.02 0 0 440
Teljesen mást jelent az, amit Jézus tanít, semmi köze az igazságszolgátatás törvénykezéséhez.

A gyilkosnak jár a büntetés, de ha csak vitázol valakivel, nem kell mindjárt ölre menni.

Képtelenek az emberek nem sarkosan, végletek nélkül gondolkodni. Vagy ez van, vagy az. Közte meg a nagy semmi tátong. Ja.
Előzmény: diastole (439)
diastole Creative Commons License 2010.01.02 0 0 439
Az Újszövetség soron következő részlete: Máté:5,38-42
A rossz visszafizetése.
Az ószövetségben: "Szemet szemért, fogat fogért".
Jézus viszont arra tanít, hogy "ne üss vissza"......(tartsd oda a másik orcádat is, ha megütnek.) Hiszen Jézus tudja, hogy ha igazságtalan bántás ér, aki részéről ez történik, az majd Őáltala fogja visszakapni a rosszat az Utolsó Ítéletkor. Nem kell neked ítélkezned azonnal és helyette.

A mai világban - jól tudjuk - nehéz ezt a parancsot betartani, annyi pofont kap az ember. Mégis - ha megteszed, olyanná válsz, mint aki megütött.
A világi igazságszolgáltatás a világ nagy részén eltörölte a halálbüntetést. vagyis kifejezte Jézus óhaját - nem tehetjük meg ugyanazt a bűnt, amit a bűnös (pl. gyilkolt).
Persze ha elkapják, kap büntetést, de közel sem a bűnével azonosat.

Lehet ezt vitatni - helyes-e ez a felfogás. Az USÁ-ban néhány államban ma is van halálbüntetés. Az ember sokszor gondolja, hogy nálunk sem ártana.

Jézus másra tanít.
diastole Creative Commons License 2010.01.02 0 0 438
Neked is Boldog Új Évet !
Előzmény: vektor (436)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.21 0 0 437
Kiszáradt volna Belőled a lélek, ha azt írod oda, hogy: Neked is kellemes ünnepeket?
Előzmény: vektor (436)
vektor Creative Commons License 2009.12.21 0 0 436
Ne spammelj! :)

Előzmény: nembántoksenkit (435)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.12.21 0 0 435
Nincs tévedhetetlen ember ! Bűntelen sem !

MINDENKINEK BOLDOG KARÁCSONYT !!!
Előzmény: vriendelijke (434)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!