Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 127
Tényleg nem régi. A Védák szerint az Istennel egyidős.:)

Nem kell dícsérgetni, ha nem muszáj, itt csak a storcit kell, mert kevés az önbizalma.
Előzmény: nulla20 (126)
nulla20 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 126

Tényleg tudsz, meg minden, de had kérdezzem meg: a krisna-hívőség mennyire új vallás? Mert sztem nem olyan ősi. üdv.

Előzmény: Törölt nick (124)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 125
Hát hogyne kedves, maga mindent tud, tudjuk.:)
Előzmény: stor (122)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 124
A brahmaniku/hindu kultúra alapja az Egyistenhit. Az, hogy ezt az Egy Istent milyen formában és hányban imádják(két forma, vagy több), az egyéni. A Rádha-Krisna formát biztosan ismered. Namost ennek a vallásnak az alapja, hogy a hívő visszaállítja elveszett kapcsolatát Istennel. Ez egyfajta lelki felkészítő rendszert is tartalmaz, lelkigyakorlatokat. Ezek központi része, a Múrti imádat.

A Múrtik imádatának is van egy standardja, és mikor valaki odamegy minden áldott reggel és száriban teszi ezt, akkor utána már nem megy haza átöltözni modernbe, hanem úgy megy dolgozni. Egyszerűen így élnek. Amúgy vannak akik nem követik, vagyis modern ruhába mennek templomba. Nincs vele gond, megtehetik. Mindenki a saját lelki gyakorlatait végzi, senki nem a másét. Aki komolyan csinálja, az a hiteles eredetit követi. Ha ezt kihagysz, azt kihagysz, az eredmény is olyan lesz.

Ha mindent kihagysz, akkor storci felfogásod lesz és azt sem érted, hogy a hindu szó nem a vallást meg nem a hívőt jelenti. Egy félreértésből adódóan maradt a híveken, Induson-túlit jelent. Eredetileg brahminizmus lenne, de az sem találó, mert nem mindenki bráhmana. Így egy életmód, egy filozófia, egy lehetőség, hogy valaki visszaállítsa elveszett kapcsolatát Istennel.

A keresztények nem sikeresek. Akkor lenne annyi hatalmuk, mint a hinduknak Indiában. Látod hiába szavazták meg a kasztrendszer eltörlését, hivatalosan nincs, gyakorlatilag van. Ugyanis az egy dolog, hogy nem tudják kezelni a kaszt-bráhmanák hülyeségeit, mégis annyira beleívódott a szokásokba, hogy nem tudnak kilépni belőle, valamint a Védák alapjai is a kasztokra épülnek, csak éppen nem öröklődési jogon, hanem megvalósítási alapon.

Valamint nézd meg, hogy azért a keresztény papok ma is úgy öltöznek, hogy Te nem akarnál úgy. A papok és a hívek világa nagyon távol áll egymástól. A hinduknál ez egy természetes közelségben maradt meg.
Előzmény: vektor (123)
vektor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 123
Igen, ha a kultúra és a vallás nem szétválasztható. Szellemiségében mindig szétválasztható, de a vallások egyben kultúraformálók is. Kérdés, honnan nézzük. Ha az európai felvilágosodás szemszögéből, akkor a ruhaviselet érdektelen. Ha a hinduizmus egyetemes vallás, akkor nem szabad indiainak öltözni, mert azzal a lokális jelleget hangsúlyozod, mintha a hinduizmus istenei csak Indiában lennének érvényesek.

A kereszténység azért lehetett sikeres, mert szakított a lokális hagyományokkal, azaz a júdaizmus kötött kereteivel.
Előzmény: Törölt nick (119)
stor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 122
Én tudom, hogy nem vagyok az. És azt is, hogy te sem. :-)
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 121
Mert maga egy őshindu mint tudjuk és érti.:)
Előzmény: stor (120)
stor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 120
Hát te nem érted, ez teljesen nyilvánvaló.
Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 119
Kell ismerni a vallásfilozófiát, hogy értsd, miért van szükség azokra a *kellékekre*.

Ott még mindig így járnak. Szükséges a vallásfilóhoz. Nagyon mélyen kell benne lenni, élni, hogy értsd miért van rá szükség. Azért is maradt fenn.

Előzmény: vektor (118)
vektor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 118
Ez olyan, mintha a keresztények még az ősi zsidó ruhákban grasszálnának vagy épp tógában, ha már Római Birodalom.
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 117
Miért furcsa?
Előzmény: vektor (112)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 116
Az egy dolog, hogy nekem közöm nincs(szerinted), de hogy Neked mennyi közöd lehet hozzá, azt százalékos arányban nem tudnám kifejezni, mert egész számban szokás inkább százalékozni.:)

Namost ennyi százaléknyi gyakorlattal, Te milyen tapasztalatokkal is rendelkezel? Az, hogy olvastál valamit, az itt nem fontos, mert a hinduságot csinálni kell, nem dumálni szentem.:)
Előzmény: stor (113)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 115
Képzelődni mindenki szokott, de legfőképp maga.:D
Előzmény: stor (111)
stor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 114
Egyébként a hinduság az indiaiság is, már csak ezért sem lehet hindu.
stor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 113
Ne csodálozz ezen, a leány alibihindu, köze nincs az egészhez.
vektor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 112
Igen, ez a "saját kultúra" lényeges pont. Számomra az a furcsa, hogy ha hindu lesz, akkor egyből indiai ruhát is visel, meg olyan ételeket eszik ésatöbbi. Pedig a "hinduság" nem feltétlen "indiaiság", ahogy ha szembejön velem egy buddhista, az sem sárga köpönyegben lesz, hanem olyan ruhában mint én.
Előzmény: stor (107)
stor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 111
Nem vagy ma valami jó formában. Beteg vagy talán?
Előzmény: Törölt nick (110)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 110
Na itt is az én nyakamba pakolászol. :)
Előzmény: stor (108)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 109
Mutasd meg hogy kell. Oszt legfelebb nem teccik amit mutacc és maradok a sajátomnál.:)

Te tévedsz el folyton, de megszoktam. És a más nyakába próbálod varrni. Ez is megszoktam.:)
Előzmény: stor (107)
stor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 108
Ennyire gyenge a szövegértésed még neked sem lehet. Ne vitatkozz, bebuktad. Nem először.
Előzmény: Törölt nick (105)
stor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 107
Eltévedtél, ne magyarázkodj. Még egyszer mondom, térj meg saját kultúrád kebelébe, és nem lesz baj. :-D
Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 106
Nem. Ugyanis a Haza az nem az, ahol be vagy jelentve lakcímkártyailag.:)

A Haza az a lélek eredeti otthona. Na oda egy életen belül csak egyszer tér meg valaki, mert mégegyszer nincs rá lehetőség. Ugyanis a visszaállított kapcsolat nem szűnik már meg, ha rendesen hazamentél, nemcsak kamuból.:)

Mikor valaki így hazament, utána mehet más vallásba, átkeresztelkedhez, izé, nem tud kétszer haza menni, mert már elsőre is otthon volt. Más kérdés, hogy aki rendesen Haza-megy, az nem megy más vallásba, mert minek.
Előzmény: vektor (104)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 105
***Az idézett Popper szöveg 2008-as***

Nem arról volt szó, hogy mit idéztem, hanem arról, hogy amire emlékeztem, Te olvastál róla, mert ha nem, akkor özönvíz előtti is lehetett volna. De 2008-asnak nevezted meg.

Előzmény: stor (102)
vektor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 104
Meg lehet 2x térni. Vagy te sosem mentél kétszer haza?
Előzmény: Törölt nick (101)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 103
Karmikus. De nem ez a lényeg. Mert az, hogy én tudom, hogy miért születtem ide, nem jelenti azt, hogy ne találhatnám meg a helyem a hindu vallásban, ha a keresztény közegbe születtem bele.

Ráadásul pont azért születtem ide, amiért hindu is lettem. Van mikor úgy kell hindunak lenni, hogy nem kaszt-bráhmanáktól vagy körülvéve, mert az árt az egészségnek bizonyos helyzetben;)
Előzmény: stor (100)
stor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 102
"Szóval még ismered is azt a levelet. Megájjál bagolyszemű katicám, nem szép dolog a ...ööö....ferdítés."

A szokásos szövegértés. Idézett szöveg azt jelenti, hogy a szöveg, amit idéztem. Te nem idéztél semmit.
Előzmény: Törölt nick (101)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 101
***Én viszont nem jártam semmilyen mesterhez, de ugyanígy látom.***

Ha maga sem járt, meg a Popper is minek, és még egyet is értenek, az mire bizonyíték? Hogy nem értik együtt a világot? Szerintem is.:)

***Nyilván felismerte, hogy eltévedni készül. Az idézett Popper szöveg 2008-as. Ezek szerint te még nem tartasz itt. :-D :-p***

Szóval még ismered is azt a levelet. Megájjál bagolyszemű katicám, nem szép dolog a ...ööö....ferdítés.

Amúgy tök mindegy hol tartok. Nekem erre az életre finish. Példát már csak a növényekről veszek: vegetálok.:)

***Ez a megállapításod rossz karmát szül neked. Térj meg, lányom, és talán megúszod. :-D***

Nem fog rossz karmát szülni cuncika, mert nincs benne a Védákban, hogy a storcival tilos veszekedni online.:)

A megtérés már megvolt, nem lehet kéccer kedves. Majd kövi életemben szóljon.:) Akkor minden segítségért hálás leszek.:D
Előzmény: stor (99)
stor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 100
Tehát karmikus a születés helye, vagy nem? Erre válaszolj. :-)))
Előzmény: Törölt nick (98)
stor Creative Commons License 2010.01.04 0 0 99
"olvastam Poppernek az egyik levelét, amit egy olyan nőnek írt, akivel anno *egy mesterhez* jártak."

Én viszont nem jártam semmilyen mesterhez, de ugyanígy látom.

"dícsérte a nő kitartását, hogy ő végig bírta csinálni, amit ő nem."

Nyilván felismerte, hogy eltévedni készül. Az idézett Popper szöveg 2008-as. Ezek szerint te még nem tartasz itt. :-D :-p

"Ugye most veszekszünk"

Ez a megállapításod rossz karmát szül neked. Térj meg, lányom, és talán megúszod. :-D
Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2010.01.04 0 0 98
Nem írtam ide az előbb, mert nem tudom belinkelni. De olvastam Poppernek az egyik levelét, amit egy olyan nőnek írt, akivel anno *egy mesterhez* jártak. És dícsérte a nő kitartását, hogy ő végig bírta csinálni, amit ő nem. A nő azt hiszem eltávozott épp és a búcsúztatására írta azt a levelet. Hát ennyi.

Azt meg, hogy krisnás vagyok, Te állítod, én nem. De mint tudjuk, Te nagyon értesz hozzá, hogyan kell komplett bemesélni valakinek egy komplex gyereket úgy, hogy még komplikáció sem lép fel közben. Na cuncika ragozzál tovább.:)

Ugye most veszekszünk, mert akkor idekészítem az ebédet, meg a vacsit is. Le ne késselek.:P
Előzmény: stor (97)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!