Tegnap délután csörög a telefonom.
Felveszem.
Jó napot kívánok!
Jó napot kívánok!
De amint kimondtam már mondja is tovább egy idősebb, a hangja alapján agyoniskolázott, előre felvett férfihang, hogy:
Bajnai...
Gyurcsány...
lopnak...
hazudnak...
nemzethalál...
(Pont mintha előfizettem volna a Magyar Nemzet telefonos kiadására)
Ha egyetért nyomja meg az egyes gombot...
Nem értem mi szükség van arra, hogy kéretlenül embereket zaklassanak a politikai marketingjükkel, mikor ekkora előnyük van és viszonylag sok idő van még a választásokig.
A vicc az, hogy titkos a számom.-:)
na, hát magyaroztál már egy öblöset, az anyámat is emlegetted, tolvajozol, vádaskodsz és hazudozol rólam a modis topikban. semmi gond amúgy, ha nem tudod megmondani milyen törvényt sért nincs baj, csak pofáztál egyt a semmibe, ahogy szoktá
Engem még boldogult korában a Capital Partners hívogatott, aminek az volt a bája, hogy céges (nem saját) vonalon ért el és amikor bejelentkeztem a cég nevében, név szerint szólított meg a rámenős fickó - persze azért azt is hozzá kell tenni, hogy rövidesen elfelejtette a nevemet, mert két perc múlva már a pénzügyes kollégám nevén szólított.
Alapvetően vicces lett volna, ha nem a céges telefonon hív fel a saját nevemen szólítva.
Engem valamilyen Antall József Emlék.... és a Fidesszel, OV-val és az MSZP-s botrányokkal kapcsolatos kérdéseket tett fel. Nyomja meg a ... gombot. Eddig ez volt a pofátlanság netovábbja, a telefonszám az elhunyt apám nevén van és titkosított, szegény Antallról már ne is beszéljünk.
Új kopogtatócédula rendszert szorgalmaz az ombudsman - 11:27
A választáshoz kapcsolódó ajánlás rendszerének átalakítását szorgalmazza az adatvédelmi biztos. Jóri András a Klubrádió kérdésére azt mondta, kifogásaikkal az állampolgárok hozzá forduljanak. Hozzátette, bízik a nyilvánosság erejében, és a sorozatosan szabályt sértő pártokat a választók büntetik majd meg.
Az ombudsman jogszabály-változtatást sürgetett annak érdekében, hogy az állampolgárok megtilthassák, hogy a jelöltek, jelölőszervezetek a lakcímnyilvántartás adataiból hozzájuthassanak lakcímadataikhoz.
Jóri András úgy alakítaná át az ajánlószelvények rendszerét, hogy az ne igényelje a személyes adatok kezelését, vagy legalább csökkentse azok számát és mennyiségét. Jelenleg a pártok, jelöltek megbízottai gyűjtik az ajánlószelvényeket, és adják le a választási bizottságoknak.
Szólt arról is, hogy elektronikus levelet és sms-t csak az kaphat, aki előzőleg hozzájárult, hogy adott párt felhasználja adatait, telefon csak azokat lehet felkeresni, akik hozzájárultak, hogy marketing- vagy piackutatási célból felhívják őket. A véletlen számképzéssel történő hívások nem megengedettek. A postai telefonkönyvből kinyert címeket nem lehet felhasználni.
Engem a nagybajszú hívott. Ezért jajgatni szerintem nevetséges. Ha érdekel meghallgatom, ha nem hát nem. Ma hívott valami közvéleménykutató szemétszállítás ügyben , tegnap meg miniszterelnökre kellett tippelnem.