Az egyik internetes portálon teljesen meghamisították a Die Welt című lapnak adott interjúm szövegét – jelentette ki az író a Duna Televízió Híradójának. - Természetesen voltak kritikus mondataim, de azok általában nem sértik sem a nemzetet, sem a népet, sem az embereket. Ezeket építő szándékkal mondtam, akármennyire is haragszanak rám egyesek. De az, hogy egy cikket meghamisítanak és az ellenkezőjére fordítják, az felháborító. Ma reggel a Die Welttől fel is hívott a cikk szerzője, és tudatta, mélységesen felháborítja a dolog. Ennek az interneten is hangot adott" – mondta Kertész Imre.
Kertész Imre Die Welt-es nyilatkozatát az MTI fordítása alapján közölte a sajtó jelentős része, így az Index.hu is.
Ez nagyon érdekes hogy én eddig csak balliberálisoktól hallottam olyat hogy csak az szavazhasson aki itt fizet adót (tehát a munkanélküliek, köztük nagyon sok cigány) szerintük ne szavazhasson, mert nem fizet itt (sőt sehol) adót. Ez valóban a feudalizmusban volt cenzusos választójognak felel meg, éppen baloldali vívmány volt az hogy általános lett a választójog.
Vajon szokott szavazni a Magyar Országgyűlés képviselőinek választásakor? Mert több választással kapcsolatos topik-ban olvasom az olvtársaktól, hogy aki nem itt él/adózik ne szóljon bele a képviselőválasztásba.
Nem is értem, miért nevezik magyar szármázásúnak! Helyesen magyarországi születésű zsidó. Nem magyar! Ő is kapálódzik ellene.
A 2002. évi irodalmi Nobel-díj – a bejelentésekor a világmédiában jól hallhatóan, tehát minden kétséget kizáróan – Kertész Imre magyar írónak ítéltetett oda.
Kertész Imre nyugtalanítónak találja, ha magyar írónak nevezik. „Miért e szinte provokatív állítás tehát: »magyar író«? Nyilván, mert nem vagyok az.”
Kertész Imrének nincs magyar identitása. „…semmiféle nemzeti szolidaritást nem tudok kialakítani magamban az úgynevezett »magyarsággal«, azaz nincs magyar identitásom, nem érzek s nem gondolkodom együtt a kétségbeesett magyar ideológiával”
Kertész Imre zsidó. „Kertész Imre magyar író Nobel-díjas. Zsidó” Amikor Kertész a Nobel-díjat megkapta, Tamás Gáspár Miklós ezt fontosnak tartotta a Magyar Hírlap címlapján öles betűkkel világgá kürtölni.
„Izraelben szinte a sajátjuknak tekintik a magyar-zsidó író kitüntetését.” Népszabadság
Kertész Imre világpolgár. „Hazám a nagyvilág”- nyilatkozza a sajtónak.
Ez akkor lenne igaz, ha az efféle díjakat valamiféle exakt teljesítmény alapján lehetne adni. De ez még természettudomány esetén is erősen billeg, elég nehéz azt eldönteni hogy ez vagy az a felfedezés az értékesebb teljesítmény. De az olyan humán területek mint az irodalom vagy Pl. a béke Nobel-díj különösen ki vannak téve az aktuálpolitika nyomásának.
A Heti Válasz cikket közölt arról, hogy Paul Lendvai önkéntes informátorként segítette a 80-as években a Kádár-rendszer külügyminisztériumát. A magyar származású, Bécsben élő újságíró nevetségesnek nevezte az "ügynökvádat".
Tényleg, ha a Bécsben élő magyar származású újságíró Paul Lendvai a Népszabadság szerint magyar származású, akkor a Berlinben élő magyar származású író Emerich Kertesz mitől nem magyar származású?
Másrészt, figyelembe véve tíz év fejleményeit, amióta Magyarország szabad és, úgymond, demokratikus állam, s amely tíz év során még inkább bezártak a "zsidóság" ketrecébe (a mûveimmel együtt): mindennek fényében többé semmiféle nemzeti szolidaritást nem tudok kialakítani magamban az úgynevezett "magyarsággal", azaz nincs magyar identitásom, nem érzek s nem gondolkodom együtt a kétségbeesett magyar ideológiával. S ez azért szomorú, mert az antiszemita prekoncepciót igazolja végül, azt, hogy az úgynevezett zsidót nem érdekli az úgynevezett magyar
Miután a kommentelők se igazán értették szabóZ problémáját:
szabóZ · http://comment.blog.hu 2012.10.12. 16:12:44 @ivrilider: azt hiszem nalad a pont, es akkor ezzel le is lehet zarni a kommenteket, nincs kedvem moderalni.
Ráadásul gyávák is, mert azért inzertbe nem merték kiírni, amit valójában gondolnak: "Kertész Imre, író, idegenszívű zsidó (egyik könyvét sem olvastam)".
Tipikus baloldali libelálisz fordulat.
"Neve elhallgatását kérő informátorunk szerint ....."
Ez a kuncsaft is mások szájába adja a zsidózást , amit valójában gondol.
Ne keverd össze Kertész Ákost és Kertész Imrét. Amúgy nem vagy egyedül, amikor Kertész Imre Nobel-díjat kapott, többszörösére nőtt a kereslet Kertész Ákos könyvei iránt.