"Majtényi László a köztársasági elnök után most a miniszterelnökkel is egyeztetett az analóg, országos rádiófrekvenciák pályázata körüli pártalkukról. Bajnai és Sólyom is azt szeretné, ha a pályázatok elbírálásában csak a szakmai szempontok játszanának szerepet." (http://index.hu/kultur/media/2009/10/26/mar_bajnai_is_felti_a_radios_palyazat_tisztasagat/)
Kérdésem, hogy Majtényi miért nem "önjáró" a témában? Miért nem meri az általa vezetett testület elnökeként kigolyózni a formailag érvénytelen pályázatokat? A kérdés nyilván költői, de azért érdekes lehet a boncolgatása a jövőre nézvést...
Az FM1 konzorcium és az Advenio Zrt. üzemeltetheti a következő hét évben a két országos vételkörzetű, most a Sláger, illetve a Danubius Rádió által használt kereskedelmi rádiós frekvenciát.
Majtényi ugyanolyan politikai kinevezett, mint bármelyik másik delegált, sőt, őt maga Gyurcsány Ferenc javasolta az ORTT élére.
Az szerintem elég mondvacsinált ürügy, hogy valakit azért akar kizárni, mert úgymond "túl sokat" ajánlott.
Gondold el, hogy mondjuk az állam a privatizáció során azért adna el egy céget a jóval kevesebbet ajánlónak, mert úgymond a másik "túl sokat" kínált. Hát nem röhejes?
Persze attól még megtörténhet. Sőt, valszeg már meg is történt.
Az egész cécó persze parasztvakítás, valójában arról szól, hogy ki akarják golyózni azt a céget, amely jobboldalinak tűnik, lásd:
Szerintem attol hogy köcsög rádiók (politikai) fognak nyerni a pályázatokon. A politika majd jol kipénzel jobb és bal rádiópályázatokat és a kurátorok meg megszavazzák.
Egyébként hogy ON is legyek: nem ártana egy közönségelégedettségi felmérést készíteni a rádiós frekvenciák pályáztatásánal, ami szintén a pontszám részét kéne képezze (méghozzá nem a legkisebb arányban)...
EZ így van, ugyanakkor szerintem az elnök feladata biztosítani a frekvenciák odaítélésének pártatlanságát, amit elvileg egy személyben is meg kéne tudnia tenni...