Valami itt nagyon megváltozott. Más szelek fújnak a divatban, és ez nem az „Interfer”. Az elbaltázott 20 év köszön most vissza. Szekértáborok állnak egymással szemben, pártszimpátia alapján. Egymás ekézése folyik itt is, meg a való világban is. Ocsúdni kellene. Az SZDSZ alig mérhető, az MSZP rövidesen romokban. Vona vs. Orbán párharc zajlik. A többiek? Asszisztálnak, vagy asszisztálni fognak, és helyezkedni. A két pártvezér már többezres tömegeket mozgat. Itt valami rendszerváltás-féle dolog zajlik. Szerintem ezt kár tagadnunk. Talán ideje lenne itt is elgondolkodni úgy, ahogy egy sör mellet szoktunk, egymás vállát lapogatva a világ, vagy inkább az ország dolgairól. Őszintén, magunkba nézve. Valami ráérős, beszélgetősre lenne szükség. Személyeskedés és a betanult dilis fordulatok nélkül. Tudom, hogy naiv vagyok, meg nem is az én „csipkés lelkemnek” való ez a bazi nagy „Polidili” lagzi. Akkor így jártam, de legalább megpróbáltam. :-)
nagy machinátor vagy. Tudod, hogy erre nem lehet "odamondani". Ezeket a válaszokat övön aluli ütéseknek tartom. hogy más az egyetlen munkahelyébe is bele tud halni...nem illik ezt válaszolni.
világosan emlékszem mindenre - a GMK volt a nagy találmány, amivel befogták a jónép száját, hiszen 79-től már nagyban "begyűrűztek" a mindenféle válságok, a fizetések pedig a béka alatt voltak - valamit ki kellett találni
ezzel elérték, hogy a jó munkásemberek sem a munkahelyükön, sem gmk-ban nem dolgoztak rendesen, viszont szép pénzeket szakítottak
akkor már javában ment a jövő felzabálása - ezt nem tagadhatod
a kabaré, életem ne légy naív - annyi volt, amennyit szelep gyanánt megengedtek, közben a hozzád legközelebb ülő pártizé este szépen megírta a hangulatjelentést a párttitkárának:(
"De szerencsére a nem hülyék azért még dolgoznak tovább, hogy ez a balfasz közösség ne zuhanjon a nyomorba.
De meddig?"
Remélhetően mielőbb és véglegesen megszabadulunk ezektől a te "nemhülyéidtől" mert amit ezek jólétirencerváltás, meg dübörögagazdaság és nagyajólét és igazireform duma mellett nekünk előadtak az éppen elég volt a kiismerésükhöz. Mi lerongyolódtunk, ők mérhetetlen vagyonokhoz jutottak, miközben az országunk adósságát kozmikus méretűre hizlalták!
Valamelyik kreátor kollégában elpattant a gatyamadzag most a lebőgött haverjai számára korteskedik, engem ne lapogasson egy ilyen!
Furcsa módon, ebben a bulvár politikai mónika show-ban feltudott nőni a Jobbik és a legdivatosabb politikai erővé vált. A lenácizás visszaütött, mert magyarellenes értelmiségi kigőzölgéssel párosult, amiből csak a hergelő mondatok jutottak el a jobbik szimpatizánsokig, akiknek ráadásul a szomszéd országok nacionalista politikusai a mai magyar ballib értelmiség nemzetellenes gondolatait tükrözték vissza.
Minden egypárt rendszer hosszabb távon törvényszerüen megbukik. Ha nagyon erős a párt, akkor van egy nagyon erős vezetője, aki az egyszemélyi vezetést automatikusan kialakítja, ezzel máris elindultunk a diktatúra felé. Ha gyenge a párt nincs erős egyszemélyi vezetés, előbb-utóbb a párton belüli klikkek külön pártokat alakítanak ki, mert mindig van önjelölt vezető aki nem elégszik meg a másod / harmadhegedüs szereppel.
szerintem az egypártrendszer nem rugalmasabb, hanem a hatalmával visszaélve tud gyors döntéseket hozni, ami persze lehet jó döntés és rossz is, de maga a rendszer egy bebetonozott szarkofág. A demokráciát időigényes dolog. Egy diktatúrában nincs egyeztetés, megbeszélés - kuss van és rapid cselekvés. lehet, hogy nagy képernyős TV-t néztél, de nem mondhattad a munkahelyeden, hogy Kádár le van szarva, mert mindenhol voltak besúgócskák és csak csodálkozhattál, hogy miért nem kapsz pl. 5 évig fizetésemelést. egy táncdalfesztivált nem neveznék rugalmas irányváltásnak:)