Nem tudom, van-e ilyen cél a dolgok mögött (szerintem nincs), de az, hogy valami hihetetlen mennyiségű trágya áramlik a ker.tévékből (tisztelet a kevés kivételnek a műsorok közt), az tény.
Nem vitatom azt, amit írsz róla, de el sem fogadom tényként.
Az ilyen jellegő műsorok (ide értve a a casting-show-kat is!) szerkesztőinek azért van némi felellőssége a szereplők utóéletét illetően. Nem mindenki tudja kezelni a hirtelen jött csillogást. És ha később ez a sztárság ugyanúgy semmivé foszlik, mint ahogy jött, no az nagyon nehéz valami.
A manipulálás stimmel, csak az nem, hogy ez a manipuláció hol történik meg.
A jelenlegi felállásban a média a manipuláció egyik fő eszköze, mégpedig pont ezeken a "tömegizlést kiszolgáló" műsorokon keresztül (Mónika-"show", valóság"show" - Renátó mikor dugja meg élőben "BB" Évit* -, celeb gyártó "show" - pl. túlélő"show", főzőcske "show", stb.). A manipuláció szempontjából a cél a tömegek tudatának minél alacsonyabb szinten tartása, illetve elcsökevényítése, a tömegfogyasztók bázisának fenntartása, kiszélesítése érdekében.
*Meg lehet nézni, mekkora roncsot csináltak "BB" Éviből.
Édes barátom, én mást se hallok jobbos körökből, mint értékválság, meg a mocsok média hogy elbutítja az embert, és citálják a példákat óraszám, meg topicokat nyitogatnak minden értékromboló esetre. Nekem meg sok esetben fogalmam sincs, hogy miről beszéltek, mert nem nézem az említett műsorokat. Kezdem azt hinni, hogy ezt az értékrombolást az a sok, értékromboláson siránkozó jobber tartja el, aki csakazértis megnézi, növelve a nézettséget meg a profitot.
Az a baj, az ilyen okfejtésekkel, hogy gyengeelméjűnek nézi az embereket. Ami, lássuk be, egy autoriter hatalomgyakorló társaságnak kifejezetten előnyös lehet, hisz így lehet kézben tartani, manipulálni. De szerintem az emberek alapvetően nem gyengeelméjűek. Csupán azok igyekeznek azzá tenni őket, akik pl. meg akarják szabni nekik, hogy mit nézzenek és mit ne nézzenek.
Ma pont a média az, amelyik a legjobban tudja az emberek gondolkodásmódját befolyásolni. Az irány a médiától megy a tömeg felé, és nem fordítva. Csúsztatsz, amikor ezt a tényt elfedni próbálod (miközben nyilván te is tisztában vagy ezzel a helyzettel).
A hír Tóth Veráról szól, illetve a sittesek hőbörgéséről. Te nyitottad ezt a topicot, Te adtad a címét, Te írtad be a topicnyitót.
Beszélhetünk az általános értékrombolásról is, ha akarod. Az általános értékeit annak lehet lerombolni, aki hagyja. Nem kell nézni ezeket a förmedvényeket és kész. Ha nem lesz nézettségük, nem lesz reklámbevételük és mennek a süllyesztőbe. Ezek a gagyitévék semmi mást nem csinálnak, mint a lehető legkisebb költséggel a lehető legnagyobb nézettséget, és ezzel együtt a legnagyobb reklámbevételt és profitot akarják elérni. Ha a nézettségüktől és bevételüktől megfosztják őket a fogyasztóik, akkor majd nekiállnak értéket építeni.
Én nem láttam a műsort, qurvára nem érdekel. Ha ott volt, akkor poluláris értelemben az egyes szám harmadik személyű ragozás megállt volna, bár Császár elődöt, amennyire emlékszem, nem emberölésért ítélték el.
Én azt gondolom, hogy TV nem biztos, hogy magától mondott ilyet és így (gondolom, tudja, hogy pl. Zalatnay nem maffiózó), viszont így megint van mivel foglalkozni a Velveten és a Blikkben, a perköltséget (ha lesz) meg állja majd a tv2.
Nem Tóth Veráról van itt elsősorban szó, hanem arról az eszeveszett értékrombolásról, amit a kereskedelmi tévék (tv2, rtlklub) nagyban terjesztenek és amit pl. Tóth Vera is - nagyon helyesen - szóvá mert tenni.
Tóth Vera, ha ezt mondta, akkor szerintem hülyeségeket beszélt, és - gondolom - vállalja a hülyesége következményeit is.
Ezek az emberek nem öltek embert és en bloc nem maffiózók (esetleg Tasnádi az, de úgy tudom, őt sem emiatt ítélték el, bár ebben tévedhetek, hisz nem követem nyomon az ilyen jellegű eseményeket). Legalábbis jelenlegi jogi státuszuk szerint nem. Ebben az esetben, ha Tóth Vera azt állítja, hogy embert öltek, meg maffiózók, akkor rágalmazott és valóban megsértette a jó hírnévhez fűződő jogukat. (Pl. Zalatnay csupán egy piti kis szélhámyos.) Ha beperlik, úgy Tóth Verának be kell bizonyítania, hogy az általa közölt tény: "...Felháborítónak tartom, hogy a TV2 Hal a tortánjában maffiózók főznek, olyanok, akik embert öltek...". feltételezem, be tudja bizonyítani. Ha nem, fizessen, mint a katonatiszt.
Egy tévé szabadversenyben már régen megdöglöttek volna.
Az a szomorú, hogy ebben tévedsz. És ez még csak nem is magyar sajátosság. A német RTL, Sat1, Pro7 is él és virul. Talán a színvonal egy kicsit magasabb, de nem sokkal...
Monoszkóp! VAn az, ha nem is hagyományos. Éjjel alszol/nappal dolgozol/?
:)
Azért sportbol nem kevés van.
Jaaaj, éppenmost jön Stahl konyhája
Ezektöl idegbajt kapok. Ebböl főz-e valamely háziasszony?
Inkább jőjjön az OrangeCounty, bár ott is örökké ismételnek
Szolgáltatók persze okosan állitjálk össze a választékot,csomagokban
Nem lehetne ezt megkifogásolni valahol?
Persze tudományos csatorna 1-1 a többit vedd meg a kibővitett "családi csomagban", de ott is figyel vagy 10 ,ha nem több gyerek és felnőtt hulyitő csatorna
Lehetne pl. szabadonválasztott csatornacsomag,meghatározott minimális csatornával, hogy a szolgáltató is jol járhasson
Tudom, igy is beválasztaná a nép jo része a Fásy mulatót, meg melyik celeb éppen kivel kefél
Én már régóta nem nézem a TV2-t. Ha valaki odakapcsol, kimegyek a szobából.
A börtönviselt ember mint mutatvány egyébként érdekes. Olyan mint a gyermekét felcsináló részeges apa, vagy a vetélkedőben csokifaszt osztogató fekete pákó. TV2 színvonal.
Súlyos hiba volt ezeknek monopóliumot adni. Egy tévé szabadversenyben már régen megdöglöttek volna.