"(Amúgy mijaszart rekreálnak ezek a katonák? Mibe fáradtak úgy el? Lemaradtam valami Nagy Honvédő Háborúról? Mind a 12 tankkal, meg rakétlan-bombátlan harci repülőgépekkel?)"
"...ahol a fizető vendégeket szolgálják ki a készletből."
Mondjuk... innentől viszont nem értem a nyafit: ha továbbpasszolják a szeszt, akkor bizony máshol kell adóforintokat félteni, meg lélegeztetőgépeket számolni.
(Btw sokkal valószínűbbnek tartom, hogy mégis repipiáról van itten szó, csak ezt a címkét akasztották rá amikor kőccségelszámoltak a pénzügyi osztály felé. Ez a keretgazdálkodás kiskapuja, no)
"(Amúgy mijaszart rekreálnak ezek a katonák? Mibe fáradtak úgy el? Lemaradtam valami Nagy Honvédő Háborúról? Mind a 12 tankkal, meg rakétlan-bombátlan harci repülőgépekkel?)"
Hát tudod, például a katonaságnál máig dívó nemes szokástól, miszerint ami kerek azt viszik, ami pedig szögletes, aztat gurítják (de csak addig, amíg le nem kopnak a sarkai, mer' utána azt is viszik). Nem kell ahhoz se tank, se repülő, se háború, hogy amortizáljuk a humán erőforrást. Elég hozzá a szar szervezés.
Eccerű kis példa: A 80-as évek derekától folyik a sereg leépítése. Ma a MH állománya a töredéke a réginek. Ezt gondolom tudod. Amit viszont nem tudsz, az az, hogy mindeközben a feladatok mennyisége gyakorlatilag VÁLTOZATLAN (valójában a NATO-ba való belépéssel a feladatok száma nőtt). Valamikor egy emberre egy teljes embert kívánó feladat (terület) jutott, ma ugyanez az ember négy-öt ilyen feladatkört lát el. Mit gondolsz, milyen minőségben? Megmondom: szarul. Mert lehetetlenség. És akkor még a területek átfedéséből következő kalamajkákra (adott területre kiképzett ember másik területen gyakorlatilag analfabéta) még nem is szóltam. De nem szóltam a helyettesítésekről sem, amelyek gyakorlatilag papíron "mennek", mert a helyettesnek részint van elég gondja a saját ügyeivel, másrészt a helyettesítendő személy terültén - lásd előbb -, üzemképtelen.
"A HM azert van (tobbek kozott), hogy biztositsa a katonak piheneset is, mivel valoszinu olcsobban szerzi be a piat igy, mintha ott helyben megvennenek valami kocsmaban minden nap..."
Hát, ahhoz nagyon drága helynek kell lennie annak a kocsmának. (Az ilyen beszerzések általában valahogy drágábban szoktak sikerülni, mint ha egy noname (értsd: civil) emberke bemegy egy - neadjisten- teszkóba, oszt szimplán kér egy raklap piát. Az állami cégeknek alapból vastagon fog a cerka, na.)
Rekreáció: Szabadidőben, a tevékeny pihenés érdekében végzett minden olyan kulturális, társas, játékos és mozgásos tevékenység, amelyet a napi fő elfoglaltság által okozott fáradtság, feszültség feloldása, a testi-lelki teljesítőkészség és -képesség helyreállítása, fokozása érdekében tesz az ember.
Vasárnap éjjel egy Kiskunmajsán lévő bekerített, de nem zárt pincéből elloptak egy pénzkazettát benne 300 ezer forinttal, valamint jövedéki okmányokat. Az ismeretlen elkövető még kiengedett 300 hektoliter bort a földre. A bűncselekménnyel okozott kár 300 ezer forint, rongálással 1,5 millió.
>>Ezt csak rekreáció címszóval tehetik.. Reprezentációval alig hinnám.
Persze, csak azzal lehet felcímkézni, hiszen a reprezentációval ellentétben ezen a pián bevétel keletkezik, visszajön a vételi ár, vagy annak egy része.
Kantin piáról van szó, ahol nem büfé jellegű a kantin, hanem önköltséges, vagy önköltség alatti.
Ez a módszer mindig is létezett a honvédség gyakorlatában.
Néha a beraktározott készlet egyes elemeit a parancsnokok természetesen díjmentesen, mintegy kvázi jutalom kapják.
Aki volt katona, emlékezzen a november 7.-én műanyag teáspohárba kapott másfél deci vörösborról.
(Ami még fogyasztható is lett volna minőség terén, ha megfelelő a hőmérséklete, és nem undorító, rágott szélű kakaószagú, tea lerakódásos műanyagból kellett volna meginni)
Egy szolgálaton kívüli, részeg rendőr és társasága bántalmazott 15-16 éves középiskolásokat és egy kollégiumi nevelőtanárt Szegeden.
Az eset szeptember elején történt: a mintegy húsz fiatal este fél kilenc körül beszélgetett az utcán az egyik szegedi kollégium előtt, amikor megállt mellettük egy személyautó. A kocsiban négy, 30 év körüli férfi ült, akik a lányokat szólítgatták le, hogy menjenek velük.
A nevelőtanár, Sáró Árpád elmondta: azt még vizsgálják, hogy miért alakult ki a konfliktus a diákok és a kocsiban ülők között, aminek következtében egy diákot az autónak, egyet egy KRESZ-táblának löktek, többeket pedig úgy megütöttek, hogy a közeli bokrokba estek. A Délmagyarország információi szerint a férfiak korábban egy legénybúcsún voltak.
A nevelőtanár, amikor értesült az esetről a fiataloktól, hívta a rendőrséget és azonnal az ügy tisztázására indult, de a férfiak egyike őt és a segítségére siető diákot is megütötte. Ezt követően érkeztek meg a rendőrök. A fiatalok és a pedagógus sérülése is nyolc napon belül gyógyuló.
A tanárt is megütő férfi egy megyei kistelepülés körzeti megbízottja volt, de az eset után leszerelték.
Ezert is irtam azt, hogy ami a cikkbol kiderul. Ha valaki ezt ellopja, az teljesen mas kerdes, csak akkor azt kell mondanom Virag elvtars, ez mar az itelet.