Mit gondoltok, milyen pozíciót kap Medveczky Balázs a fidesztől
annak jutalmaként, hogy kitette a Nap-keltét? TV-elnök lesz?
Esetleg Orbán röhög majd egyet, és kirúgja azzal, hogy a
"mór megtette kötelességét, a mór mehet"?
Tippeket kérek, és majd tavasszal megbeszéljük, hogy kinek a tippje jött be a legjobban.
A tavaly március óta elnök nélkül működő intézményt irányító Medveczky Balázs ügyvezető alelnök gazdasági és pénzügyi döntései csak Bednárik Imre hírigazgató ellenjegyzésével érvényesek ezután - közölték.
Sztrájkbizottság létrehozásáról döntött a Magyar Televízió (MTV) dolgozóinak három reprezentatív érdekképviselete - erősítette meg az MTI értesülését csütörtökön a vállalat üzemi tanácsának elnöke.
Rendkívüli ülést tart délelőtt a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, miután felajánlotta lemondását a másfél éve elnök nélkül működő közmédium ügyvezetője. Testületi tagok megerősítették azt a sajtóértesülést, hogy Medveczky Balázs feltételeket szabott ehhez.
A Magyar Nemzet pénteki számában írt arról, felajánlotta lemondását a Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezetésével megbízott alelnök, aki a lap szerint Katona Béla házelnökkel, valamint a tévékuratórium elnökségével is közölte szándékát. Az újság úgy tudta, a felajánlott távozásnak azonban feltételei vannak. Ezek között az első, hogy a tévé kapja meg a működéséhez szükséges költségvetési támogatást, a kuratóriumi elnökség pedig adja áldását a korábban már elvi szinten elfogadott 2,5 milliárdos hitelfelvételre. Medveczky továbbá azt is feltételül szabta az alapítvány irányító testületének, hogy annak politikai pártok által delegált tagjai egyhangúlag állapodjanak meg utódjának személyéről. MTI
Nem hiszem hogy ő ilyen feltételeket szabhat. Illetve szabhat, de ezt nem fogják komolyan venni.
"Dúl a médiaháború" a Magyar Televízió (MTV) körül, és ennek elszenvedője, nem pedig résztvevője az intézmény - mondta a Magyar Narancs e heti számában megjelenő interjúban Medveczky Balázs, az MTV ügyvezetője, aki szerint a társaság "folyamatos és tudatos kivéreztetése folyik"
Nem mondtam, hogy mérvadó. Csak csodálkoztam, hogy ők is a "móros" mondásra utaltak. Amúgy a topikkal kapcsolatos hozzászólásod van? Mire tippelsz, milyen pozíciót kap Medveczky Balázs a fidesztől? (MTV-elnök lesz? Kirúgják?) Másik kérdés: te szerinted mit kellene a fidesznek csinálnia Medveczkyvel?
Nocsak, már a népszava (tegnapelőtti száma) is a "móros hasonlatot" alkalmazza Medveczkyre.
"Amint azonban Medveczky úr mint engedelmes mór megtette kötelességét, Semjén Zsolt fürgén megjelent, a hajnali órán rögtön és barátságosan válaszolgatott a sima nyelvű kérdésekre."
Csak ne legyél olyan biztos ebben. Semjén és Orbán nagyon elégedettek Medveczky mostani húzásaival, annak ellenére, hogy csak most, fél évvel a biztos kormányváltás előtt, jött rá a nagy jobboldaliság. Havi (több mint) 2 milla fixért bizonyos emberek sok mindent megtennének.
bár a hírszerző szerint a kártyákat a háttérből még most is rudi zoltán kavarja, aki mtv-elnöki utolsó döntéseinek egyikével nevezte ki medveczkyt, aki viszont rudinak biztosított állást. lehet, hogy ő kapja majd a nagyobb jutalmat orbántól.
Ismét gratulálok a lényegbevágó hozzászólásodhoz! Ebben a topikban körülbelül tizenötször írtam le Medveczky Balázs nevét, ebből egyszer hibásan. Te meg csak ebbe tudsz belekapaszkodni, ez az égő. Te csak egyszer írtad le a "lényegbevágó" szót, de akkor is helytelenül. A helyedben kussolnék. Én azonban nem foglak emiatt cikizni, nem foglak ostobának nevezni. Inkább tanulj:
A magyar helyesírás szabályai 11. kiadás, 11. lenyomat (1994) 125. d) pont: "A kialakult szokást megtartva jelntésváltozás nélkül is egybeírjuk több jelölt határozós kapcsolat tagjait: partraszállás, kézhezvétel, lényegbevágó, bérbeadás, stb."
Mellesleg a "vezetéknév" szót is egybe kell írni. Remélem, az unokád nem tőled tanulja a magyar helyesírást. (Az katasztrófa lenne.)
ostoba vagy, ha M. Balázs ideiglenes MTV elnök intézkedéseit - hagymázos agyad szüleményeként - összekapcsolod a vele azonos vezeték-nevet viselő, a maguk tehetsége által (a te műveltségeden nyilván kívül eső téren) világhírnévre jutott művészeinkkel.
Idézd, hogy hol mondtam ilyet! Ha nem tudsz idézni tőlem, akkor úriember módjára kérj bocsánatot!
(Miért van olyan érzésem, hogy péterkém nem fog többet idejönni? :DDD )
Helyetted is elnézést kérve az általad - mérhetetlen tudatlanságod okán - megsértett (amúgy ugyanazt a nevet viselő) nagyszerű művészektől:
megismétlem: ostoba vagy, ha M. Balázs ideiglenes MTV elnök intézkedéseit - hagymázos agyad szüleményeként - összekapcsolod a vele azonos vezeték-nevet viselő, a maguk tehetsége által (a te műveltségeden nyilván kívül eső téren) világhírnévre jutott művészeinkkel.
Igen, aki a minimális műveltség alapjait is kénytelen nélkülözni, az meggondolatlan, netán ostoba hsz-ai esetén valóban "ég, mint a Reichstag"!
M. Balázst meg a szívednek kedves párt (uralta MSZP-SZDSZ-es kuratórium) hagyta jóvá mb. TV-elnökként! Náluk kereskedj a kérdéseiddel, lelkecském!
Köszönöm az elismerésedet: Igen, én mindig igyekszem "releváns", azaz lényegbe vágó, fontos, jelentős hsz-kal megtisztelni topic-társaimat.
Ámde "relevánsan" én semmit sem írtam, neked meg különösen nem!
Ja, értem. Lényegi hozzászólást nem kaptunk "péterkém"-től.
A válaszom "péterkém" hozzászólásához: Elnézést kérek, hogy nem ismerem Medveczky Balázs rokonságát. Elnézést, hogy azt válaszoltam BENTA kérdésére, hogy fogalmam sincs, hogy Medvecsky Ilona rokona-e Medvecsky Balázsnak vagy sem. Péterkém, igazad van, égtem mint a Reichstag, te ellenben nagyon relevánsan dolgokat írtál.
Veled ellentétben én nem fogok személyeskedni. A kérdésemire azonban nem feleltél. Ha nem tetszenek a kérdések, akkor ne azokra felelelj, de fejtsd ki a véleményedet az ügyről, és mondd el, hogy szerinted a fidesz milyen állást ad (vagy nem ad) majd Medveczky Balázsnak. Azt is mondd el, hogy szerinted milyen állást érdemelne.