Keresés

Részletes keresés

tirtikka Creative Commons License 2010.07.16 0 0 404
Szerintem meg jobb, ha gyorsan elfelejtuk az egészet. Úgy ahogy a sorozat maga is felejthető volt.
ShaReRe Creative Commons License 2010.06.15 0 0 403
Most jutottam a végére. Hááát... Benfordot akár ki is nyírhatták volna a forgatókönyvírók, hiszen amikor az utolsó részt forgatták már tudták, hogy nem lesz több. Minek beletenni egy cliffhangert a lányával 2015(?)-ből, hogy "they found him!!"??? Esetleg egy lezáró mozifilmet még elbír a téma, ahogy Stargate-ben is csinálták az alkotók egyszer-kétszer.
Előzmény: Aragorn83 (397)
Aragorn83 Creative Commons License 2010.06.08 0 0 402
Strong Bad Creative Commons License 2010.06.01 0 0 401
Nem rossz otlet, bociszem Mark, szelesszaj Olivia, amerikenpaj Noh (milf milf), gerle Lloyd mehetnek a levesbe a tobbiekkel semmi baj. :)
Előzmény: giornalista (399)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.06.01 0 0 400
Erre minimalis az esely...
Előzmény: giornalista (399)
giornalista Creative Commons License 2010.06.01 0 0 399
szerintem lesz ebből következő évad, legfeljebb más csatornán, esetleg később, remélhetőleg más szereplőkkel, más írókkal, de lehetne folytatni.
Előzmény: mindenki senkije (398)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.05.31 0 0 398
nem tudom, nekem itt a fórumban ez nem tűnt annyira nyilvánvalónak...
azt hittem, még időben "elkapták" a dolgot és esetleg éppen ezért lett eleve jobb a sorozat, ahogy haladt előre, mert tanultak a hibákból, de ezek szerint nem!

más topicokban pl mindig arról megy a vita, h a készítők a nézők igénye szerint írják a sorozatot, és módosítgatják menet közben a dolgokat
de akkor ezek szerint mégsem?

jó, most nyilván nem arra gondolok, h minden héten forgatnak egy részt és várják a hatást, aztán a következőt stb..., de pl adagokban csak meg van ez, de akkor ezek szerint mégsem?

na mindegy, a lényeg, h én nem egy ilyen rohadt nagy cliffhanger hegyet vártam a végére, ami egy következő évadért kiált!
Előzmény: Aragorn83 (397)
Aragorn83 Creative Commons License 2010.05.31 0 0 397
Nyilvánvaló volt, hogy nem lesz rendes lezárása. Nem gondolták, hogy már az első évad után elkaszálják a sorozatot...
Előzmény: mindenki senkije (396)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.05.31 0 0 396
micsoda befejezés volt már ez?!?!
ezért kár volt kapkodni, hiszen végül nem is lett vége! nem is értem...
csesszék meg, ekkora egy ótvar sorozatot! :(
elegem van a sorozatokból!
Aragorn83 Creative Commons License 2010.05.30 0 0 395
Lásd 349-es hsz!
Előzmény: Adribaby7 (394)
Adribaby7 Creative Commons License 2010.05.30 0 0 394
Most töltöm az utolsó részt. Addig valaki meg tudná nekem mondani, hogy miért nem fogják folytatni?
sissoko Creative Commons License 2010.05.30 0 0 393
Kár érte. Még néztem volna.
Hpisti Creative Commons License 2010.05.28 0 0 392
Na, ez egyáltalán nem lezárás volt... Csak újabb kérdések. Kár, hogy kaszát kapott. Kedveltem.
johevi Creative Commons License 2010.05.28 0 0 391
Semmivel nem volt rosszabb, mint bármelyik más 2-3-4 évadot megélt szarság. Persze lehetett volna jobb is, de érezni lehetett az évad második felében a kapkodást, meg a bizonytalanságot, hogy évadot vagy egész sorozatot kell majd lezárni. Kár mert jó volt az alapötlet.
Fafara Creative Commons License 2010.05.28 0 0 390
kár, hogy elkaszálták, jöhetne a második évad. nem az évtized sorozata, de nem is volt vészesen rossz.
GeoCucc Creative Commons License 2010.05.28 0 0 389
Jah, én megnéztem már. Hogy értelmesen lezárták-e? Remélem nem lövök le vele nagy poént, hogy (itt még mindig abba lehet hagyni az olvasást) végülis azzal lett vége, amire legtöbben gondoltak. Befejezésnek jó, de elég nagy hiányérzetet hagy, ha nem fogják folytatni. Márpedig nem arról szólnak a hírek. Mindenesetre én is, és a befejezés szerint a készítők is abban bíznak, hogy valamikor még újraéledhet a sorozat.
Szerintem lehetett volna hosszabb kicsit a rész (azt hittem dupla lesz), mert így megint elég kapkodósra sikerült, .. én még néztem volna.
Néhány szereplő tényleg elég feleslegesnek, kidolgozatlannak tűnik, vagy többet kellett volna foglalkozni velük, és értelmesebb történetet adni nekik; vagy teljesen kihagyni őket, mint mondtad. Nyilván nem akarták szinte csak az FBI emberein keresztül bemutatni egy globális esemény hatásait...
Néhol eröltetett volt, néhol következetlenségeket lehetett felfedezni, de melyik sorozatban nincs ilyen. Szerintem sokkal ... milyen szót is használjak... idétlenebb... sorozatok járnak már a sokadik évadnál. Méltatlan volt ez a gyors elkaszálás a Flashforwardhoz.
Mindenesetre én jól éreztem magam a követése közben, és ez azért is tölt el különösen jó érzéssel, mert a legtöbben csak elégedetlenkedtek és kritizáltak.
Előzmény: tirtikka (388)
tirtikka Creative Commons License 2010.05.28 0 0 388
Valaki látta már a mai részt? Értelmesen lezárták? Nem lett volna ez egyébként rossz sorozat, csak sok volt a mellényúlás, és nem bírtak a sok szereplővel sem. Pl én szakállast, öngyilkos dokit, nővérkét, meg a japó csajt egy az egyben kihagytam volna. Semmit nem kezdtek velük. Még biztos volt ilyen csak hirtelen ők jutottak eszembe.
Herb Atea Creative Commons License 2010.05.25 0 0 387
Sz'tem hatótávon kívül volt, és egyébként is, valami mészárlásról számolt be, nem "ájulásokról".
Már a szomáliai rész után sejthető volt, hogy a jerry coke ugyanazt csinálja Afganisztánban, amit 20 éve Szomáliában, amikor a kísérleti alanyokat mind megölték.
Előzmény: pestimami (386)
pestimami Creative Commons License 2010.05.25 0 0 386
Ritka szar rész volt a legutóbbi. A jericho-s szálnak igazából nem sok értelme volt így. A maradék egy részben nem hinném, hogy sokat foglalkoznak velük. A csaj meghalt (amit kb a rész elejétől tudni lehetett), így már lehet azt se tudjuk meg miért nem ájult el. Lehet véletlenül letolt egy gyűrűt, csak nem vette észre.
Gice Creative Commons License 2010.05.24 0 0 385
Van valaki, aki követi AXN-en _is_ a sorozatot?
Mert olyan, mintha kimaradt volna egy rész...
giornalista Creative Commons License 2010.05.22 0 0 384
a Jericho fontosságának kb. az 5. részben kellett volna kiderülnie, nem az utolsó előttiben.

egyébként is utálom ezt a szerencsétlen "sponsort", teljesen hiteltelen alakítás az övé számomra.
Előzmény: mindenki senkije (383)
mindenki senkije Creative Commons License 2010.05.22 0 0 383
Van igazsagod, de a bukta nem itt keresendo! En nagyon orultem volna, ha filozofikus iranyt vesz a dolog. De itt nem abba ment el, hanem unalmas lamentalasokba, lelki nyugolodesekbe, meg ilyen viszonylag lenyegtelen dolgokba. A sorozat dekoncentralt lett es unalmas es ezt eleg keson kezdtek korrigalni.
Előzmény: Herb Atea (382)
Herb Atea Creative Commons License 2010.05.22 0 0 382
A FlashForward elsősorban SCI-FI, és utolsó sorban akciófilm.

A sci-fi célja a lehetséges jövőképek feltárása, elképzelt szituációk nem létező eszközökkel, dolgokkal, amelyek a tudomány mai állása szerint nem léteznek, nem hozhatók létre, csak fantasztikus elméletekben van nyomuk, ...

Reméltem, hogy a tévé-sorozat nem megy el az akció-irányba, mert akkor bizonyosan sablonokba fut, már így is elég sok került bele.

A sci-fi célja felhívni a figyelmet a jövőre, a veszélyekre, a lehetőségekre, a tennivalókra, felhívja a figyelmet arra, hogy elgondolkodjunk, hogy tanuljunk és nem utolsó sorban: toleránsak legyünk.

Wells, Asimov, Clarke, Lem, Douglas Adams, Nemere István és „ .... valahány név van a naptárba' ... ”, sok-sok író sok-sok fantáziálása a jövőről, a lehetséges jövőkről, elmélkedés a szub-atomi részecskék viselkedéséről, relativitásról, energiákról, a Kozmoszról, a Végtelenről, a mesterséges intelligenciáról, a párhuzamos, alternatív, tükör-, multi-dimenziókról, időutazásról, a Föld, a Naprendszer, a Galaxis felfedezéséről - filozofálás a tudatról, hogy kik vagyunk, mivé válhatunk - nekem ezt jelenti a tudományos fantasztikum világa.
A FlashForward című KÖNYV ennek nagyszerűen megfelel, sokkal békésebb, nyugodtabb, „filozófusabb”, mint a filmsorozat, amely az akció-jelleg csökkenése miatt veszítette el a nézettségét, mert nem vagyunk elegen, akik szeretjük az ilyen sorozatokat.

Ilyen módon ért véget pl. az „Odüsszeia - Odyssey 5” című sci-fi sorozat bármifajta magyarázat nélkül a 20. résszel, teis-tele megválaszolatlan kérdsésekkel....

A Star Trek, Star Wars, Stargate sikere után valószínűnek tartom, hogy a FlashForward azért ér véget, mert nincs benne „Star”. ;)
(Pedig a könyvben az is van, és ezzel be is fejeztem a könyv / tévésorozat összehasonlítását.)

OFF
mindenki senkije Creative Commons License 2010.05.22 0 0 381
nekem tetszett, jó rész volt, érdekes, izgalmas, amolyan tipikus utolsó előtti, ahol előkészítenek mindent a fináléra
nem haladt a sztori? minek is? hová? há' mindjárt vége!
én pl fingot nem értek belőle, mindig "bekerül" valami ismeretlen dolog a képletbe, most pl az egyenletbe az a bigyusz, amit nem lehet feltörni, már nem is emlékszem rá mi volt az
de volt itt kék kéz, meg az a náci manusz, meg ki tudja mi minden még, nem is bírom már követni :)

jaaaj, és nektek nincs olyan érzésetek néha, h általában a rendezők képtelenek normálisan modellezni a szülő és a gyermek kapcsolatát kiélezett helyzetben? az a szerelmi vallomás Marktól, az a hegyi beszéd a lánya felé, huhh, az mennyire életszerűtlen, eröltetett és izzadságszagú volt! és közben az a bugyuta kiscsaj csak néz nagy bambán, és mindig valami ostoba kérdéssel zavarta meg az apját, jááááj, a frászt kaptam attól a jelenettől!
de ez most nem FF hiba, hanem általánosan valahogy az ilyesmit képtelenek normálisan, nem ilyen végtelenül színpadias módon filmre vinni a rendezők, csak most eszembe jutott extrán :)
NAR Creative Commons License 2010.05.21 0 0 380
az már kiderült, hogy a jövő az mindig más, tehát az, amit akkor láttak, az egy lehetséges jövő volt csak. megváltoztatható, de nehéz eltérni tőle.

Ez már hónapokkal ezelőtt kiderült, amikor a fekete zsaru öngyilkos lett. Azóta semmi előrelépés a sztoriban?
Előzmény: giornalista (379)
giornalista Creative Commons License 2010.05.21 0 0 379
én is szeretem, a szünet után egész jó lett, de ez a rész megint nem hozott semmit, nem történt benne jószerivel semmi... érthetetlen motivációk, lényegtelen történések...

az már kiderült, hogy a jövő az mindig más, tehát az, amit akkor láttak, az egy lehetséges jövő volt csak. megváltoztatható, de nehéz eltérni tőle. oké. de mi más történt ma?
Előzmény: jemi bigli (378)
jemi bigli Creative Commons License 2010.05.21 0 0 378
nem tudom mi van velem, en megint tokre birtam...a jovo heti utolso resz promoja alapjan mondjuk nagy meglepetesekre nem szamitok...de en szerettem ezt a sorozatot...
Előzmény: giornalista (376)
Aragorn83 Creative Commons License 2010.05.21 0 0 377
Sebaj, úgysincs már sok hátra! :)
Előzmény: giornalista (376)
giornalista Creative Commons License 2010.05.21 0 0 376
ez megint elég gyengécske lett...
mindenki senkije Creative Commons License 2010.05.20 0 0 375
El bizony! De mivel tobb evad nem lesz, ez egy eleg inkorrekt huzas lenne a keszitok reszerol, mint irtam is, ugyebar.
Előzmény: komédia (374)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!