Hatvanhét éves korában elhunyt Bujtor István színész - közölte az [origo]-val Talabér Márta a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke. A város színházát igazgató művész július végén került kórházba életveszélyes állapotban.
Bujtor István július végén, életveszélyes állapotban került a veszprémi kórházba. Állapota fokozatosan, lassan javult, és tegnap arról érkezett hír, hogy a művészt kiengedték a kórházból, és rehabilitációját Budapesten folytatják. A halál körülményeiről egyelőre nincs információnk.
Ez a családi búcsú volt. Később mindenki leróhatta a kegyeletét, mert az özvegy ottmaradt, és fogadta őket. Így legalább nem volt tolongás, nem taposták le a sírokat, kultúrált szervezés volt. A család gyásza pedig nem tartozik a nagyközönségre, főleg nem Blikk, illetve Story interpretációban. Valószínűleg ezért volt a paraván, ami kizárta a médiacirkuszt. Szerintem.
A barátok, a tisztelők csütörtökön 15 órától róhatják le kegyeletüket Bujtor István sírjánál Balatonszemesen; a színész-rendezőt, a veszprémi Petőfi Színház igazgatóját aznap 13 órakor szűk családi körben helyezik örök nyugalomra - tájékoztatta a teátrum sajtófőnöke az MTI-t.
Varga Róbert elmondta: a múlt pénteken elhunyt Bujtor István lelki üdvéért október 7-én szerdán 16.30 órakor a budapesti Szent István-bazilikában tartanak gyászmisét.
Hádész legyen hozzá kegyes! Megérdemli! Volt szerencsém személyesen találkozni vele Balatonfüreden, a vitorláskikötőben.... Akkor még nem tudhattam, hogy a Párkák már fenik a késüket, hogy elmetsszék élete fonalát...
Sajnos szegényebbek lettünk egy valóban szeretetreméltó, szimpatikus és értékes emberrel. Bud Spencer magyar hangjaként szimbólum lett, és ez kevesek kiváltsága. A Balaton sem lesz már teljesen ugyanolyan, amilyen eddig volt, hiszen Ötvös Csöpi már az égi vitorlással hajózik tovább. Nyugodjon békében.