Keresés

Részletes keresés

horex Creative Commons License 2009.09.28 0 0 58

és utójáték tilos"

Szoval nem lehet rágyujtani szex után?

Nem is ér az egész úgy semmit

:)

by horex

Előzmény: Amocsok (34)
porperos Creative Commons License 2009.09.28 0 0 57
Kb annyi összefüggés van, mint a vasutasok sztrájkjának a vasúti dolgozók élet és munkakörülményeik javításához.
Esetleg sztrájkolni lehetne azért hogy ne a suliba járás legyen kötelező, hanem a tanulás. Aki hiányzik , de bepótolja az ne legyen büntetve.
Pl az én kölyköm fejfájós. Mit ér 1 olyan nap a suliban amit végigszenved?
És ez nem 3nap, sajnos mint amennyit igazolhatok 1 évben.
Előzmény: freyya (52)
Amocsok Creative Commons License 2009.09.28 0 0 56
Mostanság látott napvilágot egy nemzetközi felmérés, miszerint a magyar gyerekek szeretnek iskolába járni, igaz, sokat cigiznek, isznak és szexualizálnak, de az most a téma szempontjából mellékes. Vagy nem? Mert ezek szerint az érdekli őket. Szóval, akkor az iskolának főleg erről kellene szólnia? És ha lemegyünk a legbutább gyerek szintjére a követelményekkel, akkor szüntessük meg az összes egyetemi szakot, és indítsuk el az egyetlent, az olvasásírásszámolásmérés szakot?
Igaz, hogy nem kis gondok vannak az oktatásban, de az egyik végletből csapongani a másik végletbe, az nem lesz megoldás.
Előzmény: freyya (55)
freyya Creative Commons License 2009.09.27 0 0 55
Most a lehető legszarabb rendszer van. Poroszos követelményekkel, amit kizárólag liberális-demokratikus eszközökkel kell kihozni a gyerekekből. Legyen inkább olyan az iskola, ami a gyerek életkorának megfelelő természetes kíváncsiságát elégíti ki (sok ország képes volt ilyet teremteni), ahová örömmel jár, mert új és érdekes dolgokat tanulhat, és ahol nem követelnek tőle több tanulást, mint amennyi egy normális, elsősorban mozgással és játékkal töltött gyermekkorba, vagy a barátokkal csavargó kamaszkorba belefér. A mostani mértékű lexikális anyagot viszont csak a jobb képességű gyerekek tudják kínlódásmentesen elsajátítani.
Előzmény: Amocsok (53)
Amocsok Creative Commons License 2009.09.27 0 0 54
"Ha nem tudja kötelező korrepetálás, amelyből mondjuk 2 óra ingyenes, a többiért fizetni kell a korrepetáló tanárnak."
A pedagógusok azért még nem mentek le a politikusok szintjére. Alapszabály (etika), hogy a tanár pénzért nem korrepetál olyan diákot akit tanít. Más tanárhoz küldeni pénzes korrepetálásra (kötelezni rá), szintén nem kóser.
Előzmény: Törölt nick (45)
Amocsok Creative Commons License 2009.09.27 0 0 53
"Egyébként én sem vagyok az agyonfegyelmezés híve, de a mai liberális-demokratikus módszerekkel nevelt kölyköket... "
Néhány éve még a poroszos nevelés volt pellengérre állítva. Az sem volt teljesen igaz, ahogy most a demokratikus pellengérezése sem jogos. Egy tanár a jellemével, személyiségével nevel. Lehet az kökeményen szigorú vagy demokratikus (ha úgy tetszik liberális), teljesen mindegy, ha következetes. A legtöbb gondjuk a "keménykedő" tanároknak van. A mai fiatalok ezt nem nagyon szeretik.
"Megint vergődött a köcsög."
Előzmény: freyya (48)
freyya Creative Commons License 2009.09.27 0 0 52
Egyáltalán hol van itt a párhuzam? Én nem látom. A sztrájk szervezett munkabeszüntetés. Ha a vasútnál egyetlen dolgozó önhatalmúlag úgy dönt, hogy csak hébe-hóba jár be dolgozni, vagy bóbiskol a váltó mellett, ott is kibasszák az állásából.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.27 0 0 51
Nyilván, de a mostani jegyző értesítés, és a pénzbüntetés is a szülőt érinti.
Előzmény: freyya (48)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.27 0 0 50
Onnan lehetne tudni, hogy aki véletlen aludt el az nyilván bepótolja az anyagot.
És nem kell helyből megvádolnia, ugyanúgy előre tudhatja, mint azt, amit ma kap, az intőket rovókat, stb...
Előzmény: La tulipe noire (49)
La tulipe noire Creative Commons License 2009.09.27 0 0 49

1.Na te is járatos vagy ám a diákjogban. Helyből megvádol a diák azzal, hogy szándékosan akarod szivatni, mert dolgozatot iratsz vele.

2. Nincs kötelező korrepetálás, mert nincs rá pénz, sok mindent eddig is ingyen csináltunk, nos számomra elég volt. Az oktatás ingyenes. ( mármint a szellemei munkám ezért nem a diák fizet )

Aki elalszik. Jaj de okos vagy hogy hogy deríted ki, hogy szándékos vagy tényleg csak elaludt...

freyya Creative Commons License 2009.09.27 0 0 48
"Ha nem tudja kötelező korrepetálás, amelyből mondjuk 2 óra ingyenes, a többiért fizetni kell a korrepetáló tanárnak."

Ezzel nem a diákot bünteted, hanem az őt eltartó szülőt.
Egyébként én sem vagyok az agyonfegyelmezés híve, de a mai liberális-demokratikus módszerekkel nevelt kölyköket nem ártana az önfegyelemre is megtanítani, mert különben nagyon nehéz életük lesz, és még csak azt sem fogják érteni, miért ütköznek állandóan falakba.
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.27 0 0 47
Ehhez a hozzáálláshoz sem szükséges semmiféle hivatástudat, ilyen szöveget is nyomhat valaki 8 általánossal, és mégis számtalanszor hallottam már tanerőtől is.
Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.27 0 0 46
Még iskolába sem kötelező járni!
(kivétel az általános)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.27 0 0 45
Azt nem értem, hogy a suliban ami nem fegyintézet, és nem is katonai testület , miért a fegyelmezés az egyetlen reakció a diák rosszaságára, miért nem a következmény.
Én pl otthon sosem büntetek, csak kilátásba helyezem, ahelytelen cselekvée következményeit.
Pl 2 x ugyanarról az óráról hiányzik valaki akkor röpdolgozat, mellyel bizonyítja, hogy bepótolta. Vagy kérdés az anyagból.
Ha nem tudja kötelező korrepetálás, amelyből mondjuk 2 óra ingyenes, a többiért fizetni kell a korrepetáló tanárnak.
Ebből kijöhet az hogy tanulás is lesz nem csak jelenlét.
És csak az aki mindezeket megtagadja, az kapjon fegyelmit, pénzbüntit, vagy börtönt.
De ne az aki elaszik, meg hasonló...
La tulipe noire Creative Commons License 2009.09.27 0 0 44
Grat. Én csak a botomat használom vagy a felelő megfoghatja és megmutathatja mondjuk Denvert.
Előzmény: Amocsok (43)
Amocsok Creative Commons License 2009.09.26 0 0 43
Nem fújom, nem pukkantom. Beosztott tanerő. Orbit (ezt elfelejtetted kérdezni). :)
Előzmény: La tulipe noire (42)
La tulipe noire Creative Commons License 2009.09.26 0 0 42

Rágózva ? Netán fel is fújod és elpukkantod ?

Az igazgatónak vagy helyettesnek vagy sima beosztott tanárnak, esetleg a pedellusnak tetszik lenni ?

Előzmény: Amocsok (41)
Amocsok Creative Commons License 2009.09.25 0 0 41
Persze, hogy nem gondolom komolyan, hogy az isiben oralizáljon. De az olyan házirenddel kapcsolatban amelyik csak az előjátékot tiltja meg, azzal szemben jogos a felvetés, vagy nem?
Én meg rágózva mondom neki, hogy a simizgetés és a csókolózás az magánügy, és ne traktáljanak minket (tanarakat meg diáktársakat) a magánügyükkel, és befejezik.
Előzmény: La tulipe noire (39)
La tulipe noire Creative Commons License 2009.09.25 0 0 40

Mintha a jelenlét lenne a legfontosabb a suliban, aztán, hogy okosodik, érik-e az a gyerek az nem került egyáltalán szóba sem.

Hát hogy okosodjon annak biza feltétele, hogy jelen legyen, és ne csak testben...

Előzmény: porperos (36)
La tulipe noire Creative Commons License 2009.09.25 0 0 39

Komolyan gondolod hogy az iskolában szabad orolisan szexelni és ekecselni ? 

Oszt ha elmagyarázod akkor veszi a lapot a gyerkőc ? Nem. Persze sok szüle sem, mert csodálkozik, ha szólok neki hogy vegye ki a rágót a szájából ha velem beszél... 

Előzmény: Amocsok (34)
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 38
Én nem tudom mostanság hogy van, de olyan 20 éve még úgy volt, hogy ha egy diák aznap nem megy be, akkor a szülőnek reggel 8-ig telefonálnia kell, hogy nem lesz bent mert megbetegdett avgy hasonló.
Ha ez most is létezik, akkor az esetleges elalvásra az a megoldás, hogy nem szabad elkésni, hanem anyunak betelefonálni, hogy gyermekem reggel laposfosásban szenvedett vagy a foga fájt vagy akármi, elesett mondjuk és be kellett kötözni, csak a második vagy harmadik órára ér be, és kész.

Késni marhaság, az ember ne késsen. ha már nem ér be, akkor lógjon legalább egy órát, az hitelesebb.
Amocsok Creative Commons License 2009.09.25 0 0 37
"jegyző meg pénzbüntetés"
Ez meg az oktatási törvény. Csupán megismétli a házirend, nem szabályozza túl.
porperos Creative Commons License 2009.09.25 0 0 36
Adjon , ha igazságosnak érzi, és kevesli a szülői beírást. A fenyegetéseket találtam túlzónak, jegyző meg pénzbüntetés.
Mintha a jelenlét lenne a legfontosabb a suliban, aztán, hogy okosodik, érik-e az a gyerek az nem került egyáltalán szóba sem.
Előzmény: bokor (27)
Amocsok Creative Commons License 2009.09.25 0 0 35
Bizonybizony. Ez a mai valóság. Ezzel kell megbírkózni.
Sajnos egy iskola már nem sokat tehet, ha a gyermek otthoni neveltetése nem egészen kompatibilis a társadalmi elvárásokkal. A szülő ellenében nehéz lesz meggyőzni. Egyetlen reményünk a kortárs csoport lehet. Őket kell megnyerni.
Persze, hogy nehéz.
A diákok semmit nem tudnak a jogaikról. Szájhagyomány útján, sok hibával ismerik meg azokat. Egy házirendet le lehet vezetni a diákok jogaiból úgy, hogy az abban foglaltakat a diák ne kötelezettségek és tiltások gyűjteményeként éljen meg.
Előzmény: lujo2 (33)
Amocsok Creative Commons License 2009.09.25 0 0 34
"1. Épp ellenkezőleg, a diákok ne nyalják falják egymást a szünetben. "
Világos. Egy sima orális szex vagy dugás rendben, csak az elő- és utójáték tilos.

"Valszeg a diákok nemigen értik mi az hogy kulturált viselkedés..."
Perszepersze. Leírni egyszerűbb mint elmagyarázni.
Előzmény: La tulipe noire (31)
lujo2 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 33
akkor nem tudják egyesek, mi van egy suliban. lépcsőn ülve nyalják-falják egymást, héha annyira befefetkezve, h az ember nem tudja mit tegyen. még elmenni sem mindig lehet mellettük. ha rájuk szól vki, akkor ő a neveletlen, vagy ha mégis, egy iskolában vannak, ők kapják az epés megjegyzést. és ne gyertek azzal, h fegyelmi, stb. mert ezért kitenni vkit elég nehéz. a diákok nagyon tisztában vannak a jogaikkal.
Előzmény: La tulipe noire (31)
öreglyány Creative Commons License 2009.09.25 0 0 32
meg kell tanítani őket...majd betezek pár párizsi képet...3 millió ember az utcán, ott tudják mi a szolidaritás.
La tulipe noire Creative Commons License 2009.09.25 0 0 31

Példa egy létező iskola létező házirendjéből (nem szószerint):
Tilos a tanulóknak a szünetben kézenfogva elidőzni, megölelni egymást, puszilkózni, csókolózni, egymást simagatni, egymás ölébe ülni!

Te jó ég! Ez mind az előjáték! Mit kívánunk a gyerekektől? Csak úgy bumbele egy orális szekszet? :)

1. Épp ellenkezőleg, a diákok ne nyalják falják egymást a szünetben. ( amúgy H1N1 !!! )

2. Ez szórakoztató és megmosolyognivaló. Nalunk annyi van, hogy  kulturáltan viselkedni, nem kihívóan öltözködni. ( Valszeg a diákok nemigen értik mi az hogy kulturált viselkedés ezért írták le direktbe. )

Előzmény: Amocsok (30)
Amocsok Creative Commons License 2009.09.25 0 0 30
A diák nem sztrájkolhat. Demonstrálhat.
Szülőknek is ajánlott: www.diakjog.hu
A házirendet - a diákönkormányzat mellett- a szülői közösségnek is el kell fogadnia, ez alapfeltétele az érvényességének és hatályba lépésének. Ha valami gond van a házirenddel, tessen nyugodtan a szülői szervezethez fordulni panasszal!

Valaki írta, hogy az a háziren 99,99999%, hogy jó. Látni kellene, de attól tartok, nincs az annyi. Bődületes dolgok vannak egyes házirendekben. Nincs ezen mit csodálkozni. Abban a korban élünk, amikor a polgár minden mozdulatát (lassan gondolatát is) meg próbálják leszabályozni. Az általános normák erősítése helyett konkrét tiltólistákat kreálnak.

Példa egy létező iskola létező házirendjéből (nem szószerint):
Tilos a tanulóknak a szünetben kézenfogva elidőzni, megölelni egymást, puszilkózni, csókolózni, egymást simagatni, egymás ölébe ülni!

Te jó ég! Ez mind az előjáték! Mit kívánunk a gyerekektől? Csak úgy bumbele egy orális szekszet? :)
Az ilyen jellegű (tiltó-felsoroló) házirend soha nem lehet teljes, mert a tízezredik tiltás után is lesz még valami, ami kimaradt. Ekkor lehet arra hivatkozni, hogy amit nem tilt a házirend, azt szabad.
bokor Creative Commons License 2009.09.25 0 0 29

Van egy kislány az osztályomban, imádom, okos, kedves, de nótórius késő, három hét alatt már összejött egy rakás igazolatlan órája, mert nem ér be, elalszik, későn indul.

Tegnap az első órában dolgozatot írtunk, nem jött, utána jelentkezett, hogy megint elaludt, akkor mondtam neki, hogy mostantól egy hónapig minden nap bejelentkezik nálam legkésőbb háromnegyed nyolckor, ha nem teszi, beírom az első órára későnek, aztán jönnek a fokozatok, és nincs sítábor. Mondtam neki azt is, hogy tudom, hogy ez jogtalan, de már unom, hogy nem bír beérni.

Ma ott volt 7.40-kor. Ugyanakkor kelt, mint rendesen, de nem nyomta le az óráját, 12 perccel korábban indult el, mint szokott... Azt mondta, tök jó érzés, és a mamája köszöni, hogy ha elértem, hogy a gyerek ezt így megcsinálja, akkor én egy istennő vagyok, mert neki tizensok éve nem sikerült elérnie mindezt :-)

(ma vettem a kislánynak egy hagyományos, rettenetes hangú vekkert :-)

Ja, és mindjárt megkapom, hogy ez törvénytelen, vérborzalom, és elnyomom a szegény ártatlan gyerekeket. Pedig nem is, sőt, még kedvelnek is :-))

Előzmény: La tulipe noire (26)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!