Keresés

Részletes keresés

DIDORO Creative Commons License 2010.07.07 0 0 16
És hatvanhármas tanácsát is fogadd meg....
Előzmény: DIDORO (15)
DIDORO Creative Commons License 2010.07.07 0 0 15
Fogadd meg pert2 javaslatát és reménykedj, hogy csak téged b*tak át. Ha tényleg van bennfentesük az hamarosan bukik, végig nézik, hogy kiknek a telójával csalt, aztán mehetsz tanúnak. (jobb esetben, egyébként tettes társ)
Előzmény: sunflower_x (12)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.07 0 0 14
Letiltani, azonnal, rendőrségre bemenni, vallomást tenni.
Amit elkövettél, az a csalás.
pert2 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 13
Fizesd tovább a részleteket, és kerüld az aluljárókat - tán a telefont se ártana letiltani.
sunflower_x Creative Commons License 2010.07.07 0 0 12
Sziasztok! Azt hiszem nagyon át lettem verve, ami persze az én hibám is, mert belementem, de azért kérdésem lenne, hogy vajon tud-e valaki segíteni, vagy mennyire lehetek nagy bajban. . . Az történt, hogy két emberke azt mondta tegnap az aluljáróban, hogy van egy GSM boltjuk, szeretnének olcsóbb telefont drágábban adni el, és az kérték, hogy menjek be egy t-com boltba, vegyek egy előfizetéses telefont részletre, amire persze adtak pénzt. Ezután én kapok érte 10 000 Ft-ot, ők pedig egy t-com-os bennfentes emberükkel átíratják az egészet kártyásra, és úgy fog feltűnni a rendszerben, hogy egy kártyás telefont vettem egy összegben. . . Hát igen, sajnos azóta tudom, hogy mennyre iszonyatosan nagy barom voltam, ezt nem kell mondani. . Viszont az lenne a kérdésem, hogy ti most mit tennétek a helyemben? Vagy van vajon rá mondjuk olyan 1% esély, hogy tényleg megcsinálják, amit mondtak? Légyszíves, akinek van valami ötlete, írhat e-mailt is: sunflower_x@hotmail. com KÖSZI!!!
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.25 0 0 11
A komcsiktól,vagyis a szociktól én már annyi átveréses prospektust kaptam.....
Ati356 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 10
De nem csak a reklámanyagokkal van gond!
Augusztus végén kaptam a telefonszolgáltatómtól egy SMS-t (havonta 10 küld :S), hogy szeptember 15-ig igénybe vehetem az internetes szolgáltatásukat ingyér!!! Hú de jó!
A következő mondat, hogy küldjek egy SMS-t ha le akarom mondani, mert máskülönben aktív marad és pengethetek érte. Akkor is ha nem használom!!!
Mocskos patkányok! A legtöbb ilyen SMS-t azonnal kitörlöm! Még szerencse, hogy véletlenül elolvastam...
Előzmény: Psycho Dad (7)
Ati356 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 9
Az a helyzet, hogy nem konkrétan a nevünkre jött. Ja és ma reggel kiderült, hogy az egész utcában kaptak, sőt az egész városrész (az újságterjesztő fickó mondta). Micsoda kiváltság! :D
Előzmény: Psycho Dad (5)
exDínó Creative Commons License 2009.09.25 0 0 8

"Az érmét 790 Ft-ért hirdeti a cég, korlátozott 2009 db-os példányszámban"

Lehet, hogy a kibocsájtott 2009 db havonta értendő.

De az is előfordulhat, hogy az osztrák-magyar érmeház Man-szigeteki vagy ciprusi illetőségű, és a kutyaközönséges 200 forintost árulják aranyozottként.  :)

Előzmény: Ati356 (-)
Psycho Dad Creative Commons License 2009.09.25 0 0 7

Egyébként el kéne érni a törvényalkotóknál, hogy megfordítsák a mostani szabályozást. Most küldhetnek részedre reklámanyagot, egészen addig, amíg nem nyilatkozol, hogy nem kéred. Ezt kéne kifordítani, hogy nem küldhetnek neked reklámanyagot, amíg nem nyilatkozól róla, hogy küldhetnek.

Hogy ezt tönkretenné a reklámpiac egy szegmensét? Ja kérem, az úgyis olyan üzlet, ahol a reklámok 90%-a kéreletlen, vagyis maguknak teremtik a piacot, vagy méág azt sem.

Egyedül a helyi ingyenes információs újságokkal lenne gond, de meg lehet oldani máshogy a terjesztésüket (pl. hivatalokban, postán, rendelőkben vagy csak az utcán gyűjtőben kihelyezik, s onnan lehetne elvenni, akinek kell pl.)

meret99 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 6
Helyes! Nálam a postaláda a kuka mellett van:)
Előzmény: Psycho Dad (5)
Psycho Dad Creative Commons License 2009.09.25 0 0 5

Kétféleképpen védekezhetsz: megkeresed az adatvédelmi törvényt, és erre hívatkozva írsz egy levelet, hogy megtiltod az adott cégnek, hogy számodra bármit is küldjenek, valamint "kedvesen" érdeklődsz tőlük, hogy honnan vették az adatidat (általában a reklámanyagokon ezek rajta vanna)

Másik: nem veszel róla tudomást, papírgyűjtés, gyújtós, azt majd nem küldenek.

meret99 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 4
Nem kaptam semmi ilyet! (hálistennek)
Nem vagyunk kiválasztott bp-i kerület:D
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.25 0 0 3

Nem kaptam semmi ilyet.

Nem vagyunk kiválasztott falu.

Ati356 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 2
Azt nem tudom, hogy szocik-e, de hogy valami itt sántít...
Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.24 0 0 1
Ezek szocik lesznek. Hazudnak reggel, délben, este.
toloba Creative Commons License 2009.09.24 0 0 0
0rbán...
Ati356 Creative Commons License 2009.09.24 0 0 topiknyitó
Ma került a kezembe egy kiadvány, amiben a 160 éves Lánchíd alkalmából, egy osztrák-magyar érmeház egy aranyozott 200 Ft-os érmét hoz forgalomba. Ez eddig nagyon szép dolog. Ezen a szóróanyagon (amit szerintem minden postaládába bedobtak kis hazánkban) viszont ki van nagy betűkkel emelve, hogy "szigorúan korlátozott, 2009 db-os példányszámú...". Ennyire hülyének néznek minket? Vagy senkinek nem tűnik fel semmi ezzel kapcsolatban? Tényleg minden reklám mögött hazugság van?

Mire is gondolok konkrétan?
Nos én egy nagyváros külvárosi részén lakok, annak is egy szélső utcájában, és megkaptam ezt a bizonyos szórólapot. Egy A3 méretű fényes vastag lap félbehajtva, ofszetnyomással. Nem egy olcsó mulatság. Az érmét 790 Ft-ért hirdeti a cég, korlátozott 2009 db-os példányszámban. Ez azt jelenti, hogy legjobb esetben is 1.587.110 Ft-ot remélhet a cég bevételként. Nos, ha azt számolom, hogy az előállítási és lapterjesztési költsége a szóróanyagnak darabonként 6 Ft körül van és hogy az érme 1 db-ra levetített költsége minimum 100 Ft (mert ugye iszonyú nagy mennyiségű forgalomban lévő új 200 Ft-os 38 Ft-ba kerül az előállítása).
A várható bevételből levonom az érmék előállítási költségét 1.386.210 Ft-ot kapunk, amit ha elosztunk a repianyag terjesztési és előállítási költségével, akkor 231035 háztartást jelenthetne ahova ezt a reklámanyagot kiszórták. Nem valószínűtlen ez a szám? Ha például csak Debrecen több mint 90 ezres postaládáit nézzük, és akkor még több százezres Budapestről nem is beszélve.
Nagyon nehéz elhinni, hogy ez az érme "szigorúan korlátozott, 2009 db-os példányszámú..." lenne.
Ja, persze a kiadvány külsejére rá van írva, hogy "Kiválasztott magyar háztartások számára". Érdekes, hogy a legtöbb ismerősömet kiválasztották! :))
Csak nem választottak ki titeket is? :D

Nos várom az ehhez hasonló megtévesztésszagú történeteket, reklámokat, vagy akár ezen konkrét üggyel kapcsolatos észrevételeket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!