Keresés

Részletes keresés

Darwin Creative Commons License 2010.10.02 0 0 69
Ha Michael Jacksont elmagyarázom, hogy mitől, akkor ezt is elhiszed? ;)
Előzmény: Törölt nick (68)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.02 0 0 68
Isten nyugosztalja. Dirty dancing forever! De ez mitől politika?
Bard_Taliesin Creative Commons License 2010.10.02 0 0 67
Ez miért PoliDili?

:-O
toloba Creative Commons License 2010.10.02 0 0 66
:(((

Rákkal küzd a Dirty Dancing női sztárja

Még egy éve sincs, hogy Patrick Swayze hasnyálmirigyrákban elhunyt, és most kiderült, hogy partnerét, Jennifer Grayt szintén a rák támadta meg.

Ki ne emlékezne a ’80-as évek „Baby”-jére, Jennifer Greyre a Dirty Dancing című filmből? Az akkor 27 éves színésznő Patrick Swayze táncossal hozta divatba a mambót, fiatalok ezrei táncoltak csak Magyarországon a filmet követő években a forró latin ritmusokra.

A mozi tehát igazi bombasiker volt, olyannyira, hogy bár Jennifer később is szerepelt néhány filmben, az átlagos nagyközönségnek csak kettő lehet ismerős, az 1992-es Szelek szárnyán, valamint a Jóbarátok című sorozat, amelyben 1995-ben kapott epizódszerepet.

Az 50 éves színésznő most a Dancing with the Stars című táncos showműsorban térne vissza a képernyőkre, amit talán az itthon Szombat esti láz címen ismert sztártáncos műsorhoz lehetne hasonlítani. Könnyen lehet, hogy ez a show nemcsak a népszerűséget hozza vissza számára, de talán az életét is megmentette, ugyanis a műsor egyik feltétele, hogy minden ismert sztárnak alapos egészségügyi kivizsgáláson kell részt vennie.

Jennifernek néhány évvel ezelőtt volt egy balesete, amikor a nyaka sérült meg, és ő éveken keresztül bele is nyugodott, hogy a tarkóján ott marad egy kidudorodó gombóc, ami ráadásul időnként még fájdalmakat is okozott neki. Az előzetes vizsgálat során azonban az orvosa ragaszkodott hozzá, hogy ezt a csomót el kell távolítani.

A műtétet rutinszerűen követő szövettani vizsgálat azonban megállapította, hogy a daganat rosszindulatú volt. Úgy tűnik, a rosszindulatú kórt sikerült idejében elcsípni, az orvosok szerint a színésznő kiváló állapotban van, és áldásukat adták a táncos versenyre is, ahol egyébként Derek Hough lesz a partnere.

Az egész sztoriban csak az a morbid, hogy Jennifer Gray egykori filmes táncpartnere, Patrick Swayze (aki szintén a Dirty Dancinggel futott be) hosszú időn keresztül küszködött a rákkal, mígnem tavaly novemberben az optimista hozzáállás ellenére szervezete feladta a harcot. Reméljük, Jennifer Grey szerencsésebb lesz.

http://www.napidoktor.hu/kivul-belul/egeszseggondolatok/7509/rakkal-kuzd-a-dirty-dancing-noi-sztarja/
Detonátor Creative Commons License 2009.09.15 0 0 65
Köszönöm toloba! Ez is nagyon király.
Előzmény: toloba (63)
Derek Creative Commons License 2009.09.15 0 0 64

Oszinten szolva en eppen ezt a ket filmjet utaltam es nyalas giccsnek tartottam es tartom ma is, es raadasul a Righteous Brothers-t a hatvanas evekben is utaltam a nyalassaguk miatt.

A Road House az mas, Jeff Healey-vel ,Sam Elliott-al ,az tetszett

Előzmény: toloba (61)
toloba Creative Commons License 2009.09.15 0 0 63
http://www.youtube.com/watch?v=0Gbz-Lau5tc

nemtom ez pontosan mi, egy másik site-on adták nekem...
Előzmény: Detonátor (62)
Detonátor Creative Commons License 2009.09.15 0 0 62
Van egy filmrészlet tőle valakinek? Jó lenne.
toloba Creative Commons License 2009.09.15 0 0 61
Nekem férfi létemre összeszorul a torkom és könnybe-könnybe lábad a szemem, akárhányszor látom a filmet, nem szégyen az...én hiszek az őszinte szerelemben...
Előzmény: Törölt nick (56)
toloba Creative Commons License 2009.09.15 0 0 60
Olvasd csak el a cím alatt a topikleírást...!
Előzmény: péterkém (53)
péterkém Creative Commons License 2009.09.15 0 0 59

Ugye milyen egyszerű? 

Eszerint már tudunk egyetértésben sajnálkozni egy tőlünk messze lévő amerikai színművész halálán, és a ma is élő magyar népesség (magyar, tót, román, stb.) tagjainak nyomorán miért nem?

Előzmény: Törölt nick (54)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.15 0 0 58
RIP
Detonátor Creative Commons License 2009.09.15 0 0 55
Na igen, az ex-elnökök.
Előzmény: Törölt nick (18)
péterkém Creative Commons License 2009.09.15 0 0 53

Igen, a "Ghost" valóban jó film volt, elsősorban Whooppi Goldberg és Demi Moore játéka folytán. Amúgy kedveltem Patrick Swayze-t is, Isten nyugtassa és adjon neki örök nyugodalmat a feltámadásig! A "Dirty dancing" valahogy kimaradt az élményeim közül, de annyit tudok róla, hogy a tánc-tehetségét édesanyjától örökölte, és kiváló volt abban is!

Épp csak egy kérdés: miért "Polidili"-téma számodra szegény, korán eltávozott P.S. halála? Miféle politikai szálat (vagy csak a magad mutogatását?) akarsz felfűzni az eltávozott személyéhez?

Előzmény: toloba (52)
toloba Creative Commons License 2009.09.15 0 0 52

Ugye?
Előzmény: BENTA (50)
trader's guide Creative Commons License 2009.09.15 0 0 51
És javítanom kell magamat.
Patrick Swayze 34 évet élt együtt feleségével házasságban.

S akit érdekel, itt egy csodálatos fényképgaléria róluk.

http://www.life.com/image/first/in-gallery/33632/time-of-my-life-patrick-and-lisa

Az ember szíve megszakad a képeket nézve.

Előzmény: trader's guide (43)
BENTA Creative Commons License 2009.09.15 0 0 50
Nagyon sajnálom. Megérdemelte volna, hogy sikerüljön neki!
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.15 0 0 47
RIP
toloba Creative Commons License 2009.09.15 0 0 46
toloba Creative Commons License 2009.09.15 0 0 45
toloba Creative Commons License 2009.09.15 0 0 44

Demi Moore Patrick Swayze-ről
2009. szeptember 15. 11:00

A hasnyálmirigyrákban elhunyt Patrick Swayze legendás partnere a Ghost című filmben magasztos szavakkal méltatta a sztárt - olvasható a CNN.com oldalon.
Amerika siratja Patrick Swayze-t

„Patrick rengetegen szerettek téged, és a fényed örökre ragyogni fog mindannyiunk életében. Ahogy a filmben Sam mondta Mollynak: 'Elképesztő, Molly. A benned lévő szeretetet, magaddal viszed.' Hiányozni fogsz..” – írta Demi Moore a CNN-nek küldött közleményében.
...

http://www.fn.hu/kultura/20090915/demi_moore_patrick_swayze_rol/
trader's guide Creative Commons License 2009.09.15 0 0 43
A one hit wonder-t énekesekre, előadókra, együttesekre mondja a szakma, akik képtelenek egynél több nagysikerű számot összehozni.

És nem egy színészre, aki mellesleg megírt és elénekelt egy dalt.

Csak úgy.
Mellékesen.

Ez az érv tehát igencsak sántít. Patrick nem akart énekes lenni, nem ez lehetett élete szerelme.

A two-hit wonder szóösszetétel poénnak jó, másra nem.

Sokan, nagyon sokan szerettek volna két akkora kultfilmben játszani mint Swayze.
A két darab nem az úgynevezett művészfilmekben versenyez, hanem a közönségfilmek kategóriában.

Munkám során elég sok höggyel találkozom, ezért magabiztosan állíthatom, h döntő többségük kedvenc filmjei közt - minő véletlen - Swayze két legnagyobb filmje szinte mindig ott van. (AKi nem hiszi, járjon utána, és kérdezze meg hölgy ismerőseit, h mi a véleményük a kérdéses filmekről.)

És még egy dolog: ez kegyeleti topik, és nem egy szakmai fórum, melynek célja "Patrick Swayze színészi kvalitása és helye az egyetemes filmtörténelemben".

Itt leírják szimplán páran érzésüket egy emberről, aki színész volt, táncos, énekes, koreográfus, és nem mellesleg egy nagyszerű ember, aki fontosnak vélte a környezetvédelmet, példamutatóan harcolt a rák ellen és szólt föl annak érdekében, h ne legyen már a huszonegyedik században is állandó kisérője a betegségnek a gyógyíthatalan jelző; és nem melslesleg egy férfi, aki majd harminc éven át élt együtt a feleségével, ami ebben a világ már önmagában is tiszteletre méltó.

Érted már?

Nyugodj Békében Patrick!

Előzmény: Transylvanianmixedgrill (42)
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2009.09.15 0 0 42

Könnyedén verhette volna, de nem verte. Egyetlen dala volt, ami híres lett, a She's like the wind, ezt nevezik a zenei szakmában "one hit wonder"-nek.

Filmei kapcsán meg "two hit wonder".

Tényleg eszem ágában sincs megbántani P. S. emlékét, de úgy gondolom nem kellene a halála kapcsán szándékosan összekeverni egy színészi és énekesi munkásság jelentőségét azzal, hogy kit mennyire szerettünk mondjuk azért, mert sármos volt és a kilencvenes években bele volt zúgva az összes nő, a gimis csajoktól a nagymamákig.

Én is kedveltem P. S.-t, nekem is vannak jó emlékeim a Dirty Dancingről meg a Ghostról, de azért ennek a két darabnak a jelentőségét egy percig se merném felnagyítani...

ON

Én se értem, mit keres ez a topik tényleg itt a polidiliben. :(

OFF

Előzmény: trader's guide (40)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.15 0 0 41
"Abbahagynád?
Köszi."

Ehhez a kéréshez én is csatlakozni szeretnék.
Előzmény: trader's guide (40)
trader's guide Creative Commons License 2009.09.15 0 0 40
Abbahagynád?
Köszi.

Nem csak h butaságokat beszélsz, amikor Segalt Swayzehez méred, hanem rosszkor, rossz helyen, és rosszul érvelsz.

Patrick nem egy Jack Nicholson, de a két nagy film, amibnen játszott generációs - mára már klasszikus - film és elképzelhetetlen nélküle. Pont.
Énekesként pedig - ezzel a hanggal, ami neki volt - könnyedén verte volna a pop világ 95 százalékát.
Előzmény: Transylvanianmixedgrill (37)
trancesounddd Creative Commons License 2009.09.15 0 0 39
Itt egy 2 perces videó a szerepeiről, illetve egy kis bevágás az egyik utolsó nyilatkozatából! R.I.P.!

video
Commander Pepe Creative Commons License 2009.09.15 0 0 38

R.I.P.

Kár érte. :(

Előzmény: toloba (-)
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2009.09.15 0 0 37

Mint mondottam, volt két jó filmje, de csak emaitt kár túlmisztifikálni.

Steven Segalnak is volt eleinte egy-két jó filmje, de attól még tudjuk, hogy mégiscsak B-színész...

Előzmény: Levike (36)
Levike Creative Commons License 2009.09.15 0 0 36
gyerekek aki a 89-es evek vegen es a 90es evek elso feleben kizarolag A kategorias, kozonsegkedvenc, nagy bevetelt hozo filmek foszerepeit jatszotta az nehogy mar ne legyen A kategorias szines. Akkor is az volt, ha nem volt olyan sok filmje, mint deNironak.
AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.09.15 0 0 35
Számomra A kategóriás szinész volt.
Játszott az Outsiderek-ben is...
Nagyon nagyon sajnálom! :-(((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!