Figyu, egyesek egyáltalán nem törődnek azzal, hogy a nézeteik egy logikus és konzisztens gondolatmenetbe legyenek beágyazva. A szitutól függően mindig mást mondanak.
Németh Zsolt: "Fico felmosta Bajnaival a padlót"
Németh Zsolt: "Szlovákia nem jóhiszeműen viszonyul a Bajnai-Fico találkozóhoz, hiszen a szlovák miniszterelnök azt kommunikálja, hogy legyőzte magyar kollégáját"
Azt mondod ezek szerint, hogy ki kell várni, hogy milyen eredményt hoz a Bajnai-Fico találkozó. (Például, hogy módósítják-e a nyelvtörvényt.) A hozzászólásod egy kiváró véleményt tükröz. Ebből logikusan az következik, hogy nagyon nem értesz egyet Németh Zsolt egyáltalán nem kiváró, de annál kategórikusabb véleményével, hogy "Fico felmosta Bajnaival a padlót".
Pusztán kiváncsiságból azonban megkérdezem: egyetértesz Németh Zsolt kijelentésével?
Azt mondod ezek szerint, hogy ki kell várni, hogy milyen eredményt hoz a Bajnai-Fico találkozó. (Például, hogy módósítják-e a nyelvtörvényt.) A hozzászólásod egy kiváró véleményt tükröz. Ebből logikusan az következik, hogy nagyon nem értesz egyet Németh Zsolt egyáltalán nem kiváró, de annál kategórikusabb véleményével, hogy "Fico felmosta Bajnaival a padlót".
Pusztán kiváncsiságból azonban megkérdezem: egyetértesz Németh Zsolt kijelentésével?
Persze, a szocik kormányoznak, rajtuk a felelősség, de például a Vityának balassagyarmati polgármestert nem ártott volna elrakni a spejzba, mert ő világosan megmutatta, hogy kábé ugyanannyi esze van, mint Ficonak vagy Slotának. Az ilyen baromságok nagyon sokat ártanak például Felvidéken.
Szerintem a csehek lexarják az egészet magasról. Sőt, titkon még örülnek is, hogy a bizonytalan identitású szlovák állam nem velük bunkózik, hanem a magyarokkal.
Az egyetlen esélye a magyaroknak a nyelvtörvény visszavonatására az EU. Az meg szintén xarik rá, egyszerűen nem érdekli ez a probléma.
Következtetés: a szlovákok azt csinálnak az államuk területén, amit akarnak, és ezt jogszerűen nem tudjuk megakadályozni. Ergo: tárgyalni kell. Úgy visznt nem lehet tárgyalni, hogy utána az ellenzék körbeüvölti a sajtót, hogy micsoda fax ez a kormányfő...
Végre meg kellene már állapodni néhány dologban itt, házon belül. És egységesen képviselni azt, amiben megállapodunk. De amíg a FIDESZ nem kerül kormányra, itt nem lesz semmiféle megállapodás, csak hideg polgárháború.
Ha végre Orbán Viktor felteszi a fokhagyma seggét a trónra, majd lesz megállapodás mindenben (már amennyiben nem kapar össze magának kétharmadot). És milyen büszke lesz majd magára, hogy milyen ügyesen tud konszenzust teremteni. Csak arról fog mélyen kussolni, hogy neki lesz egy konszenzus-kész ellenzéke, ami a jelenlegi kormánynak nem adatott meg (na ki miatt?)...
De, bizony, drága, általánosítok. Minden nő úgy gondolja, hogy vele aztán ne bunkózzon senki, de neki természetesen lehet bárkivel. Pusztán azon az alapon, hogy nőnek született. Női előjogok megtartása foggal körömmel, mellette természetesen emancipáció másik ezerrel. És ez nem előítélet, hanem sok évtizedes tapasztalat.
Általánosan kijelentem azt is, hogy a mélymagyar nethuszárok helyesírása kritikán aluli. És ez sem igazán előítélet, hanem kb. 12 évnyi internetto-indexes tapasztalat.
Harmadik általánosításom: minden jobbant azonnal beindul földbe dorongolni (lehetőleg sértegetve) az "ellent", ha az akoltársát "báncsák". Függetlenül attól, hogy az a "bántás" mennyire megalapozott...
Előre bocsájtom, Szlovákiától az elkövetkezendő húsz évben nem számíthatunk ennél jobbra. Egy út van, a csehek szemét kell végre felnyitogatni, hogy lássák kiket segítettek világra anno.
Egyre több ember látja Csehországban, hogy a szlovákok beképzeltek, pofátlanok, és helyeket vesznek el a cseh felsőoktatásban, miközben a mellüket verik, hogy eurójuk van.
Na de kell egy generációváltás, és rendben leszünk. Fel kell eleveníteni Csehországgal a közös múltat, amit támogatni kell programokkal stb.
Úgy van, csak széljobbantéknál van a szellemi muníció, amit főleg egy túlmozgásos, magát honleánynak képzelő, súlyos identitás zavarokkal küzdő nőszemély osztogat mamelukjainak.
Egyetértek, várjuk ki, hogy sikerül azokat a pontokat megvalósítani. Ez csak egy kezdet volt, de az irány legalább jó, csak ne toljuk el. Minden normális ember azon van, hogy ezt az ocsmány nyelvtörvényt irtsák ki. Sajnos a tények azt mutatják, hogy Fico semmivel sem különb Meciarnal, az pedig nagyon rossz ajánlólevél.
Hát, én eredmény orientált vagyok, és amíg ez a nyelvtörvény nem lesz visszavonva, vagy módósítva, addig hiába verjük az asztalt örömünkbe, hogy most akkor Fico megpuhult. Lehetséges, hogy nála sokkal okosabb barátai elmagyarázták neki bizony nem EU konform amit művel, de az EU gyakorlati szinten is csak etnikumokat véd, ilyen szinten nem mer belenyúlni egy ország politikai életébe.
A magyar kormánynak meg kell találnia a megfelelő fórumokat, mindamellett, ha jól tudom nem csak magyarokat érint a törvény, hanem minden felvidéki kisebbséget, akik más nyelvet beszélnek...
Azért óvatos volt, mert azt mondta, várjuk ki, hogy realizálódik a tizenegy pont. De az volna a jó, ha a közös nyilatkozatot adnának ki a magyarok ott. Ahogy a Vajdaságban és Erdélyben, Szlovákiában is sikerült a magyarságot megosztani. Körbeírom, hogy kinek köszönhető: alacsony növésű, egy fejér megyei faluból származik, és rettenetes kisebbségi érzése van.
Látom, mélyen érintett a dolog, legalábbis a hozzászólásod színvonalából és a sok elütésből ítélve; vegyél be egy nyugtatót, és nem fog remegni a kezed! :-)
Már elmondtam. Nagyot változott a véleménye a nyelvtörvény ügyében. Előtte nem mondott ilyent, hogy bízzuk az EU biztosára. És ha megnézzük, Bugár Béla nyilatkozata sem tűnt pesszimistának a találkozóval kapcsolatban. Igaz, Csáky Pálé az volt. Figyelj, én egy szóval nem mondtam, hogy Fico visszavonja ezt a törvényt, (marha nehéz lesz vele visszavonatni)de jócskán megpuhult az ügyben, é ez nem kis eredmény. De a felvidéki magyarok érdekében a magyar kormánynak marha óvatosnak kell lenni.
Én ebben sem vagyok olyan nagyon biztos. Egyrészt Szlovákiában még nem tetőzött a gazdasági válság, másrészt, én nem, hiszem, hogy a szlovák nép olyan lenne, mint ez a kormány. De külpolitikailag nagyot veszített.
És azzal mire mentünk volna? A felvidéki magyarok szívták volna meg a legjobban. Teljesen felesleges ő, Slota és a balassagyarmati polgármester szintjére lesüllyedni. Mindenesetre a sajtótájékoztatón látszott, hogy Bajnai úriember volt, Fico meg egy orrfúró bunkó, akit ha az anyja gyerekkorában elcserélt volna egy csimpánzra, jobban járt volna. És sikerült megszívatni, a csórikámat, mert igencsak visszakozott nyelvtörvénnyel. Tehetetlen volt, maradt neki a köcsögösködés. Balázs Péter már üzent Felvidékre: beszéljetek magyarul! Fico vesztett, nem is kicsit.
Neked álljon meg a menet, kishúgom. Tipikus női aggyal azt hiszed, te nyugodtan elküldhetsz embereket oda, ahova gondolod, de a te mimóza lelked már nem viseli el, ha veled teszik ugyanezt. Tűrj, ha már belekezdtél.
Arra meg nagy ívben teszek, hogy nő vagy-e vagy férfi. Az Interneten ennek nincs jelentősége.
Műveltségről meg jólneveltségről egy szót sem írtam. Csak a helyesírásodról, ami pocsék. Azt mutatja, hogy gondjaid vannak a magyar nyelvvel. Mint minden mélymagyarnak.
Elhúzni meg csak utánad fogok, húgocskám. Azt kapod vissza az arcodba, amit te adtál másoknak.
Kussolni is csak utánad fogok, angyalkám. Amikor befogod a lepcses szádat, én is azt teszem majd.