A mai fiatalságkultusz dacára mégis vagyunk szerintem jópáran akinek éppen az a problémája hogy túl fiatalnak néz ki - kellemetlen helyzetek munkahelyen, állásinterjún, szórakozóhelyen, az orvosnál, vagy bárhol. Jöhetnek történetek, illetve javaslatok - hogyan kezeljük ha még 30 évesen is gimnazistának nézünk ki...
Elmentem nyaralni ,és azt kérdezgették tőlem hogy ilyen fiatalon miért a tesómmal nyaralok.Az anyámat keresték rajtam.Szegény megboldogultat nem hagyják nyugodni.29 éves vagyok,de 15-nek néztek.Azt az ámulatot amikor a koromat megtudták le kellett volna fotózni.Sok a problémám a nénikkel akik mindig lefiataloznak és beszélnek össze-vissza.Mintha egy csitri lennék.Pedig egy nőnek hízelgés ha fiatalnak mondják.De ha utána olyan dumát bevetnek hogy a hajam égnek áll akkor inkább nyolcvan éves lennék abban a pillanatban.Milyen jó hogy nem vagyok cigis meg piás megúszom a problémát a szabályokkal a pénztárban.
Az anyukám most ötve körül van, de 40 évesen még diákjeggyel mentünk a BNV-re. Én 31 vagyok, és nem ritka, hogy a barátjának, vagy férjének hisznek. Egyszer ültünk a Városligetben egy padon. Egy fiatal srác arra jött, és megkérdezte, hogy ti jártok. Egy másik esetben meg a Westend-ben voltunk, és segítettünk egy srácnak és a barátnőjének interneten vásárolni. Míg én a srácnak segítettem az anyukámtól a lány megkérdezte, hogy gyerkőc van-e? Mire mondja anyukám, hogy igen, ott segít a barátodnak. :) Én jókat derülök ezen. Anyukámnak meg persze dagad a mája, és joggal . Azért, mert az ember szül egy-két gyereket, még lehet jól kinézni, nem kell háziasszonnyá válni. Csak sokan elhagyják magukat, pedig semmi sem tart örökké, és amikor vége a szerelemnek, házasságnak, akkor bizony jól jönne nekik, ha nem menyecskének hízva néznének ki, hanem ahogy annak előtte.
2005-ben voltam egy társaságban (a fiam másfél éves volt, én 31), ahol már nem is tudom milyen téma kapcsán az egyik résztvevő (egy ötvenes évei közepén járó hölgy) megjegyezte, hogy "de hát ezt a fiatalember (ti. én) nem is tudhatja, hiszen alig múlt 20 éves"... A dologhoz hozzátartozik, hogy 190 centi voltam (és vagyok), súlyban pedig az egy mázsát verem (sajnos, de ez nem vág a témába)...
Nem mondhatni hogy jól esett - igaz rosszul se :)) Aztán néztek nagyokat, mikor megtudták, hogy a huszonakármennyi az valójában 31 :)
Általában engem is 5-6 évvel néztek fiatalabbnak, de nem mondhatnám, hogy élveztem amikor 20-21-évesen 15 éves fiucskák csapódtak hozzám és kisértek haza, mert az istennek sem akarták elhinni, hogy én mennyi idős vagyok. A szalagavató után, le kellett venni a szalagot ami a táskámra volt kitűzve, mert buszon, villamoson stb. hallottam a félhangos megjegyzéseket, hogy nézd a kis hülye, azt hiszi ha kitűzi a szalagot valaki negyedikesnek nézi. Amikor 28 évesen terhes lettem, akkor meg mindenhol azt hallgathattam (piac, rendelő stb.) hogy szegény ilyen korán kezdte, ezzel lehetet volna még várni. De sajna már én is behoztam a lemaradást, pedig most jól jönne az a 4-5 év :-)))
Ja, és a férjem a mai napig is azon röhög, hogy anno 27 évesen amikor be akartunk menni egy állatkertbe és nekem diákjegyet kért a pénztáros mondta, hogy van gyerekjegy is, nem inkább azt? A férjem (akkor még csak barátom) persze még elég rutintalan volt így maradt a diák verziónál :)
Jelen. Nem egyszer elkérték már a személyimet, amikor valamilyen alkoholos italt akartam venni. De leginkább 4-5 évvel fiatalabbnak szoktak nézni. Nem zavar :)
Nekem eddig mindig bejött állásinterjún a fiatal pofázmány, simán be mertek pakolni a fiatal csapatba :) Főnöknek még nem jelentkeztem, ott nem tudom mi lenne. Majd idővel nyilatkozom erről is...
Egyébként én ifjú éveim során galád módon ki is használtam, hogy fiatalabbnak néztem ki, még 18-20 évesen is gyerekjegyet vettem mindenhová ahol nem kértek igazolványt (pl. a Towerbe:)
Most én is csak a nyúzott kategóriába tartozom, egyre több ősz hajszállal és ha nem akarom, hogy megszóljanak az ősz hajfestékem miatt (ld. régen volt divat ilyen fiatalon őszre festetni a hajat) kénytelen leszek elkezdeni hajat festeni :) (nálam további nehezítő tényező, hogy ha véletlenül sikerül 8 órát egyhuzamban aludnom -már nem emlékszem mikor volt ilyen utoljára- akkor a ráncaim nem igazán látszanak ami megerősíti a fiatal image-et... ezt mondjuk nem bánom, egyébként is 100 évig tervezek legalább élni:)
Lassan közelítve a 40-hez bérletvásárlásnál meg szokták kérdezni, hogy diák vagy sem, a héten pedig a piacon viccelődött a magárus, amikor diákcsemegét kértem, hogy diáknak diákcsemegét. Szerintem inkább vicces, mint bosszantó, ismerősöknek néha úgy magyarázom, hogy elregélem a 95 évesen még felügyelet nélkül élő, még simán táncolgatóó és borozó nagyapám genetikai örökségét, aki végül 102 évig húzta. Állásinterjúkon nem tudom mennyire negatívum, mert soha nem derült ki, ha emiatt nem vettek fel valahova. A komoly, macsó férfiakra hajtó nőknél persze bukta, de azok alapban nem érdekelnek :)
Na, kocsmában speciel még sosem kértek igazolványt, pedig először 15-16 évesen sikerült ilyen helyen úgy beállnom, mint az albán szamár :) Igaz, akkor vodkát ittam. Mostanában főleg csak Söröt fogyasztok.
De, természetesen tévedhetek... viszont akkor a korához képest elég gyerekes volt a stílusa :) Amúgy egyszer néztem már egy 42 éves nőt 25-nek, de nem bánta :)
Engem is gyakran néznek fiatalabbnak, bár már egyre kevésbé okoz gondot :) 28 vagyok, tavaly az EFOTTon a 18+ sátorba menet kérték a személyimet. Persze nem volt nálam, nem hurcolom körbe egész nap. Nálam pár évvel fiatalabb csajszinak mondom, hogy bocs, eszembe sem jutott, hogy kéne, hiszen 27 vagyok. Úgy zavarba jött, hogy csak na :) Kérdeztem, hogy akkor most bemehetek-e, gyorsan betessékelt :)
Általában azért 20 alattinak nem szoktak nézni, mondjuk inkább csak öt évvel fiatalabbnak. A dolog annyiban zavaró néha, hogy engem meg inkább a nálam egy-két évvel idősebb lányok érdekelnek, ezzel a korosztállyal van meg leginkább az összhang... csak sokszor eleve nem is állnak velem komolyan szóba :) Mondjuk mostanában már az is előfordul néha, hogy idősebbnek (33-35) néznek. Fogalmam sincs, milyen külső jegyek alapján lehet ezt jól látni, lehet, hogy én azok közé tartozom, akikről külsőre nehéz kor szempontjából bármit is megállapítani.
Régebben jobban frusztrált a dolog, manapság már inkább viccesnek tartom ezeket a szituációkat... tegnap este lementem egy haverommal a Zöld Pardonba, 18-20 körüli kiscsaj leszólít, hogy vennék-e neki valami italt (ezek a mai lányok, ugye :), aztán megkérdezi, hogy volt-e már barátnőm. Kicsit nagyot nézett, mikor mondtam, hogy házas is voltam már, és van egy öt éves lányom :)
Na most ez nem mindenkire igaz, magam vagyok az elo cafolat. Nekem a kulsom helyett a szervezetem oregszik, lassan olyan kripli vagyok, mint egy hetveneves, de a pofam, az tartja magat.
Na most ez nem mindenkire igaz, magam vagyok az elo cafolat. Nekem a kulsom helyett a szervezetem oregszik, lassan olyan kripli vagyok, mint egy hetveneves, de a pofam, az tartja magat.
Azért van egy jó hírem: ez egy olyan probléma, ami előbb vagy utóbb, de mindenkinél automatikusan megoldódik. Türelem!
Kb. 35-ig én is változatlanul 18-nak néztem ki (ez nem vicc). Még most is csak 39 vagyok, de 35 után kezdett az életem egyre pocsékabbá válni, és ez egyvalamit megoldott: az utolsó négy évben sikerült annyival szarabbul kinéznem, hogy már nemhogy 18-nak nem néztek, de volt, aki idősebbnek (negyven felettinek) nézett.
Úgyhogy semmi pánik, szerintem nemcsak az én "esetem" hozza magával a "megoldást", hanem úgy általában az évek múlása beváltja a várt "reményeket", és mindenki utoléri az életkorát külsőben is.
Sehogy. Az ember egyre idegesebb lesz, ahogy oregszik, es meg mindig nem oregszik. Es amikor mar 15 000-edszer hallja, hogy jeeeeeeee, sokkal fiatalabbnak hitteleeeeeeek, akkor egyszer az ember fogja, es ott helyben agyonveri az illetot. Esetleg.
Mert ugye ha valaki meglat egy extremmod fiatalabbnak kinezot, akkor ugye meg veletlenul se fordul meg a fejeben, hogy az illeto talan mar hallotta ezt egyszer ketszer, es esetleg kurvara nem kivancsi ujabb megjegyzesre.
En 40 vagyok, altalaban huszonevesnek neznek, max. harmincasnak. Kedvencem, amikor nalam 4-5 evvel idosebb szakik, pl. a vasuton, szolitanak meg, szemmel lathatoan egyoldalunak szanva a tegezodest. Jol van, oreg, he, oreg, igy oreg, ugy oreg.