Ezt a videót mindenkinek látnia (és főleg értenie!) kellene!
http://www.youtube.com/watch?v=K5YgH79Sx_Q&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Efacebook%2Ecom%2Fhome%2Ephp&feature=player_embedded#t=111
A fene tudja.... hivatalosan nem panaszkodhatok ha a 10 éves fiam tornatanárja nyíltan meleg, és mindig szekrényugrást gyakoroltat, és elöszeretettel "segíti" át a gyerekeket az ugrásnál...
Elkanyarodunk a tárgytól, de üsse kavics! A nyilvános csecsemőszoptatásról: Nagyon szép, természetes dolognak tartom, de bizony kb. 40 éves koromig meglehetősen erotikusnak is éreztem. Azóta változtam agyilag is meg hormonálisan is, úgyhogy már végig tudom nézni bizsergés nélkül.
"és honnan tudod egy előtted haladó emberről, hogy meleg?"
Nem tudom, és nem is érdekel hogy meleg-e. De ha látnék mondjuk az utcán két férfit csókolódzni, hányingerem lenne. Ez van. Nem szólnék én rájuk egy rossz szót se, egyszerűen elfordulnék, vennék egy nagy levegőt és mennék dolgomra. Hasonlóan cselekednék, ha mondjuk valaki az orrváladékát enné mellettem a villamoson. Nem tilos, nekem nem árt, hadd csinálja.
" Meggyőződésünk, hogy a szexualitás az ember intim szférájának része. Amit csak ott, akkor, társával oszt meg. Ennek varázsát lerombolja, ha gúny, magamutogatás tárgyává tesszük"
Ez bizony megegyezik az én véleményemmel is. Nem hiszem, hogy bárki kíváncsi lenne arra, hogy ki merre felé irányul, ki milyen nemű embert szeret, egészen addig, amig ki nem vonul az utcára, mert az már nem az intim szféra. Ez az egész csak arra jó, hogy elterelje az emberek gondolatait arról, hogy hová tart az ország, hol lopják a pénzünket, adónkat, amiért keményen dolgozunk. Ezek a szerencsétlenek meg bedöltek annak, hogy értük van a város teljes lezárása, a rendőrség kivonulása. Ostobák!
Az MNB nyílt levele a ........támogató külképviseleteknek
Ausztrália, Kanada, a Cseh Köztársaság, Franciaország, Németország, Hollandia, Norvégia, Szlovénia, Dél-Afrika, Spanyolország, Svédország, az Egyesült Királyság és az Amerikai Egyesült Államok nagykövetsége.
Tisztelt Nagykövet Úr / Nagykövet Asszony!
Követségük nyilatkozata azzal az indokkal támogatja a Budapest Pride felvonulást, hogy "az alapvető emberi jogok védelme arra kötelezi a kormányokat, hogy megvédjék minden polgárukat az erőszaktól, és biztosítsák, hogy minden ember egyenlő esélyeket élvezzen". Természetesen egyetértünk ezzel a mondattal. Néhány gondolattal azonban e mondat pontos értelmezéséhez szeretnénk hozzájárulni. 1. Meggyőződésünk, hogy a szexualitás az ember intim szférájának része. Amit csak ott, akkor, társával oszt meg. Ennek varázsát lerombolja, ha gúny, magamutogatás tárgyává tesszük. A Pride felvonulás tehát a védeni szándékolt kisebbség érdekét, érzéseit is sérti, nem beszélve a lassú népességcsökkenésnek kitett Európának utódokat létrehozó heteroszexuális többség érzéseiről. Követeljük, hogy az ENSZ Közgyűlés által elfogadott Nyilatkozatok („Közös nyilatkozat az emberi jogok, szexuális irányultság és nemi identitás”, 2008 december 18., valamint az “Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata”, 1948. december 10.) alapján Ön és Kormánya nyilvánítsa ki támogatását a heteroszexualitást előnyben részesítő emberek iránt, akik családi kapcsolatban, házasságban, vagy tartós együttélésük során gyermekeknek életet adtak és a rohamosan öregedő Európának ezáltal biztosítanak jövőt.
2. A felvonulás szinte egész napra ellehetetleníti több mint 12 ezer, az útvonal környezetében élő polgár életét, akik ez idő alatt nem hagyhatják el lakásukat, vagy nem térhetnek haza. Őket senki nem kötelezheti részvételre egy olyan programban, ami számukra érdektelen, vagy éppen bántó. A város egyik fő közlekedési útvonala és ennek keresztforgalma bénul meg. Tiltakozunk a város lakóinak e napját tönkretevő, őket érzéseikben felkavaró rendezvény megtartása ellen!
3. Érdekes, amikor a kormánnyal nem szimpatizáló szervezetek kértek felvonulási engedélyt, a rendőrség a forgalom aránytalan akadályozására hivatkozva tagadta azt meg. Ez világosan kimondva: kettős mérce alkalmazása.
4. Különben is, az Ön Nagykövetségének nyilatkozatát hiteltelenné teszi mély hallgatásuk a 2006. október 23-i budapesti események alkalmával. Pedig jól tudjuk, hogy az Ön államának magas rangú képviselője is vendégként jelen volt az 1956-os magyar forradalom 50. évfordulójának ünnepségein, ahol saját szemével, vagy a helyszíni biztosítójuk jelentéséből megbízhatóan tájékoztatták a hatalom brutálisan durva akcióiról, amikor rendőrnek beöltöztetett, azonosítási jelt nem viselő, alkalmanként bizonyíthatóan magyarul nem is értő egyének csoportjai gázzal, gumilövedékkel, kardlapozással támadtak az eredetileg ünnepelni induló emberekre. Akkor sokan súlyos, egész életükre kiható sérüléseket szereztek, 12 embert a gumilövedékek megvakítottak. A kormányzat pedig, kitüntette a rendőrség vezetőit.
Nem hallottuk, hogy Önök felemelték volna hangjukat ekkor és azóta sem. Pedig nyilatkozatuk szerint: "az alapvető emberi jogok védelme arra kötelezi a kormányokat, hogy megvédjék minden polgárukat az erőszaktól, és biztosítsák, hogy minden ember egyenlő esélyeket élvezzen"
A fentiek alapján most is jobban tették volna, ha hallgatnak. Mert ez is a kettős mérce alkalmazásának tipikus esete.
Szeretnénk remélni, hogy levelünk megindítja Önöknél a múlt eseményeinek átértékelését és további nyilatkozataik, valamint tevékenységük a nemzeteink közötti valódi együttműködést célozzák meg.
Tisztelettel, Magyar Nemzeti Bizottság 2006, Budapest
Akkor jól választott, ez - amiről nekünk papolt - kétségtelenül fontos gondja lehet ma mind a magyaroknak, mind az amerikaiaknak, ha ezért érdemes volt kamera elé állni. Nekem például fontosabb a rendőrség és az államhatalmi szervezetek (ágak) politikai függetlensége. Az is jobban érdekelne mit szólna ez a kedves jogvédő és a nagykövetségek a 2006 őszén elkövetett rendőri bűncselekményekről, melyeknek máig nincsenek meg a tettesei, felelősei? Persze a homoszexuálisok és a magamutogatásuk fontosabbak ennél, kétségtelenül.:(