Erre be kell raknom minden idők legnagyobb magyar rockfigurájának szösszenetét abból az időszakból amikor még csak csótány volt s nem sejtette hogy egyszer még celeb is lehet
Elegge, akkoriban a hatvanas evek kozepen a videk es fovaros kozott sokkal nagyobb volt a szakadek mint aztan kesobb amikor mar olyan bandak mint az Edda es a szombathelyi Lords(?) is kepernyore kerulhettek .
Hiaba volt az egerszegi Ciklon gitarosa MO akkori egyik legjobb kezu szolosa, senki nem ismerte addig amig a Hobo BB-be be nem kerult. Meg aztan sok banda pestrol azt hitte hogy valami parasztoknak jatszanak, nem tudtak hogy mi ott a nyugati hatarszelen minden akkor meno bandat hetente lattunk az osztrak TV-en es nem csak a Luxin hallgattuk. Ki ismerte a veszpremi Esovarok-at ,vagy a gyulai Lelu-t? A szegedi Kristalyt is csak a helyiek,hiaba nyertek Salgotarjanban 67-ben a Villon balladaval.Aminek a szoveget a Boncz Geza irta
"2 éve megint "bolondoznak". semmi különös, csak egyikük a gyerekori barátom."
Jol teszik es van egy korosztaly akiknek igenye is van rajuk,Szegeden minden evben van az Oreg rockerek bulija ott szoktak zenelni a helyi osbolenyek:-)) Tavaly voltam is,mert meg otthon voltam.Mindig augusztus vegen van. Es jo volt talalkozni a regiekkel .
Akkoriban hallottam roluk,de nem ismertem oket.En videki surmo voltam az egerszegi Ciklont ismertem, a kanizsai Flamingot, a szegedi Kristalyt.A fovarosiakat nem ismertem es mi videkiek nem is szerettuk oket.
ismerted öket,vagy hallottál róluk? 63-64- ben kezdtek, nem tudom pontosan hány évig játszottak aktivan, de most kb. 2 éve megint "bolondoznak". semmi különös, csak egyikük a gyerekori barátom.
En 67-ben jatszottam olyan vox erositokon mint amilyenek a filmben voltak,igaz nem a mienk volt ,orultunk akkor egy Selmernek. Hat ahogy aZok szoltak olyan gyonyoru hangzast azota se hallottam. es akkor meg nemigen voltak elektronikus effektek ami ma benne van egy tizszer tiz centis dobozban ,ha akarom ugy szol a gitar mint a Shadows szamokban ha akarom ugy mint Carlos Santananal csak a megfelelo programot kell valasztani.A fiamnal szoktam szorakozni ilyennel.
Ott is latszik,hogy a Yardbirds-nel a leggyengebb lancszem az enekes volt. De az o neven ment a banda ha jol tudom a Yardbird nev az o trade mark-ja volt kozben a kozonseg Clapton, Page es Beck miatt jart hozzajuk es vette a lemezeiket
Az a szam egeszen mas szoveggel egy joval regebbi amerikai rithm and blues szam en hallottam az eredetit is, itt idonkent jatszak oldies csatornak. A Yardbirds azt a szamot csak a film felvetelere tanulta be,amugy elotte sosem jatszottak.
A Yardbirdnsel az volt a problema ,hogy volt egy hulye enekesuk aki visszafogta az olyan gitarosokat,mint Eric Clapton, Jeff Beck, es Jimmy Page ,magyaran nem hagyta oket jatszani. Agyon is utotte az aram a lakasabanugy halt meg a szerencsetlen.
A Zeppelin elso lemezenek jopar szamat meg a regi enekessel is felvettek es aki meghallgatja a Dazed and Confused- mindkettotol az latja hogy micsoda kulonbseg. Fenn van a You tube-on az eredeti Yardbirds valtozat is,ugy egy szar unalmas szam, Plant-tel meg a Zeppelin egyik legnagyobb alakitasa volt
64-ben ezt a stilust altalanosan beat zenenek hivtak,akkor a rock alatt a rokkendrollt ertettek es azok klasszikus kepviseloit. a mostani stiluskategoriak amelyeket hasznalunk kesobb alakultak ki