Hihetetlen az hogy magát szociáldemokrataként definiáló MSZP nem merte meglépni 7 éve a drog liberalizációt , Az MSZP voltaképpen folyamatosan jobboldali rendpárti konzervatív politikát csinált a drog terén is ,és csodálkoznak ha kutya se szavaz rájuk...
"Vissza kell állítani a spanglizókkal szembeni fellépést. Szégyen, hogy ezek a drogbűnözők megússzák egy ejnyebejnyével, vagy egy "tanfolyammal". Ilyen világot akarunk a gyerekeinknek?"
Teljesen igazad van! Nekem is elegem van már abból hogy betépett emberek mászkálnak az utcán mindenkibe belekötnek, lopnak, gyilkolnak, megerőszakolják a gyerekeinket és az asszonyainkat!! Ez vissza kell azonnal szorítani!
"Vissza kell állítani a spanglizókkal szembeni fellépést. Szégyen, hogy ezek a drogbűnözők megússzák egy ejnyebejnyével, vagy egy "tanfolyammal". Ilyen világot akarunk a gyerekeinknek?"
Van nekem egy ismerősöm, mélyen keresztény-konzervatív úr. Ő is úgy gondolkodott mint te és ezt hangoztatta is. Egészen addig míg az egy szem fiacskája lebukott egy fél szál jointtal és volt minden, házkutatás tanúk jelenlétében, rendőrségi hercehurca, meg amit akarsz.
Azóta nagyon elkussolt ha a drogtilalom kerül szóba, már nem hangoztatja a börtönpárti nézeteit.
Világos, a kérdés csak az, hogy mi alapján gondolod, hogy jobb megoldás, mint az ingyen heroin. Tudjuk, hogy mi a következménye az ingyen heroinnak. Tudjuk, hogy mi a következménye a drogtilalomnak. Vannak tömeges kivégzések, vannak csillagászati drogháborús költségvetések, nincsen olyan szélsőség a drogtilalomban, amire ne lenne példa. És főleg a tendenciák eléggé egyértelműek. Hogy milyen irányban milyen következmények vannak.
De a másik, hogy mit értesz az alatt, hogy "jobb". A halál jó? A betegség jó? A szervezett bűnözés hatalma jó? Az erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények jók? A fiatalok szocializációs porblémáinak a fokozódása jó? A mentális betegségek jók?
Az "ellentmondás" csak az, hogy egy olyan drogstratégiát támogatsz, ami a látszólagos értékrendeddel ellentétes következményekkel jár, és egy olyan drogstratégiát ellenzel, ami következményeiben megfelel a látszólagos értékrendednek.
És amíg ilyen következetesen kerülöd azt a kérdést, hogy a tapasztalati tények tanúsága szerint minek mi a következménye, addig nem lehet kizárni azt a lehetőséget, hogy esetleg olyannyira rabja vagy az ideológiai és közösségi identitásodat meghatározó érzelmi áramlatoknak, hogy inkább igyekszed elkerülni az álláspontod erkölcsi értékelésével való szembesülést, mint hogy felmerülhessen az álláspontod megkérdőjelezése.
De ha nem, akkor csak az marad, hogy egyszerűen csak hazudsz az értékrendeddel kapcsolatban. Nem az egészség pártján állsz. Nem a törvényes világ és a közbiztonság pártján állsz. Nem az élet pártján állsz. Nem a békés, produktív, együttműködő és fejlődőképes közösség pártján állsz. Hanem az erőszak öncélú támogatása minden mást felülír a te értékrendedben.
Viszont fenntartom, hogy minden kábítószer kereskedőt az elfogása helyszínén le kell lőni. Ez lehet hogy ellentmondás számodra, de én nem érzem annak. Ez egy radikális megoldás, jobb mint az ingyen heroin.
Ha az a problémád, hogy nem tudsz mértéket tartani és nem tudod ésszel alakítani a saját tudatállapotodat, attól semennyire nem fog megvédeni, hogy üldözöd a drogdílereket. Lehet, hogy refelex, ha nem is feltétlen reflex, de semmiképpen nem önvédelem.
Az, hogy vannak drogdílerek nagyon messze van a drogproblémák okától. Teljesen őrült dolog azt képzelni, hogy a dílerek kiirtása fog megvédeni a saját mentális problémáidtól. Ha ilyen erőszakos képzelgéseid vannak, akkor elhiszem, hogy nagyon félsz a saját szellemi szabadságodtól. De azt kéne nézni, hogy mi a problémák valódi oka.
És egy nagy előrelépés lenne, ha belátható, szabályozott, fejlődőképes keretei lennének a növények használatának, ami a mentális önszabályozás legtermészetesebb módja. A növények a természethez tartoznak.
És az is egy nagy előrelépés lenne, ha a pszichoszociális marginalizáció jelenségére nem bunkósbottal reagálnánk, hanem kezelhető keretek között tartanánk, hogy hatékonyan lehessen ápolni a közösség szellemi integritását.
Mert az, hogy ha valaki akármilyen okból szükségét érzi, hogy időnként kilépjen a szokásos mentális keretek közül, akkor egyenesen odairányítjuk a törvényen kívüli világba, rárakunk egy lapáttal egy erőszakos kirekesztéssel és üldözéssel, aztán megpróbáljuk az egészet begyömöszölni a szőnyeg alá és rátenni valami súlyos bútordarabot, az irtóra nem egy egészséges hozzáállás.
Ez egy agyrém. Egy kollektív pszichózis. A saját elménktől való félelem neurotikus manifesztációja. A mentális problákra az erőszak nem megoldás. Csak egy destruktív tünet.
Dehogyis! Olyat, ahol már középiskolás korban megismerheti a zárt egynemű közösségekben bimbózó férfiszerelmet, amikor lehajol a szappanért a sitten, ahová azért csukták, mert jól akarta érezni magát.
"A FIDESZ (esetleg a Jobbikkal, ha kell) meg fogja állítani a drogüzérkedést!"
Én inkább úgy mondanám: ki akarják ők is hasítani a szeletüket a tortából! Mindenki, aki a tilalmat támogatja, a maffia szekerét tolja, és számíthat egy kis maradék koncra.
"Addig, amíg az új arcokat is le nem puffantják. Előbb utóbb nem lesznek új arcok."
Lófasz, mama! Az első puffantások után már az új arcok fognak először puffantani, mint Mexikóban. Szereznél utcai harcok közepette élni? Lehet hogy a gyereked is bele fog esni a kállóba, vállalod?
"Mit képzelsz te? Átgondoltad? Talán én lennék a felelős bárki haláláért, mert az szétlőtte magát? "
Így van, ahogy mondod! Mindenki felelős, aki támogatja ezt a hazug rendszert. Mert miről is szól ez? Arról, hogy a CIA-nek kell valami masszív bevételi forrás a szarkavaráshoz, és ezt az illegális drogbizniszből szerzi be, ti meg ehhez asszisztáltok.
"Na most elmegyek szippantok egy kis drogot egy finom kávé formájában! :-)))"
Én is szeretem a kávét, de jobb ha tudod: volt olyan idő, amikor a kávé be volt tiltva, mint kultúridegen drog, aminek nincs nálunk hagyománya (lásd még: feketeleves).
Minél jobban tiltják, annál több és veszélyesebb drog lesz a piacon. A te gyereked is találkozhat vele, mert ellenőrizetlenek a viszonyok. Ez neked jó? A jelszavak ideje egyébként is lejárt már. De azért nekem is van egy: