Pardonhogybocsánat, elfelejtettem, hogy te olyan totálhülye agymosott balf@x vagy, aki még egy egészen apró tényközlést se tud értelmezni. Nem csoda, hogy oda kerültetek, ahová valók vagytok. A szemétdombra......
"Te tényleg annyira faszari vagy, hogy a vendégül látott rokonaidnak, ismerőseidnek pénzért adod a reggelit?"
No, ugorj neki gyorsan egy mondatelemzésnek, aztán meséld el nelkem, és a nagyérdemű olvasóközönségnek, mely mondatom, milyen értelmezése alapján tetted fel ezt a kérdést!
(Azt már csak így, zárójelben merem megkérdezni, a szmájlit ismered-e?)
És? Ki nem sz...ja le? Volt részem pár malacka szétlegózásához családi körben, meg volt szerencsém ifjabb koromban ösztöndíjkiegészíteni féldisznók tologatásából és más, kapcsolódó tevékenységekből (pl. készáru-raktárban, vagy sajtolóban dolgozva). Az előbbi esetben nem volt egyszer sem hányingerem, iparosított környezetben azért nem egyszer akadt rá példa, holott nem vagyok egy túl finnyás fajta...
És azt komolyan lehet venni, amit ez a paprikajancsi mond? Szerintem nem. Ettől még lehet ökörség amit felvezettek, de az utolsók közt van a kormányszóvivő, akinek hinnék.
A kormányszóvivő "ökörségnek" nevezte azt a lapinformációt, amely szerint egy 2010-től hatályos rendeletmódosítás megszüntetné a hagyományos disznóvágást.
Szollár Domokos hangsúlyozta: a továbbiakban is ugyanúgy lehet otthon disznót vágni, mint eddig. Mint mondta: "további állatos hasonlatokkal élve" a hírnek annyi valóságtartalma van mint "mackósajtban a brummogásnak", de hírlapi kacsának is nevezte a megjelenteket.
1.) kössük a csigagyűjtést képesítéshez 2.) természetesen az összegyűjtött csigák "tárolását" humánusan kelljen megoldani 3.) házuk elhagyására banki vagy közjegyzői felszólítást kelljen átvetetni velük 4.) ezek után lehetne elektrosokkal elkábítani őket 5.) a "csigázásból" befolyt jövedelmekből hozzunk létre egy alapot, melyből a.) az elcsigázott csigákat gyógykezelnék b.) a felcsigázott csigákat -"- c.) támogatnánk a meztelen csigák házhoz jutását
Ezentúl, ha látogató vendégeink (rokonok, ismerősök) jönnek, tejbegrízt fognak kapni reggelire, nem sonkát, szalámit és szalonnát, mert én ugyan nem viszem a disznóimat "Kisternelői JHGY-nak megfelelő engedélyes vágópontra", hanem továbbra is levágjuk otthon. De azzal a nem engedélyes helyen levágott disznóból készült kolbásszal csak nem kínáhatom a tisztességes, a szabályokat betartó vendégemet! :))
Mondtam az előző postomban, hogy aki ezt kitalálta, az egy qrvára ráérő hivatalnok (vagy bürokrata-csoport) lehetett. Vannak még pihent elmék ebben az országban!
Pl. próbáltam rájönni hány tyúkot kell tartania a kistermelőnek, hogy 360 tojást tojjanak hetente, amit értékesíthet. Nem kis munka lesz ez a pógárnak kitotózni, ... :))
Egyébként sem értem a dolgot, nem is olyan nagyon rég kellett az önkormiknak megalkotni azt a helyi rendeletet, amely előírta, hogy a településn, vagy annak egyes részein milyen mennyiségű állatot tarthatnak a lakók.
Ez a tervezet most elsöpri majd az önkormik nagy munkával megalkotott rendeletét?
Es eppenhogy lazitani akarnak ezen a szabalyozasi modon a kovetkezore:
"A kistermelő a gazdaságában nevelt, tulajdonában lévő sertést, juhot, kecskét és szarvasmarhát saját gazdaságában élőállatként értékesítheti, illetve közfogyasztás céljára engedéllyel rendelkező vágóhídon, vagy a hagyomány és rugalmasság elvén alapuló Kistermelői JHGY-nak megfelelő engedélyes vágóponton levághatja, vagy levágathatja. A hatósági vagy a jogosult állatorvos elvégzi a húsvizsgálatot és a 3. számú melléklet alapján hússzállítási igazolást állít ki. A kistermelő az ebből származó húst saját gazdaságában feldolgozhatja, húskészítményeket állíthat elő, és a terméket az 1§. és 4§. szerint értékesítheti. A kistermelő a friss húst csak saját gazdaságában, részekre bontva, darabolva végső fogyasztónak, illetve helyi kiskereskedelmi és vendéglátó egységnek értékesítheti húsvizsgálat elvégeztetése és hússzállítási igazolás beszerzése után a hűtőlánc megtartásával”."
Ez jo, idezet a fakosz oldalan szerepelo jogszabalygyujtemenybol:
"(2) A kistermelő a gazdaságában nevelt, tulajdonában lévő sertést, juhot, kecskét és szarvasmarhát közfogyasztás céljára engedéllyel rendelkező vágóhídon levághatja vagy levágathatja, a hatósági vagy a jogosult állatorvos elvégzi a húsvizsgálatot és a 3. számú melléklet alapján hússzállítási igazolást állít ki. A kistermelő az ebből származó húst saját gazdaságában feldolgozhatja, húskészítményeket állíthat elő, és a terméket közvetlenül a végső fogyasztónak értékesítheti. A kistermelő a friss húst nem értékesítheti."