Keresés

Részletes keresés

zabfaló Creative Commons License 2009.07.31 0 0 447
Ha egyet vágtál még az is lehet, hogy bűn. Ha több milliót, kifizetés nélkül, akkor csak nem értettél hozzá. Oszt jónapot.:)
Előzmény: vz55 (435)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 446
Pardonhogybocsánat, elfelejtettem, hogy te olyan totálhülye agymosott balf@x vagy, aki még egy egészen apró tényközlést se tud értelmezni. Nem csoda, hogy oda kerültetek, ahová valók vagytok. A szemétdombra......
Előzmény: Törölt nick (443)
Pincérfrakk uccai cica Creative Commons License 2009.07.30 0 0 444
Érdekes, hogy kiállnak a disznók jogaiért, már csak az kellene, hogy valaki kiálljon végre  az emberek jogaiért is.
Pincérfrakk uccai cica Creative Commons License 2009.07.30 0 0 442
Egy frászt. 50 hizó alatt nem tilos a dolog. Mindenestre cicáknak szabad adni.
Előzmény: Törölt nick (441)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 439
Ha a szomszédod óljában "találtad", lehetőleg éjjel, akkor igen. Persze, tiltakozhatsz is a rasszista rágalmazás ellen.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 438
Nem olvastam, de nem is érdekel.
Eddig is vágtunk, ezután is vágunk, sőt, ha úgy alakul, el is adjuk. Ez tény, és az is marad
Előzmény: maxel (434)
halkergető Creative Commons License 2009.07.29 0 0 437

"Te tényleg annyira faszari vagy, hogy a vendégül látott rokonaidnak, ismerőseidnek pénzért adod a reggelit?"

No, ugorj neki gyorsan egy mondatelemzésnek, aztán meséld el nelkem, és a nagyérdemű olvasóközönségnek, mely mondatom, milyen értelmezése alapján tetted fel ezt a kérdést!

(Azt már csak így, zárójelben merem megkérdezni, a szmájlit ismered-e?)

Előzmény: Törölt nick (419)
Fmitt Creative Commons License 2009.07.29 0 0 436
Csak ha tömted! Legalábbis a 4mancs szerint.
vz55 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 435
Bünt követtem el. Levágtam egy libát.
Vagy a libavágás nem bün??????
maxel Creative Commons License 2009.07.29 0 0 434
5-10-et lehet is. Ez az, amikor nem olvassa el senki a rendeletet. 50 hizó feletti vágásról van szó.
Előzmény: Törölt nick (432)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.28 0 0 432
Eddig is vágtunk 5-10-et minden télen, ezután is fogunk
Az a barom meg, aki ezt a tiltást kitalálta, tehet egy szívességet.
ZE Creative Commons License 2009.07.28 0 0 431
És? Ki nem sz...ja le? Volt részem pár malacka szétlegózásához családi körben, meg volt szerencsém ifjabb koromban ösztöndíjkiegészíteni féldisznók tologatásából és más, kapcsolódó tevékenységekből (pl. készáru-raktárban, vagy sajtolóban dolgozva). Az előbbi esetben nem volt egyszer sem hányingerem, iparosított környezetben azért nem egyszer akadt rá példa, holott nem vagyok egy túl finnyás fajta...
Előzmény: Törölt nick (429)
Fmitt Creative Commons License 2009.07.28 0 0 430
Hát látszik hogy sok a hülye irodista a vezetésben.
Előzmény: Törölt nick (429)
Fmitt Creative Commons License 2009.07.28 0 0 428
Pontosabban: Lassan mondom, nem lesz gázár emelés.
Előzmény: Törölt nick (424)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.28 0 0 423
És azt komolyan lehet venni, amit ez a paprikajancsi mond? Szerintem nem. Ettől még lehet ökörség amit felvezettek, de az utolsók közt van a kormányszóvivő, akinek hinnék.
Előzmény: Droopy (422)
Droopy Creative Commons License 2009.07.28 0 0 422
A kormányszóvivő "ökörségnek" nevezte azt a lapinformációt, amely szerint egy 2010-től hatályos rendeletmódosítás megszüntetné a hagyományos disznóvágást.

Szollár Domokos hangsúlyozta: a továbbiakban is ugyanúgy lehet otthon disznót vágni, mint eddig. Mint mondta: "további állatos hasonlatokkal élve" a hírnek annyi valóságtartalma van mint "mackósajtban a brummogásnak", de hírlapi kacsának is nevezte a megjelenteket.
Előzmény: Törölt nick (417)
Fmitt Creative Commons License 2009.07.27 0 0 420

Na akkor a topik értelmét vesztette, hiszen a hír nem igaz.

De legalább pörgött mint állat. :)

m54 Creative Commons License 2009.07.27 0 0 418
Szerintem:

1.) kössük a csigagyűjtést képesítéshez
2.) természetesen az összegyűjtött csigák "tárolását" humánusan kelljen megoldani
3.) házuk elhagyására banki vagy közjegyzői felszólítást kelljen átvetetni velük
4.) ezek után lehetne elektrosokkal elkábítani őket
5.) a "csigázásból" befolyt jövedelmekből hozzunk létre egy alapot, melyből
a.) az elcsigázott csigákat gyógykezelnék
b.) a felcsigázott csigákat -"-
c.) támogatnánk a meztelen csigák házhoz jutását

Fmitt Creative Commons License 2009.07.27 0 0 415

Csak a szénsavmentes vízzel salátát zabáló idióták nem szeretik a házikolbászt. :)

Igaz ezek nem is tudják mi a jó.

Előzmény: Törölt nick (412)
halkergető Creative Commons License 2009.07.27 0 0 413
Hogy képzeled! Csak nem hazudok a saját rokonaimnak, közeli ismerőseimnek!   :))
Előzmény: Fmitt (411)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.27 0 0 412
Aki szereti a házikolbászt,az ezt nem fogja tűrni. :)
Előzmény: Fmitt (-)
Fmitt Creative Commons License 2009.07.27 0 0 411

:)

Majd azt mondod nekik, hivatalos helyen vágattad, csak ellopták az igazolást róla. :)

Előzmény: halkergető (410)
halkergető Creative Commons License 2009.07.27 0 0 410
Ezentúl, ha látogató vendégeink (rokonok, ismerősök) jönnek, tejbegrízt fognak kapni reggelire, nem sonkát, szalámit és szalonnát, mert én ugyan nem viszem a disznóimat "Kisternelői JHGY-nak megfelelő engedélyes vágópontra", hanem továbbra is levágjuk otthon. De azzal a nem engedélyes helyen levágott disznóból készült kolbásszal csak nem kínáhatom a tisztességes, a szabályokat betartó vendégemet!   :))
Előzmény: Droopy (408)
halkergető Creative Commons License 2009.07.27 0 0 409

Mondtam az előző postomban, hogy aki ezt kitalálta, az egy qrvára ráérő hivatalnok (vagy bürokrata-csoport) lehetett. Vannak még pihent elmék ebben az országban!

Pl. próbáltam rájönni hány tyúkot kell tartania a kistermelőnek, hogy 360 tojást tojjanak hetente, amit értékesíthet. Nem kis munka lesz ez a pógárnak kitotózni, ...   :))

Egyébként sem értem a dolgot, nem is olyan nagyon rég kellett az önkormiknak megalkotni azt a helyi rendeletet, amely előírta, hogy a településn, vagy annak egyes részein milyen mennyiségű állatot tarthatnak a lakók.

Ez a tervezet most elsöpri majd az önkormik nagy munkával megalkotott rendeletét? 

Előzmény: Törölt nick (403)
Droopy Creative Commons License 2009.07.27 0 0 408
Es eppenhogy lazitani akarnak ezen a szabalyozasi modon a kovetkezore:

"A kistermelő a gazdaságában nevelt, tulajdonában lévő sertést, juhot, kecskét és szarvasmarhát saját gazdaságában élőállatként értékesítheti, illetve közfogyasztás céljára engedéllyel rendelkező vágóhídon, vagy a hagyomány és rugalmasság elvén alapuló Kistermelői JHGY-nak megfelelő engedélyes vágóponton levághatja, vagy levágathatja. A hatósági vagy a jogosult állatorvos elvégzi a húsvizsgálatot és a 3. számú melléklet alapján hússzállítási igazolást állít ki. A kistermelő az ebből származó húst saját gazdaságában feldolgozhatja, húskészítményeket állíthat elő, és a terméket az 1§. és 4§. szerint értékesítheti. A kistermelő a friss húst csak saját gazdaságában, részekre bontva, darabolva végső fogyasztónak, illetve helyi kiskereskedelmi és vendéglátó egységnek értékesítheti húsvizsgálat elvégeztetése és hússzállítási igazolás beszerzése után a hűtőlánc megtartásával”."
Előzmény: Droopy (407)
Droopy Creative Commons License 2009.07.27 0 0 407
Ez jo, idezet a fakosz oldalan szerepelo jogszabalygyujtemenybol:

"(2) A kistermelő a gazdaságában nevelt, tulajdonában lévő sertést, juhot, kecskét és szarvasmarhát
közfogyasztás céljára engedéllyel rendelkező vágóhídon levághatja vagy levágathatja, a hatósági
vagy a jogosult állatorvos elvégzi a húsvizsgálatot és a 3. számú melléklet alapján hússzállítási
igazolást állít ki. A kistermelő az ebből származó húst saját gazdaságában feldolgozhatja,
húskészítményeket állíthat elő, és a terméket közvetlenül a végső fogyasztónak értékesítheti. A
kistermelő a friss húst nem értékesítheti."

14/2006 FVM-EUM-...
http://www.falusiturizmus.eu/szakmai+oldalak/jogszabalyok/jogszabalyok.html
FEMM Creative Commons License 2009.07.27 0 0 406
A házi marhavágást ezután sem tiltják.
tbando Creative Commons License 2009.07.27 0 0 405
Ja. Már elég jól működget a falusi turizmus. Ideje helyre tenni.
tbando Creative Commons License 2009.07.27 0 0 404
Teljesen jogos. Vagy azt akarod hogy a multik nyakán maradjon a sok import husi?
Előzmény: Fmitt (-)
halkergető Creative Commons License 2009.07.27 0 0 402

:))))

Én meg már kezdtem kétségbeesni, hogy egészben kell megennem mind a kettőt.   :)) 

Előzmény: mamicska (401)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!