"Fordítva. A karmester vezényli a zenekart, és a karnagy jelent hasonlót:)"
Elég off és nem is túl fontos,...csak a rend kedvéért.
A karmester az vezényel zenekart, kórust, (szimfoniát, operát stb.), a karnagy az kórust vezényel (magyarul karnagyi végzettség nem jogosít zenekar vezénylésére is).
ellentmondasosat irsz. miert transzponalodna at egy ilyen zene a gepek vilagaba? es nincsenek olyan emberek akik csak a partiturat nezve 'hallgatjak' a zenet? tehat lehet zeneszek nelkul is elvezni. es ha a partiturat nezed akkor pont a zeneszerzot hallgatod, ertelmezed at. es megfontolando hogy egy esetleges 'rossz' karmesternel nem jobb e egy gepi karmester? nalam az a lenyeg hogy amire regen nem volt lehetoseg, (a karmester kikuszobolesere) arra most lehet hogy nyilik egy lehetoseg.
Bizonyára megoldható. De azt a zenét gépek fogják játszani is és gépek hallgatják. Vannak, akik úgy tartják, verset nem hallgatni kell, hanem olvasni. A versmondó nem hűen adja vissza a költőt, hanem saját egyéniségét adja hozzá. Hülyeség. Egyfelől, milyen paraméterekből lehet egyértelműen megállapítani, mi volt a költő üzenete (ez is marhaság, de ez most mindegy), másfelől én, az olvasó is saját világomhoz igazítva fogadom be a művet. A karmester tevékenységét a rendezőéhez lehetne hasonlítani. A zenészek sokfélesége és az ő egységteremtő személyisége együtt teszi élvezhetővé a kottában rögzítetteket.
azon gondolkodok hogy nem valtozott/nem valtozhat meg ugy a vilag hogy a karmester szerepe feleslegesse valik? ha a zeneszerzo megirt zenejenek hu tolmacsolasa a feladat akkor lehet hogy egy gep segitsegevel is megkaphatjak a zeneszek a megfelelo impulzusokat.
annakidejen az volt a feltetelezes hogy a gepi sakkozo soha nem fog olyan jol jatszani mint az emberbol valo sakkozo. es ez nem igazolodott be.
akkor mar csak az ornagy (őrnagy) szerepkoret kellene tisztazni valamint azt az igen fontos kerdest hogy antiszemita volt e hitler?
mert el tudom kepzelni hogy onos politikai erdekbol epitette fel ezt a politikai viziot (amit mar utu is emlitett) es igazabol nem volt antiszemita es nem is volt semmi baja a zsidokkal. meggyozodesem hogy az egyhazak papjainak egy/nagy resze egyaltalan nem hisz azokban a marhasagokban amiket hirdetnek.! miert lett volna hitler kivetel?
de mintha eichmann is ezzel vedekezett volna hogy o egyaltalan nem tekintheto antiszemitanak. es tenyleg becsuletesen megegyezett a zsido tanaccsal es mind a ket fel korrektul betartotta a megallapodast.
Fredi kérem, vonja le azt a tanulságot, hogy Gipsz Jakab választó szereti, ha becsapják, de nagyon nem szereti, ha hiszékenységét az orra alá dörgölik.
Ugyanis (fő)zeneigazgató NEM CSAK karmesterből lehet. És nem mind tud (szeret) vezényelni. A gyakorló karmesterekből lett (fő) zeneigazgatók TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE viszont igenis SZOKTA vezényelni a saját zenekarát. És ez inkább szabály mint kivétel.
Ha végre képes vagy tudomásul venni, hogy ez itt nem élet-halál harc, ha képes vagy elismerni, hogy időnként, ókor-ókor, nagynéha, esetileg, biza te IS tévedhetsz, akkor ettől még nem lesz kevesebb a fizud.
Frédi, nem tűnt még fel, hogy csak a körmeit reszelgetni jár ide? És annyira, de AAAAANNNYIRA unalmas már! Hagyd a francba mert még elhiszi, hogy vitapartnernek tekinted.
az alapkerdeshez visszaterve szerintem egy zenei igazgato hatarozza meg hogy ki a karmester (lasd solti varomanyos zenei igazgato megsertodese hogy ebben nem o dontott, nem kertek ki a velemenyet...) es ha a zenei igazgato egyben vilaghiru karmester akkor az anyagi helyzettol fuggetlenul is vezenyelhet. viszont a karmester sajat dontese alapjan nem lehet zenei igazgato hiszen sok szempontbol annak alarendelt.
nem tudom peldaul mi a helyzet fischer ivannal. o a zenekar zenei igazgatoja? vezenyli a zenekart? kulonosen rossz anyagi helzetben van a zenekar?
szolok. szolok hogy nem adtam sok esetben utolag igazat magamnak. kezdve a taxisblokadtol, folytatva szoci kijelentesekkel kapcsolatos hiszekenysegemmel. foleg a gazdasagra vonatkozo adatok nem teljes kifejtese. utolag szep bevallani hogy csak a valasztas megnyerese miatt hazudoztunk, szepitgettunk de az ember valahol megis hulyenek erzi magat. valasztas elott pannon puma valasztas utan pedig azonnali es drasztikus megszoritasok...
honnan tudhatjuk biztosra hogy egy teljesen uj, ismeretlen, soha nem szerepelt nickrol van szo. nekem gozom nincs, de nem is szoktam ilyesmin gondolkodni.
nekem itt tapasztalhato volt bizonyos fensobbsegi erzes, arrogancia, az szdsz onbevallasaiban, onkritikaiban (milyen regen hallottam ezt a szot, tobbszor es izesen kifejtve) is szerepelt ez az arrogancia jelzo. tehat lehet igazam de ennek kozleset meg tudom tenni metszo guny es arrogancia nelkul is.
a vitaba belepven nekem is az volt a lenyeges hogy a wikipedia idezet hianyos volt es sokkal bovebben volt a kerdes a wikipediaban kifejtve.
ha az szdsz mostani megnyilvanulasait vizsgalom akkor utolag igazat kell adnom magamnak nehany akkor tulzonak erezheto szdsz fobiaimmal kapcsolatban.
egyaltalan mi az hogy szdsz? ez es az ellenkezoje? az es a teljesen ellentetes????
De van akinek ez túl magas. A főzeneigazgató főzeneigazgat, a zeneigazgató az csak úgy zeneigazgat, a zongorista zongorül, a hegedista hegedáll, da capo al fine, in saecula saeculorum. Amen.
(A magadfajtát a kádár korban azzal küldték ki a Borsógömbölyítő NV soroksári telepére, hogy itt a SZB-titkár elvtárs unokaöccse, nem egy lumen, de TI TÁN tudjátok valamire használni)
Aki számára Spiró szitokszó, az intellektuálisan és erkölcsileg is a Taenia saginata szintjén ragadt.
Ne fáradj a válasszal, sírd ki magad alfi vállán, ő még a "magadfajtát" is képes vigasztalni.
Tájékozódj kissé, végy mély levegőt, kérj segítséget valamelyik ifjú rokonodtól, aki LEGALÁBB annyira okos mint egy ötödikes és csak azután próbálj visszavágni, mert egyelőre csak a székely kisfiú fingóversenyen mutatott teljesítményét hozod.