Keresés

Részletes keresés

demjengi Creative Commons License 2017.11.18 0 0 23

Milyen kár, hogy meghalt ez a topic....

Huszas Creative Commons License 2011.05.31 0 0 20
Előzmény: esom (19)
esom Creative Commons License 2011.05.22 0 0 19

Sziasztok!

Remélem jár erre néha valaki.

Segítségre lenne szükségem.

Szeretném tudni,  hogy vannak-e Dél-Tirolban kutyapanziók és ha igen, kb. mennyibe kerül az ellátás egy közepes termetű (kb. 13 kg-os) kutyának.

aliva Creative Commons License 2009.12.31 0 0 18
Köszönöm, nagyon kedves vagy! Én is kívánok boldog új évet mindenkinek!
Előzmény: Huszas (17)
Huszas Creative Commons License 2009.12.31 0 0 17
Ha aktuális lesz az ideutazásod, előtte keress meg mailban.
Hátha tudok olcsón szállást Dél-Tirolban.
Búék mindenkinek!
Előzmény: aliva (16)
aliva Creative Commons License 2009.12.29 0 0 16
:))) Úgy tűnik. De majd javítunk a képen.
Előzmény: Huszas (15)
Huszas Creative Commons License 2009.12.29 0 0 15
Azt hiszem olvastam valahol egy statisztikát, hogy Dél-Tirolban az egyik legtöbb a napos órák száma Európában.
Pechetek volt, na.
Előzmény: aliva (14)
aliva Creative Commons License 2009.12.28 0 0 14
Mi többször utaztunk át Süd-Tirolon Olaszországba menet/jövet. Valahogy mindig esett az eső, picit mindig megálltunk, beszívtuk a levegőt, és elhatároztuk, hogy egyszer csak ide jövünk hosszabb időre. Azt tudom, hogy a jómódú osztrákok szívesebben jönnek ide, mint bárhova. Egyszer meg akartunk szállni Cortina di Amprezzo-ban, szintén esőben, akkor ott úgy tűnt, hogy a szálloda-árak a gazdag osztrákokra vannak szabva, és gyorsan hazajöttünk. Remélem, találunk majd jót, és jobban meg fogjuk ismerni ezt a csodás országrészt.
Előzmény: vilacy (13)
vilacy Creative Commons License 2009.12.27 0 0 13
Augusztusban sikerült néhány napot eltöltenem a családommal Dél-Tirolban. Röviden: csodás tájak, felejthetetlen élmények. Már a szállás is különleges: az Öreg posta-fogadó (Alte Post),  az Eisack (Isarco) völgyében. Már vártam, hogy mikor gördül be egy igazi postakocsi.
Huszas Creative Commons License 2009.07.30 0 0 12
Pakoltam fel néhány fotót erre a linkre, mintegy kedvcsinálónak.
Huszas Creative Commons License 2009.07.20 0 0 11
Hát itt mi törtértént?
Szóval a link.
Előzmény: Huszas (10)
Huszas Creative Commons License 2009.07.20 0 0 10
A <a href="http://www.viamichelin.it/viamichelin/ita/dyn/controller/mapPerformPage?expressMap=false&act=&pim=true&strAddress=Loc.+Atzwang,+1&strCP=&strLocation=RENON/RITTEN%20-%20CAMPODAZZO/ATZWANG" target="_blank">link</a> lemaradt.
Így be tudod határolni.
Előzmény: tara (8)
Huszas Creative Commons License 2009.07.20 0 0 9
Bolzanotól 12 km-re északra Atzwang/Campodazzo nevű kistelepülésen. (Blumau/Prato Isarco és Klausen/Chiusa között.)
Nekem is jobban tetszik, mint az Osztrák tiroli rész...
Előzmény: tara (8)
tara Creative Commons License 2009.07.20 0 0 8

Mi idén már hatodszor voltunk üdülni a Vipiteno (Sterzing) melletti Ridanna völgyben.  Ott a környéken is rengeteget szoktunk kirándulni, mindig elmegyünk a Jaufenpass-on keresztül Meran-ba, meg még voltunk az Alpe di Siusi-n (Seiser Alm). Nekünk nagyon tetszik, jobban, mint Tirol ausztriai része. Örömmel fogadunk minden jó ötletet, hogy hova érdemes még elmenni, mert egész biztos, hogy nem utoljára voltunk. Ti merrefelé vagytok?

Üdv

Huszas Creative Commons License 2009.07.19 0 0 7
A munkahelyemen 25 euro-ért (reggelivel) adunk szállást...(ha érdekel valakit írjon privátban, itt nem szeretnék reklámozni... huszas71@gmail.com)
Teszek még fel képeket és rövid beszámolókat is.
Azért a tengerpart is szép, itt pl. csak a hegytetőről látható a naplemente.
Érdekes ez azért, mert amikor legutóbb otthon voltunk a feleségem megkönnyezte a Badacsony hegység szépségét, pedig csak 437 méter magas, az itt még dombnak sem menne el.
De (Magyarország) az otthonunk, és ez így is van ez rendjén.
Előzmény: tunderlala-3 (6)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 6

HÁt, EZERSZER szívesebben mennék nyaralni oda, mint egy tengerpartra...csak hát mindig le vagyok szavazva.... :(

Majd tegyél fel képeket, hátha sikerül kedvet csinálni a családomnak is.:p Esetleg szállást is tudsz  elfogadható árban?

Előzmény: Huszas (5)
Huszas Creative Commons License 2009.07.18 0 0 5
Köszi, amint időm engedi teszek még fel beszámolókat, itt annyi szép hely van, ha csak egy embernek csinálok kedvet hozzá, már megérte...
Előzmény: tunderlala-3 (4)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 4

MIlyen szerencsés vagy!:)

LÁnykoromban egy hónapot volt szerencsém Bolzanoban és Trentoban tölteni, azóta is visszavágyom, arrafelé annyira szép minden....azok a hegyek!!!!:)

Előzmény: Huszas (3)
Huszas Creative Commons License 2009.07.18 0 1 3
Én negyedik éve élek itt a családommal.
Hétfőn délután és kedden egész nap szabadnapos vagyok.
Sokat kirándulunk ilyenkor.
Néhány fotó a teljesség igénye nélkül, merre is jártunk, mi szépeket láttunk.
Fondo.

A fondoi kanyont a Sass folyócska alakította ki, részben látogatható.
A városka főterén van egy utazási iroda, onnan indulnak szervezett kirándulások magához a kanyonhoz.
Előbb azért át kell öltözni, mindenki kap egy sárga esőkabátot, sisakot, és egy rádiókészüléket, amin az idegenvezető beszél a látványosságokról.

A kanyon felett biztonságos alumínium út és lépcsők vezetnek, de így is félelmetes az alul zuhogó víz.

A "Canyon Rio Sass" egy-másfél óra alatt bejárható, a belépőért 5 eurót kérnek.

A ritteni földpiramisok.
A legegyszerűbb, ha az autónkat Bolzanoban hagyjuk és tömegközlekedési eszközzel a Rittner Seilbahn-al (funivia del Renon) megyünk fel egészen Oberbozen-ig.
Ez egy zárt kabinos libegő és gyönyörű a kilátás Bolzano városára és a szemközti Schlern hegységre.

A libegő felső végállomásától egy bő félórás séta(remekül ki van táblázva, mi merre található) a csodálatos földpiramisok.
Ez az út, amiről most mesélek az egyik legkisebbhez vezet, de talán a legszebbhez.

Innen az erdei kis úton vissza a "noszalgia vasúthoz" a Rittenbahn-hoz.
Ez egy kb félórás oda, majd vissza vonatozás és panoráma út.

Ha szerencsés időben érkezünk, (nem párás az idő) fantasztikus kilátást biztosít ez a nosztalgia vonatozás.
Előzmény: tara (2)
tara Creative Commons License 2009.07.18 0 0 2
Kedvenc helyünk :-)
Huszas Creative Commons License 2009.07.17 0 0 1
?
Előzmény: BGfromÉ-D (0)
BGfromÉ-D Creative Commons License 2009.07.17 0 0 0
Alt0 Adige
Előzmény: Huszas (-)
Huszas Creative Commons License 2009.07.17 0 0 topiknyitó
Sziasztok!
Ezt a topicot azért nyitottam, mert talán Dél-Tirol/Alto Adige szerelmesei segítik azokat, akik még nem láttak, viszont fel szeretnék fedezni ezt a csodálatos országrészt.
Várok bármilyen észrevételt, tanácsot, utazási ötleteket, beszámolót a témában.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!