Keresés

Részletes keresés

T.Howard Creative Commons License 2009.12.14 0 0 44
Ismét hűsiteni kell a népszabót:

Népszava Online - Belpolitika
2009.12.13. | 16:52:59

Orbán és Putyin konstruktív, érdekes, négyszemközti eszmecserét folytatott
Nem a folyosón találkoztak

Orbán Viktor nem a folyosón, hanem félórás, négyszemközti megbeszélésen találkozott a közelmúltban Putyin orosz kormányfővel - olvasható a Népszabadság online kiadásában az új orosz nagykövettel készített interjúban.
Alekszandr Tolkacs kifejtette: Orbán és Putyin konstruktív, érdekes, négyszemközti eszmecserét folytatott, ez mintegy félóráig tartott, és nem a folyosón találkoztak. A kérdésre, hogy miért kellett ennyit várni a találkozó tényének elismerésével, a nagykövet azt válaszolta: minket nem kérdeztek. Amikor kérdeztek, válaszoltunk. "Számunkra egyáltalán nem szenzáció, hogy Vlagyimir Putyin fogadja egyik vagy másik külföldi politikust. Ez normális dolog. Csak itt, önöknél nyert ez az ügy különös rezonanciát."

Orbán kijelentéséről, amely szerint a kétoldalú kapcsolatok a magyarok hibájából zűrösek, a diplomata azt mondta: szerinte kapcsolataink nagyon jók, konstruktívak, a kelet-közép-európai régió országai közül talán éppen Magyarországgal a legjobbak.

A Fidesz elnöki stábja vezetőjének tájékoztatása szerint november 21-én Szentpéterváron, az Egységes Oroszország Párt kongresszusán Orbán Viktor, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott az orosz-magyar kapcsolatok jövőjéről Vlagyimir Putyin orosz kormányfővel.

A bejelentést követően találgatások indultak az Orbán-Putyin találkozást illetően. "Bebizonyosodni látszik ..., hogy Orbán Viktor nem találkozott hivatalos keretek között Vlagyimir Putyinnal. Nincs olyan videofelvétel, fénykép, oroszországi hír vagy diplomáciai forrás, amely ennek bizonyítékát adná" - jelentette ki a Nyakó István, az MSZP szóvivője.
orpheline Creative Commons License 2009.08.18 0 0 42
polgármester uram vajon mire is gondolhatott a szópótló szó használata során???
Előzmény: T.Howard (41)
T.Howard Creative Commons License 2009.08.18 0 0 41
"egy, hogy is mondjam, szóval egy kommunista vette meg"

:)))))))))
Előzmény: orpheline (40)
orpheline Creative Commons License 2009.08.18 0 0 40

" ...szóval egy kommunista vette meg, aki aztán eladta......"

itt van az eb elhantolva....:o))

Előzmény: T.Howard (39)
T.Howard Creative Commons License 2009.08.18 0 0 39
Nna, itt a másik rettegést okozó:

:)))))

Szkinhedek, hungaristák vagy szélsőjobboldaliak?

Nógrádsápon senki nem akar tudni semmit

Még a polgármester se tudja a Cserhát völgyében húzódó kilenc és fél száz lelkes faluban, hogy ki a tulajdonosa a hajdani téeszmajornak, jóllehet néhány év óta különös összejövetelek színhelye. A ház a honfoglaláskori sírleletet és a XIV.században épült templomot lekörözve kezdi híressé tenni Nógrádsápot. Múlt szombaton például jó néhány „titokzatos”, fekete ruhába öltözött kopasz ember érkezett a rendezett, jómódú település lepusztult, bedeszkázott ablakú egykori majorságába. Hogy miért? Néhányan úgy vélik, magyar fiatalok ártalmatlan bulizásáról van szó, amit a rendőrség túlreagált a kivonuló autókkal, vízágyúval. Másoknak halvány fogalmuk sincs az idegenek jövetele céljáról. Csupán egy idős hölgy hallotta, hogy „valami fasiszta vezér” halálának évfordulójáról emlékeztek meg a jövevények. S azért náluk, mert Pestről ki lettek zavarva.
Nógrádsáp polgármestere Pintér Bertalan büszkén kalauzol végig faluján, amit méltán tart egy kicsit a magáénak, hiszen családja hetedíziglen lakja a falut, amelynek 1990 óta a vezetője. Megmutatja egyebek között a jómódról árulkodó házakat, a kastélyban elhelyezett óvodát, a lebetonozott utakat, szóval mindazt, amire egyébként méltán büszke. S míg az egykori téesz hírhedt majorsági épülete felé megyünk, próbálok informálódni.

– Kié a majorsági épület?

– Nem tudom. Amikor elindult a privatizáció – mondja a polgármester –, egy, hogy is mondjam, szóval egy kommunista vette meg, aki aztán eladta. Nézze, engem sem a vevő, sem az eladó nem tájékoztatott. Arról, hogy abban a házban néha valakik összejöveteleket tartanak, van tudomásom. A rendőrség szokott értesíteni.

– De azt csak tudja, hogy kik ezek a hívatlan vendégek?

– Van egy-két falubeli, aki járt már ott. Tőlük is csak annyit tudok, hogy isznak, szórakoznak, zenét hallgatnak. Nekünk velük még soha nem volt gondunk. Ezek nem vandálkodnak, nem bántanak senkit. Ott vannak a major épületében és ahogy jöttek, ugyanolyan csendesen elmennek.

Nehezen hiszem ugyan, hogy a polgármester nem tud semmit. Már csak azért is, mivel egy három esztendővel ezelőtti információ szerint a Vér és Becsület Kulturális Egyesület (VBKE) egykori alapítója, Domokos Endre János házat vásárolt Nógrádsápon, ami tény. Aztán, mint hírlik, különböző mecénások jóvoltából a VBKE tagjai kezdték használni a téeszmajor épületét még akkor is, amikor a hungarista nézetei miatt feloszlatták az egyesületet.

Tovább faggatom az egyébként agilis faluvezért, hátha elárulja, mi történt az elmúlt szombaton Nógrádsápon.

Ő csak másodkézből tud az eseményekről, mondja, és elvisz egy harminc körüli fiatalemberhez, aki már volt egy rendezvényükön is.

– Kik szoktak összejönni a majorban?

– Nem fideszesek, nem szélsőjobbosok, és a Jobbikhoz sem tartoznak. Félkatonai szervezet tagjai, akik feketébe vannak öltözve, martens bakancsot viselnek és kopaszok. Vannak vezetőik, akik rendkívüli fegyelmet tartanak. Van, hogy bemennek a presszóba, kérnek valamilyen italt, de amikor jön a „főnökük”, mindig megkérdezi, kifizet­ték-e,­ amit fogyasztottak.

A fiatalember szerint szórakozni jönnek össze. Hogy miért épp ide? Nyilván valamelyik a téeszmajor tulajdonosa – ő így gondolja. De ez egyébként nem tartozik a falura. Mint ahogy az sem, kik jönnek külföldről, mert jönnek ám németek, szlovákok, sőt angolok is. Az utóbbiak zenélni is szoktak – mondja a férfi, aki kérte: a nevét felejtsem el.

Az utcai beszélgetésbe bekapcsolódó negyvenes hölgy határozott.

– Én meg azt kérdezem öntől, miért jött ide szombaton legalább háromszáz rendőr Rétságról, Vácról és Gyarmatról? Miért hoztak vízágyút, mentőautót, rohamkocsit, csapatszállítót? A kápolna mellett még egy rabszállító kocsi is volt. Nekem az a véleményem, hogy ez a szombati dolog hisztériakeltésre volt jó, semmi másra. Túlreagáltak valamit – mondja, ám a nevét ő nem árulja el. Tart valamitől, de arról meg nem kíván beszélni.

A szép, gondozott Nógrádsáp testén szégyenfoltként éktelenkedik az annyit emlegetett egykori téeszmajor. A látvány hátborzongató. A hosszú, pajtaszerű épület ablakai préselt furnérlapokkal vannak beszögelve. A környező udvart térdig érő fű lepi, a ház külsején a vakolat a tégláig levált, a drótkerítés szövedéke beszakadozott; egyik kiszögellésén papír, rajta kézírással ez áll: Magántulajdon.

Hát ez volna a híres, hírhedt Nemzeti Ház?

Trécselő asszonycsoportot szólítok meg, nekik mi a véleményük a titokzatos találkahelyről.

– Nem tudunk mi semmit, kedves – szólal meg egyikük. – Csak azt tudjuk, hogy szombaton lakodalom volt a faluban. A bőrfejűek nem ránk tartoznak.

– Azt csak a jóisten tudja, hogy kik ezek a fiatalok. Nincs nekünk dolgunk velük – így a másik asszony.

– Azt talán csak tudják, hogy miért voltak itt szombaton a rendőrök? – erősködök.

– Hát jöttek bizony százával. Úgy megijedtem, hogy a macskámmal együtt beszaladtam a házba.

Nevetnek. A semmit nem tudás mögé bújnak. Aztán az egyikük kiböki, valami náci vezért ünnepeltek. Majd megrökönyödve újságolja, azt hallotta, hogy a majorépületből egy csövön vezetik ki az udvarra az ürüléket. Úgy tudják, hogy abban a házban se WC, se mosdó nincsen. A polgármester egy „megnézzükkel” reagál a kijelentésre, a majorépületből ugyanis lefelé csorog, ami csorogni kényszerül.

– Ilyen kupiba viszik a külföldieket? – kérdezi egyikük, elárulva, hogy nem egészen igaz az, hogy nem tudnak semmit.

Pintér Bertalan polgármester falujában a „ne szólj szám, nem fáj fejem” elvét követik. Nem rosszaságból. No meg aztán bárkivel szemben vagy mellett óvnivaló dolog, hogy az alig ezer embert számláló településen fehér holló a munkanélküli. Az ő történeteik hétköznapiak, földhözragadtak. Olyanok, mint a püspökhatvani, ahol egy idős nőhöz éjjel betörtek, de rendőr nem volt egy szál se.

Többen azt mondták nekem, élni akarnak, nem félni.

Szabó Iréne

nepszava.hu
T.Howard Creative Commons License 2009.07.18 0 0 38
Neked mit jelent a gyáva szó?

"a rendezvényen nem kívánatosak"

Legfennebb majd te nem hivod meg. Mert éppen te döntöd el, hogy kit hova, mikor??
Előzmény: alto (34)
Detonátor Creative Commons License 2009.07.17 0 0 37

"Emberek, ingyenebéd nincs."

Rasszista! :-P

Előzmény: T.Howard (15)
Allan Quatermain Creative Commons License 2009.07.17 0 0 36
A beírás Frakk nicknek köszönhető - bár szerintem a nickje második és a harmadik betűjét felcserélhette regisztráláskor.
Előzmény: T.Howard (15)
alto Creative Commons License 2009.07.17 0 0 35

Fárasztóak vagytok már ezzel a buta komcsizással.

Előzmény: halinorbi (33)
alto Creative Commons License 2009.07.17 0 0 34

Az a beszari, gyáva duma a bajom, amit ez a hölgy a Jobbik kapcsán elengedett.

Sokkal szimpatikusabb lett volna, ha azt mondja, hogy antiszemita, nyilasnosztalgiákat ápoló pártok a rendezvényen nem kívánatosak, mert mi európai kultúrembereknek tartjuk magunkat.

Persze itt élek én is, és tudom, hogy ez reménytelen elvárás.

Előzmény: T.Howard (32)
halinorbi Creative Commons License 2009.07.17 0 0 33
nagyobb szégyen a már bizonyítottan antidemokratikus múlttal és jelennel büszkélkedő komcsikat (amíg volt, addig az Amőbát) beengedni bárhová is.

-tudom, az ő retorikájuk viszont eu-konform. Hát ez tényleg óriási érdem... A komcsik mindig is nyájasan beszéltek miközben kifosztották az országot.
Előzmény: alto (31)
T.Howard Creative Commons License 2009.07.17 0 0 32
Most mi a bajod?

Akarták a fiatal baloldalt is hivni de Zushi óta, egy szem nem sok, annyit sem találnak meg.
Előzmény: alto (31)
alto Creative Commons License 2009.07.17 0 0 31

a Jobbik nem ifjúsági szervezet, hanem párt, a válasz: az EFOTT szervezői az MDF és a Fidesz ifjúsági szervezeteinek is teret adtak, ügyelnek a politikai semlegességre. Mindenki bejelentkezhet, gondolatait és nézeteit megoszthatja az ottaniakkal.

Ilyen álságos, hazug szöveggel sokszor találkozni manapság. Miért nem mondja az illető hölgy, hogy nem volt bátorságuk elhajtani a Jobbikot a vérbe, hogy ne tolja oda a fasisztaszagú pofáját egy ilyen rendezvényre.

Gyávaság, beszarás, vagy titkos szimpátia: ez a két lehetőség van. Bármelyik is a valóság, szégyen az EFOTT szervezőire.

Előzmény: T.Howard (-)
T.Howard Creative Commons License 2009.07.17 0 0 30
Még 1x fuss neki... :))
Előzmény: szani (29)
szani Creative Commons License 2009.07.17 0 0 29
most akkor ez a topik arról szól, hogy a Jobbik valótlanságot állított a közleményében?

nem kellene ezért cikizned őket, biztos csak rosszul tudták.
T.Howard Creative Commons License 2009.07.17 0 0 28
'Vittem már el néhány balhét, vélhetően ezen is túl leszek valahogy" – mondta a szóvivő.

Ez már igen!
Előzmény: Navorski (26)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.17 0 0 27

Olyan jo nezni amikor ezek a bortontoltelek maszoposok igy kinlodnak

jo lezni nagyon jo

igy tovabb!

Előzmény: T.Howard (11)
Navorski Creative Commons License 2009.07.17 0 0 26

becsületes nyakó pista vajon mennyivel tetézte a 36 millát?

http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=127304

La tulipe noire Creative Commons License 2009.07.16 0 0 24
Szegény nyakónak igen melege lehet, inkább fújják egymást lendvaival...
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.16 0 0 23
Már holnap magyarázkodhat mint Ecclestone hogy nem úgy gondolta meg kiforgatták a szavait meg egyébként is kánikula volt.
T.Howard Creative Commons License 2009.07.16 0 0 22
Lehet megpróbálta, de nem ment a zistennek sem.
Előzmény: IDKFA (20)
WYW Creative Commons License 2009.07.16 0 0 21
SzíjártóCserpalkovicstól tanulta no!

:-)
Előzmény: IDKFA (20)
IDKFA Creative Commons License 2009.07.16 0 0 20

TahóNyakót nem tanitotta meg az anyja hogyha sértegetéssel kezdi a mondanivalóját akkor végén ne akarjon még utasításokat is oszogatni?

T.Howard Creative Commons License 2009.07.16 0 0 19
Na neeeeee...

Ha már Mórickát is betiltották, kell egy kis derű.

Előzmény: WYW (16)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.16 0 0 18
Szegény Nyakó, amikor nincs begyógyszerezve, mindig ilyen hülyeségeket beszél.
lujo2 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 17
az egyik topicban az van, izzad a népszabi
sztem ez a hűs cola direkt jól jött nekik
WYW Creative Commons License 2009.07.16 0 0 16
A hűséges Népszabadság olvasók sorra nyitják a topicokat a lapról!

:-))
T.Howard Creative Commons License 2009.07.16 0 0 15
"amikor végre bejön a dolog akkor mi lesz rá a reakció?"

Hát 1et kaptam ugyanott: DDDDDD

Milyen értéket adott nekünk konkrétan a magyar jobboldal? Trianont (ezen most keseregni illik, ami olyan, hogy levágtam a farkamat, oszt jaj de fáj, varrja már vissza valaki!) Második világháború elvesztését. Zsidóüldözést. Következményként szocializmus előretörését. Hőbölgést, gyűlöletet, erőszakot, "isten haza család" korrupciót; politikai pálfordulásokat, Orrbán Viktort, Köteles Kövér Lászlót, Apámspiclivótdeénnem Pokorni elvtársat, Szinglihorda Mikola doktort, Ezüsthajó káeftét, haveroknak ingyen (jutalékért) adófizetők pénzéből milliárdokat osztó, másoknak nyista Széchényi tervet, Országimázs központot, porhintést, megosztást. Épeszű embernek kellhet ez? Emberek, ingyenebéd nincs. Én a magam részéről ebben az árpádsávos délibábos önámításban nem fogok részt venni. Ha ez a horda hatalomra kerül, családostól húzok el, költségvetésnek tőlem évi minimum 6 miller adóbevétel mínusz. Az én gyerekeimet ezzel a faszsággal ne etessék se az EFFOTon, se a középiskolában, se sehol.

Böröndreakció...
Előzmény: reggelsanyi (12)
Detonátor Creative Commons License 2009.07.16 0 0 14
Uborkaszezon.
AAAaaa Creative Commons License 2009.07.16 0 0 13
szerencsetlen Nyako inkabb a pontonhidat tervezne...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!