Aki nem szavazott, annak mondhatják, hogy "neked nem mindegy"?
Ez szerintem akkor igaz, ha a szavazás valódi részvételt jelent a közügyekben. Mondjuk helyi szinten, ahol tudod (vagy elméletileg tudni kéne), hogy mit fog csinálni az, akire szavazol, és az ellenőrizhető, visszahívható, lehet vele beszélgetni, vitatkozni... Ha van ilyen lehetőség, de nem élek vele, akkor tényleg minek kritizálok.
De amíg a "képviselőm" olyasvalaki, aki még soha nem beszélt velem őszintén, és megválasztása után a pártja szabja meg neki, hogy mit csináljon, addig én úgy érzem, hogy a közügyekből épp annyira maradok ki, mint aki eleve nem is szavazott.
"Meg azért is, mert ha nem mennék, akkor lennének olyan pártok, akik szentül kisajátítanák a véleményem, miszerint az otthonmaradásommal egészen biztosan Őket támogatom, és a csendes többséget képviselem!:-D"
Milyen igaz. Láttunk már ilyet. Volt itt nyolcmillió is a szocik tábora nem olyan rég. :)
Azért megyek el szavazni, mert legalább halványan éreznem kell, hogy tettem is valamit, nem csak a számat tépem....sajna azzal semmit nem érünk...
Meg azért is, mert ha nem mennék, akkor lennének olyan pártok, akik szentül kisajátítanák a véleményem, miszerint az otthonmaradásommal egészen biztosan Őket támogatom, és a csendes többséget képviselem!:-D
Igaz, hogy egy időközi választás mindig kisebb egmozdulás, bár ez most Pécsett elég fontosnak tünt.
Igaz, hogy Pécs szoci város volt. Már rég nem az, nagyon sok fideszes lett, legalábbis a helyi beszédtémák alapján. A fideszesek sem mentek el.
Bár lehet, hogy ugy a legpontosabb, hogy nincs is komoly szekértábora egyiknek sem. Páva már volt polgármester, nem sokat csinált, csak utazgatott, alig volt itthon. Most sem cisnál mást, mint tisztogt. (nem mintha nem férne rá a városra, de most meg a sakátjait rakja oda)
Szili meg....rég lejáratta magát a helyiek szemében a gericntelenségével.
Egy ilyen időközi választás teljesen más. Sokkal kisebb a kampány, nem figyel rá senki, nem folyik a TV-ből. Ráadásul Pécs egy szoci város volt, azok kiábrándultak és nem mentek el szavazni, Fideszes területen nem lenne ilyen kicsi a részvétel időközin sem.
Hogy börtönbe kerüljenek a Kocsis Istvánok, a Boldvai Lászlók, a Koltai Róbertek és a többiek akik gátlás nélkül, a látszatra sem adva szemérmetlenül csalnak, lopnak az országban.