Keresés

Részletes keresés

kentersturz Creative Commons License 2012.05.22 0 0 97

Ezért, bármilyen nehéz is ezt most sokunknak elképzelni, egy olyan forgatókönyvet is ki kell dolgoznia a demokratikus ellenzéknek, amely valamilyen módon mégiscsak tartalmazza a megegyezést.

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=552442

Ez tecc :)

atlantiszi medvetor Creative Commons License 2012.05.20 0 0 95

Van benne igazság, de azért túlzások is bőségesen.

Előzmény: lujo2 (92)
lujo2 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 93

kép lemaradt

de nekem is van egy emlékem ilyen tápos turistáról a Tordai hasadékan

3-4-en voltak, egyikükön-másikukon nagymagyarországos póló, vagy vmi ilyesmi, tarsoly az oldalukon, és néhányan meg sötétkék bőgatyában voltak

elég röhejesek voltak

lujo2 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 92

egy erdélyi magyar weboldalról egy cikk:

A köcsög tápos turista egy napja

Busszal jön, busszal megy. Ámul-bámul, könnyezik, szerencsétlenkedik. Édeserdélyittvagyunk. A köcsög tápos turista egy napja.

Korondon ébred. Ott megáll a busz. Ott, ahol még forinttal is vásárolhat, s meg is jegyzi, hogy ez így tiszta Magyarország, és hogy valamikor az övék volt ez is. Vesz ezt meg azt, de csak a buszban veszi észre, hogy a portékán Made in China-feliratos a címke. Sebaj, letépi.

Bőszen kortyolgatja a nyomokban áfonyát is tartalmazó „afinátát", illetve a kereskedők által szilvapálinkának álcázott ócska szeszt. Mert mit tudja ő, hogy mi a jó... Hangoskodni kezd, édeserdélyezik, Farkaslakán az út mellett a fűbe pisil, majd Tamási sírjánál keresztet vet. Mikor negyvened magával délelőtt Udvarhelyen

a Patkóban leszáll a buszról,

gyomra korog, de rögtön nekilát a városházát és a templomokat fotózni, nemzetiszínű szalagot akaszt Csaba királyfi szobrára. Csak otthon veszi észre, hogy a fotózás idején gyakorlatilag már be volt rúgva. Kopaszodó, idősödő fején napszemüveg. Az aprópénzt nagystílűen odaadja az emlékezés parkjában szolgálatos koldusgyereknek, majd tőle kérdezi meg, hogy hol van itt a pénzváltó, és hol lehet harapni valamit.

Szandálban, mezítláb slattyog, pocakján „hasitasi", nagymagyarországos vagy hatvannégyvármegyés póló feszül a belén, ezt spéci erre az utazásra vette egy pesti boltban.

Spórol a gyomrán, beéri egy kicsi kürtőkaláccsal a Kossuthban – azt is megpróbálja lealkudni. „Nálunk otthon olcsóbb" – ezzel a megjegyzéssel be is fejezi a költekezést Udvarhelyen. Tátja a száját, böfög, bámul a Vasszékelyre, mint borjú az új kapura, s közben az itteni idegenvezetőt (aki már nagyon ideges a köcsög tápos buszsofőr miatt, aki sokszor járt „lent" Erdélyben és azt hiszi, hogy mindent jobban tud nála) idióta megjegyzésekkel fárasztja.

„Milyen szép itt nálatok, Erdélyben!"

Vagy „Milyen szépen beszélnek itt magyarul!". Vagy: „székelytesvérem", esetleg „ez is a miénk volt egykor!" Bután vihog, amikor először hallja, hogy „Székely szarta a magyart!" Azt hiszi, hogy itt még minden úgy van, mint a hetvenes években, amikor nagybátyja egyik ismerőse erre járt egy 1300-as Zsigulival. Csucsát keveri Csicsóval. Van egy elképzelése a székely menyecskékről is (szívesen elkapna egyet-kettőt közülük, habár tudja, hogy állítólag nagyon nehéz...).

Amikor betér egy kocsmába csíki sört inni, meglepődik, hogy a csajok nem rakott szoknyát viselnek már, hanem szűk farmert és Converse-csukát, mint a pestiek. Szóba elegyedik, de kiröhögik, letáposozzák. Valahol beír egy vendégkönyvbe, de már nem emlékszik, hogy hol járt. Hallotta, hogy ebben a városban régebb

tiszteletbeli székelynek is felavathatták volna,

csupán némi pénz kellett a csillagösvényes üdvösséghez, göröngyös úton. Mire kiér a busz Homoródra, már seggrészeg. Az áfonyapálinkás üveg megmelegszik az ülésen. A borvízkútnál fedezi fel, hogy a székelyeknél a földből folyik a szódavíz.

Vagy szikvíz, ahogy a mellette ülő hasonszőrű pofázza. „Ez is a miénk volt!" - harsogja. Sűrűn megy a csonkamagyarországozás, a vesszentrianonozás. Belefelejt, hogy pár évvel ezelőtt még a szocikra, Pesten meg Demszkyre szavazott. Különben is, nincs a homlokára írva.

Hintó-, vagy szekérút az Ilona völgyébe. Útközben szilvapálinkával felváltva issza (az áfonya közben elfogyott) a borvizet, hallgatja a szekeres medvés történeteit. „De ide ugye nem jön..?" – érdeklődik holtsápadtan két csuklás között.

Miután megnyugszik és elfogy a szilvapálinkának csúfolt lötty is, teleszájjal zsidózik, gyurcsányozik, románozik, kommunistázik, orbánozik, cigányozik, jobbikozik, köcsögözik, könnyezik. Alig tud visszamászni a buszba.

Este egy Csík-környéki takaros falusi vendégfogadóban túrós puliszkát kap vacsorára. Kenyérrel nyakalja, szilvóriummal öblíti. Éjfél után a házigazda szőrös nyakába sírja, hogy annakidején december ötödikén igennel szavazott, s hogy mindent vissza. Hamisan

rázendít a székely himnuszra,

de csak az elejét és a végét kornyikálja, azt is hibásan. Arca vörös, izzadt, nyakán kidagadnak az erek. Hajnalban alsógatyában, papucsban tántorog a fabudihoz hányni. A láncra kötött kutya megugatja. Frászt kap, ijedtében rálép egy fosznideszkára, kő van alatta, hanyatt vágódik. Turulmadaras pólója tele lesz nyúlbogyóval. Reggel semmire nem emlékszik, csak a szagból érzi, hogy valami nincs rendben.

Pofátlanul szendvicset pakoltat a házigazda feleségével, irány a csíksomlyói búcsú. Útközben beveszi a pálinkát és a maszlagot, hogy annakidején az unitáriusok megtámadták a csíki katolikusokat. Alig tud kikapaszkodni a nyeregbe, folyik a víz róla, zihál. Elbőgi magát párszor a himnusz alatt, ernyő alatt fohászkodik, s hetvenhetedszer hagyja el a száját, hogy „édeserdélyittvagyunk".

Vasárnap estére hazaviszi a busz Pestre. Másnapos, végighortyogja az utat. Hétfőn fáradtan, könnybe lábadt szemmel kezdi a mesét az irodában: „Gyerekek, lent voltam Erdélyben

ennyit a székely himnuszról, meg az itteni mélymagyarokról

Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.05 0 0 90

A nagybetűs élet
"Azt imádjuk, ha az iskolázatlan nép közmunkára vonul, lehetőleg templomi énekeket harsogva."

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 89

Hoffmann Rózsa és a libák
Ha rövidebb a szünet, akkor kevesebb ideje marad a pedagógusoknak vagont rakodni.

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.02 0 0 88

Süsü sárkány és a székely himnusz Politikai giccs, gesztus a szélsőjobbnak.

Ez a dÉSI egy mélymocsadék.

AAAaaa Creative Commons License 2010.11.22 0 0 87
Előzmény: Törölt nick (86)
takacsi Creative Commons License 2009.10.21 0 0 84
Klubrádió, Népszava, ATV.
Korábban MN, MH.

És az eddig kifelejtett, cionista újság főszerkesztői széke:

EREC, a Magyarországi Cionista Szövetség és a Zsidó Oktatási Központ lapja
Főszerkesztő: Dési János

(http://forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=91524010&t=9193202)

Előzmény: gavintommy (-)
gavintommy Creative Commons License 2009.07.01 0 0 83
örülök neki:) Jani engem is feldob mindig.
Előzmény: Törölt nick (82)
gavintommy Creative Commons License 2009.07.01 0 0 81
ma is lesz ám a Jan0!
Réz Gál Ica Creative Commons License 2009.07.01 0 0 80
Vegyen talán gázálarcot. Abban talán szebb.
Előzmény: Maicon úr (79)
Maicon úr Creative Commons License 2009.07.01 0 0 79
Kezdjük ott, hogy az átlag Mszp-szavazó Mari-néninek Dési túságosan szdsz-es, urbánus-kinézetű, nem az a szerethető cukipofa, mint Juszt vagy Kaplár F. József volt régen, vagy mint Bolgárgyuri mostanság.  
Réz Gál Ica Creative Commons License 2009.07.01 0 0 78

"nem tudom ki a gyengebb:Kalman Olga vagy Desi?-))"

Nézhetetlenek! pedíg én megpróbáltam!

Előzmény: Törölt nick (61)
Maicon úr Creative Commons License 2009.07.01 0 0 76
Dési iszonyú kontraproduktív. 
perempe Creative Commons License 2009.07.01 0 0 75
A választók 7%-a szavazott MSZP-re vagy SZDSZ-re, de gondolom, ezt a tényt még nem hallhattuk tőle.
supppsom Creative Commons License 2009.07.01 0 0 73
Jobbikos elvtársak?!
Megmagyaráznád?
Előzmény: lujo2 (70)
Artie Bucco Creative Commons License 2009.07.01 0 0 71
LOL... rohamosan hulyulsz... mondhatnam, hogy PuPusodsz.
Előzmény: pindiy (31)
lujo2 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 70
ahhoz képest, h az atv-n elég régóta ott van, és csak most nyílt róla topic, akkor nem igazán verte ki a jobbikos elvtársaknál a biztosítékot eddigi teljesítményével :-)
Előzmény: gavintommy (-)
Navorski Creative Commons License 2009.07.01 0 0 69
ez sikerült a laborban...
Előzmény: Törölt nick (64)
gavintommy Creative Commons License 2009.06.30 0 0 65
ne bántsátok dési úrat, van elég baja:))
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 63
Az édesapja köztiszteletben álló professzor volt az orvosegyetemen.
Nem tudom, vajon büszke-e a fiára...
lehetnejobb Creative Commons License 2009.06.30 0 0 60

Az írásai  harmatgyengék, mert nem tudja, nem meri(?) az írásmű célját pontosan megjelölni,inkoherens a mondatfűzése, hajlamos a primitív gyűlöletalapú érvelési technikát alkalmazni!

Ez tetten érhető a verbális szerepléseibenn is, szóval nem egy kommunikációs nagyágyú, legfeljebb bodzapuska!!

forr a dalom Creative Commons License 2009.06.30 0 0 59

én? soha nem gyűjtöttem a szociknak.

Pénzért? ne nevetess...

Előzmény: pindiy (56)
forr a dalom Creative Commons License 2009.06.30 0 0 58

Fel se merül benned, hogy valamit nagyon elrontottak a liberálisok?

Magyar Bálint, Horváth Ágica, Kóka Jani...az egész tolvajbanda.

Mit hagytak maguk után? Rombolást...kakakóbiztos számitógép, interaktív tábla, széf :_DDD

...szétqrt ország. :-(  Hol van a független értelmiség felelőssége?

Előzmény: pindiy (54)
pindiy Creative Commons License 2009.06.30 0 0 57
Kár pedig olyan jó kis hozzászólás volt....
pindiy Creative Commons License 2009.06.30 0 0 56
Ühüm, a multkor a szociknak gyüjtötted, hogy igy tudod....bérgyüjtő, vagy elvváltó tecc lenne...
Előzmény: forr a dalom (51)
pindiy Creative Commons License 2009.06.30 0 0 55
Eggyel több akire köll a Tb-nek költeni....
Előzmény: szoftiz (53)
pindiy Creative Commons License 2009.06.30 0 0 54
nem tucc meglenni anélkül, hogy ne zsidozz....az Úr nevét a szádra hijába ne vedd....zsidó volt mint a Dési nem ügy....de gusztustalan igy emlegetni....
Előzmény: szoftiz (50)
forr a dalom Creative Commons License 2009.06.30 0 0 51
Volt szoci nyugdíjasokra gondoltam. Én gyújtöttem kopogtatót...ezt tapasztaltam.
Előzmény: Kagakusha (47)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!