Keresés

Részletes keresés

General Buck Turgidson Creative Commons License 2009.09.27 0 0 124
Nem, valóban. Szerintem például 16-20% körül lesznek tavasszal.
Előzmény: Törölt nick (121)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.27 0 0 123
Én személy szerint örülni fogok 193 parlamenti képviselő fölött bárminek. Szerintem az egyszerű többség se biztos.

Én arra számítok, hogy világrekorder ország leszünk, olyanok, mint Észak-Korea vagy Kuba, hogy itt még mindig a kriptokomcsik fognak kormányozni húsz év múlva is, miközben az ország teljesen szétrohad. A külföldi turisták bámulni fogják az országot, hogy jé, ilyen is van. És senki nem érti majd.
Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.27 0 0 121

Én meg azt hittem esélylatolgatás folyik itt a topicban.

Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a maszop 10%-a nem evidencia.

Előzmény: General Buck Turgidson (120)
General Buck Turgidson Creative Commons License 2009.09.27 0 0 120
A legveszélyesebb dolog most hátradőlni, leírva az Mszp-t.

Ezzel fordulj talán a Fidesz kampánystratégáihoz, az, ha mi itt a PoliDilin leírjuk az MSZP-t, az égvilágon semmi veszélyt nem rejt. Nézők vagyunk, leszámítva, hogy elhelyezzük fejenként az x-ünket, ennyi.
Előzmény: Törölt nick (116)
LiberOrator Creative Commons License 2009.09.27 0 0 119
Nincs leírva a Maszop. A nyári uborkaszezonban csak szintentartó tüzelés folyt, ősszel offenzíva lesz.
Előzmény: Törölt nick (116)
LiberOrator Creative Commons License 2009.09.27 0 0 118
Itt van egy az EP-választás eredményei alapján készült elég részletes mandátumbecslés: http://www.nezopontintezet.hu/olvass_politikai.php?cid=135

Azóta a helyzet enyhén romlott az MSZP szempontjából, ill. javult az ország szempontjából. (A kk felmérései alapján.)
Előzmény: Törölt nick (112)
General Buck Turgidson Creative Commons License 2009.09.26 0 0 117
Nem az esélyes negyedik a kérdés, a kérdés az, hogy lesz-e esélyes második, és az képes lesz-e olyan szoros együttműködésre a harmadikkal, mint ahogyan az MSZP tette az SZDSZ-szel. Márpedig ennek elképzeléséhez egészen vad fantáziára van jelen állás szerint szükség.
Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.26 0 0 116

A legveszélyesebb dolog most hátradőlni, leírva az Mszp-t.

Sunyin lapítanak, de a háttérben ott dolgozik a miferink. Ne legyenek illuzióink! Minden eszközt felhasznál.

Már látszanak "szalámi politikájának" jelei.

A távfűtés áfáját 5%-ra csökkentik, ha a Fidesz nem tesz keresztbe- megnyerik a panellakókat.

200 romát az államigazgatásba,  felszámolják a cigánytelepeket - megnyerik a romákat.

Gyurcsány a melegfelvonuláson - no comment.

Vannak még ötletei, nem kell őt félteni.

General Buck Turgidson Creative Commons License 2009.09.26 0 0 115
Nem kell utánaszámoljak, pontosan tudom, hogy 58 van. Ha a Fidesz listán többséget szerez, kétharmada lesz. Ha nem, akkor csak egyszerű többsége.
Előzmény: Törölt nick (112)
LiberOrator Creative Commons License 2009.09.26 0 0 114
A te vágyálmaidban van ilyen masszív réteg. :) Az a masszív réteg vagy már eleve érdektelen volt a politika iránt vagy sikeresen leegykutyáztátok őket. Mivel Magyarországon nagyobb a nemszavazók aránya, mint a hasonló országokban, ezért az utóbbi esetet tartom valószínűbbnek. Mindenesetre fél év alatt nem fog megjelenni egy olyan új párt, amely ezeket a szavazókat meg tudná szólítani.
Marad Viktornak a 2/3. :)
Előzmény: Törölt nick (111)
LiberOrator Creative Commons License 2009.09.26 0 0 113
Pontosan.
Előzmény: General Buck Turgidson (110)
General Buck Turgidson Creative Commons License 2009.09.26 0 0 110
Dehogy. A Fidesz kétharmada akkor van veszélyben, ha az egyéniben lesz egy közel ugyanolyan erős ellenfele.
Előzmény: Törölt nick (105)
LiberOrator Creative Commons License 2009.09.26 0 0 109
Momentánt mondtam én is. A lebegést kifogásoltam.
Előzmény: Törölt nick (107)
LiberOrator Creative Commons License 2009.09.26 0 0 108
Ja, milyen 4-ik párt lenne? A SZDSZ-nek szerencsére vége (1% alatt van), az MDF-et pedig nehéz lesz 5% fölé nyomni anélkül, hogy ez az MSZP kárára menjen.
Előzmény: LiberOrator (106)
LiberOrator Creative Commons License 2009.09.26 0 0 106
Momentán a Fidesz 2/3-adot kapna, minden kk szerint.
Előzmény: Törölt nick (105)
General Buck Turgidson Creative Commons License 2009.09.26 0 0 104
Ha nem lesz egyedül többségben a Fidesz

Az az elmúlt húsz év bombameglepetése lenne. A jelenlegi arányokkal a Fidesz több, mint a mandátumok 70%-át szerezné meg. Ahhoz, hogy nem csupán a kétharmados, de az egyszerű többsége is veszélybe kerüljön, vagy az MSZP-nek, vagy a Jobbiknak kellene az egyéni választókerületek többségében megvernie. Választási rendszerünkben, ha az egyéni kerületekben van egy olyan politikai erő, amelyet egy másik nem képes megverni, akkor az akár a listás szavazatok kisebbségével is győz. Márpedig az meglehetősen valószínűtlen, hogy egyéniben a Jobbik és az MSZP szavazói fegyelmezetten és tömegesen átszavazzanak a másikra.

Ahhoz, hogy a Jobbik a 'mérleg nyelve lehessen', szüksége lenne vagy egy-másfél millió új szavazóra.
Előzmény: Hierro Nyh. (90)
LiberOrator Creative Commons License 2009.09.26 0 0 103
Lehet, hogy nem kapok minden kérdésre választ, de szerintem a kérdések többségére igen. Viktor ugyanis ezúttal agyagba fogja döngölni a posztkomcsikat.
Előzmény: Törölt nick (102)
LiberOrator Creative Commons License 2009.09.26 0 0 101
Kérlek szépen, ez az elképzelés: A Jobbik nagyjából megháromszorozza magát és kap 36%-ot, az MSZP pedig felpumpálja magát 24%-ra és ketten ellenzékbe szorítják a 40%-os Fideszt.
Előzmény: Hierro Nyh. (99)
halálcikibrk Creative Commons License 2009.06.28 0 0 100
Ne általánosítsunk. A jobbik szellemi pocsolya lett, viszont a FIDESZ igazi szellemi erő.
Előzmény: Törölt nick (98)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.06.27 0 0 99
Ez nem szeretés kérdése, kijön egy eredmény és kész.

Te írtad, hogy bízol benne, hogy nem szavazzák többségbe Orbánt. Akkor csak van rá valami elképzelésed, hogy milyen módon kerül a Fidesz kisebbségbe, ellenzékbe 2010-ben.

Arról nem "a ballib" tehet, hogy a "nemzeti jobboldal" szellemi pocsolya lett.

Csizma az asztalon, a hozzászólásomban nem volt szó ilyesmiről.

Ha te sem az lennél, megértetted volna az előbb is.

Sajnos itt mindenki hülye, csak te vagy Havas Henrik. :P
Előzmény: Törölt nick (98)
LiberOrator Creative Commons License 2009.06.27 0 0 97
Kakukk, Kakukk...
Előzmény: LiberOrator (96)
LiberOrator Creative Commons License 2009.06.27 0 0 96
Az ún. összeesküvés-elméletek néha szebbek a valóságnál.
Előzmény: Artie Bucco (94)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.27 0 0 95

....Amelyről még azt se tudni, kit jelöl jövőre kormányfőnek?..

..nna végre egy vátesz.. súgd már meg, melyik párt KIT jelölt minelnöknek??
Előzmény: Hierro Nyh. (89)
Artie Bucco Creative Commons License 2009.06.27 0 0 94
Elvtarsak, osszeeskuves elmeleteket csak reggel, ehgyomorra :-)
Előzmény: LiberOrator (93)
LiberOrator Creative Commons License 2009.06.27 0 0 93
A Szadomaszop mögötti sötét bűnbanda meg a Petrasovics-Giczy-Torgyán-szerű fedett akciókban rutinosak.
Előzmény: Artie Bucco (92)
Artie Bucco Creative Commons License 2009.06.27 0 0 92
Szo-szo, azert a fijjug rutinosak szalami szeletelesben :-))))
Előzmény: LiberOrator (91)
LiberOrator Creative Commons License 2009.06.27 0 0 91
"Esetleg Fidesz-MSZP koalíciót"

Ha-ha! Az azonnali politikai öngyilkosság volna a Fidesz részéről és két hónapot sem érne meg egy ilyen képtelenség. :D
Ezzel szemben a Fidesz-Jobbik-kombináció mondjuk két év alatt végezne a Fidesszel.
Előzmény: Hierro Nyh. (90)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.06.27 0 0 90
Ha nem lesz egyedül többségben a Fidesz, akkor sanszos, hogy a Jobbik mérleg nyelve pozícióba kerülhet.

Vagy szerinted reális esélye lenne mondjuk egy MSZP-SZDSZ-MDF-LMP többségnek és koalíciónak, amikor utóbbi háromnak még a bejutása is finoman fogalmazva kérdéses?

Vagy MSZP-Jobbik koalíciót szeretnél?

Esetleg Fidesz-MSZP koalíciót, amivel szemben az elégedetleneket tárt karokkal várhatná a Jobbik?
Előzmény: Törölt nick (66)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.06.27 0 0 89
És mégis melyik párt van ott alternatívaként?

A radikális Jobbik?
Az MSZP, amiből már épp eleget láttak az elmúlt hét évben? Amelyről még azt se tudni, kit jelöl jövőre kormányfőnek?
A rohamosan süllyedő SZDSZ?
A tizenkilencre lapot húzó MDF?
A szárnyait bontogató LMP?
Előzmény: Törölt nick (66)
LiberOrator Creative Commons License 2009.06.27 0 0 88
Sokszoros áttétellel talán. Az sem valószínű, hogy egyenesen a Köztársaság térről szállítanák nekik aktatáskában a bankjegyeket.
Előzmény: Törölt nick (85)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!