Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.04 0 0 201
Főleg, ha ilyen belső vitáik vannak.
Előzmény: Törölt nick (198)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.10 0 0 198
Elégedettek lesznek már a bekerüléssel is.
Yónapot Creative Commons License 2009.07.02 0 0 195
Vesztettek, és így nyertek.
Előzmény: halálcikibrk (194)
halálcikibrk Creative Commons License 2009.06.28 0 0 194
Kétlem.
Előzmény: sracom (193)
sracom Creative Commons License 2009.06.28 0 0 193
Remélem!:-)
Előzmény: halálcikibrk (192)
halálcikibrk Creative Commons License 2009.06.28 0 0 192
Vajon ilyen előzmények után sikerült összehozniuk egy kongresszust, ami legalább a saját alapszabályuknak megfelel?
sracom Creative Commons License 2009.06.27 0 0 191
Kedves living-wreck!Örömmel vettem írásodat bár sajnálattal vettem,hogy érzékeny területre léptem és megharagudtál(bár most nem használod az alpári jelzőket rám...)de valahogy ki kellett önteni az a bilit...(az állásos dolog miatt)
Szóval:Igenis kíváncsi vagyok az olyan emberre aki nagyon érti és tudja a jó zenéket és igen jó hozzászólásai is vannak(mármint igen okos és kiváló megjegyzések) sőt jól alkalmazza az individuál pszichológia elméleteit(bár ha ismernél-ismersz talán-akkor bizony ilyesformán igencsak mellé lőttel...)Sőt Vigotszkij bizonyára sátáninak is tűnhet...
A 172.-es szólásom csak arra vonatkozott,hogy előtte mindenkit csak amolyan félvállról ostobának néztél
-sohasem volt "szálasi-csíkos" zászló
-az Árpád-sávos lobogónak és a nyilas lobogónak semmi köze egymáshoz(sajnos ezt a jobboldalon sem sokan tudják)
-a honfitársam kifejezést pedig te alkalmaztad(VISZONT egy szóval sem írtam semmi egyéb általad használt terminust)
Viszont kérdeztem tőled néhány dolgot(amelyre még máig nem feleltél) de csak valamiféle kiokítást kaptam(és a budaházis haverok meg ilyenek-bár soha semmi ilyen kapcsolatom nem is volt-na püff neki individuál pszichológia))
Ha ostobának tartasz sajnos az magadat is minősíti:mert bizony biztos vagyok benne,hogyha te nem is(talán?) akkor a közvetlen közeledben élők még ki is tüntettek már figyelmükkel,sőt még kaptam elég sok társadalmi elismerést-lehet hogy tőled is!!!Akkor melyikünk az ostobább???Tehát ezért nem igazán értelek...Így talán te leszel a Macskabölcső címszereplője(már megbocsáss de te írtad)
Igen igazad van jó film Szelíd motorosok bár igazi nagy lázadó film ami te ilyesformán nem vagy.Nem értem...
:D Bocsi vidéki srác vagyok,életemben csak néha-néha jártam Pesten...ez is belefér valahova?
Sajnos a diplomáim kitüntetésesek-de ez egyedül az én érdemem,nem valami alapítványé és ne segélyszállítmány.(Vagy esetleg baj ha valaki több diplomáját a legjobbként végzi el munka mellett?-ez a válaszod kissé butuska volt .)
Vonnegut jó író volt bár eléggé keresztény ellenes de nem nagyon találom magamat benne...kár érte.
Honnan veszed hogy a gondolataim nem humánusak?Te beskatulyáztál kb 2 írásomból bár a könyvespolcodról lehet,hogy én figyelek lefele.....na püff neki!
Előzmény: Törölt nick (190)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.26 0 0 190
Szólíthatlak apunak, ha már én a kisfiad vagyok? Akkor elég vén lehetsz.
No, látom, kitüntető figyelmet szentelsz szerény személyemnek, alaposan utánanéztél munkásságomnak is, hiszen ilyen hosszú hozzászólást senkinek sem prezentáltál szerény számú megnyilatkozásaid közül. Azt hiszem, tényleg sikerült kihoznom a sodrodból. De sebaj.
Nem hiszem, hogy utálnám a másként gondolkodókat, ez inkább annak az oldalnak a becses tulajdonsága, ahol te is állsz, és ez a hozzászólásaiból nyilvánvaló. Nem bírsz elviselni, tombol benned az intolerancia. Egyébként, ha már itt tartunk, a személyeskedést te kezdted a 172.-es hozzászólásban, ami a legelső hozzám intézett gondolatod volt.
Változatlanul értetlenül állok a mindent elborító, egyébként hányingert keltő pökhendi attitűd előtt, - aminek a világon semmi alapja nincs - amit folyamatosan hozol. De tudod mit? Nagyon erőltetettnek hat mindez, úgyhogy változatlanul azt érzem, valamit leplezel. Adler tézisei még mindig érvényesek nálam rád nézve.
Aztán hadd korrigáljam egy iszonyatos mellélövésedet: van állásom, bérből, fizetésből élek, de nem kérkedem azzal, hogy mennyire elfoglalt vagyok, mennyire fontos személy vagyok, milyen kurvajól keresek. Aki nálam az állásával kérkedik, nem sok mindent ér el. Számomra az emberi kvalitások sokkal fontosabbak, (ahogy kedvenc íróm, Kurt Vonnegut is vallja-vallotta könyveiben) és soraidat olvasva a tieid ramaty állapotban vannak. Az is miért olyan rettenetes fontos, hogy diplomád van, ráadásul kitüntetéses? (Nekem is van, igaz nem kitüntetéses. És?) Valami neked nagyon nem nem jön össze, hogy ilyen dolgokkal kérkedsz. Akarsz róla beszélni? Hidd el, az élet szép, én legalábbis nagyon élvezem.
Tudod, eszembe jut erről Woody Allen Annie Hall filmjének egy része, amikor Allen otthagy egy agyoniskolázott kompániát, és elvonul meccset nézni. Jön Diane Keaton, azt mondja neki Allen: "te amíg ez a sok okos odalenn az elidegenedésről értekezik, mi idefenn kefélünk egy hatalmasat." Gondolom, te az elidegenedésről szóló csevegést választanád.
Egészséges vagy? "Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak" - ki tudja, hányszor írtam már le Vonnegut Mester eme gondolatát, de biztos, hogy egészségesnek tartod magad e gondolatból kiindulva is? Nekem nem úgy tűnik.
Milyen az a Szelíd motoros érzés? Ha Dennis Hopper filmjéből indulok ki, akkor ismételten óriási tévedésben vagy, hogy pubizós. Annál sokkal több. Én sajnáltam őket, amikor lelőtték mindkettőt a végén. De neked csak két Pubi? Szar lehet neked.
Vidéki züllött kocsmák? Mondd, te ennyire lenézed a vidékieket, csak ott lehetnek züllött kocsmák a fővárosban nem? - kérdem én, züllött vidéki - Ami züllött, csak vidéken lehet, elkerüli becses székesfővárosunkat? Ne légy ennyire felsőbbrendű. Amúgy a stílus, amit képviselsz nincs messze az un. kocsmai stílustól, légy nyugodt.
Vonnegut sajnos már nem, de ha valaki megírja az emberi ostobaság történetét, ahogy tervezte a Macskabölcső végén, akkor te kiváló forrás lennél a megvalósításhoz.

Előzmény: sracom (188)
sracom Creative Commons License 2009.06.26 0 0 189
Veled tudok tárgyalni?És a kérdéseket megvitatni?
Előzmény: Törölt nick (168)
sracom Creative Commons License 2009.06.26 0 0 188

Kedves living-wreck!Látom attól,hogy szereted a jó zenéket  még továbbra sem tudsz megválaszolni egy általános iskolai kérdéssort.Vajon miért?Úgy tudom,hogy pszichológia szakra csak színtiszta ötössel vesznek fel,de az eddigiek alapján nem hinném,hogy így meglenne-részedről.

Elfogadom,hogy a másként gondolkodókat utálod és ezért nem is hibáztatlak és nem is hökkenek meg nagyon a más topicokban írt leveleid után.Igaz ezzel a kérdéssorral ott sem tudtál mit kezdeni csak ócsárolni mindenkit.Jé?Milyen érdekes,hogy sok liberális gondolkodású emberrel el lehet tárgyalni mindenféle személyeskedés nélkül is?!Persze ők művelt emberek és megvan a saját véleményük és (ráadásul) tudnak is válaszolni akérdésekre-sőt az általad feltett kérdésekre én is tudtam válaszolni!!!Csak nem ez fáj kisfiam???

Érdekes továbbá,hogy egész nap ráérsz-bizonyára álláskereső vagy-aki csak az ilyen alpári szövegben éli ki magát,bár van néha egy-két szellemes mondásod is amin egész jókat kacagok, de a legtöbbje bizony eléggé degenerált poén...Sajnos mivel kitűnő állásom van és igen sok időmet elveszi ezért nem tudok azonnal reagálni(nehogy véletlenül a reakcióidőmre panaszkodj).Tudod én dolgozok:-)

Ideges lennék?Pubi!Bizony gyógyszert 5 éves korom óta nem szedtem(ami már jó 30 éve volt...),nem dohányzok és nem iszok.Ja nem azért mert így trendi csak sportolok kiskorom óta és oda kell a kondi.

Ja és még egy utolsó észrevétel:A Pubi kifejezést két helyről hallottam eddig:a Szelíd motoros érzésű 50 éves srácoktól akiket semmi nem érdekel(a szavaid ezt az érzést sugallják,bár két gyermeket nehéz lenne ilyesformán nevelni),vagy a vidéki züllödt kiskocsmákban okoskodó 7 tablettás atyafik kezdik így az okoskodó dumájukat.(Jellemző példa:biztonsági őr barátunk a 10 oldalas füzetéből okította nekem a jogot-mikor azt az ELTEn summa cum laudéval elvégeztem)

Konklúzió neked barátocskám:ha továbbra is ilyen bárgyú és okoskodó vagy irányomba -és még egy alap kérdést sem tudsz megválaszolni- akkor játszál otthon azzal inkább amid van...Ha tudsz normálisan beszélni akkor majd tárgyalhatunk

Na minden jót

Előzmény: Törölt nick (186)
Sasfészek--- Creative Commons License 2009.06.26 0 0 187
A jelképeken mindig megy a faszkodás. Az is nagy gumicsont, hogy Strasbourg szerint a vörös csillag mehet, a horogkereszt nem.
Előzmény: kinizsi07 (179)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.25 0 0 186
Látom, kivertem a biztosítékot, és meglehetősen idegesen verted a billentyűzeted. El kell ismerni, egészséges önbizalmad van, az arcod el sem fér még egy plazmatévé képernyőjén sem. Nem tudom, mit rejtesz ezzel, ajánlom elolvasásra a következő bekezdést:

"Az individuálpszichológia vezette be a kisebbségi kompexus fogalmát. Eszerint az ember születésétől fogva az egója felsőbbrendűségi érzésétől vezéreltetve arra törekszik, hogy uralkodjon környezetén és hatalmát afelett erősítse. Természetesen a környezet és a társadalom ezt a dominanciatörekvést szabályozza illetve elnyomja a szocializációs mechanizmusok által. Ennek a mechanizmusnak a hibái, a alacsony társadalmi státusz vagy az eltérő fizikai tuladonságok miatti lenézés illetve a gyermekkorban a nagyfokú mellőzés azonban megbetegítheti a lelket és az individuumban frusztációt, kisebbségi érzést kelthet. Az egó ekkor kisebbségi komplexust fejleszt ki magában, mely hamis énképet vetít a tudatba és így további kudarcokat, sőt pszichoszomatikus betegségeket okozhat. Kompenzációként végletesen egocentrikus viselkedésre is késztetheti a kisebbségi komplexussal élő embert, aki ugyanúgy figyelmen kívül hagyja környezetét, ahogy saját magát is mellőzve látta a környezete által.

A kisebbségi komplexus egy fajtája az alacsony emberekben esetenként kifejlődő Napóleon komplexus, vagy a magas emberek "fordított" Napóleon komplexusa. Az utóbbi esetben végletesen jelentéktelennek gondolja magát a beteg, míg az előbbiben megváltói jelentősségűnek."

Hát, ez van...
Előzmény: sracom (180)
kinizsi07 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 185
hú, ez megtisztelő! :)
Előzmény: Törölt nick (184)
kinizsi07 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 183
Véletlen volt, nem szándékos.
Előzmény: Törölt nick (182)
sracom Creative Commons License 2009.06.25 0 0 180
Kedves Barátom!-mert ha te is honfitársam vagy akkor így,de ha az ellenségem akkor meg én szarlak le!Miért haragudnék meg?Azért mert Pubinak nevezel?Hát Istenem!Más kultúra más identitás...

Szóval:mi is az a turbómagyar?Valami amcsi találmány???Amúgy köszi a kioktatást angolból de elég sokat éltem az Államokban,hogy ezt tudjam...ezért is kérdeztem,hogy estleg nem beszélni magyar????

Haverjaim???Kire gondolsz?Egyetlen Jobbik,FIDESZ és egyéb más párttag sem vagyok(mozgalom,etc...),megmozdulásokon meg pláne részt sem veszek,vannak mindenféle nációból(nem náci ha félreértenéd!!!-nemzetiség!) BARÁTAIM!A haver az csak valami felületes futó kapcsolat...,Hál' Istennek igen sok baráttal büszkélkedhetek...
Náci mosdatás???Ha jól emlékszem már 8.osztályban szét kell tudni választani a politikai fogalmakat,de ha nem akkor az érettségin biztosan.Elöbb már leírtam mi a náci,de ha kívánod megtanítom neked:mi a fasiszta,mi a liberális és egyéb fogalmak közt a különbség kisfiam!

Úgy látszik sok ember értelmiséginek mondja magát miközben két fogalmat sem tud megkülönböztetni...(vajon ez is a külföldi nyelv miatt van így??)
De látom továbbra sem olvastad:nem piros-fehér!Piros-ezüst!!!(Red-Silver)
Kiváncsi lennék mi az ami eszébe jut egy normális embernek az ősi magyarságról????-Van tippem:analfabéta finn őseink Augsburgban súlyos vereséget szenvedtek mi???:D
Előzmény: Törölt nick (178)
kinizsi07 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 179
Szerintem nagy gáz van akkor, amikor a jelképeken megy a faszkodás. Ez az árpádsáv dolog meg akkor jött elő, amikor elő kellett kaparni valami azért, hogy lehessen a kerítés széléről ugatni. Valahogy nem rémlik, hogy a rendszerváltó elit annak idején mennyit csattogott az árpádsávok száműzésén, hogy az általuk megvalósult új korszakban ne legyenek fasiszta jelképek. Meg lettek határozva a tiltott szimbólumok, aztán jó napot. Vagy nem Göncz árpád avatta fel a Turul emlékművet Tatabányán, és mondott olyan beszédet, amit mindenkinek érdemes lenne megszívlelni?

De impotensnek se kell tettetnie magát senkinek, ha arról beszélünk, hogy a nemzeti (jaj, istenem ne esettek össze liberális barátaim) emlékezetben vannak hiányosságok, a 20 század eseményeivel kapcsolatban. Jó példa erre, amikor vélt sérelmekre hivatkozva halottak emlékét gyalázzák meg, akik pont nem tehetnek semmiről, és az őket valóban gyászolókat se lehet hibáztatni bizonyos felszültségekért. Vannak, akiknek a politikai céljaikhoz ez jó ürügyet szolgál és lehet gyártani a felszültséget. Legyen ilyen vagy, olyan a feszültség kifizetődő. Ennek áldozatai a jelképek, a szobrok és az emlékművet. Holott nem ezt a célt szolgálják.    

Előzmény: Törölt nick (178)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.25 0 0 178
Hűűű, Pubi, most annyira turbómagyar voltál.

Egyébként abban igazad van, hogy a "stripe" szót használják mind a csíkra, mind a sávra. Viszont a az úttest esetében már a "lane" szó a megfelelő, ami egyébként még szűk utcácskát is jelent.

Figyi barátom, tisztában vagyok vele, hogy egy ősi zászlóról van szó, eddig nincs is vele baj. De mivé a lett, mondjuk 1944-ben, ez már nagyobb baj. És sok embernek (a normálisabbaknak) sajnos ez jut róla eszébe, azonkívül nem hiszem, hogy a Butaházi-féle molotov-koktélos intelligencia azért teszi a hátára áldásos tevékenysége közben a zászlót, mert olyan mélyérzelmű igazmagyar. Bár lehet, hogy ő azt hiszi, de szerintem igaz magyar ember nem okádik, fütyül a himnusz alatt és nem bassza széjjel sípokkal, kövekkel, Molotov-koktéllal a nemzeti ünnepet. Szerintem Fityisz meg Széljobbik dzsemborikon piros - fehér zászlót használnak a haverjaid. Amúgy hagyjuk már ezt a náci mosdatást, normális embernek sajnos az Árpi csík/sáv - oszd be valamelyiket - láttán nem az ősi magyarság jut eszébe.

Hogy megharagszol rám vagy sem, nos, erre pedig magasról szarok. - drága honfitársam!!!

Előzmény: sracom (172)
sracom Creative Commons License 2009.06.25 0 0 177
És drága-magukat HONFITÁRSAKnak nevező-személyek:
Csak egy apró gondolatmenet:Petőfinek a szülei milyen származásúak voltak?Az aradi 13-ak milyen származásúak voltak?Bem apó?És még sorolhatnám...
Egyikük sem volt kifejezetten magyar származású(Sőt!) mégis igaz magyarként adták vérüket és tudásukat a hazáért.Nagy szavak mi?Hány magyar adta vérét Vietnamban vagy máshol mint amerikai katona?
És bizony egyik sem "szálasi-csíkos"ozta le az amcsi lobogót és 2gülledt szemű madarr"asozta le az amcsi sast.Mert bizony egy normális emberben van tisztelet-hiszen elvileg minden emberben kéne lenni, de drága HONFITÁRSAK bennetek még saját hazátokért és jelképeitekért sincsen tisztelet:Akkor meg mire ez a nagy szövegelés?
Előzmény: kinizsi07 (174)
sracom Creative Commons License 2009.06.25 0 0 176
..a szívemből szóltál...
Előzmény: kinizsi07 (175)
kinizsi07 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 175
a nyilas keresztről már ne is beszéljünk, mert az említett szimbolum attól volt az ami, dehát így könyebb összemosni a szart a pelenkával.
Előzmény: sracom (172)
kinizsi07 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 174

Abban igazad van, hogy értelmiségi körökben az ötórai tea, nem múlhat el egy kis nácirettegéssel. Náci!Náci!Náci!

De azt is meg kell hagyni, hogy az ellenkező véglet is kritikára szorúl, aki mindig, mindenben összesküvést lát. Váltig állítom, hogy érdkesebb egy olyan nemzet (jaj, ne legyünk libabőrösök) amelyik sokszínű, de alapvető kérdésekben egységes. (nem azért, mert vietnámi magyartanár,  körzeti orvos Amed Amunda Aba Ugribugri, és ha bemész a közértbe le kell venned a cipőd, mert a tulja kulturája így diktálja. 

És nem annak fügvényében határozza meg magát, mit gondol a kisantant, meg az összes fizette rettegő, hanem úgy ahogy a többség elfogadhatónak tartja.Máshogy nem megy. De vannak évtizedes kérdések, amiket előtte megnyugtatóan le kell zárni.  

Előzmény: sracom (170)
sracom Creative Commons License 2009.06.25 0 0 173
..ez mondjuk nem az én tudásomat minősíti...
Egyébként én más terminusokat használok a kérdésedre,meg az igen gyenge média továbbá a tudatlan emberek használják.Igaz a Jobbikosoktól még nem hallottam...
Előzmény: Törölt nick (171)
sracom Creative Commons License 2009.06.25 0 0 172
Szegény living-wreck HONFITÁRSAM:
A Szálasi lobogó:5 piros és 4 fehér sáv
Árpád sávos zászló:4 piros és 4 ezüst sáv
Gondolom az angol nyelvben(mivel olyan ősi)és egyéb más újabbkori nyelvekben nem igazán tudják szétválasztani a sáv és a csík szavak jelentését.
Ezért nem is igazán tudok rád megorrolni:hogy Szálasi-csíkos zászlónak tudod csak kimondani(hiszen más nyelvet használsz)...:-)
Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.25 0 0 171

"Német nemzeti szocializmus amely a német felsőbb rendűséget hirdeti."

Ehhez képest elég sokan nácizzák itt a szlovákokat, Slotát, a zsidókat, az SZDSZ-t és Izraelt! :-)

Előzmény: sracom (170)
sracom Creative Commons License 2009.06.25 0 0 170
Igen teljesen igazad van!
Ja és még egy amit imádok:a sok "agyontanult" folyton nácizik.Egyátalán tudják,hogy mi is a nácizmus?
Német nemzeti szocializmus amely a német felsőbb rendűséget hirdeti.Innentől kezdve sajna senkitől sem hallottam még ezeket a terminusokat.
Akkor most ki is a tanulatlanabb?Az a ki nácizik folyton(mert még a jelentését sem tudja) vagy aki kiáll a hazájáért(és sejt is dolgokat)?
Előzmény: kinizsi07 (165)
kinizsi07 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 169

Mire fel ez a magabiztosság? Miért is gondolod mindezt? Hogy jössz ahhoz, hogy oktass? Honnét ez a megkérdőjelezhetetlenség? Maximum véleményed lehet, nem több. De azért még bírlak annak ellenére is, hogy mindent elkövetsz, hogy ez ne így legyen! :)

Előzmény: Törölt nick (168)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.25 0 0 167
Leeset a lumpen szociknak, hogy a 3,60-as kenyeret nem Bajnai, hanem a lumpen-szoci párt, a jobbik ígéri! :-)
Előzmény: Törölt nick (166)
kinizsi07 Creative Commons License 2009.06.25 0 0 165
Ennyi ! És te ezek után lehetőleg ne oktass ki senkit. Nincs mire.
Érdekes vajon ki is a náci?
Előzmény: Törölt nick (163)
kinizsi07 Creative Commons License 2009.06.24 0 0 160
"Akkor fogd a Szálasi-csíkos zászlócskádat, és menj szépen aludni"

Ha Szálasi a fejére vette volna a Szent Koronát, akkor most azt is be kéne tiltani?
A címerrel nincs kifogásod?

A szimbolum ennyire veszélyes, vagy most ez a sapka, ami ha van az a baj, ha nincs akkor az?
Előzmény: Törölt nick (157)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.24 0 0 159
Ja, és engem akar letérdeltetni, mert felhánytam néki, hogy fillentett...Cccc.
Előzmény: Törölt nick (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!