A 2/3-os FIDESZ győzelem után az Alkotmány kisebb módosításával el lehetne érni, hogy a köztársasági elnök ne csak bábfigura, hanem valódi hatalom legyen. Például a mostanihoz hasonló helyzetekben a kormány szétzavarásával, új választás kiírásával operálhatna, stb.
Miért jó az, hogy a köztársasági elnök ciklustól függően kormánypárti báb vagy ellenzéki utóvéd? Mert az egykamarás országgyűlés általi megválasztás ezt eredményezi.
Németországban annyi a különbség, hogy ott kétkamarás a törvényhozás (Bundestag, Bundesrat), a szövetségi elnököt pedig egy külön erre a célra összeülő testület, a Bundesversammlung választja. Ebbe a Bundestag és a Bundesrat delegál egyenlő számú képviselőt.
Dzsoni! Csak ti vagytok erre ennyire rápörögve, és ha sapka van rajta, akkor az a baj, ha nincs akkor az a baj. Bár én ha ennyire turbólibsi rajongó lennék, inkább fékre tenném magamat és rajzolnék. Tényleg, Ferivel mi a helyzet, Pápán pinpongoziK? Már nem szeretitek?
Látom hiányzik a törpés topik, és él a kényszer, hogy nyitogassunk már olyan topikot, amivel lehet igazolni, hogy az az Orbán egy tetű ge.i fasiszta mocskos náci diktátor.
Hát ennyire nehéz volt kiheverni 98-2002 közti időszakot, az elmúlt 7 év nem volt elég?Hát mennyi kell 40 mint a ruszkiknak?
Hagyd, most biztos nagyon boldog, elképzeli Viktort talpig szentkoronában, meg ilyesmi, te meg itt zavarod. Nem sűrűn vagy szociálisan túlérzékeny. >:-DDD
dzsekszon! Láttad a Bauert az Atv-n? na az tud a kockásfülű nyúl és a süsü a sárkányból olyan következtetést levonni, hogy alanyi jogon tudnak a hanyák egymás szájába vizelni, ha felfele esik az eső.
Szerintem foglakozz a mával és ne tekints a jövő felé, mert félelmetes felhők gyülekeznek az osztyapenkó felöl.
Ne zavarjon, hogy az alkotmánymódosítási szándékot Orbán nyíltan kijelentette, az erős KE-fukciót pedig Stumpf javasolta számára. Azért csak ködösíts ezerrrel.
Tehát ha 2/3 abból, ez mindjárt egyenesen következik. AHA.
Te Dzekszon és árúld már el nekem, ha ekkor a baj és retteg a nép, miért nem fogynak a bőröndök meg a hátizsákok? Vagy annyira még se? És az már milyen dolog, hogy vidéken jobban hisznek egy gárda nevű egyletbe, mint abban a Rendőrségben, ami az egyetelen erőszakszerv az adófizetők pénzéből?
Az nem probléma, vagy Budapestről nézve, az Osztyapenkon túl már vége a világnak?
Igen gusztustalan dolog lesz az, ami még meg sem történt és az eséy rá, kb. 0,01 %.
De akkor újból királyság leszünk, a kormányzati járművek lánctalpas harckocsik lesznek, kötelező éretségitétel lesz OV-beszédei, és az Andrássy út, Hűség út lesz (fidesz nem lehet, mert az túl feltünő lenne) és az ország kabala állata a fehér ló.
Hú de gusztustalan, eddig se bírtam, de most már gyűlölöm az Orbán Viktort