Sok olyan mediterrán származású növény van, amit szívesen ültetnek az emberek, és ez a kedves színes, sőt színváltós virág is joggal tartozik ide.
Beszélgessünk róla- ki hogy teleteti, és ki hogy szaporítaj, ki hogyan-mivel éri el, hogy sátányrózsája sokáig szép maradjon!
Nem érdemes küzdeni érte, mert van még 2 ami ugyan kisebb, de azokat se teleltetem újra. Van 2 még kisebb, azokat teleltetem csak. Tavasszal 5l-s cserépbe kerülnek, és tovább nem növesztem.
A nagy most ilyen:
Már nem tudnám bevinni. Egy utcabeli jelentkezett érte, de csak pincében tudná teleltetni. Nem tudom ott jó-e. Ha nem viszi el, itt újra felkínálom, hátha megmenekül a komposztálótól. Meg a másik kettő kicsivel kisebb.
Van egy igen nagy sétányrózsám, a legszebb színű, viszont nem tudom már ki-be citribálni mert nagyon nehéz nekem. Ezért nem teleltetem többet. Vagy elviszi ősszel valaki, vagy ott megy tönkre majd ahá most kitettem.
Az M7-es balatonvilágosi lehajtójától 2 percre tartózkodik. ha érdekel valakit, megmutatom ha virágzik.
Milyen ágat célszerű gyökereztetni fás vagy félfás alkalmasabb? Nekem egy ilyen szép példány van, csak most sokkal terebélyesebb szinte félgömb az egész.