Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2009.06.27 0 0 275

Megható!  Minő nagylelkűség!

Elfogadsz egy  tényt.   

Próbálkozz a többi elfogadásával is.  :-((((

Előzmény: AbacsCs (274)
AbacsCs Creative Commons License 2009.06.26 0 0 274
Jó,elfogadom hogy a 241-re reagált.
Előzmény: locsemege (273)
locsemege Creative Commons License 2009.06.26 0 0 273
Össze vagy te zavarodva, és még csak nem is figyelsz. 241-ben nekem gratulált. Még mielőtt engem is meggyanúsítanál - bár már több, mint kínos lenne -, olvass utána neki is, nekem is. Segítek: egy nick-kel vagyok jelen az Index fórumán.
Előzmény: AbacsCs (266)
locsemege Creative Commons License 2009.06.26 0 0 272
240, 241-gyel mi a problémád?
Előzmény: AbacsCs (260)
zividivi Creative Commons License 2009.06.25 0 0 271
Nem lehet a "nemzetieskedést" túlzásba vinni.

Amire te gondolhatsz, az szerintem a sovinizmus, ami én szerintem is csúnya dolog, de nem akarlak kioktatni belőle, mert könyvtárnyi irodalom áll rendelkezésedre ahhoz, hogy meg tud végre különböztetni a nacionalizmust a sovinizmustól.

A politika Hitler miatt, Sztalin óta összemossa a kettőt.

De attól még nem egyugyanazon fogalmak.

Mire gondolhatsz még ezen kívül? Lehet, talán a kacagányra, vagy a huszárruhára? A karikás ostorra?

Mit lehet ezeken túlzásba vinni? Aki a 6-os villamoson pattogtatja ostorát, azt kinevetik, vagy, ha tömegben teszi, leszállítják. Aki a Hortobágyon, az jó pénzért mutogatják a turistáknak.

A csehek nem voltak soviniszták, mert elengedték a szlovákokat. A szlováko soviniszták. A magyarok aztán éppenhogy nem azok. Pedig több joguk lenne Erdélyhez, mint a szerbeknek Boszniához.
Előzmény: AbacsCs (270)
AbacsCs Creative Commons License 2009.06.25 0 0 270

A nacionalizmus a túlzásba vitt nemzetieskedés. Nekem spec. ezért is nem az ideám az ilyen program.

Ha napjainkban a régi nagy Magyarország határvonalai lennének rajzolva a térképen,akkor meg lehetséges, hogy a nagy Jugoszlávia,vagy Csehszlovákia sorsára jutna előbb vagy utóbb az ország.

Ha mást hozott volna a történelem szele,akkor lehet hogy még nagyobb belharc lenne most (vagy már meg is történt volna a szétszakadás).

Előzmény: zividivi (269)
zividivi Creative Commons License 2009.06.25 0 0 269
A liberális dogmák szerint, egy bürokratikus világállamban.

De nem a természetes emberi közösségekben.

A nacionalizmus egyébként nem "nemzetieskedés", hanem nemzetközösség. Lehet, hogy a politikai érdekközösségeknek nem tetszik, de attól még létező társadalmi formula.
Előzmény: Törölt nick (268)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.25 0 0 268

"A nacionalizmus a nemzetek természetes állapota."

Ezért kell csínján bánni a nemzetieskedéssel.

A természetes állapontunk ma az állampolgársági jogviszonyunkból, az anyanyelvi közösségünkből és a kulturális normáinkből adódnak.

Előzmény: zividivi (264)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.25 0 0 267

Pontosan. Kívánatos cél ugyan, hogy mindenkinek legyen érettségije, de csak nagyon hosszútávú, elméleti cél lehet.

Gyakorlatilag inkább a szakmunkásképzéshez kellene elegendővé tenni a négy-hat általános iskolai osztályt (építőipar, gépkezelés)

És az esti iskolai rendszert is fejleszteni kellene, hogy az igyekvő, rossz szoc háttérből érkezők hosszútávon eljussanak az érettségiig (szakmunka mellett).

A négy nap munka + egy nap képzés, jó elképzelés, csak megfelelő tartalommal kell kitölteni.

Előzmény: Hierro Nyh. (248)
AbacsCs Creative Commons License 2009.06.25 0 0 266

Szerintem te lőttél mellé,amikor saját magadnak gratuláltál,és elfelejtették nick nevet váltani. Lehet hogy nem így van,de nekem ez gyanús.

Ezért pause köztünk.

zividivi

(241)

Szép, világos és valóságos helyzetfelismerés.

Gratulálok!

Ez a való igaz. Minden más blabla.

zividivi (240)

//"....Az IMF egy bank.Nekünk azért adott hitelt,mert hátha helyreáll egyszer az ország és akkor búsásan megtérül nekik..."//

Az IMF egy UZSORABANK!!!

Nem azért ad hitelt, hogy HÁTHA helyreáll a gazdaságunk, mivel az IMF az uzsorapolitikájával már egész világpolitikát is fogságban tartja. Ennek következtében az IMF politikáját végrehajtó világszervek éppen 20 éve fagyasztják be az ország teljes iparát, kvótázzák agyon a mezőgazdaságát, tehát az IMF is tudja, hogy az ország képtelen lesz helyreállítani a gazdaságát, amiből visszafizesse a hiteleket.

Viszont remek adásvételi szerződést kötött a mostani kormány az IMF-el az ország területére és javaira.

Már csak a kilakoltatásunk van hátra, a lakáshitelesek mintájára.

Gratulálok éleslátásodhoz és eme éleslátásra alapozott terveidhez.

Csak Isten óvja Magyarországot a mozgalmadtól, vagy pártodtól.

Előzmény: zividivi (265)
zividivi Creative Commons License 2009.06.25 0 0 265
Felőlem!

Csináj azt, amit akarsz.

De nem vagyunk azonosak, mégha a lényegben egyet is értünk egymással ferences2-vel.

Nem csak evvel a kényszerképzeteddel lőttél mellé, hanem saját kusza utópiádban is csalatkozni fogsz előbb-utóbb.

Majd akkor szóbaállnál még velünk.
Előzmény: AbacsCs (260)
zividivi Creative Commons License 2009.06.25 0 0 264
A nacionalizmus a nemzetek természetes állapota.

Semmi szükségük nincs idegen ideológiák képviseletére.

A sovinizmus pedig egészen más. Legfeljebb a baloldal és a BALOLDALI liberálisok képtelenek megkülönböztetni ma már a kettőt egymástól.

Igaz, eleinte a nemzettől sem különítették el magukat.
Előzmény: Hierro Nyh. (263)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.06.24 0 0 263
A 18. században és a 19. század utolsó harmadáig az volt jellemző, hogy a baloldal és a liberálisok képviselték a nacionalizmust.
Előzmény: zividivi (256)
AbacsCs Creative Commons License 2009.06.24 0 0 261

Tegyük tisztába a dolgokat.jelenleg szakmát csak érettségi után kapnak a tanulók.A megváltozott OKJ-s kötelező rend szerint először érettségizni kell, utána 2 vagy 3 év alatt letehetik a szakmunkásvizsgát.

Eltelt pár generáció azóta,hogy a 8 általánost tették kötelezővé. Ott is húztak egy határt,hogy tankötelezett X éves korig.Ha nem bírja,vagy nem akarja,akkor utána leléphet. Tegyük már kicsit magasabbra azt a mércét a 8 általánosnál a számítógépek korszakában.Gyenge tanulók voltak,vannak és lesznek.

1. Mikor halmozna fel az állam 5-10M Eurot? Ha odáig juthatnánk,hogy a gazdaság felfelé induljon el,akkor esetleg 5-10 év múlva lehet itt normális GDP növekedésről beszélni. jelen pillanatban ez nem releváns sajnos. Túlélésért küzd a szakértői kormány.

2.Ok.

3. Nem. jelenleg az állam "használja" azt a pénzt,amit te befizetsz a majdani nyugdíjad reményében. Annak kamatoznia kellene,és garantált hozamot kellene az államnak biztosítania. Tulajdonképpen amit te befizetsz, az is a te pénzed,valahol nyilvántartják hogy mennyit fizettél be,mekkora összegre vagy jogosult majd 62 éves korod után.

De ezzel ellentétben most nem így működik.A mindenki által befizetett járulékat(a tiédet is) beleteszik ugyanabba a nagy kalapba,amibe az adót is fizeted.Az állam fizeti a nyugdíjakat,a közalkalmazottakat,köztisztviselőket és minden állami kiadást.Továbbá ebből működteti a még állami cégeket (még ha veszteséges is).

A mi véleményünk szerint ez a szemlélet nem jó.Ezért is bizonytalan a majdan nyugdíjba vonulók pénze.Mert akkor is kellene egy alsó sor a piramisban,akik ezt a rendszert fenn tudják tartani.De mivel ez a piramis a feje tetejére állt,ezért az alsó sor egyre kisebb lesz,a teteje meg egyre nagyobb.

Ezért mi javasolnánk a szemlélet és a gazdálkodás áttervezését

4.éles fegyvert nem

5.Gondold át újra.Írok egy-két gondolatot és utána jelezz,hogy változott-e benned a kép.

Jelenleg az orvosi,jogi és a komolyabb közgáz képzések fizetősek.Azok a szülők,ahol jók a gazdasági lehetőségek,apuka,anyuka orvos.Nem probléma félévente 1 milla a képzésre.

Az államilag finanszírozott képzésbe bejutni,ott maradni nehéz.Sokan otthagyják,mert nem tudják teljesíteni,pénzük pedig nincs a költségtérítésesre.

Kik fogják zömmel elvégezni? Azok,akik tudják fizetni.Ha 2-es,akkor 2-es.A diploma minősítését álltalában nem szokták kérni és vizsgálni.Van vagy nincs?

Pont akkor,ha az 50%-os térítés létrejönne megfelelő követelmények teljesítése esetén,  - tenné mobilizálhatóvá a végzetteket. Jelenleg sorra mennek ki külföldre azok a frissen diplomázott orvosok,akik nem is akarnak elhelyezkedni ennyi fizetésért itthon.

Előzmény: Törölt nick (245)
AbacsCs Creative Commons License 2009.06.24 0 0 260

Nekem úgy tűnik,hogy zividivi és ferences2 egy és ugyanaz.

OFF

(Moderátor? Nem? 240-241-es)

ON

Mindenesetre beszüntetem a komunikációt veled egy időre,és nem reagálok rá.Érveket nem látok gondolataid mögött.

Előzmény: zividivi (241)
locsemege Creative Commons License 2009.06.24 0 0 259
Ez jó! :) De tényleg így van. :(
Előzmény: Hierro Nyh. (252)
zividivi Creative Commons License 2009.06.24 0 0 256
Nem annyira bonyolúlt, csupán a korszakokat és az ellentéteket kell figyelembevenni a kiüresedett ideológiák helyett.
Előzmény: Hierro Nyh. (247)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.06.24 0 0 252
Az MSZP-t úgy tudnám leginkább jellemezni, hogy egyesítették a baloldali adóztatást a liberális gondoskodással. :P
Előzmény: Törölt nick (250)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.06.24 0 0 248
A hat- és nyolcosztályos gimnáziumot tényleg tessék csak békén hagyni!

És szerintem sem kell mindenkinek érettségi. Inkább megfelelő szakmunkásképzés kéne, eltörölve azt a szabályt, hogy 16 éves kor előtt nem mehetnek gyakorlatra. Aki szakmát akar, az tényleg kapjon szakmai ismereteket, ne terheljék túl elméleti képzéssel, ami úgyis kevésbé köti le.
Előzmény: Törölt nick (246)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.06.24 0 0 247
mindkét párt internacionalista, ami a baloldaliság egyetlen mércéje.

Hát ennél azért bonyolultabb a dolog.
Előzmény: zividivi (243)
zividivi Creative Commons License 2009.06.24 0 0 243
Mihez viszonyítva jobboldali a Fidesz, vagy az MDF????

A parlamenti ülésrend ma már nem irányadó. Anélkül pedig mindkét párt internacionalista, ami a baloldaliság egyetlen mércéje.

Előzmény: AbacsCs (234)
zividivi Creative Commons License 2009.06.24 0 0 241
Szép, világos és valóságos helyzetfelismerés.

Gratulálok!

Ez a való igaz. Minden más blabla.
Előzmény: locsemege (235)
zividivi Creative Commons License 2009.06.24 0 0 240
//"....Az IMF egy bank.Nekünk azért adott hitelt,mert hátha helyreáll egyszer az ország és akkor búsásan megtérül nekik..."//

Az IMF egy UZSORABANK!!!

Nem azért ad hitelt, hogy HÁTHA helyreáll a gazdaságunk, mivel az IMF az uzsorapolitikájával már egész világpolitikát is fogságban tartja. Ennek következtében az IMF politikáját végrehajtó világszervek éppen 20 éve fagyasztják be az ország teljes iparát, kvótázzák agyon a mezőgazdaságát, tehát az IMF is tudja, hogy az ország képtelen lesz helyreállítani a gazdaságát, amiből visszafizesse a hiteleket.

Viszont remek adásvételi szerződést kötött a mostani kormány az IMF-el az ország területére és javaira.

Már csak a kilakoltatásunk van hátra, a lakáshitelesek mintájára.

Gratulálok éleslátásodhoz és eme éleslátásra alapozott terveidhez.

Csak Isten óvja Magyarországot a mozgalmadtól, vagy pártodtól.
Előzmény: AbacsCs (233)
zividivi Creative Commons License 2009.06.24 0 0 239

//".. Én nem szeretem ha valaki nagy Magyarországban gondolkodik,..."//

Merj akkor kicsi lenni, és tátsd a szád, amíg mások a teljes egykori  Magyarországot lesöprik a térképről.

//"...Én nem szeretem ha valaki.......félelmet kelt......"//

Ki kelt félelmet benned?????  A lincselők, vagy a védekezők? Mert nagyon nem mindegy ám!

//"...Én nem szeretem ha valaki  EU-s tagságunkal sincs kibékülve...."//

Az EU antidemokratikus és bürokratikus  földrészirányítása tetszik?????

, az EU-s tagságunkal sincs kibékülve.

Előzmény: AbacsCs (225)
státusz42 Creative Commons License 2009.06.24 0 0 238
Krauszék is bejelentették, hogy új baloldali mozgalmat indítanak, lehet, hogy az MSZP felett meghúzták a lélekharangot, s jövőre már középpárt sem lesznek, hanem az MDF-SZDSZ sorsára jutnak, irány a harc a parlamentbe jutásért. http://nol.hu/belfold/20090624-uj_baloldali_mozgalom__szervezodik
AbacsCs Creative Commons License 2009.06.24 0 0 237

Naivitásnak tartom.A Fidesz és a Jobbik gyökeresen más.

Az MDF-et meg ne temesd el.

Baloldaliak a jobboldali pártok? Ugyanmár!

"Jobbik tudna bizonyos kérdésekben konstruktív ellenzékként viselkedni."

De lehet kerékkötő is,akkor meg szív az ország.Mondhat a Jobbik nagy igazságokat,de néhány kérdésben ellentétben áll az EU-val.Ha berág ránk az IMF és Brüsszel,akkor még államcsőd is lehet. Meg mernéd kockáztatni ezt,mint a pókerben? Felelős embernek érzed magad? (magadért,a családodért,a szüleidért,barátaidért)

Előzmény: locsemege (235)
locsemege Creative Commons License 2009.06.23 0 0 235
Most azon gondolkodom, hogy nem akarsz érteni - ez a valószínűbb -, vagy valóban nem értesz. Hány jobboldali irány van valójában? Legalább 2 millió, hiszen meggyőződésem, nincs két olyan szavazó, aki minden egyes kérdésben hajszál pontosan ugyanazt szeretné. A te felfogásod alapján alakíthatna minden jobboldali szavazó egy-egy egy személyes pártot, majd a szavazáskor mindegyikük a leadná saját magára a voksát. Az eredmény pedig az lenne, hogy ez a néhány millió egyszemélyes párt a maguk 1 szavazatával kiesne, és teszem azt, az mszp pedig a néhány százezer szavazatával nyerve kormányt alakítana.

Tehát látszik, hogy kellenek a kompromisszumok, s a sok különböző, de hasonló értékrendű szavazatot egy konszenzusos erőként kell megjeleníteni. Az MDF amúgy már rég nem jobboldali irány. (Most maradok annál a terminológiánál, amely Magyarországon meghonosodott, tehát pl. a Fideszt jobboldalinak nevezem, holott baloldali értékeket képvisel, az MSZP-t baloldalinak nevezem, holott sokkal inkább jobboldali és liberális érdekeket szolgál ki.)

A jobb oldal meglátásom szerint nem tart 3 irányba - tudom, a megosztás jegyében te propagálod a 4. irányt éppen -, hanem alapvetően két iránya van: a Fidesz megfontoltabb, szalonképesebb irányultsága, valamint a Jobbik radikálisabb, őszintébb iránya. Mindkettőnek megvan a létjogosultsága, s úgy gondolom, a Jobbik tettrekészségét, eredetiségét kellene ötvözni a Fidesz érettségével, megfontoltságával. Mert a probléma a Jobbik részéről az indulatosság, a nem éppen analitikus gondolkodásmód, a meggondolatlanság, míg a Fidesz részéről a töketlenkedés, lomhaság, erőtlenség, sokszor következetlenség. A Jobbik fel tudná rázni a Fideszt, az utóbbi pedig ésszerű kereteket adni az előbbinek. Ezzel nyerne az ország, nem azzal, hogy létrehozol egy negyedig, ötödik, határértékben pedig néhány milliomodik egyre kisebb pártot.

Nem mellesleg a jelenlegi erőviszonyok alapján nem lenne szükség koalícióra, csak abban az esetben, ha a véleményem szerint tisztességtelen próbálkozásod eredménnyel járna. Az meg úgy gondolom, nem is baj, ha a Fidesznek nem lesz meg a 2/3, mert az mindenképpen veszélyeket hordoz magában. Viszont egy 50% és 66.67% közötti tiszta kormányzás mellett egyes 2/3-os törvények módosítására is lehetőség nyílna, mert egy alapjaiban ellenzéki Jobbik tudna bizonyos kérdésekben konstruktív ellenzékként viselkedni.
Előzmény: AbacsCs (234)
AbacsCs Creative Commons License 2009.06.23 0 0 234

Lócsemege!

"Másfelől említettem már, hogy most van egy viszonylag egységes jobboldali - valójában az értékrendet tekintve inkább konzervatív baloldali - többség."

Nagyon nehéz neked válaszolni,mert olykor nagy tévedésekben vagy.Először is hol van itt egységes jobboldal.A jobboldal jelenleg három irányba tart. Van a Fidesz irány,a konzervatív MDF irány és a szélsőhangulatos Jobbik.Hol látsz itt te koalíciós lehetsőséget?

"konzervatív baloldal" -?

Előzmény: locsemege (232)
AbacsCs Creative Commons License 2009.06.23 0 0 233

Kedves mecseki tigris!

Akkor egy kicsit vitatkozzunk ész-érvekkel:

1. Kinél akarod te befagyasztatni az államadósságot? Gondold végig.Az IMF egy bank.Nekünk azért adott hitelt,mert hátha helyreáll egyszer az ország és akkor búsásan megtérül nekik.Ha a kormány előjönne ilyen stratégiával,akkor a következő kormányváltásnál sem kapnánk még hitelt,akármilyen bajban is lenne az ország. Itt a forintot kellene gyengíteni most,de nem teszik,kivárnak.A forint 272-282 között mozog,ami pillanatnyi állapot és senki nem tudja hogy onnan lefelé vagy felfelé megy majd.Ha gyengül a forint,akkor lehívják a következő IMF hitelt egyből.Mert ha nem hívnák le,akkor be is csődölhetne a forint, ha elkap egy spirált.

Ugyanaz a szitu,mintha te bemennél a neked hitelt adott bankodhoz és előadnád hogy már pedig a mai naptól te nem fogsz kamatot fizetni,mert válság van.Kinevetnek. Pedig több elemző feldobta már,hogy a bankok is lúdasak a sok fűnek-fának adott hitelért,és vállalniuk kellene ilyenkor a rizikó egy részét.

2. Igazad van.De mely szerv ellenőrizné hogy ki jogosult-e.Jelen helyzetben odamennek a hivatalba sokan kérni,és kapnak is.Viszont nem mennek ki szemlére,hogy mire költik.(pájinka+sör contra kenyér+tej)

3. Az a baj azzal amit írtál,hogy az inflációt és a hozam kockázatot nem kalkuláltad be. Ha utána érdeklődsz,hogy a te kis magánnyugdíjad mennyit is hozott 2008-ban,akkor dobni fogsz egy hátast a betonon.Merthogy ezt nem reklámozzák.Az egész magánnyugdíj rendszer alapjaiban rossz.Beteheted állami kötvényekbe,de akkor kamat smafu.Beteheted kockázatosba,és akkor negatívan zárhatsz,mint én is a 2008-as évet.Tehát a magánnyugdíj alapom 2009 január 1.-én kevesebb lett,mint 2008 jan. 1.-én.pedig évközben fizettem be sokat.

Ja! Otto von Bismarck. "A törvények olyanok, mint a kolbász. Jobb ha nincs ott az ember, amikor készülnek."

Paternalizmus kell,nincs mese.

4. A Polgárőrség szerinted nem ezt a célt szolgálja jelenleg?

5. Hú ez marha rosszul hangzik, és tényleg Bismarcki poroszos katonás,háborúsdis hangulatos. Ebből én nem kérek.

Át kellene alakítani az oktatást valóban,de mi máshogy gondolkodunk.Ha elolvasos a honlapon az oktatás fejezetet,akkor ott részletesen leírtuk.

Előzmény: Törölt nick (230)
locsemege Creative Commons License 2009.06.23 0 0 232
Parlamentáris demokráciában élünk, el kell fogadnia mindenkinek, és tolerálnia mások véleményét.

Igen, és közben a többségi akarat veszít, a kisebbség alakít kormányt. Lásd a 221-es hozzászólásomat. Ezt a problémát hogyan orvosolnád?
Előzmény: AbacsCs (225)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!