Keresés

Részletes keresés

Erzsébeti Creative Commons License 2009.07.02 0 0 48
"Miért nem becsülik meg az emberek a munkát..."

A rövid válsz az lenne, hogy : Mert nem "éhesek".

Kicsit bővebben: Mert nem is kicsit elkényelmesedett a "fehér" ember...

Teljesen természetes az, hogy munka nélkül is ki lehet elégíteni azokat az elvárásokat amit minimálisnak tartanak. Így tényleg marha nehéz elfogadni azt, hogy dolgozni kell.
Ugyanis az ember eredendően lusta...
Gyak a világot ez mozgatta idáig ahol éppen vagyunk. A találmányok nagy része arról szól, hogy hogyan lehet kényelmesebbé tenni az életünket. Mára eljutottunk oda, hogy sokaknak nincs miért "harcolni". Elfogytak sokaknak azok a dolgok amiért "harcoltak"...
Elvagyunk mint a befőtt, és ezt természetesnek fogjuk fel.
Természetesen a saját világunkban (itt, és most ahol, és ahogyan élünk) ez így is van. De mint tudjuk a világ nem áll meg, és egy közhellyel mondva jön még kutyára dér...
Kicsit beszopjuk ezt a világválságot (és azért azt minden kicsit is gondolkodni képes ember tudja, hogy ezt mindenképpen be fogjuk szopni), és jelentősen át fognak értékelődni a világhoz fűződő gondolataink, és a cselekedeteink.

Na majd akkor ezt a kérdést sem fogjuk feltenni, mivel elő sem fog kerülni ez a (ál)probléma...
Addig meg nyűglődhetünk tovább a saját magunknak kreált, saját magunk által teremtett, és fenntartott (mű)világban az ez által generált (mű) problémáinkkal.

Ha ezen túl leszünk akkor ez a probléma nem fog létezni.
Laz C Creative Commons License 2009.07.01 0 0 47
Akkor a hobbimból élek. Viszont munkakerülő vagyok... :)
Előzmény: Derek (18)
zividivi Creative Commons License 2009.07.01 0 0 46
Miért?

A munka(adó) tán megbecsüli az embereket?

Talán felbecsüli, hogy mennyi profitot lehet kihozni az emberből, s ha kevesli, az embert is el/kidobja.
Csé.P. Creative Commons License 2009.07.01 0 0 45
Nem tudom,milyen a munkaköröd,de nem lehet,hogy így másik embert szívatsz meg?
Előzmény: Törölt nick (41)
Csé.P. Creative Commons License 2009.07.01 0 0 44
Ez így van.Nem lenne szabad kiváltságnak lennie a munkának.
De nem lenne szabad rosszul végezni a munkánkat sem!
Előzmény: freyya (43)
freyya Creative Commons License 2009.06.28 0 0 43
Inkább azt a kérdést tenném akkor már fel, hogy miért nem becsüli kellőképpen a társadalom a dolgozni akaró embert, miért az embernek kell örömében ülve nyalni a holdat, ha bármiféle munkát kap? Mintha valami isteni adomány lenne az, ha az ember egész nap gürizhet.
Miért a csík húzza a repülőt?
freyya Creative Commons License 2009.06.28 0 0 42
Mert a munka eredetileg arról szól, hogy az ember hasznos tevékenységet végez a társadalom érdekében, és valahol abszurd a mára kialakult helyzet, miszerint még az ember legyen hálás, hogy engedik tevékenykedni. Legyen a társadalom hálás, hogy hajlandóak vagyunk dolgozni!
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.28 0 0 41
Nekem sokkal több energiámba kerül, ha tisztességesen dolgozom. Nem mondom, hogy állandóan a lábamat lógatom és nem dolgozom de csütörtök-péntek körül már általában belesz@rok az egészbe.
Előzmény: Csé.P. (40)
Csé.P. Creative Commons License 2009.06.18 0 0 40
Nem is vitatom ezeket ,amiket írtál.Számomra az emészthetetlen,hogy ha már csinál valamit az ember,akkor miért nem akarja jól csinálni?Alig több energia,mint a rosszul elvégzett munka,ráadásul nem kell még egyszer megcsinálni.Az önbecsülésről nem beszélve.
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.17 0 0 39

Én akármihez hozzákezdek akkor próbálom tisztességesen csinálni és maximumot kihozni a doologból, vagy magamból amire képes vagyok. De amikor a napi robotért (amit eleinte imádtam csinálni) kapok nettó 100 ezret, akkor nem mindig van kedvem a maximumot odatenni... meg akkor sem szokott ehhez kedvem lenni, amikor reggel 7:10 perckor már megkapom a magamét a főnöktől, hogy szar vagyok, akárhogyan is dolgozom.

Mondjuk a Te nyitó hozzászólásodban hozott példák sem jellemzőek, nekem van napi 20 percem és azt is stopperral mérik, sőt van amikor hívogatnak 5 perc után, hogy hol az anyámba vagyok, pedig csak a cég menzáján ebédelek. NApi 12 órába dolgozok mint a güzü.. és igen nem becsülöm meg, mert keveset fizetnek, cseszegetnek, viszont csak ehhez értek. Erre adtam a fejem 20 éve, csak akkor még nem volt ilyen sz@r. Most félévente váltják egymást a főnökeink és egyik rosszabb mint a másik... és mindegyik eddig (egy kivételtől eltekintve) a fejemhez vágta, hogy túl sokat keresek (diplomám van egy olyan álláshoz, amire elég középiskola is).

Előzmény: Csé.P. (38)
Csé.P. Creative Commons License 2009.06.17 0 0 38
Van egy pár "nem értem"dolog.Ha már csinál valamit az ember,nem úgy kellene azt csinálni,hogy jó is legyen?Mindegy mennyi pénzért,mert amikor elvállalta a munkát,tudta mire számítson.Nem állítottam,hogy az meg is van fizetve rendesen,az egy külön kérdést érdemel.És még mindig lóg a kérdés,mi szerint nem a többiekkel becstelen az,aki lógós,trehány?
orpheline Creative Commons License 2009.06.16 0 0 37

Hmm...

egy példa:

Nőismerősöm boltban dolgozik. A tulaj be is jelentette -minimálbérre.... és megegyezés alapján zsebbe kap +20 ezret feketén, meg ha elér egy bizonyos bevételi szintet 0.5% jutalékot....... dolgozik, mint a güzü, hogy meglegyen a jutalék szint.... a gaz főnöke minden nap jön a sastojásért, és leüvölti a fejét, ha valaki kártyával ( vagy ne adj Isten ) EBP-kártyával fizet.......

közben rendel innen-onnan a nagykerekből, jó-és eldható cuccokat, de már sehonnan nem küldenek, mert a tulaj nem fizet hónapok óta...... és eljött az az idő is, amikor a biztonsági őrök őrt álltak reggel a rácsnál, mert a bérleti díjat sem fizeti már 5 hónapja..... hívja a főnököt... de azok éppen Kuba tengerpartján áztatják a valagukat......

.. és most el van keseredve, mert tapasztalata szerint most jön majd az elbocsájtás.....:(

Előzmény: Csé.P. (-)
mociga Creative Commons License 2009.06.16 0 0 36

Kommunista ideológiai maradvány? "A munka nemesít." ???

"Hass, alkoss, gyarapíts, s a ha...... (nem mondom ki, mert még betiltja az alkotmánybíróság egy magánbeadványra, a szlogent. :-(()

freyya Creative Commons License 2009.06.16 0 0 35
Egyébként meg a mai munkaerőpiac már nem arról szól, hogy az ember kiválaszt egy tevékenységet, amit szeret, és azt csinálja pénzért, netán váltogatja ezeket életében, hanem hogy odaadja az ideje nagy részét a munkáltatónak, aki mindenféle megkötés nélkül csicskáztatja. Mindig csodálkozom rajta, hogy tudnak emberek egy egész életet leélni így.
freyya Creative Commons License 2009.06.16 0 0 34
Vannak, akiknek tényleg hobbijuk a munkájuk, az öcsém pl. zenész, és ha nincs épp semmi megrendelése, és csinálhatna bármi mást, akkor sem lehet kilőni a stúdiójából.
Előzmény: Derek (21)
Barisnya Creative Commons License 2009.06.16 0 0 33
Te meg azt nézd meg, hogy egy ilyen üzemben mekkora a fluktuáció. Még most is, recesszió idején. Pont a mostoha és monoton munkakörülmények okán.
Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.16 0 0 32
Talán azokra igaz ez a kijelentés akik olyan munkát végeznek amit nem szeretnek és ráadásul még rosszul is fizetik érte. Bezonyám, a munkához alázat kell.

Korunk hőse a megrendelő.
Vámpír2009 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 31

Ha tudsz egy ilyen helyet, szólj, szívesen felvételiznék... :)

Amúgy meg az a véleményem, hogy ahol megbecsülik a dolgozót, tehát nem csak "humán erőforrásként", hanem emberként kezelik, ott a dolgozó is kitesz magáért. Én pont így állok a munkához, ha rendesen megfizetnek, rendesen dolgozom. Kétoldalú dolog ez.

Wauhaus Creative Commons License 2009.06.16 0 0 30
Erről van szó.
Előzmény: Commander Pepe (28)
Wauhaus Creative Commons License 2009.06.16 0 0 29

Kkv-nél nem nagyon. De multikál nem kicsit jellemző ez - mármint az irodistákra, a szalagnál pörögnek, mint az állat, ha kell.

Előzmény: aavensis (26)
Commander Pepe Creative Commons License 2009.06.16 0 0 28

Több oka lehet:

1. Nem fizetik meg. Ez igen gyakori. Nehéz úgy jó képet vágni a munkához, ha éhbérrel szúrják ki a szemed.

2. Nem szeretik a munkájukat. Ez se ritka. Sokan olyan munkát végeznek, amihez nincs kedvük, de nem találnak mást, így marad ez. Nem túl motiváló.

3. Az a szöveg, hogy "örüljenek, hogy van állásuk". Rendkívül irritáló duma. Nap mint nap verik a fejekbe, hogy örülj, hogy dolgozhatsz, és fogd be a pofádat, közben meg a munkavállaló jogai maximum a felmondásig terjednek, egyébként teljesen ki van szolgáltatva a munkaadónak.

4. Ezek kombinációi. Voltam olyan helyen, ahol mindhárom jellemző volt.

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.16 0 0 27
Ennyi pénzért még becsüljem is meg... jó persze örülök, hogy van állásom, jobb mint otthon héderezni, szeretek dolgozni is, de nagyon szar akkor becsületesen dolgozni és maximálisan oda tenni magad, amikor az egyik felettesed egy hétfő reggel fizetés csökkentésről beszél, mert a munkám nem ér annyit amennyi fizetést felveszek...
aavensis Creative Commons License 2009.06.16 0 0 26
Hol van ez? Magáncégnél nem nagyon lehet ilyen.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.16 0 0 25
Mert hülye a munkáltatójuk. Én normális bért fizetek, normális munkát várok el. Akinek ez nem tetszik, elmehet. Ha nem megy el, kirúgom fegyelmivel.
kpityu2 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 24
Volt egy munkatársam. Munkaidőben aludt, trehány volt és tönkretette a gépeket is amin dolgozott. Utálta a cigányokat mert nem dolgoznak, a zsidókat mert dolgoznak, a románokat, szlovákokat mert elrabolták a magyar földet, a négereket csak úgy. De remekül szónokolt arról, hogy ha hatalomra kerül a jobboldal, akkor végre rend lesz. Amikor megemlítettük neki, hogy talán dolgozni kéne munkaidőben nem aludni, kiselőadást tartott arról hogy őt kizsákmányolja a főnök, ilyennek nem gályázik egy igazi magyar.
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.16 0 0 23
Mit becsüljön azon a munk-on,amiért szart fizetnek?
,V.. :D Creative Commons License 2009.06.16 0 0 22
Csak az a rettenetes, hogy ilyen alakokat alkalmaznak az oktatásban, mint ez a kis köpködőgép.
Előzmény: futobab (16)
Derek Creative Commons License 2009.06.16 0 0 21

"Mánia :) Nem tud kikapcsolódni. Ez már valahol betegség is."

Igen ez igy van sokaknal en ugy hivom az egydimenzios emberek akik egyszeruen elvesznek es nem tudnak magukkal mit kezdeni ,ha nincs a kotelezo robot.nem tudnak elmenni nyugdijba sem mert nem tudnak onnantol mit kezdeni magukkal.Mert csak az az egy dolog amiben ugy erzik szamitanak valamit.

Amikor eletem elso allasinterjujan voltam ,leendo fonokom elso kerdese az volt ,milyen hasznos hobbija van,mit csinal,ha nem dolgozik,mondom horgaszok es lakodalmas bandaban zenelek a csaladi dolgokon kivul( en 22 eves koromban nosultem es amikor vegeztem az egyetemet mar volt 1 gyerekem aztan lett meg 2.)

-Fel vagy veve!

Előzmény: Törölt nick (19)
0.5bit Creative Commons License 2009.06.16 0 0 20
3-400 euró/hóért mi a lófaszt várnak az embertől? Hogy teljes beleéléssel dolgozzon?

Lehet ilyen kis táblácskát kapni bölcsességgel (sacc/kb):

"Amíg a főnököm úgy tesz mintha meg lennék fizetve, addig én úgy teszek mintha dolgoznék."
Előzmény: Steckdose (9)
Derek Creative Commons License 2009.06.16 0 0 18

"Én meg igazából azt is leszarom, hogy hogy fizetnek. Ha nem dolgozom - mondjuk a nyári szünetben -, tiszta idegbeteg leszek."

az nem munka,hanem hobbi:-))

Előzmény: Laz C (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!