Keresés

Részletes keresés

Or Kán Creative Commons License 2009.06.10 0 0 15

Lényegében egyik pártnak sincs állandó és koherens belső értékeket tükröző programja.

Előzmény: eFigyelő (13)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.10 0 0 14
Baloldalinak tartom magam, ezért a FIDESZ-re szavazok.
eFigyelő Creative Commons License 2009.06.10 0 0 13
Ehhez minimum a krmánypártnak kellene, hogy legyen programja, de olyan nincs!
Or Kán Creative Commons License 2009.06.10 0 0 12
Nyilván nem fogja 100 %-ig, de a kérdés az, hogy a pártok mennyire fedik le az emberek konkrét politikai nézeteit. Ha ez a lefedettség mondjuk csak 30-40 %, akkor az azt jelenti, hogy a pártok igazán nem az emberek nézeteit képviselik, hanem a sajátjukét.
Előzmény: mac.m (11)
mac.m Creative Commons License 2009.06.10 0 0 11
...a pártok programjai nem fedik le teljesen azt a politikai spektrumot, amit az emberek összessége képvisel.

Soha nem is fogja szerintem. Mindegyik párt programjában akadnak az egyén számára elfogadható, és elfogadhatatlan tézisek. A kérdés az, milyen arányban vannak ezek egymáshoz viszonyítva a zemberben, és ez befolyásolja a választását a kínálatból.
Ma nálunk valóban egy jobboldali liberális vonal hiányzik a spalettáról, és egy valódi szociáldemokrata baloldal.
Van kereszténydemokrata, jobbszélső, meg ultraliberális.
A többi jelentéktelen, és nem jáccik.
Előzmény: Or Kán (9)
Or Kán Creative Commons License 2009.06.10 0 0 10
Ami lehet, hogy csak egy színjáték: politikai számításból meghirdettek egy nemzeti radikális irányvonalat, miközben saját maguk nem ezeket az értékeket vallják ténylegesen.
Előzmény: Törölt nick (8)
Or Kán Creative Commons License 2009.06.10 0 0 9

Pontosan erről van szó: jelentős eltérések vannak szerintem az egyéni politikai irányultságok és a "választék", a különböző pártok által képviselt politikai programok között. Más szóval, a pártok programjai nem fedik le teljesen azt a politikai spektrumot, amit az emberek összessége képvisel.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.10 0 0 7
én pl. még nem találtam a jobblib beállítottságomnak megfelelő politikai erőt a piacon
Előzmény: Or Kán (6)
Or Kán Creative Commons License 2009.06.10 0 0 6

Jogos a kérdés, egy kicsit bővebben kifejtem:

Egyrészt van az emberek halmaza, akiknek ilyen-olyan politikai beállítódása, attitűdje, elvei, stb. vannak, másrészt ott van a pártok halmaza, amelyek ilyen-olyan politikai programot hirdetnek meg.

Kérdés, hogy ez a két halmaz mennyire esik egybe, vagy mennyire különbözik egymástól?

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.10 0 0 5

??

ez amolyan minden bogár rovar de nem minden rovar bogár téma?

Előzmény: Or Kán (-)
Or Kán Creative Commons License 2009.06.10 0 0 4

"Kérdések vannak és válaszok"

Egy normális térben és időben igen. Csakhogy mi abnormális időket élünk, végtelenül eltorzult és elhatalmasodott politikai irányítással.

Előzmény: anticonstitutionelle (2)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2009.06.10 0 0 2
nincsenek már irányultságok. Kérdések vannak és válaszok. Meddig megy még ez az idióta baljobbozás?
kábelbúvár Creative Commons License 2009.06.10 0 0 1
0000rban
Or Kán Creative Commons License 2009.06.10 0 0 topiknyitó
Az egyes emberek politikiai irányultságait mennyiben fedik le az egyes pártok pártprogramjai?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!