Gondolom sokakat érdekel a Lego vasút világa, a számtalan különféle mozdonyok, pályák, állomásépületek és minden vasúthoz kapcsolódó dolgok változatos sokasága. Legyen szó terepasztalról, vagonokról, mozdonyokról, ez a Lego vasút topikja.
A mi időnk szerint este hattól megindul az előrendelés az FX Bricks által gyártott, nagyobb sugarú kitérőkre.
Mint ismeretes, a LEGO, mint cég, 2005-ben hagyta abba a fém burkolatú sínek gyártását, egyrészt költségcsökkentési, másrészt gyerekjátékokra vonatkozó szabályozási okokból. Az azóta eltelt másfél évtizedben volt egy-egy elhaló vagy kézműves próbálkozás az áramvezető (sínből táplált vonatokat tartalmazó) rendszer pályaoldali elemeinek gyártására, de ezek nem voltak sikeresek. Az FX Bricks - úgy tűnik - megugrotta a feladatot, az egyenes pályaelemek mellett nagyobb sugarú ívek is tartósan kaphatóak, és most, sok-sok év várakozás után jönnek a nagyobb sugarú váltók is.
Az eredeti LEGO 9V-sínrendszer egyetlen ívsugara a 40 bütyök, azaz 32 cm volt.
A FX P40 váltó (ahol a 40 az egyenes ág hosszára utal) átlagos ívsugara 104 bütyök, 83,2 cm. Bármely más gyártmánnyal ellentétben végre kettő működő csúcssínt kapunk.
Ma reggel (a mi helyi időnk szerint hatkor) egy pillanatra már felkerültek a termékek, egy pár váltó (egy balos, egy jobbos; két balos vagy két jobbos) 52400 Ft-nak megfelelő kanadai dollárba fog kerülni.
Sajnos hanyagoltam (elfelejtettem) ezt a topikot, de ha még nem késő:
Ha korábban digitálisan nem terveztél LEGO-t semmiben, akkor stud.io. Már a TLC is ezt frissíti és ajánlja, a Digital Designer "halott", frissítéseket csak a fanok készítik hozzá. Én LDD-ben dolgozom, szerintem jobb a kezelőfelülete (ez egy cirka tizenkét éves program), de a stud.io többet tud már.
Itt mi történik? Mi ez? Ez lenne az S-Brick? Az előző képkockán a mozdony rá van kötve egy laptopra egy USB kábellel. Gondolom ott lehet ezt a dekódert programozni. Ha valaki tud róla többet, segítene?
A másik kérdésem, hogy milyen programban érdemes most LEGO mozdonyt tervezni? A BrickLink Studio az jó választás?
Üdv mindenkinek ! Tudtok ajánlani egy honlapot vagy címet , ahol legó mozdonyokat tudnék vásárolni . pl stadler , máv és más Magyarországon közlekedő vasút modelleket legóból ?
CSIPKERÓZSIKA MESEVONAT Gyere, és vonatozz egy csodálatos mesevilágban, ahol találkozhatsz az igazi mesehősökkel. Éld át a kalandot a meseírók tolmácsolásában, úgy, hogy közben a mesevonat egyre csak egyre mesésebb tájakon zakatol. A 16 éves Csipkerózsika éppen születésnapi báljára készül, azonban megszúrja az úját, s elalszik. Vajon szerelmének, a szép daliás hercegnek lóháton vajon sikerül-e őt felébresztenie? Hogyan menti meg kedvesét az örök álmok világától? Megtudhatod, ha Te is eljössz a Grimm Mesevonatra.
MENETREND A Grimm Mesevonat május 30-án vasárnap kétszer indul útnak Kismaros állomásról.
MENETJEGY VÉTEL A Grimm Mesevonat befogadóképessége korlátozott, ezért előzetesen kell rá jegyet igényelni, amely áll egy normál kisvasúti jegyből (menettérti teljes árú: 1000 Ft, kedvezményes menettérti: 600 Ft), valamint Mesevonat pótjegyből (teljes árú: 500 Ft, kedvezményes: 300 Ft). A menetjegyeket a 06 30 86 96 751-es telefonszámon lehet lefoglalni. A megrendelt jegyeket 12.15-től, illetve 16.15-től lehet átvenni, de legkésőbb 13.00-ig illetve 16.30-ig.
Szerintem szerezz be régi fajtát és próbáld a rendes modellvasutakhoz hasonlóan valahogy szakaszolásos módszerrel üzemeltetni. (Ezt kívülállóként mondom, nincs Lego vasutam.)
Egész gyerekkoromban legovasútról álmodoztam :) Most a munkahelyem miatt megengedhetem magamnak, hogy beruházzak rá, és szép lassan gyűjtögessem őket. Arra lennék kíváncsi, hogyan lehet megoldani, hogy pl. 4nél több vonat van, és azokat külön irányítani? Úgy láttam ez az új távirányítós megoldás 4 csatornát támogat max. Van rá valami értelmes megoldás? Pl. külön pályaszakaszonként irányítót venni, és a régi 9V-s pályával megoldani?
Láttam e-bayen original Metrolinert, szerintem az lesz az első darabom :) 16 éve álmodozom róla. Vannak Magyarországon olyan emberkék, akikkel lehet ilyen témában cseverészni?