Keresés

Részletes keresés

Csirke eszem Creative Commons License 2010.06.14 0 0 276
Én ezzel a csirke eszemmel úgy gondolom, hogy egy demokratikus országban a szabadon választott parlaent összetétele ellen nem kéne sikoltozni.
Előzmény: anarcho-nacionalista (-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 275
Menj rá a (269)-es hsz.-omra még egyszer, és olvasd el belőle ezt itt, még egyszer nagyon alaposan:>>

>>
"Marad a FIDESZ, akik mindezekkel ellentétben:
- adócsökkentést,
- munkaalapú gazdaságot,
- a magyar termelők előnybe helyezését a külföldiekkel szemben,
- a magyar iskolák, főiskolák, és egyetemek előnybe helyezését a külföldiekkel szemben,
- rendet, közbiztonságot,
- a cigány kisebbség kultúrális felemelését és munkához juttatásukat
ígérik, és fogják is végrehajtani!!!!"

Mert ez itt a FIDESZ programja!! -- nem pedig a JOBBIK-é!

(!!)Tudom, hogy kihez kötődöm: én nem JOBBIK-os, hanem FIDESZ-es (!) szimpatizáns vagyok! -- régóta, 1998 óta már. (Azelőtt az FKGP-ben hittem, de azt Torgyánék elintézték alaposan... !)
Előzmény: Törölt nick (274)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 274
Döbbenetesen rossz emberismerő? Egy kicsit erős amiatt, mert 2 hsz után rosszul valószínűsítettem valamit, nem? :-)

Egyébként rád nézve lett volna hízelgőbb, ha nekem van igazam, mert akkor simán csak a kezdeti naiv lelkesedés számlájára lehetett volna írni mindazt, amit előadtál. Így viszont... inkább nem vonok le következtetést.

"Az MSZP > állandóan hazudik, lop, csal, hamis ígéretekkel próbálja fűzni az embereket ("...még egy-két év, és minden jobb lesz...">> >>Ezt ugatják 1945 óta ők és a komcsik, 1945 óta folyamatosan telik lefele a 2 év!! Vagyis 64 év alatt nem tudott eltelni az a két év, amióta jobbnak kellett volna lennie az életszínvonalnak!! Hogy is van ez?:>> >>"64év < 2 év"?! Furca reláció, nemde?!!! MSZMP-MSZP-s reláció, amely halogató igérgetéses politikát folytat: "...bírd még ki 2 évig, utána majd jobb lesz...";>> >>ócska, rohadt, mocskos hazugság, arra jó, hogy továbbra is ők (MSZP) maradhassanak hatalmon!!!!)
Az MDF > inog a jobb-és baloldali nézetek közt, kétkulacsos politikát folytat.
Az SZDSZ > a liberálisok és a szabadkőművesek pártja, akik mögött pénzéhes izraeli érdekemberek állnak, vagy az olyanok, mint Soros György, vagy például Eörsi Mátyás!!! Mi bennük a közös????????>> >>Rájössz Te arra magadtól is, okos ember vagy!"

Ebben mind igazad van, de ebből nem következik az, hogy a fideszesek viszont mind ma született báránykák, az erény élő megtestesítései, a becsület kőbe vésett szobrai. Sőt! Éppen az következik, hogy ahol X, Y és Z velejéig romlott, ott valószínűleg nem patyolattiszta ZS sem.

"A Jobbik > meg az MSZP bábpártja!!!"

Mert Kövér et. azt mondta? Vagy mert nem úgy táncolnak, ahogy a Fidesz fütyül?

Nem tudom, neked feltűnt-e, nekem igen és szerintem nem vagyok vele egyedül, hogy az egész hsz-od (de tényleg minden szava!) teljesen jobbikos retorika! Gyakorlatilag köze nincs ahhoz, amit a Fidesz mond, vagy csak érintőlegesen. Te tulajdonképpen Jobbik-szimpatizáns vagy, hiszen azokkal a gondolatokkal értesz egyet, amelyeket a Jobbik is fontosnak tart, csak annyira beléd ivódott, hogy egyedül a Fideszben és Viktorban testesülhet meg minden létező jó, hogy képtelen vagy kitörni a magad köré font hálóból. A pártod már rég nincs köszönő viszonyban azzal, amiket te szeretnél, de nem ismered fel - 20 év alatt sem. Talán majd egyszer, és ezt tényleg szívből kívánom neked!
Előzmény: Törölt nick (269)
feketekavics Creative Commons License 2009.05.26 0 0 273

Ha most az SzDSz nincs a koalícióban, akkor most MSzP egyyeduralom van?

_FK

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 272
Súlyos tévedés!

A Jobbik, az MSZP, az SZDSZ, és a kétkulacsossá változott MDF egy klikkbe tartozik bele!!

Amibe ők beleráncigálták az országot, abból csak a FIDESZ-KDNP tudja csak (majd) kihúzni, ha kezébe adják a választópolgárok a kormányrudat!!!
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 271
Tökéletesen egyetértek Veled, a szemét (MSZP-s és SZDSZ-es politikusok) eltakarításához 2/3 kell, és Orbán FIDESZ-e!!!!
Előzmény: Törölt nick (255)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 270
??? ... ??? :)) :)) :))
Előzmény: Törölt nick (259)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 269
((1))"Valószínűleg nem olyan régen kezdtél politikával foglalkozni, így keserű lesz az ébredés, hogy nem mind arany, ami Fidesz."

Döbbenetesen rossz emberismerő vagy! Ennek a hsz.-odnak ez az leghatalmasabb tévedése! 1988 óta<<<<0(*1) kísérem figyelemmel a politika alakulását; gondoltam, ha már úgyis kíváncsi vagy rá (vagy legalábbis tippelgetsz), közlök magamról egy adatot, ezt az (*1)<<<<előbbit itten.

((2))"De a hsz-odból látszik, hogy ugyanilyen magabiztossággal fogod képviselni azt az álláspontot is, csak és kizárólag azért, mert a Fidesz álláspontja."

Csak a dőlt betűs idézetrészre nézz rá most!! Nem azért állok ki a FIDESZ mellett, mert azt FIDESZ-nek hívják!!
Nézd meg a többi pártot:
Az MSZP > állandóan hazudik, lop, csal, hamis ígéretekkel próbálja fűzni az embereket ("...még egy-két év, és minden jobb lesz...">> >>Ezt ugatják 1945 óta ők és a komcsik, 1945 óta folyamatosan telik lefele a 2 év!! Vagyis 64 év alatt nem tudott eltelni az a két év, amióta jobbnak kellett volna lennie az életszínvonalnak!! Hogy is van ez?:>> >>"64év < 2 év"?! Furca reláció, nemde?!!! MSZMP-MSZP-s reláció, amely halogató igérgetéses politikát folytat: "...bírd még ki 2 évig, utána majd jobb lesz...";>> >>ócska, rohadt, mocskos hazugság, arra jó, hogy továbbra is ők (MSZP) maradhassanak hatalmon!!!!)
Az MDF > inog a jobb-és baloldali nézetek közt, kétkulacsos politikát folytat.
Az SZDSZ > a liberálisok és a szabadkőművesek pártja, akik mögött pénzéhes izraeli érdekemberek állnak, vagy az olyanok, mint Soros György, vagy például Eörsi Mátyás!!! Mi bennük a közös????????>> >>Rájössz Te arra magadtól is, okos ember vagy!
A MIÉP-et > a szélsőjobboldali nézeteik miatt elutasítják, mert félnek tőle, hogy ez a párt fasisztoid beállítottságú (pedig csak hangosabb, mint amennyire értelme van most!!!).
A Jobbik > meg az MSZP bábpártja!!!

Marad a FIDESZ, akik mindezekkel ellentétben:
- adócsökkentést,
- munkaalapú gazdaságot,
- a magyar termelők előnybe helyezését a külföldiekkel szemben,
- a magyar iskolák, főiskolák, és egyetemek előnybe helyezését a külföldiekkel szemben,
- rendet, közbiztonságot,
- a cigány kisebbség kultúrális felemelését és munkához juttatásukat
ígérik, és fogják is végrehajtani!!!!

Ezért támogatom a FIDESZ-t, nem a neve miatt!
Előzmény: Törölt nick (268)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 268
Te nagyon súlyosan elvakult és elfogult vagy.

Az a fajta rajongó, aki ugyanilyen meggyőződéssel és hittel, valódi tűzzel fog kiállni azon érvek mellett, hogy miért nem lehet mégsem a visszahívhatóságot és a mentelmi jogot megpiszkálni, valamint hogy miért nincsen rá sajnos mégsem mód, hogy az mszp-szdsz-es csalókat, rablókat elszámoltassa a Fidesz stb.

Ugyanis fél-egy évvel a választások után kénytelen leszel ezeket az érveket hallgatni. De a hsz-odból látszik, hogy ugyanilyen magabiztossággal fogod képviselni azt az álláspontot is, csak és kizárólag azért, mert a Fidesz álláspontja. És még csak meg sem fog fordulni a fejedben, hogy esetleg hazudtak, vagy populista módon, felelőtlenül meglovagolták a közvélemény hangulatát. Nem, ők ilyet soha nem tesznek (mint ahogy természetesen mindegyikük "törvénytisztelő politizálást" folytat, semmilyen mutyiban, korrupcióban nem voltak és nem is lesznek benne soha). Szóval nem, ők nem hazudnak soha. Mindig a körülmények áldozatai, így amikor odakerülnek esetleg, hogy megtehetnék, amit a radikális szavazatok illetve a közhangulat alapján jól körülhatárolható választók begyűjtése érdekében megígértek, akkor hipp-hopp eltűnnek ezek a szépen hangzó populista szólamok, és marad a "reálpolitizálás".

Őszintén sajnállak (tudom, ezt mindenki ki szokta kérni magának), mert sokat fogsz még csalódni. Valószínűleg nem olyan régen kezdtél politikával foglalkozni, így keserű lesz az ébredés, hogy nem mind arany, ami Fidesz.

De egy ideig majd biztosan elaltatod magadban a kisördögöt, aki elkezdi mondani, hogy "dehát nem ezt ígérték, azt mondták, hogy elszámoltatás meg visszahívhatóság meg ilyesmi", azzal, hogy Viktor viszont olyan szépen és logikusan megmagyarázta, hogy mit miért nem lehet. De egy idő után biztosan eleged lesz ebből, és akkor fogsz igazán csalódni, amikor felismered, hogy már te sem hiszel nekik, mert nem lehet.
Előzmény: Törölt nick (263)
cserép virág Creative Commons License 2009.05.26 0 0 267

Az összes szoci megy a börtönbe, kivel fog szegény Orbán együttműködn?

Ó jaj!

Hihetetlen, hogy a szocik nem képesek találni egyetlen embert, akinek ne lenne vaj a fején. Vicc! Nem?

Mi jelent veszélyt a magyar demokráciára? Mesélj! Az, hogy kilövetik az emberek szemét, ha erősebbnek érzik magukat, de nem képesek gyilkosokat kézrekeríttetni,és állandóan  rasszistáznak-a szocik!

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 266

Akik arra szavaznak, aki a legtöbbet ígéri. Meg mindig a kormány ellen.

Persze azért főleg a zorbán ellen.

Előzmény: Törölt nick (264)
Commander Pepe Creative Commons License 2009.05.26 0 0 265

Van így is elég hülye a Parlamentben, minek oda egy újabb?

És valaki magyarázza már el nekem, hogy lesz a Fidesz 2/3-ból évtizedekre bebetonozott Fidesz-kormány!

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 264
"Meg a jobb-és baloldal oda-vissza ingadozó,"

Kihagytam egy szót siettemben:
Helyesen:
"Meg a jobb-és baloldal között oda-vissza ingadozó,"
Előzmény: Törölt nick (263)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 263
"hol akarja a Fidesz a képviselok visszahivását?
hol akarja a mentelmi jogot eltörölni?"

Járj utána! Akarja biz' azt, de még nagyon is!!! Tudod, ők nem úgy politizálnak, hogy utána az ő mentelmi jogukat kelljen felfüggeszteni csalások miatt, vagy hogy őket kelljen majdan a választópolgároknak visszahívni. Ez a fajta politizálás az MSZP-re és az SZDSZ-re jellemző. Meg a jobb-és baloldal oda-vissza ingadozó, kétkulacsos politikát folytató MDF-re, akik ennek köszönhetik, hogy mára már önálló frakciójuk sincsen (!)... ... ... ... ...!! Ezeknek (mind a három pártnak) el kellene gondolkozniuk azon, hogy mit csináltak.

Nem a FIDESZ-t kell félteni az olyan szankcionálási rendszertől, amit ők maguk akarnak bevezetni, mert az ő hozzáállásuk a törvénytisztelő politizálást részesíti előnyben!! Ezért lehet az, hogy manapság 2/3-os körüli már a támogatottságuk a pártválasztók körében.
Előzmény: horex (260)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 262

Miért ne legyen?

Még olyan nem volt, próbáljuk ki, én kíváncsi vagyok rá!

Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 261
Kétségbeejtően buta hsz, kár bármit is mondani rá :-( Aki ennyire nem is fekete-fehér, hanem Fidesz-nemFidesz színekben látja a világot, azzal nem lehet mit kezdeni.

Menj, gyújts gyertyát Viktorodnak és imádkozz érte tovább :-(
Előzmény: Törölt nick (258)
horex Creative Commons License 2009.05.26 0 0 260

Igazad van, de...

hol akarja a Fidesz a képviselok visszahivását?

hol akarja a mentelmi jogot eltörölni?

Fidesz az egy párt, az nem hulye :)

Ja, a Jobbikot az MSZP alapitotta. Nem csak azt, mer' ugye a kuruc, meg a Torockai, mega Budaházi, mega,  mega,  mega LOL

Megmondta ezt tisztán a blogos "Juhász" a napokban :)

Nem OFF

Szerintem a Fidesz, ha nagyon hadakozik a Jobbik ellen, még elveszti a választást.

by horex

Előzmény: Törölt nick (258)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.26 0 0 258
A Jobbik bekerülése valójában az MSZP vágyálma! Ők segítték a Jobbikot életre, mégpedig azzal a céllal, hogy a FIDESZ-től vonjon el szavazókat.

Vagy már elfelejtettétek a jó öreg MSZP-s, vörös módszereket?:>>"Oszd meg, és uralkodj!"

Ha ugyanis kétfelé vágja a jobboldalt (az MSZP és az SZDSZ), akkor az országgyűlési képviselő-választáson a FIDESZ biztosan a 67%-os kétharmados határ alatt marad, mert szavazókat húz el tőle a Jobbik, így viszont nem lesz elég hatalma a FIDESZ-nek a következőkhöz:
1./ alkotmány módosítása a képviselők visszahívhatóságának megvalósítása, és a választójogi törvény módosításához sem (azért -- lenne -- fontos ez, mert így a 4 éves ciklusok közben is visszahívható lenne a hatalmával visszaélő képviselő, illetve, mert olyan választójogi törvény kellene -- már régóta -- , amely a mostaninál jóval erősebben, hatékonyabban tudja visszaszorítani a választási csalásokat [2006.-ban a baloldal választási csalással nyert!!]);
2./ a mentelmi jog felfüggesztgetése helyett annak felszámolása (akkor is feleljen a gaztetteiért, ha politikus!!!!!! A politikus nem isten, hanem a nemzet egy részének vagy egészének a képviselője!! Felelősséggel tartozik megválasztói felé is.)

Akkor, ha mindehhez elég hatalmat adunk mi, szavazók, választópolgárok a FIDESZ kezébe, akkor, csak akkor, és csak és kizárólag akkor lesz végre rend ebben az országban -- a Hazánkban!!!!
Előzmény: mesterséges színezék (256)
mesterséges színezék Creative Commons License 2009.05.22 0 0 256
"Szerintem szükség van egy közepesen erős Jobbikra is ahhoz, hogy ellensúlyozza e kártékony tendenciákat. Demokrataként bárki beláthatja."

Erre valószínűleg az SZDSZ és az MDF mértékadói is bólintanak, hiszen a Jobbik bekerülése eleget tenne azon vágyuknak, hogy ne legyen kétpártrendszer, ami - ó borzalom - egy híján egypártrendszer.
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.21 0 0 255

höhö, mintha én írtam volna, bár én kicsit jobban kedvelem OV-t.

"Jön a farkas

Nem maradt már más fegyverük, csak a félelem. Az pedig egyben rossz tanácsadó is.

A legfélelmetesebb természetesen a fasizmus, a konkrét nácik rohamcsapatai, az utcai harcok, a pogromok. Ezt a veszélyt a Jobbik parlamentbe jutása testesíti meg, nem egészen világos, milyen összefüggések szerint, kormányalakításra ugyanis nincs esélye, legfeljebb ugathatnak a parlamentben, amit meg nem kötelező nézni.

A baloldal hol kimondva, hol kimondatlanul feltételezi, hogy létrejöhet egy Fidesz-Jobbik koalíció, és tulajdonképp ezt nem lehet kizárni: Torgyánnal már bebizonyította a Fidesz, hogy nem finnyásak, ha egyszer muszáj kormányt alakítani. Nyilván nem lennének boldogok tőle, de ha Fico maga mellé vehette a Jobbiknál sokkal súlyosabban beteg Slotát, és ezért nem állt belé az európai értelemben vett istennyila, akkor ezt meg lehet lépni szükség esetén.

A vicc, hogy ha ezt akarjuk elkerülni, akkor a lehető leglogikátlanabb lépés lenne az MSZP-re szavazni. Fidesz-Jobbik koalíció akkor állhat elő, ha a többséghez (vagy a kétharmadhoz) nem elég a Fidesz önmagában. Ezt leginkább az idézheti elő, ha túl sokan szavaznak az MSZP-re, velük ugyanis még annyira sem köthet szövetséget a Fidesz, mint a Jobbikkal. Szóval aki a szélsőjobbot szeretné kormányon kívül látni, az jobban teszi, ha a Fideszt erősíti.

Igen ám, de az is ijesztő! A második legfélelmetesebb a Horthy-fasizmus, na attól lehet még rettegni. A végighazudással orbitálisat nyerő Fidesztől, a teljhatalomra berendezkedő Orbántól, az úri világ visszatérésétől, a demokráciadeficittől, a diktatúrától. Egy éve még azért is volt ez rettenetes, mert a Fidesz elvette volna a nyugdíjat, de közben kiderült, hogy ez, khm, bárkivel megtörténhet, és nem feltétlen gonoszság, hanem amolyan történelmi szükségszerűség. Úgyhogy marad a demokráciaféltés.

Ugyanis kétharmaddal át lehet írni az alkotmányt, és az aztán borzalom.

Miért, nem kellene átírni az alkotmányt? Jól működő, kormányozható, stabil, versenyképes országot eredményezett ez az alkotmány? Na ugye.

Pont ideje lenne itt néhány kétharmados intézkedésnek, olyanoknak, amelyeket nem lehet azonnal kilőni hülye népszavazásokkal és egyéb obstrukciókkal, hanem van idő a kifutásukra. Elég példának az önkormányzati reform, amihez hozzá sem lehet nyúlni sima többséggel. Ehhez vagy konstruktív ellenzék kellene, vagy kétharmados kormány. Utóbbi a valószínűbb.

A hatalom korrumpál, ha Orbán Viktor gyakorlatilag azt tesz, amit akar, bizonyára illetlen gondolatok is eszébe jutnak az országépítő alkotmányozás közben. Önmérsékletén múlik, mitől hőköl vissza, és mit enged meg magának. Eddigi teljesítménye alapján önmérséklete nincsen, nem büdös neki semmi sem, és utál veszíteni. Lehet, hogy nem elégszik meg a jó kormányzással, hanem azon lesz, hogy senki ne merje rossznak nevezni, vagy észrevenni, hogyan lopnak. De úgyis észre fogjuk venni.

Túl sok hatalmat kényszerülünk egy kézbe adni, mert már csak így lehet felszámolni azt a romhalmazt, amit a túl gyenge hatalmak eredményeztek. Kétharmad nélkül senki nem tudja eltakarítani a szemetet, amit egyszerű többségekkel összehoztunk. Ennek lesznek kellemetlen velejárói, de legalább majd emlékeztetnek arra, miért nem szabad megvárni, amíg már csak az erős kéz segíthet."

http://w.blog.hu/2009/05/20/hello_darkness

mociga Creative Commons License 2009.05.20 0 0 253
Boccs, de nem csak hozzád..... (kissé félreéthetőn)
Előzmény: mociga (252)
mociga Creative Commons License 2009.05.20 0 0 252

Ez jó. ;-)

Én sem tartom valami jó politikai berendezkedésnek (ismervén a kissé túlzott hatalom emberek csoportjaira gyakorolt negatív hatásait), de akkor kérdem én és joggal:

Milyen őrült az, és pláne mi vezérli (pain-z??) ha ezért 6 (immár 7) év alatt minden lehetőt elkövet. Én jó ötletnek tartanám különben, hogy mielőtt nem késő, le kellene szállítani azt az 5%-ot, mondjuk 1-re. Az az egy akár az egyetlen egy képviselőt is jelenthetve....... (A fene se tudja :-()

Előzmény: Törölt nick (251)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.20 0 0 251

Nem ideológia, hanem országelkúrási stratégia! :-)

de nem akarok "azzal az emberrel" foglalkozni. Kúrja el a GAZPROM-t, ha rábízzák! :-)

Itt meg legyen egy jó kis magyar népléleknek leginkább megfelelő Orbanisztán. Tök komolyan mondom.

Előzmény: Törölt nick (248)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.20 0 0 250

Neked szörnyű lesz.

Hab a tortán, hogy ott lesz a sarkában a Jobbik és cselekvésre ösztönzi majd őket.

Te nagyon félsz a demokráciától, igaz?

Nem vagy hozzászokva. Tudod, emlékszel, mit mondott a főnököd? El is lehet menni.

Előzmény: Dua (15)
DIDORO Creative Commons License 2009.05.20 0 0 245

"A Horthy-rendszer diktatúra volt....."

A mai demokrácia felfogáshoz képest igen, de ehhez képest a korabeli Nagy-Britannia, vagy Svájc is az volt. Az akkori demokrácia felfogásba belefért.

Előzmény: Dua (236)
DIDORO Creative Commons License 2009.05.20 0 0 244

"Mindkét alakulat felismerte a magyar társadalom legégetőbb problémáit és mindketten helytelen módon próbálták orvosolni őket."

Zsidó ellenesség, magántulajdon ellenesség??? Ugyanmár...

Előzmény: anarcho-nacionalista (237)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.20 0 0 243

Nem értem, hogy egyeseknek a gyurcsányizmus után ez a legnagyobb problémájuk?

Még nincs fideszes egyeduralom, ráutaló jel sincs. Ha esetleg ott tartanánk, akkor kell ilyen topic-ot nyitni.

Összefogás kell az ország gatyába rázásához!

Gyere Viktor!

AMBalage Creative Commons License 2009.05.20 0 0 241
Ne legyen. De akkor tessék a Jobbikra szavazni! :P
feketekavics Creative Commons License 2009.05.20 0 0 240

Be

60 év MKP MSzMP MSzP után jön 16-24 év Fidesz, ja.

_FK

Előzmény: Dua (235)
feketekavics Creative Commons License 2009.05.20 0 0 239

Háromnegyedet kap.

A toldozott foldozott bolsevik alkotmánynak annyi.

Az elszabotált kétharmados törvénykhez végre hozzá lehet nyúlni.

Igen, a Fidesz által elszabotált (Elkúrókkal együttműködés kizárva) törvényket a Fidesz szabja-varrja kénye-kedve szerint.

Ez a bünti a 7 (vagy inkább 52) év elkúrásért.

_FK  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!