Egy chicagói pár, Maggie és John Anderson négy hónappal ezelőtt megfogadta, hogy egy éven át csak afroamerikai tulajdonosoktól vásárol, vagy vesz igénybe szolgáltatást.
Ha belegondolok, én is ezt csinálom évtizedek óta, csak én fehérektől vásárolok kizárólag. Egy másik rögeszmém, hogy kutyával nem szállok a liftbe, ami először furcsa volt a kutyás lakótársaknak de megszokták és tudomásul vették mert bárkinek joga van nem szállni liftbe vagy nem vásárolni ... stb
// <![CDATA[
var ord=Math.round(Math.random()*100000000);
document.write('');
// ]]>
Újabb drogterjesztőket fogtak a Sziget Fesztiválon a rendőrök. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szombat esti tájékoztatása szerint csütörtökön és pénteken összesen öt dílert fogtak el, köztük szenegáliak és nigériaiak vannak.
1. Magad is tudod, hogy a számok és a tények említése =/= rasszizmus. Természetesen szerintem sem. Az már inkább az, hogy az Obama győzelmét nagyrészt a fekete szavazóréteg faji alapú szavazásának tulajdonítottad. Én nem.
Magad is tudod, hogy mindenki úgy mozgósít szavazásra, ahogy akar. H. Clintonnak épp az okozta a vereségét dem körökben, hogy épp a liberális értékekben hívőkkel volt dolga. És ezek az emberek nem akarnak semmiféle feudalizmusra emlékeztető jelleget látni a kormányzásban. Ilyen a dinasztiaépítés. Bushék is nagyot buktak vele, és a demokraták nem akarták megkockáztatni, hogy emiatt majd nukjon a jelöltjük a választáson a republikánus jelölttel szemben. Az azért nagyon durva lett volna, ha egy republikánus elnök megválasztása (Bush Jr.) mint balfogás kapcsán megtapasztalt tanulságokat - egy családból egy elnök bőven elég - pont egy demokrata elnökjelöltön demonstrálnák a választók.
Plusz H. Clinton egész egyszerűen egy nagyon fáradt ember benyomását keltete a jelöltségért folyó kampányban. Obama meg strapabíróbbnak, energikusabbnak látszott. Ez egy ifjúságközpontú és az energikusságot szinte fetisizáló kultúrában: hatalmas előny. Hajszállal győzött.
2. Obama átlagos képességű elnök. Bill Clinton után ciki lett volna, de Bush Jr. után ugrásszerű javulást jelent.
3. Szerintem nem szánalmas, inkább ügyes, mert megalázkodni: ingyen van. És az amerikai áruk európai eladhatóságának használ az, ha az országimázs javul, mert az amerikai elnök nem olyan nagyképű, mint az elődei. Ami a többit illeti, egyetértünk.
Most mondjam azt, hogy tőled nem vártam ilyen sablonosan buta reagálást?
1. Obama győzelmében központi szerepe volt a fekete szavazóréteg faji alapú szavazásának - amire explicit kampányolással buzdította őket különben a dem holdudvar, pl.a Soros által fentartott "civil" szervezet aktivistái országosan járták a lakótömböket, és csak az afroamerikai lakókat keresték fel és beszélték-hívták szavazni.
Az előválasztásokon Clinton ellen 85-90 %-al szavaztak ezek a kulcsállamokban; pedig a korábbi választásokon 40-50 és kisebb százalékban oszlottak meg az egyes dem jelöltek között a szavazataik. A Clinton-házaspár pedig különösen kedvelt volt körükben.
Obama pedig a történelemben legszorosabb versenyben győzött csak Hillary ellen.
Ha neked a számok és a tények említése "rasszizmus", az igencsak szomorú.
2. Másrészt Obama igen silány teljesítményű jelölt, aki demagóg divathullámot lovagolt meg. Pontosabban az országos politikai teljesítménye, aminek alapján elnökké lehetett volna választani, = 0.
Ezt én nem fogom eltagadni, csak azért, hogy PC legyek.
3. Ettől még elnökként jól is teljesíthet. Egyelőre szimbolikusan a "szánalmas" jelző illik a műveleteire szerintem: 4 db. adócsalót akart eredetileg a "történelmi" kormányának kulcshelyeire ültetni. Viszont szépen megalázkodik más államfők előtt.
Faktuálisan a gazdaságstimuláló csomag elfogadása viszont pozitív teljesítmény. Az viszont nem személyes dolog - akárki más lett volna az új elnök, hasonló bevatkozást végzett volna az új Kongresszus; már a Bush-kormányzat utolsó hónapjaiban elkezdték előkészíteni kétpártian.
Ezek nem svédek, vagy leszármazottak, mint ahogy a nevükből lehetne gondolni, hanem echte négerek, akik média nyilvánosságot generáltak maguknak némi későbbi járulékos haszonért cserébe. Hogy ezt pénzre vagy politikai befolyás szerzésére kívánják majd felhasználni az kérdéses.
Jó. Belátom, hogy a 70/A paragrafus a jogegyenlőség biztosításáról szól.
Abban azonban továbbra is bizonyos vagyok, hogy van olyan jogszabályunk, ami megtiltja, hogy egy vevő az eladók között faji (szín, stb.) alapján tegyen különbséget. Ha ez nem lenne, egy munkáltató simán beleírhatná az álláshirdetésébe hogy cigányok, négerek ne jelentkezzenek.
Horribile dictu, megondokolni sem vagy köteles, mit miért nem veszel és hol nem, kitől nem.
De elkezdeni propagálni, hogy márpedig pirézektől nem, az rasszizmus.
Az is, hogy csakis pirézektől.
Az országod gazdaságát támogatni ellenben nem rasszizmus, mert ha azt propagálod, amit én, hogy az emberek vásároljanak hazai termékeket, akkor abba a hazai sváb paraszt sárgarépája is benne van, meg a Kolompár Rómeó által vájt teknő is. Mindegyik hazai termék.
Most már csak ezt kell eldönteni a topicnyitóban említett házaspárnak, hogy a nem feketék által tulajdonolt üzletekre miheztartás végett pontosan milyen színű és hányágú csillagokat pingáljanak. :-(
Agyrém. Az ember azt hinné, ennek egyszer már véget vetettünk.
"Persze, jobb esetben attól vásárolhatunk, akitől akarunk, csak nem szabad azt mondani hogy azért nem veszünk kenyeret a Kolompár ABC-ben, mert cigányok. Lehet mondani hogy nem elég kedvesek, nem tetszik a tapéta, száraz a kenyér, vagy éppen drága. De azt semmiképpen, hogy azért nem megyek oda, mert cigányok."
Oszt miért ne mondhatnám? Nagyon is mondhatom. Azzal kötök szerződést, akivel akarok. Ha cigányokkal nem akarok kötni, ahhoz senkinek semmi köze.
Én pl. kínaiaktól nem vásárolok semmit, éttermükbe sem megyek.
És ha nem mondják ki nyíltan, csak suttogópropaganda tejed, hogy a xcv üzletbe ne menjetek mert a bigyóékat támogatja, de a nmbc az nagyon jó, mert segíti a izéjéket? Jön a fekete autó? :-)
Rendben, maradjunk csak a vevői oldalon. Mit szólnál egy olyan mozgalomhoz, amelyik azt hirdeti magáról, hogy csak magyaroktól vásárolunk (kizárva természetesen a roma eladókat a körből)?