Vettem egy használt Electrolux felültöltös mosógépet,ami iszonyatosan hangos centrifugálás közben és szeretnélek titeket/egy hozzáértőt megkérdezni a véleményéről.
Ugye kérdés adott, elmarad a ritmikus suttyogós hang leengedéskor, szivattyúja az utóbbi időben a jócskán megszokott, jó röfögős keze-lába kivan hangot követően ismét szinte gyárian csendes, de nem hallom a lefolyóban a víz szokásos szörtyögését, majd egyszercsak ráerősít valahogy, és tol egy csomót lefolyóba, a ruha pedig vagy vizes, vagy nem, és hát random leáll szenvedés közben, a start/stop nyomkodást vagy elérem, hogy végül végigfusson a rövid program, vagy nem, de ha ott állok mellette asszisztálni, akkor azért megcsináljuk jól, és egyébként van az úgy, hogy lemegy jól a kétórás program pár perccel kevesebb, mint két óra alatt (mondjuk akkor pont szétkaptam és kipucoltam a szűrőbe torkolat kis gyűjtő-ülepítő bugyrát), de közben halk szivattyúhang, és egyáltalán nem megy víz, csak pont nem is áll le.
Szabad az oltogatás, természetesen, de csak név nélkül, fullban tolással, szigorúan gyakorin, ne ezen a fórumon füstöltessük már a görgőinket meg a bögyködő ujjaink hegyét offtopic cumókon! :Đ
Hatkilós elöltöltős cumó amúgy, ahogy amott is írom, csodás Privileg 27614, amiről így nem találtam semmit, de ha valaki tud egy járhatóbb típusegyezést, azonnali nem vagyunk rá méltók szitu adódik számomra. 12k a leginkább jóáras szivattyú, amit találtam hozzá, tipik eredeti ár olyan 20k. Ha csak szivattyúgond (a sepregetősen ritmikus tologató sutyorgó hang és az ő hiánya nem tudom mi, jó lenne pedig, ha tudnám amúgy), akkor részkérdésem, hogy jó-e a ócsó izé ebben az esetben? Vagy legalábbis benne van-e az a pár év, aminél többet kb a mosógép gúnyájában se látok már? :D Köszönöm minden szavatokat, vagy legalábbis mindet, ami bárhogyan is érthető egy kicsit betekintés szinten ragadt mosógép nézegető számára!
Na, túl vagyunk a projekten. Valaki mondta, hogy ez menetes, mert neki is Bosch van.. Szét se kellett szedni, fejreállítottuk, és valahogy meglazult, és ki lehetett csavarni a dugót. Azt továbbra sem értem, hogy miért viselkedett úgy, mint ami ilyen bajonett zár szerű, lényeg az, hogy negyed fordulat után simán koppant, nem megszorult.
Nem tudom látatlanban megmondani! Nekem általában nem sikerült, cserélni kellett a házzal együtt!
Ha alul hozzáférhető a mosógép belseje, akkor a telefonkagylót vedd le és úgy pucold ki a szivattyúházat is, meg az üst alját is! Ha le tudod szerelni a szivattyút a házáról lehet az is elég a tisztításhoz! Ha sikerül és összerakás után szivárog valahol, újra szétszedés után tömítsd el szilikonnal (FBS). sokáig jó lesz.
Bár már több, mint tíz éve nem foglalkozom mosógép javítással, csak a liberális kutyák törölték demokratikusan a nick-jeimet, ez maradt!
Ha tudok segítek, bár nem igazán értem a problémádat: Ha a falban nincs dugulás, de a szennyvíz nem folyik le a mosógépből, akkor a szűrő tisztítás a megoldás! DE! Ha az elmúlt tíz évben nem volt takarítva, akkor úgy el-vízkövesedhetett, hogy csak roncsolással tudod kibányászni! Az meg vagy szerelőt jelent, vagy mosógép-vásárlást!
Következő problémánk van: kolleganeőm msott valami szöszmöszös szart, és eldugult a lefplyócső, szerencsére a fali csatlakozónál, amit ki tudtam takarítani.
Gondoltam, megnézem az alsó szívattyús kifolyócsonkot, mert biztos tele van, de az istennek se tudom kihúzni, még fogóval se, hiába fordítom el.
Van valami csoda trükköd erre, vagy nem ússzuk meg szerelő nélkül?
Sziasztok! Mosó- és szárítógép tulajdonosok/szerelők már találkoztatok a dupla csonk-kal, amivel a két gépet csatlakoztatják a lefolyóba. Egy Alcaplast P148Z típust szerelnék be erre a célra. A kérdésem az, hogy a benne lévő visszacsapó szelepek elég megbízhatóak-e, illetve van valamilyen preferált beszerelési helyzet, amiben "jobban" működnek a szelepek, vagy nem érdekes. Köszi.
Segítséget kérnék Whirlpool AWT 7125/s tipusú, felültöltős mosógépem javításához.
Hibajelenség: programkapcsoló valamennyi állásánál működnek a digitális kijelzők /
a hőfok és a mosási idő mértéke /, az indító gomb led villog, azonban gép nem indul
és a rész műveletek / előmosás, főmosás stb. / ledes kijelzői sem gyulladnak ki.
Amit ellenőriztem: víz nyomás-, szénkefe-, Tachogenerátor-, dobkerék mágnes rendben,
ajtónyitó szerkezet mechanikailag működik, érintkezők zárnak, vezetékeken sérülés, égési nyom nem látszik, szivattyú jól működött, belső dugulás nincs, panel szénportól denszesszel letisztítva.
Eddig rendesen működött, csapágy csere után jött elő a baj.
Gyanítom, hogy a vezérléssel lehet probléma, csak sajnos a panel javításban nincs sok tapasztalatom, ezért erről fotót is mellékelek és kérem, ha valaki tudna tanácsot adni
az sokat segítene.. / fotózáshoz az első csatlakozót lehúztam /
Elektrolux EWT0862 gépünk van. Mosás közben megállt a feleségem egyedült volt itthon megpróbálta újból elindítani de csak kattant egyet. Mikor haza értem munkából kinyitottam a fedelet és azt láttam hogy tele van mosószeres vízzel, kimerítettem az összest és kitisztítottam a szűrőt ami teljesen el volt tömődve szösszel azért nem tudta leszivattyúzni a vizet. Azóta akár melyik programra állítjuk beindításkor csak felpörgeti a dobot majd megáll és úgy tesz mint amikor befejezte a mosást , villog a bekapcsológomb jelezve a program végét. Kérlek adj tanácsot mi lehet a hiba és azt hogyan orvosolhatnám.Előre is köszönöm.
Szia! Van egy Indesit Win 101 mosógépünk. Egyszerre villog a centrifuga, öblítés funkció gomb és az ajtózár ellenőrző lámpa. A gép mos, de ha lejár és nem nyitom ki az ajtót akkor kis idő múlva kb. 1 perc elkezd búgni, olyan a hangja mintha szivattyúzna, pedig nincs benne víz. Ilyet csinált már korábban is, aztán meg is állt. Akkor kihívtam a szerelőt, kicserélte a szénkeféket. A gép működött, a villogás szivattyúhang megszűnt egy napig, majd visszajött. Azóta mos, de folyamatosan villog és ha becsukom az ajtót szivattyúz. Van valami tipped mi lehet a baja? Előre is köszönöm.
A 650-esen még ecettel mossátok át a légcsapdát, egy felfelé vezető vékony fekete gumicsövet keressetek, a gép oldalát le kell szerelni, fentről nagyméretű műanyag injekcós fecskendővel kell bepumpálni! Lehet hogy az is elég és centrizni fog! A 650-es jó gép, tán az utolsó jó wiccpúl!