Amíg egy ilyen szakszervezeti tüntetésen a "egyre szarabbul élünk, és tiltakozunk " mantrát egy elhízott, kövér disznó mondja a pódiumról, nos addig ez az egész egy rossz kabarétréfának tűnik.
"Fura egy bogár az aki nem támogatja a szakszervezeteket a kizsákmányoló imperialistákkal szemben."
A Gaskó "szakszervezetei" egytől egyig az ADÓFIZETŐK (vagyis a másutt munkát végzők) pénzéből fenntartott állami munkáltatók csöcsein lógnak! Tehát: ha az un. követeléseik teljesülnének, azokat nem egy "kizsákmányoló imperialista", hanem az adófizetők (én, te, ők mindannyian) állnák!!!
"A magyar orvos, tanár, kutató pl. nem kevesebbet, hanem többet dolgozik, mint a nyugati kollégája, töredék annyi fizetésért. Miről beszélünk akkor?"
Ez igy igaz, en Mo-on tobbet dolgoztam,mint itt az USA-ban ha a munkat a munkahelyen benn toltott idoben es hulye fonokok igenyeinek kielegiteseben merem, aminek ertelme semmi nem volt. Amugy nem dolgozni kell,hanem csinalni valamit,dolgozni minden hulye tud,de minek.
Sosem felejtem el egy oreg mo-i vegyesz dumajat, ,tanszeki szeminaRIUM, ES A KOMA LELKESEN BESZAMOLT A Kutatasi eredmenyeirol,
az oreg felaltt:es mondja tisztel kollega ez az egesz megis mire jo? Egyaltalan minek csinalta?
Engem nem érdekel mennyit termelünk, ahhoz semmi közöm. Én dolgozom, ugyanazt végzem mint bármelyik társam, az nem érdekel, hogy a produktummal mit csinálnak, akár a hajukra is kenhetik.
Pont ezáltal vagyok erkölcsös, pontosan annyit dolgozom amennyi bért adnak. Kiszámoltam arányában egy német vagy angol esetleg amerikai hasonló végzettségű emberhez. Ez jött ki. Nekem 1 órát szabad csak dolgoznom, mert annyi a fizetésem. Még talán túl megengedő is vagyok. Fél óra lenne jogos, ha az amerikai béreket veszem.
Nem ERRE a kapitalizmusra szavaztam. Nálunk általános kizsákmányolás van. Bankok, multik, mindenki. Nem vesznek minket emberszámba. Majd ha annyit keresünk mint nyugaton szólj.
Nem kell elviccelni, most sem más a helyzet. Igenis kizsákmányolják a dolgozót a tulajdonosok. Mondjuk én mint többdiplomás kicseszek a munkáltatómmal, mert ott verem át ahol akarom és kb 1 órát dolgozok érdemben naponta, de hát a bérem is annyi. Majd ha tisztességes bért kapok akkor esetleg megbeszélhetjük, hogy többet dolgozok. De előbb fogom én otthagyni őt :)
Én csak a szerencsétlen kiszolgáltatottakat sajnálom.