Keresés

Részletes keresés

Buntus Creative Commons License 2009.04.27 0 0 261

Érvek a liberális demokrácia mellett.

http://tdyweb.wbteam.com/LiberalisDemokracia.htm

intrusion Creative Commons License 2009.04.27 0 0 260
Nem tudom miért vagytok úgy oda, még a dicső vezéretek Orbán Viktor is Gyuri bácsi ösztöndíján tanult Oxfordban. Ez a hála?
Dollár Szomokos Creative Commons License 2009.04.26 0 0 257
S257r257s.
HarcsaLidi Creative Commons License 2009.04.26 0 0 256
Keresztmetszet

Külföldi kézre kerülhetnek az egyetemek

Hírtv...18 órakor foglalkozik a kérdéssel

Tamás Creative Commons License 2009.04.20 0 0 255

Amit válaszoltál, a következőket takarja: Ha az utcáról behívok egy kétfogú hajléktalant, legalább annyi eséllyel indul a "lúd-talpas" pozíciójáért folytatott versenyben, mint a "lúd-talaps" maga,

Ha az Országgyűlés őt választja meg, akkor ez van.

Előzmény: Törölt nick (253)
Aerion Creative Commons License 2009.04.20 0 0 251

... azért bocsánat ki mondta, hogy hadnagyból lett császár?

Te, ha nem is ezekkel a szavakkal, de az értelme az általad említett párhuzamnak.

(Napoleon) letett ezt azt, de ugyanaz az ember volt. csak öregebb és tapasztaltabb lett közben.

De Bajnai se öregebb, sa tapasztaltabb nem lett. Bajnai két-három hete még miniszter volt, és szóban sem volt, hogy miniszterelnök lenne bármikor. Négy éve meg a legtöbben még azt sem tudták, hogy létezik egyáltalán.

1800-ban, négy évvel Napoleon császárrá koronázása előtt, 15 évvel azután, hogy hadnagyi rangot kapott, már mindenki ismerte a nevét Európában, de a világ számos országában is. Tervei alapján az ország jövője szempontjából legkritikusabb időszakban legyőzték az intervenciós haderőket Toulonnál. Leverte a királypártiak puccskísérletét Párizsban, megvédve ezzel a köztársaságot. Ezzel nemzeti hős lett. Legyőzte az osztrákokat két háborúban is, átverte az angol hajóhadat és eljutott hadseregével Afrikába, ott legyőzte a törököket, és amikor lehetetlen helyzetbe került megint átverve az angolokat visszajutott Franciaországba, ott puccsot csinált, félerállította az ország legbefolyásosabb embereit, akik elmozdíthatatlanoknak tűntek, sziklaszilárd politikai támogatást épített magának és megszerezte az ország vezetését, megkérdőjelezhetetlenné tette politikai szerepét, megalapozva ezzel a trónhoz vezető utját.

Bajnai az égegyadta világon nem csinált semmit vezetői pozícióba emelkedéséhez, semmiféle önerőt nem kellett megmozgatnia, és nem is tett semmi ilyet.

Bajnai hadnagyból lett császár, még a reletív idő metszete szerint is, Napoleon meg úgy sem.

Előzmény: Törölt nick (246)
fotósember Creative Commons License 2009.04.20 0 0 249

Mondjuk azért, mert az SZDSZ már plakátokon is hírdeti, hogy a biciklisek, a füvezők, meg a melegek szavazataiból szeretne megmaradni. Demszky Budapestje egy romhalmaz, de a bicikli utak épülnek. A múlt héten láttam, hogy a Bazikánál egy bicajos belehajtott a buszból kiszálló japán turistákba egy nő elesett. De te csak védd a védhetetlent ezért fizetnek a mi adóforintjainkból a libsi munkaadóid.

utulien Hozzászólások (67136)

Előzmény: Törölt nick (248)
fotósember Creative Commons License 2009.04.20 0 0 247

Térjünk már a topikhoz... libsi célokhoz.

A Critical Mass lehetne az ország új ünnepe

Igen ez tényleg jellemző. Minden baromságot behozni ami nem magyar és föld alá nyomni minden ami a magyarságra utal. Aztán arathatnak a bankárok. Kiváncsi lennék mekkora pénzek mennek el, más hasznosabb dolog helyett az ilyen rendezvényekre.

Aerion Creative Commons License 2009.04.19 0 0 245

... a karrier miatt vállalta a mn szerepet, mivel ha végrehajtja mindazt amit az imf kér tőle, akkor bokroshoz hasonlóan nemzetközi karrier várhat rá, imf-es segítséggel ...

Merné csak nem végrehajtani.

Előzmény: Magasröptű papírgalacsin (241)
Aerion Creative Commons License 2009.04.19 0 0 244

Napoleon is ugyanaz az ember volt hadnagyként, mint császárként.

Azért bocsánat, Napoleon nem hadnagyból lett császár. Hadnagyi rangot 1785 szeptemberében, egyes források szeront 1787-ben kapott, császárrá meg 1804. december 2-án választották meg, vagyis közel két évtized külünbséggel, és azért a két dátum között letett pár történelmileg jelentős dolgot az asztalra.

Bajnai - Napoleon minta-párhuzam ... asszem ennyi elég volt a sziporkákból...

Előzmény: Törölt nick (240)
Magasröptű papírgalacsin Creative Commons License 2009.04.18 0 0 242
"me" szerepet
Előzmény: Magasröptű papírgalacsin (241)
Magasröptű papírgalacsin Creative Commons License 2009.04.18 0 0 241

Bajnai menedzser

a karrier miatt vállalta a mn szerepet, mivel ha végrehajtja mindazt amit az imf kér tőle, akkor bokroshoz hasonlóan nemzetközi karrier várhat rá, imf-es segítséggel

nem az ország és nem az  mszp a fontos számára...

Előzmény: Aerion (239)
Aerion Creative Commons License 2009.04.17 0 0 239
Ha Bajnai Gordon nem szakértő, mint azt állítja magáról, párhuzamban azzal, hogy nincsenek politikai ambíciói, miközben nyilván vannak, ha nem szakértő, az azt jelenti, hogy ezzel a hazugsággal nyitja a kormányzását, ezzel áll hozzá Magyarország elmúlt fél évszázados történelme legnagyobb gazdasági válságának kérdéséhez, az mekkora optimizmusra ad okot?
Előzmény: Tamás (238)
Tamás Creative Commons License 2009.04.17 0 0 238

Öööööö, ugye te most nem rajtam kéred számon, hogy Bajnai Gordon minek akarja beállítani magát...? :-)

Egyébként meg ez a magyar közélet egyik legnagyobb ibseni élethazugsága a sok többi között: a politikusok nem merik bevállalni, hogy ők nem szakértők, hanem politikusok, a hülyeségeik miatt meg általában mindig a szakértők szorulnak a végén... Ez többek között amiatt is van, hogy szakmát kérnek rajtuk számon egyesek a politika helyett... általában másik politikusok, akik egyébként ugyanolyan kutyaütők lennének/szoktak lenni azonos pozícióban.

Előzmény: Aerion (235)
Aerion Creative Commons License 2009.04.17 0 0 237

Minek temetni azt, aki már eleve hat láb mélyen van a föld alatt (politikai értelemben)." ezt nem ártana megindokolni, de igazából nem érdekel.

Hát ha nem érdekel, akkor nem indoklom.

... miniszterelnöki tevékenységét 24 óra után meg tudod ítélni.

Bajnai Gordon ugyaz az ember ma, Magyarország miniszterelnökeként, mint egy hete, amikor még nem volt az. Attól, hogy miniszterelnök lett, nem változott meg semmiféle kvalitása, Bajnai ugyanolyan miniszterelnök lesz, mint amilyen szakértőnek bizonyult. Nincsenek csodák.

... bizony egy miniszternek a szakértőket kell jól kiválasztania.

Egyetértek.

... egy minelnök nek meg a minisztereket ...

Úgy érted szakértő minisztereket, mivel a nem szakértőknek eleve nincs értelme. Gondolom.

... de te biztos jobban tudod.

Nem tudom, szerinted igen?

Előzmény: Törölt nick (236)
Aerion Creative Commons License 2009.04.17 0 0 235

Ha te komolyan konkrét szakmai kérdésre szakmai választ vársz egy politikustól ...

Meghazudtolod Bajnai Gordont? Hát ennyire tiszteled csak, amit mond? Bajnai soha az életben nem mondta, hogy ő politikus, mindig is vigyázott arra, hogy az az összkép alakuljon ki körülötte, hogy ő szakember.

http://www.mszpujpest.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=153:bajnai-qnem-vagyok-vetelytarsa-senkinekq-&catid=38:hirek-orszagos&Itemid=62

Csak néha nem sikerül fenntartani ezt az összképet.

Előzmény: Tamás (234)
Tamás Creative Commons License 2009.04.17 0 0 234

míg mások nem, azt mondta, hogy erre majd a szakértői válaszolnak. Mondtam neki, hogy ez igazán kiváló szakmai válasz volt.

Ha te komolyan konkrét szakmai kérdésre szakmai választ vársz egy politikustól, akkor nem nagyon tudom, hogy kettőtök közül melyik a hülyébb, bocs... >:-)

Előzmény: Aerion (233)
Aerion Creative Commons License 2009.04.17 0 0 233

... akkor ne keseredj el.

Miért is?

... engem illet, inkább drűsen figyelem a politika figuráinak hadonászását.

Én nem kedvelem különösebben - pláne ha igen rossz színészek játszák a főszerepeket - a tragikomédiát.

... hadd jegyezzem meg, hogy Bajnait még kicsit korán temeted ...

Minek temetni azt, aki már eleve hat láb mélyen van a föld alatt (politikai értelemben).

... ahogy a tevékenységéről sem lehet véleményed ...

Már hogyne lehetne. Bajnai volt az NFÜ vezetője, önkormányzati miniszter, majd gazdasági csúcsminiszter. Ez az ember volt Gyurcsány jobbkeze a kormányban. Kár, hogy amikor szakmai kérdéseket tettem fel neki, pár éve, például arról, hogy milyen kritériumok szerint tartoznak az egyes kistérségek a leghátrányosabb kistérségek közé, míg mások nem, azt mondta, hogy erre majd a szakértői válaszolnak. Mondtam neki, hogy ez igazán kiváló szakmai válasz volt.

a többi pedig a te politikai véleményed, nem több...

Rendben, de mi az a többi?

Előzmény: Törölt nick (228)
M3d00s4 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 230
Ez tény.
Alább leirtam h miért.
Ez bizony pénzbeszedés a semmiért ...
Előzmény: Törölt nick (215)
M3d00s4 Creative Commons License 2009.04.17 0 0 229
"....a többi pedig a te politikai véleményed, nem több..."

Ez konkretice azt jelenti ,hogy megvagy elégedve az MSZP ,no meg a koaliciója 12 éves teljesitményével ? :)))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (228)
vizinikk Creative Commons License 2009.04.17 0 0 227

á, ha muszáj, én is ki tudom dumálni magam, díjazom ezt a képességet

:-D

Előzmény: Tamás (225)
vizinikk Creative Commons License 2009.04.17 0 0 226

a piacon, lehet.

de tévednék, ha azt feltételezném, hogy az ügyvédek rendszerint minimálbért, vagy alig valamivel többet vallanak be és az után adóznak?

:-)

Előzmény: Tamás (224)
Tamás Creative Commons License 2009.04.17 0 0 225
Jól van, gyűlölködjé' csak. >:-D
Előzmény: vizinikk (223)
Tamás Creative Commons License 2009.04.17 0 0 224

Ugyan már, erre már kitalálták a választ, úgy hangzik, hogy, várjál, hogy...

"A jogi diploma nagyon jól konvertálható a piacon."

Vagy valami ilyesmi. :-DDD

Előzmény: vizinikk (220)
vizinikk Creative Commons License 2009.04.17 0 0 223

:-)

prókátorvaker

Előzmény: Tamás (221)
vizinikk Creative Commons License 2009.04.17 0 0 222

az állam meg Zsigmond király, Pázmány Péter és Lajos egyetemét tartja fenn.

valahogy ezen a téren nem háborodtatok fel.

Előzmény: Törölt nick (208)
Tamás Creative Commons License 2009.04.17 0 0 221

az itt is emlegetett Magyar Bálintnak köszönhető az, hogy nyakló nélkül akkreditáltak mindenféle új főiskolákat/egyetemeket. Így lett az országban hét helyen jogászképzés

Most játsszunk kiemelősdit? Csupán attól, hogy a két mondatod között nincs logikai kapcsolat, az nem jelenti azt, hogy az első mondatod önmagában helyes, ha egyszer már ott vannak a problémák... Én az első mondatod helyességét vitattam, úgyhogy a másodikat haggyuk...

Előzmény: vizinikk (219)
vizinikk Creative Commons License 2009.04.17 0 0 220

na és most mekkora hiszti lesz, ha a hét helyen diplomázó jogászok nem találnak majd állást/munkát?

nem beszélve a Dunába öntött vízről, ööööö..... az ingyenes, de soha meg nem térülő felsőoktatásról.

Előzmény: Tamás (211)
vizinikk Creative Commons License 2009.04.17 0 0 219

az itt is emlegetett Magyar Bálintnak köszönhető az, hogy nyakló nélkül akkreditáltak mindenféle új főiskolákat/egyetemeket. Így lett az országban hét helyen jogászképzés

én ezt írtam, és nem azt, hogy MB előtt nem létezett Károli és PPKE.

Előzmény: Tamás (212)
Tamás Creative Commons License 2009.04.17 0 0 218
Lehet, hogy van egy össz-egyetemi tanévnyitó ott is, de a jogi kar tanévnyitója, diplomaosztója az újpesti városházán szokott lenni. Lehet találgatni, hogy miért... >:-))
Előzmény: nemezis 2 (214)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!