Amit válaszoltál, a következőket takarja: Ha az utcáról behívok egy kétfogú hajléktalant, legalább annyi eséllyel indul a "lúd-talpas" pozíciójáért folytatott versenyben, mint a "lúd-talaps" maga,
Ha az Országgyűlés őt választja meg, akkor ez van.
... azért bocsánat ki mondta, hogy hadnagyból lett császár?
Te, ha nem is ezekkel a szavakkal, de az értelme az általad említett párhuzamnak.
(Napoleon) letett ezt azt, de ugyanaz az ember volt. csak öregebb és tapasztaltabb lett közben.
De Bajnai se öregebb, sa tapasztaltabb nem lett. Bajnai két-három hete még miniszter volt, és szóban sem volt, hogy miniszterelnök lenne bármikor. Négy éve meg a legtöbben még azt sem tudták, hogy létezik egyáltalán.
1800-ban, négy évvel Napoleon császárrá koronázása előtt, 15 évvel azután, hogy hadnagyi rangot kapott, már mindenki ismerte a nevét Európában, de a világ számos országában is. Tervei alapján az ország jövője szempontjából legkritikusabb időszakban legyőzték az intervenciós haderőket Toulonnál. Leverte a királypártiak puccskísérletét Párizsban, megvédve ezzel a köztársaságot. Ezzel nemzeti hős lett. Legyőzte az osztrákokat két háborúban is, átverte az angol hajóhadat és eljutott hadseregével Afrikába, ott legyőzte a törököket, és amikor lehetetlen helyzetbe került megint átverve az angolokat visszajutott Franciaországba, ott puccsot csinált, félerállította az ország legbefolyásosabb embereit, akik elmozdíthatatlanoknak tűntek, sziklaszilárd politikai támogatást épített magának és megszerezte az ország vezetését, megkérdőjelezhetetlenné tette politikai szerepét, megalapozva ezzel a trónhoz vezető utját.
Bajnai az égegyadta világon nem csinált semmit vezetői pozícióba emelkedéséhez, semmiféle önerőt nem kellett megmozgatnia, és nem is tett semmi ilyet.
Bajnai hadnagyból lett császár, még a reletív idő metszete szerint is, Napoleon meg úgy sem.
Mondjuk azért, mert az SZDSZ már plakátokon is hírdeti, hogy a biciklisek, a füvezők, meg a melegek szavazataiból szeretne megmaradni. Demszky Budapestje egy romhalmaz, de a bicikli utak épülnek. A múlt héten láttam, hogy a Bazikánál egy bicajos belehajtott a buszból kiszálló japán turistákba egy nő elesett. De te csak védd a védhetetlent ezért fizetnek a mi adóforintjainkból a libsi munkaadóid.
Igen ez tényleg jellemző. Minden baromságot behozni ami nem magyar és föld alá nyomni minden ami a magyarságra utal. Aztán arathatnak a bankárok. Kiváncsi lennék mekkora pénzek mennek el, más hasznosabb dolog helyett az ilyen rendezvényekre.
... a karrier miatt vállalta a mn szerepet, mivel ha végrehajtja mindazt amit az imf kér tőle, akkor bokroshoz hasonlóan nemzetközi karrier várhat rá, imf-es segítséggel ...
Napoleon is ugyanaz az ember volt hadnagyként, mint császárként.
Azért bocsánat, Napoleon nem hadnagyból lett császár. Hadnagyi rangot 1785 szeptemberében, egyes források szeront 1787-ben kapott, császárrá meg 1804. december 2-án választották meg, vagyis közel két évtized külünbséggel, és azért a két dátum között letett pár történelmileg jelentős dolgot az asztalra.
Bajnai - Napoleon minta-párhuzam ... asszem ennyi elég volt a sziporkákból...
a karrier miatt vállalta a mn szerepet, mivel ha végrehajtja mindazt amit az imf kér tőle, akkor bokroshoz hasonlóan nemzetközi karrier várhat rá, imf-es segítséggel
Ha Bajnai Gordon nem szakértő, mint azt állítja magáról, párhuzamban azzal, hogy nincsenek politikai ambíciói, miközben nyilván vannak, ha nem szakértő, az azt jelenti, hogy ezzel a hazugsággal nyitja a kormányzását, ezzel áll hozzá Magyarország elmúlt fél évszázados történelme legnagyobb gazdasági válságának kérdéséhez, az mekkora optimizmusra ad okot?
Öööööö, ugye te most nem rajtam kéred számon, hogy Bajnai Gordon minek akarja beállítani magát...? :-)
Egyébként meg ez a magyar közélet egyik legnagyobb ibseni élethazugsága a sok többi között: a politikusok nem merik bevállalni, hogy ők nem szakértők, hanem politikusok, a hülyeségeik miatt meg általában mindig a szakértők szorulnak a végén... Ez többek között amiatt is van, hogy szakmát kérnek rajtuk számon egyesek a politika helyett... általában másik politikusok, akik egyébként ugyanolyan kutyaütők lennének/szoktak lenni azonos pozícióban.
Minek temetni azt, aki már eleve hat láb mélyen van a föld alatt (politikai értelemben)." ezt nem ártana megindokolni, de igazából nem érdekel.
Hát ha nem érdekel, akkor nem indoklom.
... miniszterelnöki tevékenységét 24 óra után meg tudod ítélni.
Bajnai Gordon ugyaz az ember ma, Magyarország miniszterelnökeként, mint egy hete, amikor még nem volt az. Attól, hogy miniszterelnök lett, nem változott meg semmiféle kvalitása, Bajnai ugyanolyan miniszterelnök lesz, mint amilyen szakértőnek bizonyult. Nincsenek csodák.
... bizony egy miniszternek a szakértőket kell jól kiválasztania.
Egyetértek.
... egy minelnök nek meg a minisztereket ...
Úgy érted szakértő minisztereket, mivel a nem szakértőknek eleve nincs értelme. Gondolom.
Ha te komolyan konkrét szakmai kérdésre szakmai választ vársz egy politikustól ...
Meghazudtolod Bajnai Gordont? Hát ennyire tiszteled csak, amit mond? Bajnai soha az életben nem mondta, hogy ő politikus, mindig is vigyázott arra, hogy az az összkép alakuljon ki körülötte, hogy ő szakember.
míg mások nem, azt mondta, hogy erre majd a szakértői válaszolnak. Mondtam neki, hogy ez igazán kiváló szakmai válasz volt.
Ha te komolyan konkrét szakmai kérdésre szakmai választ vársz egy politikustól, akkor nem nagyon tudom, hogy kettőtök közül melyik a hülyébb, bocs... >:-)
... engem illet, inkább drűsen figyelem a politika figuráinak hadonászását.
Én nem kedvelem különösebben - pláne ha igen rossz színészek játszák a főszerepeket - a tragikomédiát.
... hadd jegyezzem meg, hogy Bajnait még kicsit korán temeted ...
Minek temetni azt, aki már eleve hat láb mélyen van a föld alatt (politikai értelemben).
... ahogy a tevékenységéről sem lehet véleményed ...
Már hogyne lehetne. Bajnai volt az NFÜ vezetője, önkormányzati miniszter, majd gazdasági csúcsminiszter. Ez az ember volt Gyurcsány jobbkeze a kormányban. Kár, hogy amikor szakmai kérdéseket tettem fel neki, pár éve, például arról, hogy milyen kritériumok szerint tartoznak az egyes kistérségek a leghátrányosabb kistérségek közé, míg mások nem, azt mondta, hogy erre majd a szakértői válaszolnak. Mondtam neki, hogy ez igazán kiváló szakmai válasz volt.
a többi pedig a te politikai véleményed, nem több...
az itt is emlegetett Magyar Bálintnak köszönhető az, hogy nyakló nélkül akkreditáltak mindenféle új főiskolákat/egyetemeket. Így lett az országban hét helyen jogászképzés
Most játsszunk kiemelősdit? Csupán attól, hogy a két mondatod között nincs logikai kapcsolat, az nem jelenti azt, hogy az első mondatod önmagában helyes, ha egyszer már ott vannak a problémák... Én az első mondatod helyességét vitattam, úgyhogy a másodikat haggyuk...
az itt is emlegetett Magyar Bálintnak köszönhető az, hogy nyakló nélkül akkreditáltak mindenféle új főiskolákat/egyetemeket. Így lett az országban hét helyen jogászképzés
én ezt írtam, és nem azt, hogy MB előtt nem létezett Károli és PPKE.
Lehet, hogy van egy össz-egyetemi tanévnyitó ott is, de a jogi kar tanévnyitója, diplomaosztója az újpesti városházán szokott lenni. Lehet találgatni, hogy miért... >:-))