Na jó, megy itt az Orbánozás, Bayerezés ide-oda, de ez a Hajdu-Bét ügy tényleg nem válik Bajnai dicsőségére, teljesen függetlenül attól, hogy jogilag felelős-e vagy sem.
"Szombat délelőtt többek között a volt kormányfő és a Belső-Mongóliai Autonóm Terület vezetőinek jelentélében egy negyedmilliárd dolláros befektetéssel létrejövő kínai-magyar vegyesvállalat megalapításáról szóló dokumentumot írtak alá. A Hortobágyi Lúdtenyésztő Rt. 50 százalékos tulajdonhányadával Mongó Lúdipari Kft. néven egy libatenyésztő mintafarmot hoznak létre Belső-Mongóliában, ahol a tervek szerint 5 év múlva 20 millió libát és 40 millió kacsát tenyésztenek majd, a termelés összértéke fél évtized múlva eléri a 100 milliárd forintot.
A telep építését pár hónapon belül megkezdik - nyilatkozta a Magyar Rádiónak a magyar cég vezérigazgatója, Varga Ferenc. Az üzemben folyamatosan öt-tíz hortobágyi szakember fog dolgozni, a kezdőállományt Magyarországról származó szárnyasok adják majd.
Magyar Rádió Király István Dániel (Peking)"
Irja a megyesi blog mindezt 2005-ben. Csak nem oda utaztak a magyar libak?
"Azután, Medgyessyék 100 milliárdos libabizniszt csinálnak Belső Mongóliában. Ez viszont bizotsan így van:" http://www.medgyessy.hu/hirek_20050514_kina.html
…Mármint néhány kérdésre, Bajnai úr. Mert lenne itt néhány kérdés, amelyre még az előtt kellene válaszolni, hogy Ön a legújabb színjáték végeredményeként – ha csak pillanatokra is – miniszterelnök lesz Magyarországon.
Mindaddig, amíg ezekre a kérdésekre nincsen válasz, addig Ön az utóbbi idők egyik legaljasabb gazemberének tekintendő, ami, lássuk be, mégiscsak óriási teljesítmény, erős a mezőny. S nehogy azt gondolja, hogy mindez az Ön ellen folyó "karaktergyilkos" kampány része (Istenem, mennyire remek találmánya ez a baloldali sajtónak, most, húsz évvel a rendszerváltás után rádöbbentek, hogy karaktergyilkos kampány folyik, s ők döbbentek rá, akik végigasszisztálták egy Gyurcsány nevű moral insanity múltidő ez irányú tevékenységét, ők döbbentek rá, akik hónapokig írtak a debreceni főpályaudvar mellett fényes nappal autójában kurvákat fogadó Kósa Lajosról, a baleset után gyermekét a helyszínen felejtő Orbán Viktorról s természetesen a másként gondolkodókat felkötni akaró Kövér Lászlóról. Ez csak a három legkirívóbb eset. S mind-mind hazugság volt, mint az összes többi…). Szóval, nem karaktergyilkos kampány ez, hanem néhány kérdés. Amelyekre előbb-utóbb úgyis muszáj lesz válaszolnia. Vagy így, vagy úgy. Még akkor is, ha az elévülési idő a magukfajták legeslegjobb barátja…
Igen-igen, a Hajdú-Béttel kapcsolatos kérdésekről van szó. Arról a cégről, amely az Ön irányítása alatt tönkrement, s ennek következményeként százak váltak földönfutókká, kilencen pedig belehaltak. Mert nem látván kiutat, megölték magukat.
A dolgok állása szerint Ön kilenc honfitársunk haláláért közvetlenül felelős. Ez a tény mindenképpen megér néhány szót – s leginkább néhány választ. Még mielőtt Ön a Gyurcsány nevű múltidő méltó utódaként elfoglalja a miniszterelnöki széket.
Nos, Bajnai úr, akkor válaszoljon a következőkre:
1. A fizetésképtelen és csőd szélén tántorgó Hajdú-Bét miért adott 305 millió forint hitelt a semmilyen anyagi problémával nem küszködő Wallisnak? S miből adta ezt a 305 millió forintot, s az hová lett ? Jutott belőle a tönkrement gazdáknak?
2. A fizetésképtelen és csőd szélén álló Hajdú-Bét miért mondott le a Bábolna Rt.-vel szemben fennálló 119 millió forintos követeléséről a Wallis Rt. javára? Miképpen lehetséges, hogy a fenti 119 millió forintot a Bábolna egyáltalán nem akarta kifizetni a Hajdú-Bétnek, ellenben a Wallisnak néhány nappal később hiánytalanul kifizette? A befolyó 119 millió forintból mennyit adtak vissza önök a libatenyésztőknek? Semennyit?
3. Miért biztosított a csődbe ment Hajdú-Bét 25 milliárd forintnak megfelelő eurót a Wallis Rt.-nek, hogy az utóbbi kétes tőzsdei tranzakciókon gyakorlatilag eltapsolja ezt a pénzt?
4. Mi célja volt annak, hogy különböző offshore cégek segítségével (amelyekben Ön, illetve Kókáné is jelen van, volt) a Hajdú-Bét 12 milliárdos alaptőkéjét leértékeljék? Az volt a céljuk, hogy a leértékelés után mélyen áron alul juthassanak hozzá a Hajdú-Bét jelentős ingatlanvagyonához?
5. Mi történt a Hajdú-Bét értékesített ingatlanjaiból származó bevétellel? Hová lett a zagyvarékasi gyár és a hozzá tartozó telepek, a törökszentmiklósi hűtőház, a debreceni és a kisvárdai gyár ára? Jutott belőle a libatenyésztőknek?
6. Mit csináltak Önök azzal a több tízezer libával, amelyet még átvettek a tenyésztőktől, ellenben az árukat nem fizették ki? Mennyi ideig zabált libamájat az egész Wallis, Bajnai úr?
Nos, most ennyit. Várjuk a válaszokat. Mindaddig Ön az utóbbi idők egyik legaljasabb gazembere. Nem tudom, említettem-e már, komoly teljesítmény ez. Mert erős a mezőny… Bayer Zsolt
Szép gondolat, támogatom. Sőt! Támogattam volna ezt a rendszerváltáskor is. Csak nyűves kérdések motoszkálnak bennem emiatt: Miért csak most jött rá a jobboldal, hogy ez másként nem fog menni, akkor miért nem? Miért nem kérték számon ezt soha azokon a tagjaikon, akik részesei voltak az akkor zajló folyamatoknak? És végül de nem utolsó sorban: ha ennyire gyűlölik Őket, miért fogadták a soraikba egyes képviselőiket? (A "megtértek", "megjött az eszük " magyarázatoktól szíveskedjél megkímélni. Köszönöm.)
ugyan már! sokan loptak, sok volt a haver, sok volt a mutyi, aki törvényt sértett, és aki tisztességtelen volt az megkapja amit érdemel, a többi pedig messzire kerül a húsosfazéktől. És hogy ki a sokszorosan sikertelen? nézz végig az országon, és megkapod a választ.
Talán, mert egyelőre csak azt bizonyította, korai wallisosként is: a lenyúlnivalót szereti, milliárdos tételben. (Ne gyere a josziptotokkal, magam is nem egyszer leszögeztem, hogy a "túloldalon" is a zsozsót kedvelik elsősorban.)
Miután végighazudtátok az elmúlt 5 évet, hogy csak Gyurcsánnyal van bajotok, aztán most ráuszítottátok a harci patkányaitokat Bajnaira is.
Hibás a többes szám második... Nekem soha nem csak Gyurcsánnyal volt bajom, már 94 nyarán felhördültem például Horn tervezett személyi tanácsadó kabinetjének összetételén... Továbbá nincsenek harcipatkányaim sem.
Azt pedig komolyan mondtam, hogy Bajnai tartson ki augusztusig, ha egyszer hosszú oddsszal fogadtam rá... nekem is fontos a pénz :))
Megbízható és nagytekintélyű közgazdászok szerint az eszement monetáris politikájával, a forint túlerősítésével köbö 1000 milliárd kárt okozott, nem is beszélve az erős forint miatt felvett devizahitelek tömegéről.
Értem én, hogy szeretnétek Dzserzsinszkij, Jagoda, Jezsov, Berija és Visinszkij nyomdokaiba lépni, akik a vezér követelményeihez igazították a jogot és a tévedést azonosították a bűnnel, de akkor legalább valljátok ezt be és ne gyertek azzal a hülyeséggel, hogy a magyar jobboldal demokratikus.
Vigyázzatok, mert nekem tele a micsodám az MSZP-vel, de ha sokat ugrabugráltok, felszívom magam és legszebb napjaimra emlékeztető beírásokat fogok tenni :)
Sok minden ki fog derülni erről az emberről, aki azt merészelte mondani, (amikor Fleto őt kérte fel, alakítson korményt), azért vállalja, mert szereti a hazáját.
Na, látod, ezért utállak titeket, mint a kakit. Mert az írod: MERÉSZELTE mondani.
Mert csak nektek, agyament jobbereknek lehet azt mondani, hogy "szeretem a hazámat", mi? Mástól még az éltető oxigént is eltagadnátok.
És ugyan, miféle jogos össztűznek kéne elindulnia Bajnaira? Ahelyett, hogy hagynátok, hiszen Orbánotok helyett csinálja, amit csinál.
Az látom, hogy beindult a mocsok. Zsóci mást sem csinál az Echo-n, mint Bajnaizik.
"A telep építését pár hónapon belül megkezdik - nyilatkozta a Magyar Rádiónak a magyar cég vezérigazgatója, Varga Ferenc. Az üzemben folyamatosan öt-tíz hortobágyi szakember fog dolgozni, a kezdőállományt Magyarországról származó szárnyasok adják majd."
Azért, hogy nincstelenné tegyék a sok tízezer libatenyésztőt, az állami maffiát gyorsan beindították...
Azzal, hogy néhány kötőszóba belekötöttek, meg, hogy nem március 25-én , hanem 26-án lett igazgató, a lényeges dolgok ugyanúgy elmarasztalóak. Ez a demagógia.