Érthetetlennek és indokolatlannak tartja az állampolgári jogok biztosának hivatala Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány kijelentéseit, aki a március 15-i eseményekkel kapcsolatos ombudsmani vizsgálatra tett megjegyzéseket.
Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány az ombudsmani véleményre kioktató hangnemben reagált, és közölte, hogy nekik ennek megállapításához három nap is elég volt.
"Azt a körülményt, hogy a rendőrségnek megküldött dokumentum a főkapitányhoz ennyi idő alatt sem jutott el, nem mi vagyunk hivatottak értékelni" mondta Hajas
A parlament oktatási és tudományos bizottsága nem tartotta általános vitára alkalmasnak az állampolgári jogok országgyűlési biztosának beszámolóját. A Fidesz és KDNP képviselői igennel szavaztak.
Szabó Zoltán (MSZP) szerint direkt politikai véleményt fogalmazott meg az ombudsman.
Sz. M. egyik kijelentése se takarítónő, hogy bármit is súroljon. Cigánydús vidékeinken pedig igen sok üres háziorvosi állás van (miért is??) úgyhogy Molnár dr. bármelyiket elfoglalhatja!
Nem tartotta általános vitára alkalmasnak Szabó Máté általános ombudsman 2008. évi tevékenységéről szóló beszámolóját az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága keddi ülésén. A testület 5 igen, 1 nem és 10 tartózkodás mellett hozta meg a döntését.
A bizottság ülésén az SZDSZ-es Molnár Lajos élesen bírálta az állampolgári jogok országgyűlési biztosát a Figyelőnetnek adott, "cigánybűnözést" érintő, április elejei interjúja [1] miatt. A liberális politikus szerint Szabó Máté nemcsak politikailag nem volt korrekt, hanem - szubjektív véleménye szerint - a "törvények és a nemzetközi intézmények határát súrolták" a kijelentései.
Akkor, kedves Gellért Kis Gábor, ha ezentúl valaki talál egy lefejezett holttestet, máris lehet előzetesbe vágni a Magyar Gárda tagjait. Aztán majd a bíró válogat. Mit mondjak? Brilliáns érvelés. Különösen olyan neves újságban, mint a Blikk... Jajj.. Ez nem az? Ez az ÉS? Akkor itt lenne az ideje kiadni egy cigánybűnözős különszámot. Esetleg lehetne egy oknyomozó riport a gyilkos börtönőrökről, akik szándékosan belehajtanak autókba. Természetesen páncélautókkal, mert az nekik van.
Siméán lehet még fokozni ebben az országban a kollektív elmebajt. Úgy örülök, hogy végre az ÉS is beállt a sorba! Rohattcigányok!
Panaszfelvételi napot tart az állampolgári jogok országgyűlési biztosa jövő szerdán az Észak-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal nyíregyházi kirendeltségén - közölte Rácz János hivatalvezető.
Szabó Máté ombudsman februárban jelentette be, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is lesz panaszfelvételi nap - mondta a közigazgatási intézmény irányítója.
Kiemelte: a kezdeményezés célja, hogy a panaszosok ne csak a budapesti hivatalban, hanem lakóhelyük közelében is kérhessenek személyesen segítséget az országgyűlési biztostól. http://www.stop.hu/articles/article.php?id=477640
Nem vagyok gyakorlott gépiró. A billentyuzetem egy 1991-es Videoton 128 karakteres bill. A magyar ékezetesek máshova esnek, nem ahol feliratozva vannak.
Anno programozo is voltam,megszoktam az ékezet nelkuliséget
A by horex,meg onnan származik, hogy naygon-nagyon régen amerikai oldalakon is cseteltem és a "by" kiejtve jelentheti a "viszlát"-ot és az "által" szót is
Többen, itt is , valami jellegzettességgel fejezik be a posztot.
Ennyi.
Nem mentegetőzésképpen, csakhogy meglegyen az örömötök
Visszatérhetnénk a topik témájára? Mit szólsz pl. ahhoz, hogy Szabó Máté egyetlen lendülettel visszavont mindent, amit mondott? Mit szólsz pl. ahhoz, hogy ez az interjú még - a hasonló témákban általában néma - elnökünknél is kiverte a biztosítékot? Izgatottan várom érvekkel alátámasztott véleményedet!
Ezt te most komolyan írtad? Mit reagáljak rá? Látom, szépen akkurátusan beidézted két korábbi hozzászólásomat. Bár, természetesen, előzmények nélkül tetted, és így magam is csak nehezen tudom elhelyezni őket a szövegkörnyezetben, de mit mondhatnék neked? Talán egy meglepő dolgot mondhatnék: egyetértek magammal.
Mindazonáltal nem nagyon értem a sok D betűt a hozzászólásod végén. MI olyan vicces ebben a hozzászólásban?
Kedveském! Ha valaki mélymagyar hozzászólásokkal árasztja el a fórumot, igazán elvárható lenne tőle, hogy nem a tartalomhoz cseppet sem illő "by horex" aláírással zárja az összes hozzászólását. A nickedről az égvilágon semmit nem mondtam. Úgy hívod magad, ahogy akarod.
Azt meg, hogy belekötök-e a helyesírásodba, hadd döntsem el én. Tudod, általában jól viselem a az írott magyar nyelv különböző nyelvjárásait. Épp csak elképesztően viccesnek tartom, ahogy mélymagyar fajvédők küzdenek a magyar nyelv finomságaival. Mondanom se kell, többnyire alulmaradnak, és ilyenkor jövök én segíteni. Most például: a magyar nyelvben a kijelentő mondatok végére pontot teszünk. Még akkor is, ha jogos felháborodásunkban nem látunk a pipától!