delizia-t vettem tobbet a lehelen 1300-ert. eleg keseru, nem valo ontetekhez. kenyerbe elmegy, amugy nem rossz elvileg, de en nem vagyok egy nagy szaki :)
Tegnap nézegettem a cimkéit, milyen info-k vannak rajta.
A Bertolli-n nagyjából semmi érdekes, viszont a Carapellin mintha ezt a DOP jelölést megtaláltam volna, ami elvileg az eredetvédelmi megfelelőséget igazolja.
Átlagos színvonal, viszonylag megbízható, konstans minőség mindkettő, az itthon kaphatók közül viszonylag jó az ár-érték arányuk.
Én is 1600-ért láttam "magánimportot" kféle helyeken. De emlékszem, Olaszországban akciósan 4,50-ért is lehetett kapni literes Bertollit tavaly v. tavalyelőtt.
Aha, ez is igaz. Más úton, de végül én is erre a következtetésre jutottam. (Ebédszünetben tudtam volna kimenni vásárolni, addig el kellett döntenem.) Kicsit visszaolvastam, hátha okosabb leszek, aztán úgy döntöttem, legközelebb a Lidl olivaolaját fogom kipróbálni.
Korrekt válasz, nagyon köszönjük, de árakat is kérünk, illetve igazából én személy szerint olyan olajokról szeretnék hallani, amik kedvező áron kaphatók, nem 4-5ezerért. Havi 5ezer csak olivaolajra kicsit luxus, nekem nem fér bele sajnos.
Én az isztriai olajok mellett teszem le avoksomat, nagyon jó minőségűek, finomak és ár-érték arányuk is megfelelő.
Amit csak ajánlhatok Chiavalon Ex Albis 2006 (csak egy kis kanálnyit megkostolni)
Itthon áruházakban gyengébb minőségű olajak kaphatók. Van egy-két kisebb üzlet ahpol egyedi beszerzéssel jó minőségű kapható, mely érzhető az árakon is. (500 ml 4000- felfelé)
Minden évben olasz nyelven megjelenik a L'extravergine, amelyben több száz egyéb igazi olívaolaj mellett kiemelik 15 legjobbat, ezeket érdemes megkeresni és megkostolni...
ime 2009 legjobbjai eredet és sajtoló megjelöléssel!
So let's see the world's TOP 15 olive oils for this year:
The olive mill of the year - Rincón de la Subbética • Dop Priego de Córdoba • da Agricoltura Biologica- Almazaras de la Subbética (Andalucía) Spain
The most emerging olive mill - Oleum Viride • Buža - Olea B.B. (Istria) Croatia
The bordering olive mill - L’Aspromontano - Olearia San Giorgio (Calabria) Italy
The best extra virgin olive oil of the year - Cetrone • Fruttato Intenso - Domaine Salvator • Aop Huile d’Olive de Haute-Provence - Azienda agricola Alfredo Cetrone (Lazio) Italy
The best extra virgin olive oil from organic farming - Librandi • Nocellara del Belice • da Agricoltura Biologica - Azienda agricola Pasquale Librandi (Calabria) Italy
The best extra virgin olive oil - relation Quality/price - Olium – Mario Omar Geier (Córdoba) Argentina
The best extra virgin olive oil by the production method - Le Trebbiane – Frantoio Franci (Tuscany) Italy
The best monovariety extra virgin olive oil - Cladium • Dop Priego de Córdoba – Aroden (Andalucía) Spain
The best blended extra virgin olive oil - Torretta • Dop Colline Salernitane – Società cooperativa La Torretta (Campania) Italy
The best light fruity extra virgin olive oil - Monte Guala • Grignano Denocciolato - Azienda agricola San Cassiano (Veneto) Italy
The best medium fruity extra virgin olive oil - Oro del Desierto • Hojiblanca • da Agricoltura Biologica – Rafael Alonso Aguilera (Andalucía) Spain
The best intense fruity extra virgin olive oil - La Laguna de Fuente de Piedra • Vidueño – El Labrador (Andalucía) Spain
The best Pdo light fruity extra virgin olive oil - Colli Dauni • Il Denocciolato • Dop Dauno • Alto Tavoliere - GR.A.C.O. (Puglia) Italy
The best Pdo medium fruity extra virgin olive oil - Fubbiano • Dop Lucca – Fattoria di Fubbiano (Tuscany) Italy
The best Pdo intense fruity extra virgin olive oil - La Casa di Lucia • Dop Monti Iblei • Gulfi – Azienda agricola Sergio Gafà (Sicily) Italy
Special award ‘’Cristina Tiliacos’’ – Mr. Noureddine Ouazzani (Morocco)